Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πανμπυραϊκός-Δόξα 6-2

Ο Πανμπυραϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης του 5Χ5, καθώς στον τελικό ήταν ανώτερος της Δόξας και επιβλήθηκε με 6-2
Ο μεγάλος τελικός του 1ου τουρνουά ποδοσφαίρου του Δήμου Αγράφων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/8 στο γήπεδο 6Χ6 της Βούλπης. Ξεκίνησε στις 19.50 και τον παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι.
Ο Πανμπυραϊκός εκμεταλλευόμενος του ταχύτατους ποδοσφαιριστές του έκανε αρκετά καλή εμφάνιση και είχε σε όλο το ματς σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ. Ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και έφτασε στην κατάκτηση της πρωτιάς.
Η Δόξα έκανε αρκετά κακό πρώτο μέρος, ωστόσο έμεινε κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, χωρίς όμως να υπάρχει επιθετική ευστοχία. Χάρης στον Δημήτρη Ζαχαράκη έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 3-2..να γίνει 6-2.

Αρκετός κόσμος
Τον τελικό του τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων παρακολούθησαν περίπου 100 φίλαθλοι από την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ευρυτανίας.



Καθυστέρηση στην έναρξη
Ο μεγάλος τελικός ξεκίνησε με καθυστέρηση 50 λεπτών εξ αιτίας της μη ύπαρξης μπαλών για την ομαλή διεξαγωγή του ματς.

«Παρών» οι Αντιδήμαρχοι


Τον τελικό παρακολούθησαν 2 Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγράφων. Πρόκειται για την Αναστασία Κοφίνη (Φωτογραφία, Είδε όλο το 50ο λεπτό) και την Βάσω Φεγγούλη. Παρών στον αγώνα ήταν επίσης ο πρώην Πρόεδρος του Απεραντιακού Δημήτρης Βελαέτης (Δημοτικός Σύμβουλός Αγράφων) και η Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Βούλπης Αλίκη Γερονίκου.

Παράπονα για Αθανασιά


Η ομάδα της Δόξας έχει παράπονα σε πολλές περιπτώσεις για τα σφυρίγματα του διαιτητή Δημήτρη Αθανασιάς και θεωρούν ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του ματς ο μη καταλογισμός πέναλτι στον Γιώργο Ντζίμα όταν το σκορ ήταν 3-2. Δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει δεύτερος διαιτητής.

2Χ2 για τους Γρανιτσιώτες
Ο Πανμπυραϊκός από την Γρανίτσα έκανε το 2Χ2 κόντρα στην Δόξα, αφού και στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου είχε επικρατήσει της Δόξας με 5-4.

Ατύχημα ο αρχηγός


Ο αρχηγός της ομάδας από το Ραπτόπουλο Φάνης Ντζίμας είχε ατύχημα στο χέρι και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.


Από δυο Λαθύρης-Γούλας Λ.- Ζαχαράκης Δ.


Για την ομάδα του Πανμπυραϊκού δυο φορές σκόραρε ο Κώστας Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφία Κέντρο). Για τους φιναλίστ τα δυο γκολ σημείωσε  ο εκτελεστής Δημήτρης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 17 γκολ.

Μπροστά με Διαμάντη

 












Ο Κώστας Διαμάντης (Φωτογραφία Αριστερά) για τον Πανμπυραϊκό πέτυχε το μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του ήταν καλύτερη χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανμπυραϊκός πήρε ένα Time Out στο πρώτο μέρος, ενώ η Δόξα άλλαξε γκολκίπερ την θέση του νεαρού Βαλάντη Στασινού πήρε ο Λάμπρος Παπαντζίμας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Κώστας Λαθύρης με ένα όμορφο εναέριο σουτ πήρε το χειροκρότημα της κερκίδας, προσφέροντας θέαμα, η προσπάθεια του αποκρούστηκε από τον Παπαντζίμα.



Με προβολείς
Το δεύτερο 25λεπτο έγινε υπό το φως των προβολέων του γηπέδου.


Από 3-2…6-2


Ντέρμπι ήταν ο τελικός στα πρώτα του λεπτά, όπου οι Γρανιτσιώτες είχαν οριακό προβάδισμα. Στα τελευταία λεπτά βρήκαν χώρους και το 3-2 έγινε 6-2. Ο Στέφανος Γούλας (Φωτογραφία) με εντυπωσιακό μακρινό σουτ πέτυχε το 2-0. Ο Φάνης Μπαστάνης του Νικολάου είχε δοκάρι για την Δόξα και στην επόμενη φάση ο Δημήτρης Ζαχαράκης πλάσαρε εύστοχα και μείωσε σε 2-1. Ο Λάμπρος Γούλας με πλασέ πέτυχε το 3-1 και ο Δημήτρης Ζαχαράκης μείωσε στο γκολ ξανά σε 3-2. Ο Κώστας Λαθύρης πέτυχε το 4-2 και ο Λάμπρος Γούλας διαμόρφωσε με σουτ το 5-2. Ο Μάριος Μπαστάνης είχε σουτ στον δοκάρι του Αλέκου Γούλα και ο Κώστας Λαθύρης λίγο πριν το φινάλε σκόραρε για 2η φορά, «γράφοντας» το τελικό 6-2.






Σκορ Ημιχρόνου: 1-0

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Πανμπυραϊκός (Λάμπρος Ζαχαράκης): Γούλας Α., Γούλας Δ., Γούλας Σ. 1, Γούλας Λ. 2, Λαθύρης 2, Ζαχαράκης, Αλέστας, Διαμάντης 1

Δόξα (Φάνης Ντζίμας): Στασινός, Μπαστάνης Θ.(Ε), Μπαστάνης Θ.(Ν), Μπαστάνης Μ., Ντζίμας Γ., Παπαντζίμας, Ζαχαράκης 2, Αζακάς

Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασιάς

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος