Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ετοιμάζεται στο Καρπενήσι για την πρόκληση της Γ΄ Εθνικής η Πεύκη

Ακόμη μια ποδοσφαιρική ομάδα κατέφτασε στο Καρπενήσι για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Ο Α.Ο. Πεύκης είναι στην πόλη μας από την Παρασκευή 9 Αυγούστου και θα παραμείνει μέχρι τις 19 του μηνός. Διαμένει στο Hotel Avaris και προπονείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας θα δοθούν φιλικά παιχνίδια με την Παναχαϊκή και τον Αστέρα Μαγούλας, χωρίς να έχουν επισημοποιηθεί οι ημερομηνίες των αγώνων.
Η Αθηναϊκή ομάδα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Δ΄ Εθνική, έχοντας κερδίσει δυο συνεχόμενες ανόδους, καθώς μέχρι το 2012 έπαιζε στην Α΄ ΕΠΣ Αθηνών. Νέος τεχνικός του συλλόγου είναι ένα γνωστότατο όνομα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Γκούμα, τον άλλοτε άσο του Παναθηναϊκού. Στο ρόστερ της Πεύκης βρίσκονται αρκετοί πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές με θητεία σε παραπάνω κατηγορίες, ενώ κατά την μεταγραφική περίοδο έχουν ενταχτεί παίχτες, το όνομα των οποίων και μόνο έχει κάνει αίσθηση. Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει στα τέλη Ιουλίου. Το άριστα οργανωμένο σωματείο έχει ως στόχο να ξεχωρίσει και στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και να ανέβει και άλλο επίπεδο, δημιουργώντας μια ανταγωνιστική ομάδα.

Η αποστολή της Πεύκης
Την αποστολή της Πεύκης αποτελούν οι κάτωθι (Ποδοσφαιριστές+Τεχνικό τιμ): Παπαγιώργης, Κωνσταντίνου, Καλογρίδης, Κώτσης, Κωνσταντόπουλος, Σιέρρας Α., Σιέρρας Σ., Μάτσος, Ιορδανίδης, Κακλαμάνος, Γκίκας, Λιοσάτος, Τοπούζης, Ταμπάκης, Οικονομέας, Ετόκα, Βλαχοκυριάκος, Μπαλί, Γιαννουλάκης, Παγίδας, Δράμπαλης, Αγαπητός, Μανδάλης, Ποδαράς, Τρίχος, Καρακώστας, Μαρκομιχάλης, Τερζής και Κολιός.

Στην τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Γκούμας!














Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Εθνική Ελλάδας και άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού Γιάννης Γκούμας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Πεύκης. Ο 38χρονος Λαρισαίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1994 έως το 2009, σκοράροντας 38 φορές. Κατέγραψε 45 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος. Από την Πεύκη ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Η ομάδα που άρχισε την ποδοσφαιρική του ο Γκούμας ήταν ο Αμπελωνιακός και εν συνεχεία εντάχτηκε στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, ξεκινώντας ως επιθετικός!. Έχει κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο 3 πρωταθλήματα Ελλάδας(1995, 1996, 2004) και δυο κύπελλα Ελλάδας(1995, 2004). Άμεσοι συνεργάτες του είναι οι Γιώργος Ποδαράς και Βασίλης Τρίχος. Τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή έχει ο Μιχάλης Μανδάλης.

Της 17:45 η πρώτη προπόνηση
Η Πεύκη πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση της 17:45 της εγκαταστάσεις του Hotel Avaris.

Για πρώτη φορά στην Γ΄
Η Πεύκη κατάφερε να κερδίσει δυο συνεχόμενες ανόδους και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Γ΄ Εθνική. Τερμάτισε στην 5η θέση του 8ου Ομίλου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς πίσω από Αιγάλεω, Κηφισιά, Ηλυσιακό και Νέα Ιωνία.


Οι μεταγραφές του Α.Ο. Πεύκης
















Έχουν ξεχωρίσει από της κινήσεις της Πεύκης αυτές των Μπάμπη Ταμπάση και Πέτρο Τοπούζη, που προέρχονται από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σημαντικές ήταν και οι μεταγραφές των Καρακώστα, Κωνσταντίνου και Γκίκα.

Αναλυτικά οι μεταγραφές:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Μπάμπης Ταμπάσης
27
Τερματοφύλακας
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναγιώτης Παγίδας
18
Αμυντικός
Ιάσων Αγίου Φανουρίου
Νίκος Γιαννουλάκης
23
Αμυντικός
Εθνικός Ασσίας
Γιώργος Καρακώστας
29
Αμυντικός
Λάρισα
Δημήτρης Κωνσταντίνου
24
Μέσος
Απόλλων Σμύρνης
Δημήτρης Γκίκας
29
Μέσος
Ζάκυνθος
Κώστας Βλαχοκυριάκος
23
Μέσος
Παναρκαδικός
Εμίλ Ετόκα
24
Επιθετικός
Αγία Παρασκευή
Πέτρος Τοπούζης
22
Επιθετικός
ΠΑΣ Γιάννινα

Σπουδαία ονόματα στο ρόστερ


Από την περυσινή Πεύκη στο δυναμικό της ομάδας βρίσκονται γνωστά ονόματα. Μιλάμε για τον 31χρονο επιθετικό Διονύση Λιοσάτο με θητεία σε: πολλές επαγγελματικές ομάδες, τον 33χρονο επιθετικό Νίκο Ιορδανίδη (Πρώτος σκόρερ του περυσινού 8ου ομίλου με 14 γκολ), που έχει αγωνιστεί για αρκετά χρόνια στον ΟΦΗ κατά το παρελθόν και τον 34χρονο άλλοτε άσο του Ιωνικού Δημήτρη Μαρκομιχάλη.
Από την περυσινή ομάδα συνεχίζουν και άλλα σημαντικά ονόματα και συγκεκριμένα οι: Κώστας Δράμπαλης, Γιώργος Κολιός, Κριστέλ Παπαγιώργης, Αλέξης Κακλαμάνος, Άκης Αγαπητός, Γιώργος Τερζής, Άγγελος Σιέρρας, Τάσος Μάτσος, Νίκος Οικονομέας και Εμιλιάνο Μπαλί.

Η ιστορία της Πεύκης(Από την βικιπαίδεια)


Ο Αθλητικός Όμιλος Πεύκης ιδρύθηκε το 1938 και είναι το παλιότερο αθλητικό σωματείο του Δήμου Πεύκης. Το αρχικό όνομα του συλλόγου ήταν «Α.Ο. Μαγκουφάνας», αφού η περιοχή παλιότερα ονομαζόταν Μαγκουφάνα ως το 1960 που μετονομάστηκε σε «Πεύκη».
Διατηρεί έξι αθλητικά τμήματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ πονγκ, ενόργανη γυμναστική και σκάκι, στα οποία αθλούνται περισσότεροι από χίλιοι αθλητές.
Τα χρώματα του συλλόγου είναι το μπλε και άσπρο και ως έμβλημα έχει ένα πεύκο. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης
Η ποδοσφαιρική ομάδα είναι το παλιότερο τμήμα του συλλόγου. Ως πρώτοι ποδοσφαιριστές αναφέρονται οι: Μάρκος Κιουράνης, αδερφοί Σιταρά, Καψύλης, Κ. Κυζιρίδης, Μ. Δαλμάρας, Τσιραλίδης, αδερφοί Βουλγαρόπουλοι, Ηλίας Γεωργανές και Γ. Ψωμιάδης. Ως το 1945 οι μόνοι τακτικοί αγώνες της ομάδας ήταν κατά του κοντινού Γ.Σ. Αμαρουσίου. Στο πρώτο μεταπολεμικό ματς η τότε Μαγκουφάνα νίκησε την ομάδα των ναυτών του καταδρομικού πλοίου «Έξετερ».
Στη συνέχεια εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Αθηνών, στις κατηγορίες της οποίας αγωνιζόταν για πολλά χρόνια ως το 2008. Η δεκαετία του '70 ήταν η χρυσή δεκαετία του ΑΟ Πεύκης. Ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΑ και από τις τάξεις της ξεπήδησαν ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, όπως Στέφανος Πετρίτσης μετέπειτα προπονητής της Εθνικής Νέων, ο Ζερβουδάκης που μετεγγράφηκε στον Εθνικό Πειραιώς, ο Κυρμιζάς που πήγε στην ΑΕΚ, ο Κ. Αναστόπουλος που πήγε στο Α.Ο. Αιγάλεω, Φερεντίνος, Θ. Κοντομανώλης που πήγε στονΠΑΟ, Θ. Ξηνταράκης, οι αδερφοί Φασουλά, ο Γέτος, οι Αντωνόπουλοι, ο Σκούρτης, ο Ρένος Καραστάθης, ο Νίκος Ιωαννίδης, ο Ν. Δημητσάς, ο Κ. Τριανταφύλλου κλπ.
Το 1987 ο ΑΟ Πεύκης κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΑ, έχοντας στη σύνθεσή του και το βετεράνο τότε Χρήστο Θεοφίλη, έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ στην ιστορία της Β' Εθνικής, με τα χρώματα του Αχαρναϊκού και του Ορφέα Αιγάλεω. Το 2007-08 κατέκτησε τον τίτλο της ΕΠΣΑ και ανέβηκε στη Δ΄ Εθνική, όπου αγωνίζεται τη σεζόν 2008-09.
Σύνθεση 2008-09: Καραγιάννης, Κόκκαλης Α., Κόκκαλης Ι., Ψιλούδης, Παπασπηλίου, Κοζαδίνος, Γερακάρης, Στασινόπουλος, Λίτσης, Καραμπέτσος, Μαμάκος, Παπαδάκης, Σιατράς, Τσαγκαβέλης, Παπαγιώργης. Τη χρονιά 2012-2013 η ομάδα της Πεύκης αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και στις 31/3/13 ο Α.Ο. Πεύκης επικράτησε της ομάδας του Ιάσονα Αγίου Φανουρίου με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης και κατ' αυτόν τον τρόπο κατάφερε την ιστορική άνοδο της στην Γ΄ Εθνική κατηγορία όπου από το 2013-2014 θα αγωνίζεται.
Σύνθεση 2012-13:(Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Δράμπαλης, Κολιός, Παπαγιώργης, Κακλαμάνος, Τερζής, Καραμπέτσος, Λιοσάτος, Μάτσος, Ιορδανίδης, Σεμερτζίδης, Ψιλούδης, Χατζής, Χριστόπουλος, Τουρκοχωρίτης, Κωστάκης, Οικονομέας, Στούμπος, Μπαλλής, Θανασάι, Τσακιράκης, Αποστόλου, Αγαπητός. Μετά το τέλος της σαιζόν ο Α.Ο. Πεύκης κατάφερε να ανέβει στην Δ΄ Εθνική. Οι τίτλοι της ομάδας είναι ένα κύπελλο ΕΠΣΑ(1987), δυο πρωταθλήματα ΕΠΣΑ(2008, 2012) και δυο συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική(2009,2013).



Πρώην ομάδα του Καραγιώργου 


Στην Πεύκη αγωνιζόταν πριν μεταγραφεί στα Άγραφα τον περασμένο Ιανουάριο ο τερματοφύλακας της Ευρυτανικής ομάδας Βαγγέλης Καραγιώργος, ο οποίος έχει «ρίζες» από τον νομό μας.



























Φωτογραφίες:Παναγιώτης Κολλημένος