Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Drink Team-Πρωτέας 37-51

Στην κατάκτηση του τουρνουά έφτασε εύκολα ο Πρωτέας, ο οποίος δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα και έχοντας πολύ καλή ευστοχία επικράτησε με 51-37 της περυσινής τροπαιούχου Drink Team.
Ο μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/8 στο γήπεδο μπάσκετ του Κερασόβου. Με αυτόν ολοκληρώθηκε το όμορφο και άψογα οργανωμένο 2ο τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης. Ξεκίνησε περίπου στις 20:30 και χρειάστηκε να ανάψουν προβολείς σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Οι Καρπενησιώτες μπήκαν από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατά και με πρώτο «βιολί» τον Θωμά Χονδρό έφτασε πανάξια στην κατάκτηση του τουρνουά. Οι παίχτες του Γιάννη Χαντζόπουλου εμφανίστηκαν αποφασισμένοι για την κούπα.
Η Drink Team δεν κατάφερε στο φετινό τουρνουά να υπερασπιστεί τα κεκτημένα, βρισκόμενη απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Η ομάδα του Πάνου Βλάχου ήταν η πιο δυνατή από αυτές, που κατέβηκαν από την Δυτική Ευρυτανία.
Ο Πρωτέας ολοκλήρωσε το τουρνουά, κάνοντας το 3/3, ενώ η ομάδα του Κερασοχωρίου τερμάτισε δεύτερη.

Και τρίτος διαιτητής


Το παιχνίδι έγινε και με την παρουσία τρίτου διαιτητή πέραν των Μιχάλη Λάππα και Γιώργου Βούρτσα.

40λεπτος τελικός
Ο τελικός είχε διάρκεια 40 λεπτά (4 10λεπτα) και όχι 4 7λεπτα, όπως οι προηγούμενοι αγώνες.

Και πάλι Θωμάς Χονδρός


Ο εντυπωσιακός και συνάμα ουσιαστικός Θωμάς Χονδρός πέτυχε 20 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Ο 26χρονος οδήγησε τον Πρωτέα εκ του ασφαλούς. Εξαιρετική εμφάνιση και για το νέο «αίμα» της ομάδας Σπύρο Ξαγάρα (13 πόντους) και Κώστα Λέρη (11 πόντους με 1 τρίποντο).

Με προβολείς
Το παιχνίδι έγινε υπό το φως των προβολέων, καθώς ολοκληρώθηκε περίπου στις 21:45.


Πρώτο στην ιστορία του
Ο χάλκινος στο τουρνουά του Δήμου Καρπενησίου έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή μιας διοργάνωσης  Οι αθλητές του είναι πάνω από όλα μια καλή παρέα και αυτός ο συντελεστής είναι ο καθοριστικός στην επίτευξη των επιτυχιών.

«Βομβιστής» ο Μάκης Τρίκας


Με 4 εντυπωσιακά τρίποντα (Ο μοναδικός που το έχει καταφέρει αυτό) ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μάκης Τρίκας της Drink Team. Είχε 12 πόντους και τον ακολούθησε με 9 ο αρχηγός Πάνος Βλάχος.

Εκ του ασφαλούς

 












Οι «γαλάζιοι» ήταν καλύτεροι από την αρχή του αγώνα και πήγαν μπροστά στην ανάπαυλα με 29-17, έχοντας βάλει τις βάσεις για την νίκη. Εξαιρετικά εύστοχοι ήταν εντός παιδιάς οι γκάρντ Ξαγάρας (Φωτογραφία Δεξιά) και Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά).


Δεν έγινε η αντεπίθεση

 












Παρότι οι Κερασοβίτες είχαν ορισμένα καλά «ξεσπάσματα» με τους Μάκη & Γιώργο Τρίκα (Φωτογραφία Αριστερά), αλλά και του Βλάχου δεν κατάφεραν να μειώσουν κατά πολύ την διαφορά, καθώς παίχτες-κλειδιά κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά. Η ποιότητα των Θωμά Χονδρού και Γιάννη Δροσίνη (Φωτογραφία Δεξιά) αποδείχτηκε καθοριστική για το τελικό 51-37 (+14). Ο Πρωτέας είχε προηγηθεί στο 30λεπτο και με +20.

Διαιτητές: Μιχάλης Λάππας & Γιώργος Βούρτσας

Τα 10λεπτα
4-11, 17-29, 24-44, 37-51

Συνθέσεις Ομάδων

Drink Team (Πάνος Βλάχος): Βλάχος Π. 9, Ξανθόπουλος 2, Καλύβας 2, Τρίκας Γ. 8(1), Θεοχάρης 2, Κοσμάς 2, Τρίκας Σ. 12(4), Σβερώνης, Πλατικώνης, Κομματάς

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Ξαγάρας 13, Λέρης 11(1), Χονδρός 20, Ζαραβέλης, Δροσίνης 5, Γερονίκος 2, Ζαλοκώστας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος