Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μεγάλο Χωριό-Comanto B.C. 57-37

Ακάθεκτο συνεχίζει στο τουρνουά το Μεγάλο Χωριό που «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό νικώντας εύκολα τους Comanto με 57-37.
Ο ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει ο σύνδεσμος Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/8 και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε στο ανοικτό γήπεδο στο Μεγάλο Χωριό (Περιοχή Άγιος Αθανάσιος) κάτω από συννεφιά και διάστημα ασθενής βροχόπτωσης.
Το Μεγάλο Χωριό ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο ακόμη μιας ομάδας και συνεχίζει αήττητο στο τουρνουά φτάνοντας στον τελικό. Κυριάρχησε και σε αυτό το ματς έχοντας κορυφαίο ξανά τον Βασίλη Τσουκαλά.
Οι Comanto αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά και πάλεψαν το παιχνίδι. Ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο, όμως στην συνέχεια η κόπωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο και χάθηκε η επαφή στο σκορ. Ξεχώρισε ο Ντίνος Γεωργαλής που σκόραρε 18 βάζοντας και 4 τρίποντα.

Σφύριξαν Δάλκος-Κατσιαντώνης

 












Τον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά σφύριξε ο Γιάννης Δάλκος (Φωτογραφία Αριστερά, Είχε διευθύνει την αναμέτρηση Μεγάλο Χωριό-Νοσοκομείο) μαζί με τον Ηλία Κατσιαντώνη (Φωτογραφία Δεξιά). Ο τελευταίος σφύριξε για πρώτη φορά στο τουρνουά.

Τελικό ξανά
Το Μεγάλο Χωριό θα αγωνιστεί και φέτος στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στον Αστέρα. Πέρυσι ο Αστέρας είχε κατακτήσει το τουρνουά.

1ο ματς
Οι Comanto έφτασαν στην 4αδα χωρίς να δώσουν ματς στα προημιτελικά, αφού μετείχαν συνολικά 7 ομάδες. Είχαν αγωνιστεί και στο τουρνουά, που διοργάνωσε η Κρέντη.

Στους 21 ο Τσουκαλάς

 












Ο Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν ο καλύτερος παίκτης του Μεγάλου Χωριού, σκόραρε 21 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του ημιτελικού. Στον τελικό θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα, με τον οποίον αγωνίζεται επί συναπτά χρόνια στα τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου. Ο Δημήτρης Μαναγούδης (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε θετικό ντεμπούτο στο τουρνουά και ακολούθησε τον Τσουκαλά, σκοράροντας 10 πόντους.


Ο …Λάσμε Βαστάκης


Ο αλτικός Γιάννης Βαστάκης του Μεγάλου Χωριού ανέκοψε συνολικά 6 φορές αντιπάλους του προσφέροντας όμορφο θέαμα. Ανέκοψε 3 φορές τον Ντίνο Γεωργαλή, δυο τον Νίκο Καμαρέτσο και 1 τον Βασίλη Μαυρογόνατο.


«Βομβάρδιζε» ο Γεωργαλής

 












Ο Ντίνος Γεωργαλής (Φωτογραφία Αριστερά) των Comanto βομβάρδισε 4 φορές έξω από τα 6.25 και σκόραρε 18 πόντους. Στους 7 μόλις ακολούθησε ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Γεωργαλής στο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου έπαιξε με τους Μεγαλοχωρίτες και τέθηκε αντιμέτωπος με ορισμένους συμπαίκτες του.


Μπροστά από την αρχή
Το Μεγάλο Χωριό ξεκίνησε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 7-0. Οι Comanto μείωσαν σε 7-4 και το σκορ διαμορφώθηκε στο 11-7. Το Μεγάλο Χωριό πήρε πόντους από τον Βασίλη Τσουκαλά.

Προσωρινή ισοφάριση
Οι Comanto βελτιώθηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 15-15 και να μπουν δυνατά στο ματς. Οι Μεγαλοχωρίτες αντέδρασαν και πήραν κεφάλι με 8 πόντους για το 25-17.

Μια ομάδα
Στο 3ο δεκάλεπτο κυριάρχησε πλήρως το Μεγάλο Χωριό και με τις προσπάθειες του Βασίλη Τσουκαλά προηγήθηκε με 35-19 και 39-23. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 45-23 και +22 για τους Μεγαλοχωρίτες.

+20
Οι νικητές παίρνοντας αρκετά καλά από τον Δημήτρη Μαναγούδη συνέχισαν να σκοράρουν. Για τους Comanto ο Ντίνος Γεωργαλής σκόραρε αρκετά καλάθια, κυρίως έξω από τα 6,25 για να διαμορφωθεί το τελικό 57-37.

Τα δεκάλεπτα
11-7, 25-17, 45-23, 57-37

Διαιτητές: Γιάννης Δάλκος & Ηλίας Κατσιαντώνης

Συνθέσεις Ομάδων

Μεγάλο Χωριό: Μαντζιούτας Κ. 6, Μαναγούδης 10, Γιαννακόπουλος, Σκαρπής 4, Σταμπαρλής 4, Βαστάκης 4, Ζαχαρόπουλος 6, Μαντζιούτας Ν., Τσουκαλάς 21, Καρύπης Χ., Καρύπης Η. 2

Comanto B.C. : Γεωργαλής 18(4), Καμαρέτσος Ι., Καμαρέτσος Σ. 3(1), Καμαρέτσος Ν. 4, Μαυρογόνατος 1, Κολοκύθας 7, Κωστής 4, Καμαρέτσος Ε.
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος