Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Άγραφα-Ποταμιά 2-2

Είχαν από ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα και ήρθαν ισόπαλες με 2-2. Άγραφα και Ποταμιά έδωσαν το πρώτο τους φιλικό «τεστ» από την έναρξη της προετοιμασίας τους, έδειξαν και θετικά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/8 στο γήπεδο ρίψεων του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου και άρχισε στις 17:45, έχοντας διάρκεια 70 λεπτά. Ελάχιστοι φίλοι του ποδοσφαίρου το παρακολούθησαν.
Τα Άγραφα ήταν καλύτερα από τον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο, όπου πήραν προβάδισμα με διαφορά δυο τερμάτων και είχαν τον έλεγχο. Στην επανάληψη η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου με τις πολλές αλλαγές, που έγιναν έχασε την συνοχή της και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Στα θετικά η καλή εμφάνιση του πρώτου μέρους και ο αρκετά χαμηλός μέσος όρος ηλικίας.
Η Ποταμιά άφησε θετικά δείγματα γραφής στην επανάληψη, καταφέρνοντας να γυρίσει το ματς και να ισοφαρίσει. Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από 9 ημέρες προετοιμασίας, έχοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές από την περυσινή ομάδα.

70λεπτο
Ύστερα από συμφωνία των δυο προπονητών Νίκου Τριανταφυλλόπουλου και Σπύρου Κολόκα το φιλικό είχε διάρκεια δυο 35λεπτα (Σύνολο 70 λεπτά).

Ένας πρώην στον πάγκο


Δίπλα από τον πάγκο των Αγράφων παρακολούθησε το παιχνίδι ο κεντρικός αμυντικός Φάνης Μπισμπίκης, που μετά από μια 2ετία στον Κατσαντώνη μεταγράφηκε στον Α.Ο. Ελαιοφύτου


Διαιτησία Γιάννη Πέτρου


Τις υπηρεσίες του ως διαιτητής πρόσφερε ο τερματοφύλακας Γιάννης Πέτρου, που επρόκειτο να παρακολουθήσει το παιχνίδι ως φίλαθλος. Βοηθοί δεν υπήρχαν. Να τονιστεί πως έχει υπερασπιστεί τις εστίες και των δυο ομάδων.

Τόπο στα νιάτα…κανείς άνω των 30


Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ξεκίνησε με 8 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών!. Ο μεγαλύτερος της ενδεκάδας ήταν ο στόπερ Άκης Τσιούμας, που είναι γεννημένος το 1985. Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα, που δουλεύει και αυτή με αρκετούς μικρούς ξεκίνησε με 2 πιτσιρικάδες.

Ποιοι έκαναν ντεμπούτο















Ντεμπούτο για το συγκρότημα του Κατσαντώνη έκανε ο 15χρονος πορτιέρο Γιώργος Γιόγιος και ο συνομήλικος του δεξιός μπακ Θοδωρής Κατσαρός, που αποκτήθηκαν από την Ακαδημία, ο 19χρονος επιθετικός Κώστας Λελούδης(Αποκτήθηκε από την Μυρίκη) και ο 20χρονος μεσοεπιθετικός Χρήστος Κατσαρής(Αγωνίστηκε πέρυσι στον Αίολο). Ως νέος θεωρείται ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος, που αποκτήθηκε με μεταγραφή από την Ακαδημία και τα προηγούμενα δυο χρόνια ήταν δανεικός, ενώ επέστρεψε ο 19χρονος αμυντικός Μιχάλης Ράπτης μετά από πέρασμα ενός έτους στον ΑΠΟΚ.

Έπαιξαν όλο το παιχνίδι

 
Από πλευράς Κατσαντώνη αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι ο Μιχάλης Ράπτης και ο Κώστας Καλύβας. Από πλευράς Μεγαλοχωριτών δεν βγήκαν λεπτό εκτός γηπέδου οι: Γιώργος Ζαγκότσης, Κώστας Γιαννακόπουλος, Κώστας Χειλάς, Σπύρος Μπούρας και Θωμάς Αζακάς.

Ξεκίνησαν 3 καινούργιοι


Για την Ποταμιά κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κώστας Χειλάς, που θα αποκτηθεί από την Παλαιοκατούνα και ο αριστερός μπακ Σπύρος Πατρώνης, με τον οποίο ήταν συμπαίχτες. Στην ομάδα επιστρέφει ο 33χρονος αμυντικός χαφ Δημήτρης Νάσιος, που έμεινε ελεύθερος από τον Άγιο Προκόπιο.

Α΄ Μέρος

Ανωτερότητα Κατσαντώνη
Παίζοντας ικανοποιητικό ποδόσφαιρο η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου σκόραρε δυο φορές και είχε την υπεροχή. Η Ποταμιά έχασε ευκαιρία λίγο μετά το 1-0 να ισοφαρίσει.

«Δράστες» Κατσαρής-Καλύβας Κ.

 












Με πολύ ωραία σε εκτέλεση γκολ του Χρήστου Κατσαρή στο 8΄ και του Κώστα Καλύβα στο 25΄ οι Αγραφιώτες προηγήθηκαν με 2-0.



Ευκαιρία με Ζαγκότση


Την καλύτερη ευκαιρία για τους «Ποταμίτες» έχασε στο 12ο λεπτό ο Γιώργος Ζαγκότσης, που δεν κατάφερε να σκοράρει από θέση τετ α τετ.

Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Ο Μάρκης πάσαρε στον Κατσαρή, που με πολύ ωραίο απευθείας σουτ λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Χειλά (1-0).
12΄: Ο Πλεξίδας μετά από όμορφη ενέργεια σέντραρε από δεξιά, ο Γυφτομήτρος πάσαρε στον επερχόμενο Ζαγκότση, που σε θέση τετ α τετ σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Γιόγιος μάζεψε στην αριστερή του γωνία.
23΄: Μετά από συνδυασμό Αθανασόπουλου-Ράπτη Μ.-Λελούδη, ο τελευταίος δοκίμασε σουτ, το οποίο πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα της Ποταμιάς.
25΄: Σέντρα του Κατσαρή από δεξιά, η άμυνα των Μεγαλοχωριτών έδιωξε προσωρινά και ο Καλύβας με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς, κάνοντας το 2-0.
34΄: Εκτέλεση φάουλ του Κοσμά απέκρουσε ωραία στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Γιόγιος.

Β΄ Μέρος

Άλλη ομάδα η Ποταμιά..ισοφάρισε σε 2-2
Πολύ καλή παρουσία είχε στο δεύτερο 35λεπτο η ομάδα του Σπύρου Κολόκα, που ήταν καλύτερη σε αυτό το διάστημα. Ισοφάρισε σε 2-2, βγάζοντας και άλλες καλές φάσεις.

Αλλαγή λόγω ενοχλήσεων


Ο κεντρικός αμυντικός των Αγράφων Κώστας Αρκουμάνης δεν πρόλαβε να παίξει περισσότερα από 20 λεπτά και αντικαταστάθηκε εξ αιτίας ενοχλήσεων, που ένοιωσε.

Ακόμη 4 νέοι
 














Ο τερματοφύλακας Πάνος Ράπτης, που έπαιζε στο Κεράσοβο, ο Κώστας Μπούκας που προέρχεται από τον ΑΠΟΚ, ο Στέφανος Καμαρέτσος (Ελεύθερος από τον Απεραντιακό) και ο αριστερός μπακ Χρήστος Αρκουμάνης (Μεταγράφηκε από την Παλαιοκατούνα) αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τα Άγραφα.

Σκόραραν Κοτρώνης& Γιαννόπουλος

 












Ο ανασταλτικός χαφ Δημήτρης Κοτρώνης (Επιστρέφει στην Ποταμιά από την Μυρίκη) μείωσε στο 45΄ σε 2-1 και ο φορ Ντίνος Γιαννόπουλος στο 61΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.



Πέρασαν ξανά στο γήπεδο
Οι βασικοί του Κατσαντώνη Ηλίας Τσιγαρίδας και Πάνος Μάρκης αγωνίστηκαν και κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Ο πρώτος αντικατέστησε τον τραυματία Κώστα Αρκουμάνη και ο δεύτερος τον Χρήστο Κατσαρή.


Οι καλύτερες φάσεις
36΄: Σουτ του Κατσαρή έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Χειλά.
45΄: Ο Φλωράκης πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, πάσαρε κάθετα στον Κοτρώνη, που με διαγώνιο σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ράπτη (2-1).
49΄: Σέντρα του Μπούρα Σ. από αριστερά, ο Γιαννόπουλος πλάσαρε προ του αντίπαλου πορτιέρο ψηλοκρεμαστά πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
51΄: Προσωπική προσπάθεια του Φλωράκη και πάσα στον Κοτρώνη, που πλάσαρε από αριστερά, για να απομακρύνει προ της γραμμής αντίπαλος αμυντικός.
55΄: Γύρισμα του Θεοχάρη από δεξιά, ο Χειλάς απέκρουσε και ο Καλύβας, αφού «στριφογύρισε» σούταρε, για να διώξει ο γκολκίπερ της Ποταμιάς σε κόρνερ από  την δεξιά του γωνία.
59΄: Ο Μπούρας Σ. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Αζακά έφυγε πάνω από την εστία των Αγράφων.
61΄:Ο Κοτρώνης έκανε την μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο, που από αριστερά σέντραρε για τον Γιαννόπουλο, ο Ράπτης Π. δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο επιθετικός της Ποταμιάς πλάσαρε σε κενό τέρμα, «γράφοντας» το 2-2.
66΄: Χτύπημα φάουλ του Ζαγκότση από αριστερά, προβολή του Γιαννόπουλου πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Ράπτη.

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος(36΄ Ράπτης Π.), Κατσαρός(36΄ Καμαρέτσος), Γιαννιώτης(36΄ Αρκουμάνης Χ.), Τσιγαρίδας(36΄ Μπούκας), Τσιούμας(36΄ Αρκουμάνης Κ., 52΄ λ.τρ Τσιγαρίδας), Ράπτης Μ., Αθανασόπουλος(47΄ Ντότσικας), Κατσαρής(64΄ Μάρκης), Λελούδης(36΄ Γαλανός), Καλύβας, Μάρκης(36΄ Θεοχάρης)

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Χειλάς, Μπούρας Σ., Πατρώνης(36΄ Μαντζιούτας Ν.), Αζακάς, Κοσμάς(36΄ Κοτρώνης), Ζαγκότσης, Νάσιος(36΄ Μπούρας Γ.), Μισύρης(36΄ Φλωράκης), Γιαννακόπουλος, Πλεξίδας(36΄ Μαντζιούτας Κ.), Γυφτομήτρος(36΄ Γιαννόπουλος)

Διαιτητής: Γιάννης Πέτρου
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος