Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Φιλόδοξο ξεκίνημα για τον ενισχυμένο ΑΠΟΚ

Με αρκετές και σημαντικές προσθήκες ξεκίνησε την προετοιμασία της η ομάδα του Βελουχίου, η οποία φέτος επιδιώκει να επιστρέψει στην κορυφή του νομού μας. Η πρώτη της ομάδας έγινε την Δευτέρα 18 Αυγούστου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Στην πρώτη παραβρέθηκαν 22 ποδοσφαιριστές.
Ο στόχος των «κυανόλευκων» είναι να πρωταγωνιστήσουν και να προσπαθήσουν ακόμη και για το θαύμα της ανόδου στην Γ΄ Εθνική σύμφωνα με τον προπονητή τους Γιάννη Φλωράκη.
Με την ομάδα του Βελουχίου προπονήθηκαν οι εξής 22 ποδοσφαιριστές: Δημήτρης Ρεσίτης, Άλεξ Μπακαλίδης, Βασίλης Ντουφεκιάς, Σπύρος Ξαγάρας, Πάνος Ράπτης, Πάνος Κουτσονίκας, Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Ζαλοκώστας, Κώστας Κρίντας, Τάκης Σαϊτης, Μπάμπης Καρβέλης, Σάκης Τσιλίκας, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Γιώργος Φαρμάκης, Κώστας Γιαννόπουλος, Νίκος Κωστής, Ηλίας Σαπούνης, Γιάννης Τσόγκας, Φλοριάν Μπούτσι,  Ηλίας Μυρισιώτης, Μπάμπης Παπαϊωάννου και Στέλιος Ρεσίτης. 

Κοντά η διοίκηση
Η διοίκηση του ΑΠΟΚ του ΑΠΟΚ έδωσε βροντερό παρών στην 1η προπόνηση της ομάδας. Στο γήπεδο βρέθηκαν οι εξής διοικητικοί: Δήμος Αθανασίου, Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Κώστας Πασσάς, Γιώργος Νικολακόπουλος, Στέλιος Σώμαλης, Βασίλης Τσουκαλάς , Τάκης Κατσακιώρης και Άρης Τσιούνης.



Οι μεταγραφές















Κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα προπονήθηκαν αρκετά μεταγραφικά αποκτήματα του ΑΠΟΚ. Συγκεκριμένα προπονήθηκε το αστέρι της ομάδας ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο μεσοαμυντικός Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά, Αποκτήθηκαν από τον Αίολο, ο δεύτερος ως ελεύθερος), ο γκολκίπερ Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Κάτω δεξιά), που επέστρεψε από τον Αίολο και ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά). Απουσίαζε ο επιθετικός Ταξιάρχης Γούλας που επέστρεψε από τον Αίολο, όπως και ο αμυντικός Ζάχος Πολυτσέρης. και ο μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ο οποίος γύρισε από τον Α.Ο. Καρδίτσας.

8 στόχοι















Με τον ΑΠΟΚ προπονήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εντός των προσεχών ημερών θα αποκτηθούν. Πρόκειται για τον 26χρονο μεσοαμυντικό Ηλία Σαπούνη (Φωτογραφία Κέντρο Δεξιά) της Ποταμιάς και τον 33χρονο μέσο του Απεραντιακού Νίκο Κωστή (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), οι οποίοι στο παρελθόν έχουν φορέσει ξανά την φανέλα του ΑΠΟΚ, καθώς και για τον 16χρονο Κώστα Γιαννόπουλο (Φωτογραφία πάνω Αριστερά) της Ακαδημίας ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον ΑΠΟΚ με υποσχετική. Με το Βελούχι προπονήθηκε ο 27χρονος μέσος Γιάννης Τσόγκας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), ο οποίος έχει παίξει στην Αιτωλοακαρνανία με τον Αστέρα Μεσολογγίου και διαμένει πλέον στο Καρπενήσι. Στην πρώτη μετείχαν και 3 νεαροί αθλητές της Ακαδημίας: Ηλίας Μυρισιώτης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά, 1999), Μπάμπης Παπαϊωάννου (Φωτογραφία Κέντρο Αριστερά, 1997) και Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Κέντρο, 1999). Συνεχίζει τις προπονήσεις με το Βελούχι και ο 16χρονος Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο οποίος δεν έχει βγάλει ακόμη ποδοσφαιρικό δελτίο.

Οι απόντες
Απών από την 1η προπόνηση ήταν ο αριστερός μπακ Βασίλης Συγκελόπουλος, ο αρχηγός Γιώργος Κρασιάς (Ήρθε για λίγα λεπτά και αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων) και τα αποκτήματα: Γενιτσαρόπουλος, Πολυτσέρης και Γούλας.

Συνωστισμός
Παρουσία 3 ομάδων έγινε η πρώτη του ΑΠΟΚ στο Δημοτικό στάδιο, καθώς την ίδια στιγμή προπονούνταν ο Αίολος και η Μυρίκη.


                                   
Προπονήσεις στο αθλητικό
Μετά την πρώτη προπόνηση της Δευτέρας θα ακολουθήσουν καθημερινές προπονήσεις στις 7 το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο. Θα υπάρξουν και ορισμένες πρωινές προπονήσεις.

Οι σκέψεις για τα φιλικά
Τα πρώτα φιλικά τεστ του Βελουχίου θα δοθούν μετά το πέρας 10 με 12 ημερών προετοιμασίας.

Δηλώσεις
Γιάννης Φλωράκης (Προπονητής ΑΠΟΚ) : «Η ομάδα μου θέλει να κάνει το μεγάλο άλμα για την επόμενη κατηγορία»



Ο τεχνικός του ΑΠΟΚ για την έναρξη της προετοιμασίας και για τους στόχους της νέας αγωνιστικής περιόδου δήλωσε τα ακόλουθα: «Είναι μια καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά για τον ΑΠΟΚ. Πιστεύω ότι όλες οι συνθήκες είναι καλές. Η ομάδα πραγματοποίησε αρκετές μεταγραφές, καθώς επιστρέψανε αρκετοί παίκτες. Νομίζω ότι το έμψυχο δυναμικό είναι αρκετά καλό. Με την προπόνηση και την δουλειά η ομάδα θα εκπληρώσει τους στόχους της, οι οποίοι είναι ξεκάθαρα το πρωτάθλημα σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα αφού το εξασφαλίσει να κάνει το μεγάλο άλμα για την επόμενη κατηγορία.»
Σε ερώτηση μας για περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του ανέφερε: «Έχουμε κάτι υπόψιν μας, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Εάν γίνουν μεταγραφές θα είναι ποδοσφαιριστές, που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά.»



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος