Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Άρχισε από την Ευρυτανική πρωτεύουσα το «χτίσιμό» της ιστορικής Λάρισας

Την ιστορική Α.Ε. Λάρισας υποδέχτηκε το Καρπενήσι. Οι «βυσσινί» κατέφτασαν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας την Κυριακή 25 Αυγούστου και θα προπονηθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Διαμένουν στο Hotel Spa Montana και προπονούνται στο αθλητικό κέντρο, με τα μέρη να την ομάδα, καθώς έχει προετοιμαστεί άπειρες φορές στην περιοχή μας.
Η σπουδαιότερη επαρχιακή ομάδα και άλλοτε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος θα αγωνιστεί την νέα σαιζόν στην Γ΄ Εθνική. Προπονητής ανέλαβε ο Κώστας Παναγόπουλος και διοικητικός ηγέτης ο Τρικαλινός Βαγγέλης Πλεξίδας. Αποκτήθηκαν ως τώρα περίπου 15 νέοι ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και ο Ευρυτάνας Δημήτρης Ρούσσης. Συνεχίζουν μόλις 3 παίχτες από την περυσινή Α.Ε.Λ., που έπαιξε στην Football League. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο Αλκαζάρ πριν από 4 ημέρες και ο κόσμος δήλωσε όπως πάντα βροντερό «παρών». Στην αποστολή συμμετέχουν συνολικά 23 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων 5 είναι κάτω των 19.
Κατά την έναρξη της προετοιμασίας ο προπονητής Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Νομίζω ότι το σύνθημα μαζί ξεκινάμε παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Έχουμε χάσει χρόνο. Ξεκινάμε την προσπάθεια για να επαναφέρουμε η ΑΕΛ εκεί που της αξίζει. Ήρθε η ώρα για δουλειά», ενώ ο ισχυρός άνδρας Βαγγέλης Πλεξίδας τόνισε: «Από σήμερα, όμως, η ΑΕΛ είναι η οικογένεια μου και ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό. Από σήμερα μόνο έργα. Ακόμα η ΑΕΛ δεν είδε τίποτα από εμένα». Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι στόχος είναι να δοθούν 2 φιλικά παιχνίδια με ομάδες που προπονούνται στην περιοχή. Στόχος της Λάρισας φυσικά είναι να αναγεννηθεί και να επιστρέψει στις μεγάλες κατηγορίες, που της αρμόζουν.

Η άφιξη και η πρώτη προπόνηση
Η αποστολή της Α.Ε.Λ. κατέφτασε στις 13:45 στο Καρπενήσι. Η πρώτη προπόνηση έγινε στις 17:30 στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Η Λάρισα προετοιμάζεται στην Ευρυτανία από το 2004 και ύστερα με εξαίρεση μόνο τα καλοκαίρια του 2009 και του 2012.

23μελης αποστολή-Με 5 νεαρούς


Στην αποστολή της Λάρισας συμμετέχουν 5 νεαροί ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους: Τάσο Παπαγιάννη (19, τερματοφύλακας, αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στον Αμπελωνιακό), Αποστόλη Γαρυφαλλόπουλο (18, επιθετικός), Κώστα Κορομηλά (18, αμυντικός), Χρήστο Αγριόδημος (18, μέσος) και τον μόλις 15 ετών μέσο Δημήτρη Τζουμάκη. Αποχώρησε ο Σωτήρης Τσιλούλης, που θεώρησε πως δεν υπολογίζεται. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι: Νεμπεγλέρας, Καρανίκας, Μούτσα, Σικαλιάς, Ρούσσης, Αγτζίδης, Βοσκόπουλος, Αραμπατζής, Πάνος, Μήτσης, Πατηνιώτης, Σιάκκας, Σαββίδης, Κυριακίδης, Παπαϊωάννου, Γκούρτσας, Στεφανίδης και Πλιάγκας. Ο Βραζιλιάνος νέος επιθετικός της Λάρισας Πία θα ενταχτεί την Δευτέρα (26-8) στην προετοιμασία του Καρπενησίου.

Ο Κώστας Παναγόπουλος coach


Ο 36χρονος περυσινός τεχνικός του Πανιωνίου (Αρχικά ήταν βοηθός του Άκη Μάντζιου και μετά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου) Κώστας Παναγόπουλος είναι ο νέος προπονητής της Α.Ε.Λ. Για πολλά χρόνια ήταν στις ακαδημίες του Πανιωνίου, ενώ έχει εργαστεί επίσης στην Ελλάς Ποντίων, στην Προοδευτική, στις Βρασιές (Δ΄ Εθνική) και στην Θύελλα Κορυδαλλού (Την ανέβασε από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣ Πειραιά). Δεν έχει επαγγελματική καριέρα ως ποδοσφαιριστής.
Γυμναστής είναι ο 40χρονος Κώστας Λιάπης (Εργάστηκε πέρυσι σε Καλλονή και Βέροια) και προπονητής τερματοφυλάκων ξανά ο Χρήστος Μιχαήλ. Το πόστο του γενικού αρχηγού έχει ο Μίμης Τσακμακίδης. Στο τεχνικό επιτελείο βρίσκονται και οι: Αντώνης Τσαγκάλης (Γιατρός), Γιώργος Ζαχαρής(Φυσιοθεραπευτής), Ηλίας Παππάς (Βοηθός φυσιοθεραπευτή) και Χρήστος Τριανταφύλλου (Φροντιστής). Μέλος του τίμ είναι και ο Θεόφιλος Ραχωβίτης.

Οι μεταγραφές
 
  














Πολλά νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η νέα Α.Ε.Λ. Ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 15 νέοι ποδοσφαιριστές θα ενισχύσουν την νέα προσπάθεια, που κάνει η ομάδα. Έχει ξεχωρίσει η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Ινάσιο Πία, που έχει αγωνιστεί σε γνωστές Ιταλικές ομάδες (Αταλάντα, Άσκολι, Κατάνια, Νάπολι, Τορίνο, Λέτσε). Επιπλέον ορισμένα από τα καινούργια αποκτήματα έχουν φορέσει κατά το παρελθόν ξανά την φανέλα των Θεσσαλών.

Αναλυτικά όλα τα αποκτήματα:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Προηγ. Ομάδα
Γιώργος Σικαλιάς
27
Τερματοφύλακας
Ηρακλής Ψαχνών
Δημήτρης Ρούσσης
25
Αμυντικός
Αστέρας Τρίπολης
Γιάννης Αγτζίδης
21
Αμυντικός
Δόξα Δράμας
Γιάννης Βοσκόπουλος
26
Αμυντικός
Παναχαϊκή
Νίκος Αραμπατζής
29
Αμυντικός
Παναιτωλικός
Κώστας Πάνος
22
Αμυντικός
Εθνικός Φιλιππιάδας
Χρήστος Μήτσης
33
Αμυντικός
Ηρακλής Ψαχνών
Θανάσης Πατηνιώτης
20
Μέσος
Κασσιώπη
Γιώργος Σιάκκας
25
Μέσος
Πανσερραΐκός
Γιώργος Σαββίδης
30
Μέσος
Εθνικός Γαζώρου
Ηλίας Κυριακίδης
28
Μέσος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ινάσιο Πία
32
Επιθετικός
Λέτσε
Γιάννης Παπαϊωάννου
20
Επιθετικός
Τύρναβος 2005
Δημήτρης Γκούρτσας
23
Επιθετικός
Παναχαϊκή
Νέστορας Στεφανίδης
29
Επιθετικός
Ηρακλής
Δημήτρης Πλιάγκας
28
Επιθετικός
Καβάλα

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ:


Μόλις τρεις ποδοσφαιριστές συνεχίζουν από την περυσινή ομάδα, με τον «γερόλυκο» αρχηγό Κώστα Νεμπεγλέρα να πρωτοστατεί (Συν τους Καρανίκα και Μούτσα). Αποχώρησαν οι: Κώστας Παγώνης (Καλλιθέα), Αντώνης Τσιάρας (Ξάνθη), Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Χασομέρης, Μπράνκο Ζεκίνια, Ντίνο Σέρεμετ (Πανθρακικός), Θανάσης Δεινόπαπας, Ντανιέλ Πόνσε (Ολυμπιακός Βόλου), Κώστας Γιώτας (Νίκη Βόλου), Λιονέλ Πότσι (Χανιά), Μανόλης Λιαπάκης, Δημήτρης Ραπτάκης (Νέα Σαλαμίνα), Κώστας Σκούπρας, Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, Δημήτρης Πρίφτης (Τύρναβος), Γιώργος Καρακώστας (Πεύκη), Πάτρικ Αλεξάνδροβιτς (Παναιγιάλειος), Τάσος Κρητικός, Απόστολος Σκόνδρας (ΠΑΣ Γιάννινα), Στέργιος Δημόπουλος (Αναγέννηση Καρδίτσας), Κώστας Παπαδόπουλος (Αχαρναϊκός), Γιάννης Φιρινίδης (Λαμία) και Αντώνης Βούζας (Φωστήρας). Σε αναζήτηση ομάδας είναι οι: Θανάσης Τσίγκας, Βασίλης Μάλτζαρης και Εμάνουελ Φρανκού.

Οι ποδοσφαιριστές που παρέμειναν είναι οι εξής:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Νίκος Καρανίκας
21
Αμυντικός
Μπλέντι Μούτσα
25
Μέσος
Κώστας Νεμπεγλέρας
38
Μέσος

Ενθουσιώδες ξεκίνημα


Κυριολεκτικά..χαμός έγινε στην πρώτη προπόνηση της Λάρισας στο γήπεδο Αλκαζάρ. Πάνω από 3.500 φίλοι της ομάδας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Η «πρώτη» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Τελικά Γ΄ Εθνική
Παρά το γεγονός πως είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά στην Football League η Α.Ε.Λ. αποφάσισε να υποβιβαστεί λόγω οικονομικών προβλημάτων και να συμμετάσχει στην Γ΄ Εθνική. Την περασμένη σαιζόν τερμάτισε 9η στον «μαραθώνιο» της F.L.με 60 βαθμούς. Προπονητής ήταν ο Μιχάλης Ζιώγας και εν συνεχεία ο Τίμος Καβακάς.

Καρπενήσι ξανά ο Ρούσσης 


Ο 25χρονος Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής Δημήτρης Ρούσσης προετοιμάζεται ξανά στον τόπο καταγωγής του. Το ίδιο είχε κάνει και με τον Αστέρα Τρίπολης τον Ιούλιο. Αποδεσμεύτηκε από τους Αρκάδες πριν λίγο καιρό και η ιστορική Θεσσαλική ομάδα είναι ο επόμενος «σταθμός» της καριέρας του.


Στον 2ο η 3ο Όμιλο
Ο νομός Λάρισας θα εκπροσωπηθεί με 6 ομάδες στην Γ΄ Εθνική. Εκτός από την Α.Ε.Λ. είναι οι: Μαχητής Τερψιθέας, Πυργετός, Δωτιέας Αγιάς, Αμπελωνιακός και Οικονόμος Τσαριτσάνης. Θα μοιραστούν στον 2ο και στον 3ο Όμιλο.

Η ιστορία της Α.Ε.Λ.(Από το www.ael.gr)


Η Αθλητική Ένωση Λάρισας (ΑΕΛ 1964), είναι αθλητικό σωματείο με τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πετοσφαίρισης και στίβου με έδρα τη Λάρισα, Θεσσαλίας.
Αθλητική Ένωση Λάρισας… Η «Βασίλισσα της Θεσσαλίας», η «Βασίλισσα του Κάμπου», η «Βασίλισσα ολόκληρης της ανοιξιάτικης Ελλάδας». Μια «Βασίλισσα», που έγραψε «χρυσή» ιστορία και με τα ανεπανάληπτα κατορθώματά της άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια «Βασίλισσα», που έφερε την «ποδοσφαιρική επανάσταση» την Πρωτομαγιά του ’88, όταν οι «11 αετοί του Ολύμπου» ανέβηκαν στην υψηλότερη κορυφή κατακτώντας το , δίνοντας με τα επιτεύγματά της από το 1964 μέχρι σήμερα «σάρκα και οστά» στο όραμα μιας ολόκληρης πόλης. ΑΕΛ, η ομάδα που εκπροσωπεί έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς νομούς της χώρας, η ομάδα που αποτέλεσε σύμβολο, η ομάδα που πήγε κόντρα στο ρεύμα και κατάφερε να ανατρέψει την «καθεστηκυία τάξη» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι επειδή ακριβώς κουβαλά στο DNA της αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πέτυχε ιστορικές υπερβάσεις και αντίστοιχα παρέμεινε ζωντανή στις κρίσιμες στιγμές της διαδρομής της, επανακάμπτοντας σε μια νέα πορεία προς την κορυφή. Ένα πρωτάθλημα Ελλάδος, δυο Κύπελλα, τέσσερις τελικοί και πολλές σημαντικές επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνθέτουν το προφίλ της κορυφαίας διαχρονικά ομάδα της ελληνικής περιφέρειας.



Άλλαξε σελίδα με Πλεξίδα














Στα χέρια του Τρικαλινού επιχειρηματία Βαγγέλη Πλεξίδα πέρασε η Λάρισα μετά από μια συγκλονιστική ψηφοφορία (+10 ψήφοι από τον Παναγιώτη Κιούπη). Ο κ. Πλεξίδας είχε ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με τον Α.Ο. Τρίκαλα, στο «τιμόνι» του οποίου βρέθηκε για 3,5 χρόνια. Είναι ιδιοκτήτης γαλακτοβιομηχανίας. Συνεργάτης του και τεχνικός διευθυντής είναι ο Νίκος Γαλανακόπουλος, που βρισκόταν στον Αστέρα Τρίπολης.









































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες από την προπόνηση: Δημήτρης Κολλημένος