Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μπαίνουν οι βάσεις στο Καρπενήσι για τον «νεοφώτιστό» στην F.L. Αστέρα Μαγούλας

Κατέφτασε στο Καρπενήσι και άρχισε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο Αστέρας Μαγούλας, που είναι η 8η κατά σειρά ποδοσφαιρική ομάδα και 3η της Football League που επέλεξε αυτό το καλοκαίρι να «χτιστεί» σε Ευρυτανικό έδαφος.
Ο Αστέρας διαμένει στο Hotel Avaris από την Παρασκευή 16 Αυγούστου και θα παραμείνει για 9 ημέρες, έως τις 25 του τρέχοντος μηνός. Προπονείται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Φιλικό παιχνίδι θα δοθεί με την Πεύκη κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα το Σάββατο 17 Αυγούστου.
Η ομάδα της Μαγούλας κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ανέβει επίπεδο. Την νέα σαιζόν θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα της Football League, ενώ μέχρι το 2011 βρισκόταν στην Δ΄ Εθνική. Προπονητής του συλλόγου είναι και φέτος ο έμπειρος Αντώνης Πριόνας. Έχουν αποκτηθεί αρκετοί ικανοί ποδοσφαιριστές για το συγκρότημα της Δυτικής Αττικής, ενώ παρέμειναν σημαντικά στελέχη της περυσινής ομάδας, που έφερε την άνοδο. Στα «σκαριά» βρίσκεται επίσης πολυεθνική ενίσχυση. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου στα Μέγαρα και στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γηπεδικό πρόβλημα.

Η αποστολή του Αστέρα και η πρώτη προπόνηση


Στην αποστολή συμμετέχουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Κασμερίδης, Μπαλασάκης, Ραπτοδήμος, Μπακοδήμος, Χάλαρης, Στρατομήτρος, Τριάντος, Ιατρού, Σαμαρόπουλος, Νόνης, Κοτίτσας, Πολίτης ,Καπουράνης, Αντωνόπουλος, Έβερετ, Κορνελάτος, Στρατάκης, Μαρίνου, Μπούγιας, Γκόγκας, Δημητριάδης, Μαρίνου, Ντιεγκίτο (Το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, φωτογραφία) και οι νεαροί: Χάντης Π., Χάντης Χ., Νεραντζίνης, Τσαπάρας, Μίτκας και Νομικός. Στο Καρπενήσι βρίσκονται επίσης ένας Γάλλος και  ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που τελούν υπό δοκιμή. Δοκιμάζεται επιπλέον ο Θωμάς Ντάφλας, που αγωνίστηκε πέρυσι στο Μοσχάτο. Συνολικά η αποστολή, μαζί με διοίκηση και τεχνικό τιμ αποτελείται από 41 άτομα. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος Αντώνης Ρόκας με τους δυο γιους του. Η πρώτη προπόνηση στο Καρπενήσι έγινε την Παρασκευή(16-8) το απόγευμα στο γήπεδο του Avaris στις 18:30.

Για πρώτη φορά στην Football League
Η Μαγούλα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Football League. Πέρυσι συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Football League 2, όπου τερμάτισε στην 5η θέση του Νοτίου Ομίλου, έχοντας 36 πόντους πίσω από: Φωστήρα, Αχαρναϊκό, Παναιγιάλειο και Επισκοπή. 


Η επιτυχημένη «συνταγή» Πριόνας


Ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα της Δυτικής Αττικής ο επιτυχημένος Αντώνης Πριόνας, που ανέλαβε την ομάδα τον Μάρτιο του 2012. Ο 47χρονος Ευβοιώτης προπονητής έχει οδηγήσει επίσης κατά το παρελθόν την ομάδα της περιοχής του, τον Ηρακλή Ψαχνών σε σημαντικές διακρίσεις. Είναι πανεπιστημιακός καθηγητής στο ΤΕΙ Χαλκίδας και κάτοχος διπλώματος UEFA B. Βοηθός προπονητής είναι ο Δημοσθένης Ρόκας, προπονητής τερματοφυλάκων ο Θανάσης Ρούτης και γυμναστής ο Παναγιώτης Βούλγαρης. Χρέη φροντιστή εκτελεί ο Γιώργος Αντωνίου.

Οι μεταγραφές
















Στ 10 ανέρχονται τα νέα αποκτήματα του Αστέρα. Έχει ξεχωρίσει η μεταγραφή του έμπειρου φορ Σάκη Γκόγκα, αλλά και η ένταξη του τερματοφύλακα από την Super League Αλέξανδρου Κασμερίδη. Με την μορφή δανεισμού ήρθε ο Θωμάς Καπουράνης, ο οποίος είχε 6 συμμετοχές με την φανέλα του ΟΦΗ. Από την ξένη «αγορά» αποκτήθηκε ο Ισπανός Ντιεγκίτο.

Αναλυτικά τα αποκτήματα:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Προηγ. Ομάδα
Αλέξανδρος Κασμερίδης
Τερματοφύλακας
27
Λεβαδειακός
Ευθύμης Κοτίτσας
Αμυντικός
27
Καβάλα
Κώστας Σαμαρόπουλος
Αμυντικός
22
Αναγέννηση Γιαννιτσών
Δημήτρης Πολίτης
Αμυντικός
23
Πιερικός
Θωμάς Καπουράνης
Μέσος
23
ΟΦΗ
Γιώργος Αντωνόπουλος
Μέσος
32
Απόλλων Αθηνών
Χρήστος Νόνης
Μέσος
22
Τύρναβος
Σωτήρης Στρατάκης
Μέσος
24
Άτταλος Νέας Περάμου
Ντιέγκο Μαρτίνεθ Μακάρο
Μέσος
24
Καντίθ
Σάκης Γκόγκας
Επιθετικός
33
Εθνικός Γαζώρου

Ποδοσφαιριστές από το περυσινό ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι:


Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Σωκράτης Ραπτοδήμος
Τερματοφύλακας
18
Βαγγέλης Μπαλασάκης
Τερματοφύλακας
20
Δημήτρης Μπακοδήμος
Τερματοφύλακας
18
Βασίλης Τριάντος
Αμυντικός
28
Γιώργος Χάλαρης
Αμυντικός
30
Κώστας Στρατομήτρος
Αμυντικός
25
Ανδρέας Κορνελάτος
Μέσος
22
Κώστας Μπούγιας
Μέσος
27
Σπύρος Έβερετ
Μέσος
27
Γιάννης Μαρίνου
Μέσος
21
Παναγιώτης Ιατρού
Μέσος
20
Πέτρος Δημητριάδης
Επιθετικός
35

Άρχισε στις 9 Αυγούστου
Η προετοιμασία των «νεοφώτιστων» ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου στο γήπεδο του Βύζαντα Μεγάρων και όχι σε αυτό της Ελευσίνας.


Πρόεδρος ο Αντώνης Ρόκας-«Πυρά» εναντίον το Δήμου


Στο διοικητικό τιμόνι του Αστέρα βρίσκεται ο Αντώνης Ρόκας. Ο πρόεδρος του συλλόγου πρόσφατα με ανακοίνωση του εξέφρασε την δυσαρέσκεια του προς τον Δήμο Ελευσίνας όσον αφορά το γηπεδικό θέμα, μιλώντας για εκβιασμό και οικονομικό πόλεμο. Διευθυντής της ΠΑΕ έχει αναλάβει ο Νίκος Ίσσαρης.

Η ιστορία του Αστέρα Μαγούλας(Από την Βικιπαίδεια)


Ο Αθλητικός Όμιλος «Αστέρας Μαγούλας» είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στη Μαγούλα Αττικής. Ξεκίνησε ως ανεξάρτητη ομάδα το 1950 αλλά μόλις το 1980 συντάχθηκε επίσημο καταστατικό (με υπογραφές 21 μελών) για την ίδρυσή του. Από το Νοέμβριο του 1983 η ομάδα του Αστέρα μετέχει στα επίσημα πρωταθλήματα. Αρχικά μετείχε στην Ε.Π.Σ. Πειραιώς και από το 2003 εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής. Έχει χρώματα μπλε και άσπρο και έμβλημα το μπλε αστέρι σε λευκό φόντο. Το 2011 κατέκτησε το ερασιτεχνικό νταμπλ, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής Δ΄ Εθνικής (7ος όμιλος) και Κυπελλούχος Ελλάδος Ερασιτεχνών.
Στις 25/6/2011 ο Αστέρας Μαγούλας κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος Ερασιτεχνών νικώντας με 2-0 τον Αγρότη Λιανοκλαδίου (Αγωνιζόταν σε αυτόν ο Άλεξ Μπακαλίδης) στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας. Τα γκολ πέτυχαν ο Σερέπας στο 70΄ και ο Καραμάνος στο 76΄. Η σύνθεση του Αστέρα στον τελικό ήταν:[4]Αστέρας Μαγούλας: Ζούκας, Κουσουρής, Λάμπρου (80' Σταθόπουλος), Κολοβός, Μενδρινός(86' Ρόκας), Μαρής, Πατσιονίδης, Έβερετ, Σερέπας, Καραμάνος, Λούπας (86' Κατικαρίδης). Προπονητής της ομάδας ήταν ο παλαίμαχος Πειραιώτης ποδοσφαιριστής Στέλιος Βογιατζής (με μεγάλη καριέρα σε Προοδευτική, Αθηναϊκό, Ιωνικό, Χαλκηδόνα κ.α.).






















Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος, asterasmagoulas1980.blogspot.gr