Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Σε γνώριμο και γειτονικό μέρος προπονείται η Λαμία

Το γειτονικό της Καρπενήσι επέλεξε για την προετοιμασία της η ομάδα της Λαμίας. Οι Φθιωτοί κατέφτασαν την Δευτέρα 26 Αυγούστου και θα προπονηθούν για 6 ημέρες σε Ευρυτανικό έδαφος μέχρι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου. Διαμένουν στο Hotel Avaris και προπονούνται στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείου.
Η Λαμία κατάφερε να επιστρέφει στην Γ΄ Εθνική μετά από μια πολύ καλή σαιζόν και να συμμετάσχει πλέον στην Γ΄ Εθνική. Έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, καθώς συμφώνησε με έναν καταξιωμένο προπονητή, τον Περικλή Αμανατίδη και απέκτησε ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Πρόεδρος του πιο ιστορικού Φθιωτικού συλλόγου εξακολουθεί να είναι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Την ημέρα της αναχώρησης θα δοθεί και το πρώτο φιλικό ματς της ομάδας. Το Καρπενήσι είναι αρκετά γνώριμο για την Λαμία, καθώς έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές Ευρυτανικές ομάδες και έχει προετοιμαστεί ξανά στα μέρη μας. Τελευταία χρονιά ήταν το 2007, όταν και προπονούνταν στο γειτονικό Τυμφρηστό ως ομάδα και τότε της Γ΄ Εθνικής, ενώ τον φετινό Μάρτιο τέθηκε αντιμέτωπη στην Δ΄ Εθνική με τον Αίολο.
Ο τεχνικός Περικλής Αμανατίδης είχε δηλώσει στο ξεκίνημα της προετοιμασίας: «Η Λαμία θα κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Μπορεί να το πετύχει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο για τον κόσμο και να χρησιμοποιούμε παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Η ομάδα και η πόλη έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να στηρίξουν τις ανάγκες μας»

Αναχώρησε στις 12- Πρώτη προπόνηση στις 6
Ο ΠΑΣ Λαμία αναχώρησε με προορισμό το Καρπενήσι στις 12. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 6 στο γήπεδο του Avaris. Η Λαμία είναι η 6η ποδοσφαιρική ομάδα που διαμένει στο εν λόγω ξενοδοχείο μετά τους: ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιά, Πεύκη, Αστέρα Μαγούλας και Α.Π. Νίκη Λαμίας.


Η αποστολή της Λαμίας


Στο Καρπενήσι βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Παπαδήμας, Κοντογεώργος, Σπυριδάκης, Ντε Πάολα, Μρτσιάν, Μαδούρας, Γόγολος, Φιρινίδης, Καραπέτσας, Διαμαντίδης, Πανέτσος, Κόλεφ, Κουτρομάνος, Σκόρδας, Αντωνίου, Μαλισσόβας, Πάνος, Ζιάκας, Τσιλίγκος όπως και οι νεαροί: Παπανικολάου, Μιχαήλ και Μαλιάγκας. Συμπληρώνει την αποστολή το τεχνικό επιτελείο: Περικλής Αμανατίδης, Λάκης Παπανικολάου, Γιώργος Αδάμ, Θανάσης Τικταπανίδης και Γιώργος Κρικώνης. Την διοίκηση εκπροσωπεί ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ζαγκανάς.

Πιθανή απόκτηση Τσιλίγκου


Με την Λαμία προπονείται επίσης ο 23χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Τσιλίγκος, που έχει αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΚ ως πορτιέρο του Πύρασου Νέας Αγχιάλου. Έχει αγωνιστεί στην Β΄ Εθνική Κύπρου με τον Χαλκάνορα Ιδαλίου. Ενδέχεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες.

Την ανέλαβε ο Περικλής Αμανατίδης


Την τεχνική ηγεσία της Λαμίας ανέλαβε ο 43χρονος Θεσσαλονικιός Περικλής Αμανατίδης. Το 2005 ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Αστέρα Αμπελοκήπων και εν συνεχεία ανέλαβε την πρώτη ομάδα. Εν συνεχεία ακολούθησαν ο Α.Σ. Αμπελοκήπων, ο Απόλλων Κρύας Βρύσης, ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων, η Βέροια, η Κοζάνη, ο Αγροτικός Αστέρας, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Καλλιθέα, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Μακεδονίκος και ξανά ο Αγροτικός Αστέρας. Τελευταίος του «σταθμός» πριν την Λαμία ήταν η Νίκη Βόλου, την οποία επανέφερε στην Football League μέσω των play off. Είναι απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας Βελιγραδίου, έχοντας εργαστεί και στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα. Ο έμπειρος τεχνικός είχε προπονήσει το περασμένο καλοκαίρι την Νίκη Βόλου στο Καρπενήσι.

Βοηθός ο Παπανικολάου


Ο περυσινός προπονητής Λάκης Παπανικολάου είναι ο βοηθός του Περικλή Αμανατίδη. Γυμναστής είναι ο Γιώργος Αδάμ και προπονητής τερματοφυλάκων ο Θανάσης Τικταπανίδης. Φυσιοθεραπευτής είναι ο Γιάννης Κεραμιδάς, μασέρ ο Ευρυτάνας Κώστας Τσεκλείστας και φροντιστής ο Γιώργος Κρικώνης.

Οι μεταγραφές

 
  

Ποδοσφαιριστές που «κλέβουν» την παράσταση έχει αποκτήσει η Λαμία. Σημαντικά ονόματα όπως οι: Γόγολος, Φιρινίδης, Μκρτσιαν και Διαμαντίδης βρίσκονται στο ρόστερ των Φθιωτών.  Από την ξένη «αγορά» ξεχώρισαν τα ονόματα του Βραζιλιάνου Ντε Πάολα(Έπαιζε σε Αναγέννηση Γιαννιτσών και Εθνικό Γαζώρου) και του Βούλγαρου Κόλεφ, που έχει αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά τα αποκτήματα:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Γιάννης Φιρινίδης
Τερματοφύλακας
30
Λάρισα
Ανδρέας Μκρτσιαν
Αμυντικός
25
Δόξα Δράμας
Νίκος Παπαδήμας
Αμυντικός
22
Κέρκυρα
Σπύρος Γόγολος
Αμυντικός
35
Ολυμπιακός Βόλου
Θανάσης Ζιάκας
Αμυντικός
19
Λεβαδειακός Κ20
Δημήτρης Σκόρδας
Αμυντικός
28
Ανδρούτσος Γραβιάς
Γιώργος Καραπέτσας
Μέσος
23
Στυλίδα
Κώστας Διαμαντίδης
Μέσος
28
Εθνικός Γαζώρου
Φελίπε Ντε Πάολα
Επιθετικός
25
Εθνικός Γαζώρου
Αλεξάντροφ Τοντόρ Κόλεφ
Επιθετικός
33
Σλάβια Σόφιας

Παραμονές-Αποχωρήσεις
Συνεχίζουν από την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα οι: Ντίνος Τσαμαδιάς, Αποστόλης Κοντογεώργος, Δήμος Σπυριδάκης, Γιώργος Κουτρομάνος, Γιάννης Πάνος, Κώστας Μαλισσόβας, Γιάννης Αντωνίου, Νίκος Ταμάμης, Δημήτρης Πανέτσος και Κώστας Μαδούρας. Παρελθόν αποτέλεσαν οι: Νίκος Καρανάσιος, Γιώργος Καταραχιάς, Χρήστος Παπαγεωργίου, Χρήστος Στυλιανός, Κώστας Τσιλίκας, Γιάννης Κατσιγιάννης, Μιχάλης Καλύβας, Κώστας Καββαδίας, Μάριος Λουπεϊδης, Τόλυ Παΐζάνος, Γιάννης Γκούρλιας, Βαγγέλης Λαΐνας, Γιάννης Μπέσσας, Θάνος Στεργίου, Μίμης Μπενίσκος, Γιώργος Παπαμίχος, Νέστορας Πριτσιόλας και Μάρκος Τσιτούρας.

Οι παίχτες που συνεχίζουν είναι οι εξής:
 














Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Αποστόλης Κοντογεώργος
Τερματοφύλακας
23
Δημήτρης Πανέτσος
Τερματοφύλακας
17
Κώστας Μαδούρας
Αμυντικός
18
Γιάννης Πάνος
Αμυντικός
25
Δήμος Σπυριδάκης
Αμυντικός
27
Ντίνος Τσαμαδιάς
Αμυντικός
21
Γιάννης Αντωνίου
Μέσος
19
Γιώργος Κουτρομάνος
Μέσος
26
Κώστας Μαλισσόβας
Μέσος
20
Νίκος Ταμάμης
Επιθετικός
26

Εκτός προετοιμασίας 2














Οι Ντίνος Τσαμαδιάς και Νίκος Ταμάμης είναι τραυματίες και δεν ακολούθησαν την προετοιμασία. Θα ενταχτούν το επόμενο διάστημα.

Ατομικό για «Κάτσα» 


Ο Ευρυτάνας αμυντικός χαφ Δημήτρης Κατσαδούρος γνωρίστηκε με τον νέο προπονητή Περικλή Αμανατίδη και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ανήκει ακόμη στην Λαμία, αν και είχε ανακοινωθεί η αποχώρηση του. Υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.


Πρωταθλητές του 4ου Ομίλου
Μια πολύ καλή σαιζόν ήταν η περυσινή για την ομάδα της Λαμίας. Κατέκτησε το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Δ΄ Εθνικής (43 βαθμούς έναντι 38 του Α.Ο. Καρδίτσας), το κύπελλο ΕΠΣ Φθιώτιδας (Κέρδισε τον Δομοκό στον τελικό), ενώ έφτασε στους «4» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Υπό τις οδηγίες του Λάκη Παπανικολάου αγωνίστηκε ενάντια στον Αίολο, τον οποίο νίκησε με 3-0 και 3-1 αντίστοιχα. Στους πρωταθλητές έπαιξε ο 24χρονος Ευρυτάνας μέσος Δημήτρης Κατσαδούρος, ενώ πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν ο Νίκος Ταμάμης με 8 γκολ.



Τοποθέτηση στον 3ο Όμιλο
Στον 3ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής θα συμμετάσχει η Λαμία. Σε αυτόν θα τοποθετηθούν επίσης οι: Νάουσας, Ένωση Αποστόλου Παύλου, Λευκάδια Νάουσας(ΕΠΣ Ημαθίας), Τρίκαλα(ΕΠΣ Τρικάλων), Α.Ο. Καρδίτσας(ΕΠΣ Καρδίτσας), Αχιλλέας Δομοκού(ΕΠΣ Φθιώτιδας), Αχιλλέας Νεοκαισάρειας(ΕΠΣ Πιερίας), Ρήγας Φεραίος(ΕΠΣ Θεσσαλίας), Α.Ο. Χαλκίδας, Α.Ο. Κύμης(ΕΠΣ Εύβοιας) και 4 από τις 6 ομάδες της ΕΠΣ Λάρισας(Λάρισα, Μαχητής Τερψιθέας, Πυργετός, Δωτιέας Αγιάς, Αμπελωνιακός και Οικονόμος Τσαριτσάνης), που θα μοιραστούν στον 2ο και στον 3ο Όμιλο. Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Κυκλοφόρησαν τα διαρκείας
Οι κάρτες διαρκείας για τους εντός έδρας αγώνες της Φθιωτικής ομάδας για την σαιζόν 2013-2014 έχουν τεθεί προς κυκλοφορία και είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Η τιμή τους ανέρχεται στα 100 ευρώ.


Άρχισε στις 7 Αυγούστου
Στο γήπεδο της Νέας Άμπλιανης στις 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της Λαμίας εν όψει της νέας περιόδου.


Η ιστορία της Λαμίας(Από την Βικιπαίδεια)


Ο ΠΑΣ. Λαμία είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη της Λαμίας. Αγωνιζόταν, μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2008-09, στην Γ΄ Εθνική, οπότε και υποβιβάστηκε. Η ομάδα της Λαμίας είχε πολυετή παρουσία στην Β΄ Εθνική και Γ΄ Εθνική και υπήρξε η κύρια εκπρόσωπος της Φθιώτιδας στις μεγάλες κατηγορίες για πολλά χρόνια. Την 1η Ιουνίου του 1964, όταν τελικά οι εκπρόσωποι των Φθιωτικών συλλόγων αποφάσισαν να «χαράξουν» μια κοινή πορεία, ιδρύθηκε η ομάδα της Λαμίας. Βέβαια, για να φτάσουν στην τελική απόφαση, χρειάστηκε να περάσει πολλής καιρός και ατελείωτες ώρες διαπραγματεύσεων. Η «βασίλισσα της Φθιώτιδας», όπως αποκαλείται, προέρχεται από την συγχώνευση του Λαμιακού και της Παλλαμιακής. Το 1961, όταν η ΕΠΟ αποφάσισε ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (1962-63) η Β' Εθνική κατηγορία, στην οποία αγωνιζόταν τότε ο Ολυμπιακός Λαμίας, θα απαρτίζεται από 60 ομάδες χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ και η πρωταθλήτρια από κάθε όμιλο θα έπαιρνε και την άνοδο στα «σαλόνια» της Α΄ Εθνικής. Έτσι με την λήξη του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-62 σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Ολυμπιακού Λαμίας (17/6/1962) αποφάσισαν να προτείνουν στην Παλλαμιακή την συγχώνευσή τους σε ένα καινούργιο σύλλογο με καινούργιο όνομα. Παρόλο που η απάντηση των «κιτρινόμαυρων» ήτανε καταφατική, η πρότασή τους η ομάδα να ονομαστεί Παλλαμιακή δεν έγινε δεκτή και έτσι ο «γάμος κατέληξε σε διαζύγιο». Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Παλλαμιακή οδήγησε και πάλι σε γενική συνέλευση τα μέλη του Ολυμπιακού (24/7/1962), όπου αποφασίστηκε η συγχώνευση των «ερυθρολεύκων» με τον Παμφθιωτικό, με την ονομασία Λαμιακός. Έτσι ο Λαμιακός θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τον νομό στην Β΄ Εθνική την περίοδο 1963-64. Ωστόσο την ίδια χρονιά, το εισιτήριο για την κατηγορία θα πάρει και η Παλλαμιακή ως πρωταθλήτρια της Γ΄ Εθνικής, με αποτέλεσμα η Λαμία να εκπροσωπείται από δύο συλλόγους στην κατηγορία. Αυτή λοιπόν ήταν και η κατάλληλη εποχή να δημιουργηθεί ένα σωματείο, το οποίο θα προερχόταν από την ένωση των μεγαλύτερων ομάδων της πόλης. Στις 27/5/1964 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου της Λαμίας και των ποδοσφαιρικών παραγόντων του νομού πραγματοποιείται γενική συνέλευση, η οποία δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού κατέληξε στην δημιουργία δύο νέων συλλόγων του Α.Σ. Λαμία και του Α.Σ. Θερμοπυλών. Πάντως, η ζωή του δεύτερου δεν ήταν και πολύ μεγάλη, καθώς δεν κράτησε παραπάνω από μία εβδομάδα και την 1η Ιουνίου του 1964 συγχωνεύτηκε με τον Α.Σ. Λαμία. Αν και οι «κυανόλευκοι» έχουν φτάσει έξι φορές κοντά στην Α' Εθνική, δεν έχουν καταφέρει ποτέ να πάρουν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Παρόλα αυτά η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με τις μεγάλες εμφανίσεις κόντρα στις μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο θεσμό του κυπέλλου (2-1 και 1-0) με την ΑΕΚ στο ΔΑΚ Λαμίας και 1-0 με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, με το τέρμα των «πρασίνων» να σημειώνεται στο 91') έχουν κάνει τον Α.Σ. Λαμία ιδιαίτερα δημοφιλή στον νομό Φθιώτιδας. Η Λαμία έφτασε κοντά στην άνοδο στη Β΄ Εθνική μετά από πολλά χρόνια την σεζόν 2006-2007. Όμως τερμάτισε στην 4η Θεση αν και στο πρωτάθλημα είχε μια καταπληκτική πορεία. Μετά από αυτή την ανεπιτυχής σεζόν 20 παίκτες έφυγαν από το σύλλογο και έτσι παρέμειναν μόνο 7 παίκτες. Τη σεζόν 2007-8 πρόεδρος παρέμεινε ο Νίκος Λιόλιος και προχώρησε σε 20 μεταγραφές. Όμως, ούτε έτσι κατάφερε η Λαμία να σταθεί στα πόδια της και έτσι την ομάδα την απέκτησε ο Νίκος Παπαδοπουλος και προσέλαβε για προπονητή τον σπουδαίο παίκτη της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Ντανιελ Μπατίστα. Και πάλι όμως η Λαμία δεν κατάφερε τίποτα ιδιαίτερο κατακτώντας με δυσκολία την 13η θέση σώζοντας την κατηγορία 3 αγωνιστικές πριν το τέλος συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς, μόλις 7 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Στις 11/7/08 έγινε μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της ομάδας, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ήρθε στη Λάμια τελικά όμως αποχώρησε από την ομάδα. Την ίδια χρονιά υποβιβάστηκε στην Δ' Εθνική κατηγορία  και μετά από δυο χρόνια στο τοπικό, με την ομάδα το 2011 να αποχωρεί από την Δ΄ Εθνική λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος ε μια «μαύρη» σελίδα για την ιστορία της. Την σαιζόν 2011-2012 η Λαμία έπαιξε στο τοπικό έφτασε ένα βήμα πριν ανέβει στην Δ΄ κατηγορία με απολογισμό 30 νίκες 4 ισοπαλίες και 0 ήττες, καθώς η μεταφερόμενη ποινή 6 βαθμών καθόρισε την πρωτιά. Τελικά ύστερα από την απόφαση συνεργασίας με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου έγινε «τράμπα» κατηγοριών μεταξύ των δυο ομάδων και ο ιστορικός σύλλογος επέστρεψε στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Την σαιζόν 2012-2013 πανηγύρισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, κατακτώντας τον τίτλο και το κύπελλο της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Στο παλμαρέ τους οι «Ρουμελιώτες» έχουν κατακτήσει 5 πρωταθλήματα της Δ Εθνικής (1989-90, 1993-94, 1999-00, 2003-04, 2012-2013) και ένα της Α΄ ΕΠΣΦ (1972-73).


Συνεχίζει με Παπαϊωάννου


Με πρόεδρο τον Πανουργιά Παπαϊωάννου πορεύεται η ομάδα της Λαμίας. Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Γιώργος Ζαγκανάς(Αντιπρόεδρος), Θεοδόσης Τσικνής(Γενικός Γραμματέας), Χρήστος Νίκλας(Ταμίας) και Γιώργος Μοδιάτης(Μέλος/Αναπληρωτής πρόεδρος), Αναστάσιος Ξάνθης και Θανάσης Καραχάλιος(Μέλη).



























Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες από την προπόνηση: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: www.starsports.gr