Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Άρχισε την προετοιμασία του ο ανανεωμένος Αίολος

Ο Αίολος είναι η πρώτη ομάδα της Ευρυτανίας που ξεκίνησε προετοιμασία για την νέα αγωνιστική σαιζόν. Η πρώτη της ομάδας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου.
Ο νέος τεχνικός του συλλόγου Γιώργος Χρυσαφόπουλος είχε ομιλία διάρκειας μιας ώρας με τους ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι εν συνεχεία προπονήθηκαν σε χαλαρούς ρυθμούς και ακολούθησε αγιασμός.
Ο Αίολος επιστρέφει στην Ευρυτανική πραγματικότητα μετά μια χρονιά, όπου συμμετείχε στο περιφερειακό πρωτάθλημα και θα έχει στόχους πρωταγωνιστικούς .
Στην πρώτη προπόνηση της ομάδας παραβρέθηκαν οι 18 ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Νίκος Νικολάου, Νίκος Ράικος, Γιάννης Ηλιάδης, Κώστας (Γ) Χρυσαφόπουλος, Κώστας Λάππας, Πάνος Αζακάς,  Γιάννης Δαράβαλης, Μιχάλης Νούλας, Οδυσσέας Νούλας, Ηρακλής Καρατσίκης,  Τόμις Χρυσαφόπουλος, Θεοδόσης Κόκκοτος, Γιώργος Γραβιάς, Αντώνης Ζαχαρόπουλος, Κώστας Σιταράς, Περικλής Πλακιάς, Ρέμμους Πάτρου και Κώστας(Π) Χρυσαφόπουλος.

Μόνο Αντιπρόεδρος
Από πλευράς διοίκησης της ομάδας το παρών έδωσε μόνο ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λερογιάννης. Παρών ήταν ο φίλος της ομάδας Σταύρος Μαντής και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Χρυσικός, ο οποίος είναι ο πατέρας του Προέδρου της ομάδας Ταξιάρχη.


Πρώτη για Χρυσαφόπουλο


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με τους παίκτες του Αίολου. Έχει εργαστεί στην Κρέντη και είναι ο ενωσιακός προπονητής των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Έχει υπάρξει για αρκετά χρόνια ποδοσφαιριστής του Αίολου.


2 νέοι

 












Στην πρώτη απουσίαζε το απόκτημα της ομάδας από την Γραβιά, ο φορ Δημήτρης Κουρλός. Αντίθετα το παρών έδωσαν οι δυο προσθήκες της ομάδας. Ο μεσοεπιθετικός Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία Αριστερά) που επέστρεψε από τον ΑΠΟΚ μετά από ένα σύντομο πέρασμα και ο δανεικός από την Ακαδημία Τόμις Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Αρκετοί μεταγραφικοί στόχοι


 
Πληθώρα ποδοσφαιριστών προπονήθηκαν, οι οποίοι αποτελούν μεταγραφικούς στόχους της ομάδας και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να ενταχτούν στην ομάδα. Πρόκειται για τον αριστερό μπακ Περικλή Πλακιά (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά, Ελεύθερος από Άγιο Προκόπιο), τον 30χρονο στόπερ Κώστα Σιταρά (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά, Αποχώρησε από τον Άγιο Προκόπιο), τον έμπειρο μέσο Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο, Αγωνίζονταν στην Κρέντη), τον γκολκίπερ Θεοδόση Κόκκοτο (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), τον δεξιό αμυντικό Αντώνη Ζαχαρόπουλο (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), που έπαιζαν πέρυσι στον ΑΠΟΚ και τον Κώστα Χρυσαφόπουλου του Παντελή (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) της Ακαδημίας. Όλοι οι παραπάνω έχουν αγωνιστεί πλην από τον τελευταίο στον Αίολο κατά το παρελθόν.

Ομιλία-τρέξιμο-αγιασμός
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό στάδιο στις 6 το απόγευμα, όπου ακολούθησε ομιλία μιας ώρας στα αποδυτήρια από τον προπονητή Γιώργο Χρυσαφόπουλο. Ο προπονητής καθώς και η διοίκηση της ομάδας ευχήθηκαν στους ποδοσφαιριστές για μια υγιέστατη και πετυχημένη χρονιά.  Εν συνεχεία οι παίκτες έτρεξαν σε χαλαρούς ρυθμούς και έκαναν ορισμένες ασκήσεις με την μπάλα. Λίγο πριν τις 8 τελέσθηκε ο αγιασμός από τον εφημέριο των Αγίων Ευρυτάνων και φίλο της ομάδας π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο.


Καθημερινές προπονήσεις
Το πρόγραμμα του Αίολου για τις επόμενες ημέρες είναι καθημερινές απογευματινές προπονήσεις μέχρι την Τετάρτη (14/8). Οι ποδοσφαιριστές θα προπονηθούν αύριο Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα και την Κυριακή (11/8) στις 5.30. Διακοπή στις προπονήσεις θα υπάρξει από την Πέμπτη (15/8) μέχρι το Σάββατο (17/8).

Τρέξιμο για Τσιγαρίδα
Την ίδια στιγμή στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου βρέθηκε ο προπονητής Λεωνίδας Τσιγαρίδας, ο οποίος έκανε ατομική προπόνηση. Έχει εργαστεί πριν από αρκετά χρόνια στον Αίολο.


Δηλώσεις

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Προπονητής Αίολου): «Θέλουμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα, πάνω σε γερές βάσεις»


Ο 41χρονος προπονητής σχετικά με την έναρξη της προετοιμασίας του Αίολου δήλωσε τα εξής: «Ξεκινήσαμε σήμερα την προετοιμασία μας. Είχαμε βέβαια κάποιες ελλείψεις δικαιολογημένες, διότι  κάποια παιδιά λείπουνε σε διακοπές. Στο πρόγραμμα κανονικά μπαίνουμε από αύριο, πάλι με ελλείψεις όμως. Μετά τον 15αυγουστο η ομάδα θα είναι πλήρης. Οι προπονήσεις θα είναι σε καθημερινή βάση, πλην των ημερών του 15αυγουστου. Θα συνεχίσουμε κανονικά έως και την έναρξη του πρωταθλήματος.»

Για τους στόχους της ομάδας δήλωσε τα ακόλουθα: «Οι στόχοι μας είναι να χτίσουμε μια νέα ομάδα, πάνω σε γερές βάσεις, να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο με νεαρά παιδιά, που θα πλαισιωθούν μέσα σε αυτούς κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να τα βοηθήσουνε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε σκληρά, ώστε μέσα από την δουλειά μας να επιτευχθούνε οι ανάλογοι στόχοι.»

Για την μεταγραφική ενίσχυση του συλλόγου δήλωσε: «Δεν έχουμε κάτι στα πλάνα μας αυτή την στιγμή, πλην ότι έχει γίνει ως τώρα. Υλικό υπάρχει αρκετό στην ομάδα. Φτάνει όλοι αυτοί να είναι στο γήπεδο και να δουλέψουμε. Από εκεί σαν προπονητής εάν κρίνω ότι θα χρειαστώ κάποια προσθήκη και μπορέσουμε να την κάνουμε, θα γίνει στην πορεία και όχι τώρα.»





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος