Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κρίκελλο-Sporting 44-53

Έχοντας να αντιμετωπίσει μια ανταγωνιστική ομάδα ο πιο έμπειρος Sporting κατάφερε να ανταπεξέλθει και καλύτερος από τον αντίπαλο επικράτησε με σκορ 53-44.
Ο δεύτερος προημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ, που διοργανώνεται από το σύνδεσμο Μεγαλοχωριτών «Αγία Παρασκευή» άρχισε στις 18:30 την Πέμπτη 8/8 και έγινε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Μεγάλου Χωριού.
Ο Sporting έχοντας αρκετές λύσεις και ποιότητα ήταν σοβαρός σε όλη την διάρκεια του 40λεπτου και έχοντας την πρωτοπορία προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Είναι ένα από τα φαβορί για την πρώτη θέση μαζί με Αστέρα και Μεγάλο Χωριό. Αγωνίστηκε με αθλητές που έπαιξαν σε διάφορες ομάδες του τουρνουά μπάσκετ του Καρπενησίου.
Το Κρικέλλο στηριζόμενος στο ενθουσιασμό και με αρκετά νεαρά παιδιά στην σύνθεση του πάλεψε φιλότιμα και δυσκόλεψε τον αντίπαλο αρκετά. Η διαφορά των 9 πόντων είναι αρκετά τιμητική για τα ταλαντούχα παιδιά του Κεραυνού.
Ο Sporting θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση τον Αστέρα, ενώ το Κρίκελλο δεν κατάφερε να φτάσει και φέτος στους «4».

Η σφυρίχτρα σε Μαντζιούτα & Σταλίκα

 












Ο παίχτης του Μεγάλου Χωριού Κώστας Μαντζιούτα (Φωτογραφία Αριστερά) διεύθυνε την αναμέτρηση, ενώ στο διαιτητικό δίδυμο προστέθηκε ο πάντοτε αμερόληπτος αθλητής του Αστέρα Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Δεξιά).

Στον πάγκο ο  διεθνής Μιχάλης Καμπερίδης!

 












Μια εκλεκτή παρουσία βρέθηκε στον πάγκο του Sporting, έχοντας δηλωθεί και στο φύλλο αγώνος με το Νο10, χωρίς να αγωνιστεί. Αναφερόμαστε στον 19χρονο φόργουορντ Μιχάλη Καμπερίδη, ο οποίος αγωνίζεται στην Α2΄ με τον Φιλαθλητικό (Προηγουμένως άνηκε στον Μανδραΐκό) και είναι από τα πιο hot ονόματα (Ακούστηκε πρόσφατα για τον Άρη μεταξύ άλλων) για το μεταγραφικό «παζάρι» της Α1. Ο Αθηναίος ύψος 2,04 αθλητής είναι διεθνής και αγωνίστηκε πρόσφατα στο Eurobasket νέων με την Εθνική Ελλάδας, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει. Στον Φιλαθλητικό υπήρξε συμπαίχτης μάλιστα με τον Γιάννη Αντετοκούμπο, που συνεχίζει στο NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς.
Είναι ξάδερφος του Γιώργου Καμπερίδη, ο οποίος φοιτά στο τμήμα δασοπονίας Καρπενησίου και ασχολείται με το μπάσκετ. 


Το Σάββατο με Αστέρα
Στις 18:30 το Σάββατο (10-8) ο Sporting θα αγωνιστεί στον ημιτελικό με την ομάδα του Αστέρα.

Ξεχώρισαν τα αδέρφια Τσιμιτσέλη

 












Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν τα αδέρφια Τσιμιτσέλη, που ηγήθηκαν του Κρικέλλου. Ο 18χρονος Τάσος (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε 17 πόντους και ο 20χρονος Θάνος (Φωτογραφία Δεξιά) 16. Και οι δυο είχαν από ένα τρίποντο. Αγωνίζονται μάλιστα και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Κεραυνού.

Από συμπαίχτες-αντίπαλοι
 













Αντιμέτωποι τέθηκαν οι: Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά, Κρίκελλο) και Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Δεξιά, Sporting). Οι δυο αθλητές ήταν συμπαίχτες στο τουρνουά Δήμου Καρπενησίου με την Παρέα B.C.

Ασταμάτητος ο Θωμάς Χονδρός


Κορυφαίος για άλλη μια φορά ήταν ο πάουερ φόργουορντ Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Αριστερά). Ο 26χρονος παίχτης του Sporting σημείωσε 13 πόντους και τον ακολούθησε με 10  και 1 τρίποντο ο Γιώργος Καμπερίδης του Βασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά, Αδερφός του Μιχάλη και ξάδερφος του Γιώργου), όπως και ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Κέντρο).

Μπροστά με +7


Τις βάσεις για την επικράτηση έβαλαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι, οι οποίοι προηγήθηκαν με 22-29 στο πρώτο μέρος. Προηγήθηκε με 7-17, για να μειώσει το Κρίκελλο στους 3 (20-23). Ο 21χρονος  Γιώργος Καμπερίδης του Χρήστου (Φωτογραφία) σημείωσε το μοναδικό τρίποντα των νικητών.

Σταθερά ο Sporting


Χωρίς να κινδυνέψει ο Sporting έφτασε στην επικράτησε με διαφορά 9 πόντων και συγκεκριμένα με 44-53. Η διαφορά είχε φτάσει μέχρι τους 13 πόντους. Βοήθειες στο σκοράρισμα έδωσε και ο Κωνσταντίνος Λιάπης (Φωτογραφία).

5 φάουλ ο Κοντός 


Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των 40 λεπτών ο Βαγγέλης Κοντός του Κρικέλλου συμπλήρωσε 5 φάουλ και αποχώρησε από το γήπεδο.

Σκορ Ημιχρόνου: 22-29

Συνθέσεις Ομάδων

Κρίκελλο: Μυλωνάς Ν. 2, Σαρρής, Τσιμιτσέλης Αθ. 16(1), Κωστής Π., Μπεσλεμές, Τσιμιτσέλης Αν. 17(1), Κοντός 9, Μυλωνάς Π.

Sporting: Καμπερίδης Γ.(Χ) 8(1), Καραγιάννης 2, Χονδρός 13, Καμπερίδης Γ.(Β) 10, Κόκκοτος, Κωστής Ν. 10, Νικόπουλος 4, Λιάπης 6

Διαιτητές: Κώστας Μαντζιούτας & Δημήτρης Σταλίκας























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας