Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πεύκη-Αστέρας Μαγούλας 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν στην φιλική αναμέτρηση προετοιμασίας η Πεύκη με τον Αστέρα Μαγούλας. Η Πεύκη αν και σε χαμηλότερη κατηγορία είχε καλύτερη απόδοση.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (17/8) στο γήπεδο του Ξενοδοχείου Avaris στον δρόμο προς Κεφαλόβρυσο. Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και έγινε παρουσία συγγενών και φίλων.
Η Πεύκη του Γιάννη Γκούμα παρά το κακό ξεκίνημα της βελτιώθηκε αρκετά και ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της, αν και τους χωρίζει μια κατηγορία. Το συγκρότημα του παλιού άσσυ του Παναθηναϊκού ισοφάρισε με αυτογκόλ αφού προηγουμένως είχε τις ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του έμπειρου δεξιού μέσου Διονύση Λιοσάτου. Στο δεύτερο 45λεπτο ήταν καλύτερο, ωστόσο έδειξε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια αφού ελάχιστες φορές απείλησε.
Ο Αστέρας Μαγούλας του Αντώνη Πριονά δοκίμασε αρκετούς παίκτες και το φιλικό είχε χαρακτήρα προπονητικό και με στόχο να βγουν συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές. Είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση και έκανε αρκετά δυνατό ξεκίνημα, όπου προηγήθηκε με το γκολ του υπό δοκιμή Θωμά Ντάφλα. Στην συνέχεια επήλθε η καθίζηση και με το αυτογκόλ του Ευθύμη Κοτίτσα προήλθε η ισοφάριση. Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό εξ αιτίας των πολλών απανωτών αλλαγών.

Στα δάχτυλα του χεριού
Το φιλικό που έγινε στο γήπεδο του ξενοδοχείου Avaris(Διαμένουν σε αυτό και οι 2 ομάδες) παρακολούθησαν λιγότεροι από 15 θεατές. Κυριολεκτικά οι οπαδοί μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα των δυο χεριών. Οι φίλαθλοι του Καρπενησίου δεν είδαν ούτε αυτή την αναμέτρηση επαγγελματικών ομάδων. Βεβαίως το κακό θέαμα κυρίως στην επανάληψη δικαιώνει τους φιλάθλους, που δεν προσήλθαν στο γήπεδο.



3αδα από διάφορες ΕΠΣ


Με διαιτητές από 3 διαφορετικές ενώσεις διεξήχθη το φιλικό. Ρέφερι ήταν ο 25χρονος Ευρυτανικής καταγωγής διαιτητής της ΕΠΣ Αθηνών Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Κέντρο), 1ος βοηθός ο νεαρός διαιτητής της ΕΠΣ Φθιώτιδας Βαγγέλης Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά) και δεύτερος βοηθός ο έμπειρος Ευρυτάνας Linesman Γιώργος Δροσίνης (Φωτογραφία Δεξιά). Την ίδια ώρα η διεθνής ρέφερι Κωνσταντίνα Μπουμπουρή στέφονταν τον εκλεκτό της καρδιάς της Παναγιώτη Χρυσικό και ήταν δύσκολο να βρεθεί 3αδα από την τοπική ΕΠΣ, καθώς όλοι οι ρέφερι ήταν στο μυστήριο εκτός του έμπειρου Δροσίνη. Από την κερκίδα παρακολούθησε το ματς ο Παναγιώτης Ρεσίτης (Παλαιός ποδοσφαιριστής, νυν προπονητής και πατέρας του διαιτητή Στέλιου).

Αθηναϊκό ντέρμπι
Οι δυο ομάδες αποτελούν σωματείου του Λεκανοπεδίου Αττικής και το Αθηναϊκό ντέρμπι έληξε ισόπαλο χάρις 2 γκολ που σημειώθηκαν στο 1ο ημίχρονο.

Πρώτη για Γιάννη Γκούμας στους πάγκους


Ο 38χρονος άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Γκούμας έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στους πάγκους, καθώς ξεκίνησε φέτος την προπονητική του καριέρα. Πριν πριν την έναρξη του ματς ο Γιάννης Γκούμας είχε συνομιλία με τον συνάδελφο του Αντώνη Πριονά (Προπονητής Αστέρα Μαγούλας).


Πανό Πεύκης
Ένας οπαδός της Πεύκης ταξίδεψε με καταγωγή από την γειτονική Λαμία και τοποθέτησε πανό στο γήπεδο δείχνοντας την αγάπη του για την ομάδα. Παρών στο φιλικό ήταν και αρκετά μέλη της διοίκησης της ομάδας.


Παίκτης κλειδί ο Μάτσος


Ο κεντρικός μέσος της Πεύκης Τάσος Μάτσος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και από αυτόν ξεκινούσε η επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Μάλιστα οι δυο ομάδες είχαν «κυνηγήσει» το καλοκαίρι την μεταγραφή του 31χρονου πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ψαχνών, που κατέληξε στην Πεύκη.

Δοκιμάστηκαν ποδοσφαιριστές

 












Θέση στο βασικό σχήμα της Μαγούλας πήραν 3 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται υπό δοκιμή. Πρόκειται για τον μεσοεπιθετικό Θωμά Ντάφλα (Αγωνίστηκε πέρυσι στο Μοσχάτο και δοκιμάστηκε πρόσφατα στην ΑΕΚ), τον Αφρικανό μέσο Σαντιμπού (Φωτογραφία Αριστερά) και τον επίσης μέσο Αλμίρ Τζούνιορ ντε Μπρίτο Πινέιρο (Φωτογραφία Δεξιά), που είναι Βραζιλιάνος και είχε έρθει ξανά στο Καρπενήσι πριν λίγο καιρό με τον Λεβαδειακό, από τον οποίο και έμεινε ελεύθερος.

3 νοκ άουτ
Από πλευράς Αστέρα δεν έπαιξαν για προληπτικούς λόγους οι: Αλέξανδρος Κασμερίδης, Σπύρος Έβερετ και Πέτρος Δημητριάδης.

Αναχωρεί η Πεύκη
Η ομάδα της Πεύκης αναχωρεί την Κυριακή 18 Αυγούστου, ολοκληρώνοντας την 9ημερη προετοιμασία της στο Καρπενήσι.

Οι πρώην «Απολλωνιστές»

 












Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου (Φωτογραφία Δεξιά) της Πεύκης και ο Γιώργος Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) της Μαγούλας ήταν πέρυσι συμπαίχτες στον Απόλλωνα Αθηνών, κατακτώντας την άνοδο στην Super League.


Α΄ Μέρος

Δυνατότερα ο Αστέρας
Η ομάδα της Μαγούλας κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του ματς και έχοντας την υπεροχή κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Προβάδισμα με Ντάφλα

 












Ο Θωμάς Καπουράνης (Φωτογραφία Αριστερά, Δανεικός από τον ΟΦΗ) στο 13ο λεπτό προειδοποίησε και έχασε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς και στο επόμενο λεπτό ο υπό δοκιμή Θωμά Ντάφλα (Φωτογραφία Δεξιά) έκλεψε πιέζοντας ψηλά και με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Χαράλαμπου Ταμπάση άνοιξε το σκορ για την Μαγούλα.


Ανέβηκε η Πεύκη
Από το 20ο λεπτό και έπειτα η ομάδα της Πεύκης βελτιώθηκε και πήρε τον έλεγχο του ματς δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

Δοκάρι με Λιοσάτο


Στο 19ο λεπτό ο μέσος Τάσος Μάτσος με άψογη μπαλιά βρήκε τον Διονύση Λιοσάτο, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπαλασάκη χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο 31χρονος Λιοσάτος τα τελευταία χρόνια έχει προετοιμαστεί στο Καρπενήσι με αρκετές ομάδες.


1-1  με αυτογκόλ Κοτίτσα

 












Στο 42ο λεπτό ο γκολκίπερ της Πεύκης Ταμπάσης έκανε το βολέ και ο 27χρονος αμυντικός Ευθύμης Κοτίτσας (Φωτογραφία Αριστερά) γύρισε προς τα πίσω με το κεφάλι και άθελα του ισοφάρισε σε 1-1 αφού ο Βαγγέλης Μπαλασάκης (Φωτογραφία Δεξιά) ήταν εκτός θέσης.




Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Καπουράνης ελίχτηκε εκτός περιοχής και σούταρε από καλή θέση λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Πεύκης.
14΄: Ο Ντάφλας εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος στην άμυνα της Πεύκης, έκλεψε και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Ταμπάση, «γράφοντας» το 0-1.
19΄: Ο Μάτσος έκανε όμορφα την κάθετη πάσα για τον Λιοσάτο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε από καλή θέση δυνατά με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαλασάκη και να καταλήγει άουτ.
20΄: Ο Κακλαμάνος έδωσε στον Τοπούζη, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το τέρμα του Αστέρα.
37΄: Ο Μάτσος έκανε την σέντρα από αριστερά και η κεφαλιά του Τερζή από κοντά μπλοκαρίστηκε από τον Μάτσουλα.
41΄: Όμορφο εναέριο σουτ του Τσαπάρα από τα όρια της περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ταμπάσης.
42΄: Ο Ταμπάσης έκανε το βολέ ο Κοτίτσας με κεφαλιά εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα αργά και βασανιστικά στην αριστερή γωνία του Μπαλάσακη που ήταν εκτός θέσης και ισοφάρισε στο τελικό 1-1.
44΄: Εκτέλεση φάουλ του Κακλαμάνου από πλάγια δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο γκολκίπερ της Μαγούλας.

Β΄ Μέρος

Λίγες ευκαιρίες
Μόλις 3 τελικές προσπάθειες υπήρξαν στο δεύτερο μέρος, το οποίο ήταν κακό ποιοτικά. Ως εκ τούτου το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα του φιλικού.

Ευκαιρίες με κεφαλιές

 












Η Πεύκη ήταν ελαφρώς καλύτερη και απώλεσε δυο πολύ καλές στιγμές με κεφαλιές. Πρώτα ο παλαιός άσος του ΟΦΗ Νίκος Ιορδανίδης (Φωτογραφία Αριστερά) δεν βρήκε στόχο στο 58ο και έπειτα στο 75΄ η κεφαλιά του έγχρωμου Εμίλ Ετόκα (Φωτογραφία Δεξιά) είχε την ίδια κατάληξη.


Τραυματισμός Ντάφλα
Στα τελευταία λεπτά του ματς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Θωμάς Ντάφλας. Ο παίκτης είχε μπει ξανά στο ματς στα τελευταία λεπτά.




Απείλησε με «Αντωνό»
Στο 85ο λεπτό το μακρινό σουτ του Γιώργου Αντωνόπουλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Πεύκης. Αυτή ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή του Αστέρα στην επανάληψη, ο οποίος είχε ρόλο παθητικό.

Ντεμπούταρε ο Ντιεγκίτο


Την πρώτη του εμφάνιση με τον Αστέρα έκανε το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, ο 24χρονος Ισπανός Ντιέγκο Μαρτίνεθ Μακάρο η αλλιώς «Ντιεγκιτό», που αγωνιζόταν στην Καντίθ.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Κακλαμάνος έκανε την κεφαλιά από αριστερά και το κοντινό σουτ του Ιορδανίδη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπακοδήμου.
75΄: Ο Μπαλί εκτέλεσε φάουλ από μακριά και η κεφαλιά του Eτόκα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι.
85΄: Μακρινό σουτ του Αντωνόπουλου πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Πεύκης.

Συνθέσεις Ομάδων

Πεύκη (Γιάννη Γκούμας): Ταμπάσης(46΄ Δράμπαλης), Σιέρρας Α.(46΄ Κολιός), Παγίδας(46΄ Γιαννουλάκης), Παπαγιώργης(46΄ Καρακώστας), Τερζής(71΄ Κωνσταντόπουλος), Μάτσος(58΄ Μαρκομιχάλης), Κωνσταντίνου(68΄ Μπαλί), Βλαχοκυριάκος(46΄ Γκίκας), Λιοσάτος(58΄ Ετόκα), Τοπούζης(46΄ Ιορδανίδης), Κακλαμάνος(71΄ Σιέρρας Σ.)

Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριονάς): Μπαλασάκης(46΄ Μπακοδήμος), Νόνης(35΄ Χάλαρης, 58΄ Κορνελάτος), Στρατομήτρος(35΄ Σαμαρόπουλος, 70΄ Χάντης Χ.), Ιατρού(35΄ Κοτίτσας, 75΄ Χάντης Π.), Τριάντος(24΄ Πολίτης. 62΄ Μίτκας), Σαντιμπού(65΄ Αντωνόπουλος), Αλμίρ(62΄ Στρατάκης), Ντάφλας(60΄ Νομικός), Μπούγιας(35΄ Ντιεγκίτο), Καπουράνης(35΄ Μαρίνου, 70΄ Νεραντζίνης), Τσαπάρας(46΄ Γκόγκας)

Διαιτητής: Στέλιος Ρεσίτης (ΕΠΣ Αθηνών)
1ος Βοηθός: Βαγγέλης Λαθύρης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος