Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Varvariada Beach-Αλκοολικός Αστέρας 26-24

Κάνοντας την ανατροπή και ανεβάζοντας την απόδοση στο τέλος η περυσινή φιναλίστ Varvariada Beach επικράτησε με 26-24 του Αλκοολικού Αστέρα.
Ο πρώτος προημιτελικός του 2ου τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης και συνάμα πρώτο ματς του φετινού θεσμού άρχισε στις 17:30.
Η Varvariada Beach δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω τραυματισμού το «αστέρι» της Γιάννης Φλωράκης, ενώ απουσίαζε ο Λάμπρος Φλωράκης. Τελικά το συγκρότημα από τα Άγραφα βρήκε τις λύσεις στο τέλος και έφτασε στην επικράτηση, που ισοδυναμούσε με πρόκριση.
Ο Αλκοολικός Αστέρας είχε την πρωτοπορία στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε με την λήξη της 3ης περιόδου με 6 πόντους διαφορά. Παρόλα αυτά δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, υπέπεσε σε λάθη σε κρίσιμα χρονικά σημεία και γνώρισε με ψηλά το κεφάλι την ήττα-αποκλεισμό.
Οι Αγραφιώτες θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή 4-8 στον δεύτερο ημιτελικό τον Πρωτέα.

Όμορφη διοργάνωση
Για να πραγματοποιηθεί ένα πολύ ωραίο τουρνουά χρειάζονται και οι κατάλληλοι άνθρωποι. Τα μέλη του συλλόγου νέων Κρέντης με προεξέχουσα την πρόεδρο Σταυρούλα Μάκκα έχουν φροντίσει να συμβεί αυτό. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι την πρώτη ημέρα.



Στους 10 ο Τσιώλης


Ο νεαρός γκάρντ της ομάδας από τα Άγραφα Κώστας Τσιώλης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και σκόραρε 10 πόντους συνολικά.


Ξεχώρισε ο Περούλας


Ο Γιώργος Περούλας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αλκοολικού Αστέρα. Ο 32χρονος σημείωσε 14 από τους 24 πόντους της ομάδας του, πετυχαίνοντας και δυο τρίποντα. Στους 6 με δυο τρίποντα σταμάτησε ο Γιώργος Καζάκος.

Οι παράγοντες των Αγράφων

 
Με την ομάδα της Varvariada Beach αγωνίστηκαν οι παράγοντες του Κατσαντώνη: Νίκος Δροσίνης (Φωτογραφία Κέντρο), Δημήτρης Γατής (Φωτογραφία Δεξιά) και Γιάννης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Αριστερά, Πρόεδρος του Α.Ο.Α). Ο πρώτος μάλιστα πέτυχε ένα σημαντικό καλάθι, ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε 6 πόντους στο ενεργητικό του.

Μπροστά η Φραγκίστα


Με κορυφαίο τον Περούλα και εύστοχο από τα 6,25 τον Γιώργο Καζάκο (Φωτογραφία) ο Αλκοολικός Αστέρας πήρε ελαφρές προβάδισμα στο πρώτο 14λεπτο με 13-10.

Ανατροπή της Βαρβαριάδας


Την ανατροπή κατάφεραν να κάνουν οι τυπικά γηπεδούχοι. Οι «Αλκοόλες» προηγήθηκαν με 16-22, έχοντας σημαντικό αβαντάζ νίκης. Η ομάδα της «παραλίας» ανέτρεψε το σκορ και κέρδισε με διαφορά δυο πόντων 26-24, έχοντας ευστοχία από την γραμμή των βολών. Σε όλο το παιχνίδι να τονιστεί δεν σκόραρε κάποιο τρίποντο. Να τονιστεί πως ενώ το σκορ ήταν 23-23 ο Χρήστος Κίτσιος (Φωτογραφία) αποδείχτηκε καθοριστικός στις βολές, έχοντας 3/3 για το 26-23.!!.


Τα 7λεπτα
4-9, 10-13, 16-22, 26-24

Διαιτητές: Νίκος Βούρτσας & Μάκης Τρίκας

Συνθέσεις Ομάδων

Varvariada Beach (Γιάννης Τσιγαρίδας & Ηλίας Τσιγαρίδας): Τσιγαρίδας Η. 1, Τσιγαρίδας Ι. 1, Φλωράκης Ι., Σβερώνης Λ., Σβερώνης Ν., Κίτσιος Χ. 3, Κίτσιος Π. 3, Τσιώλης 10, Γατής Δ. 6, Δροσίνης 2

Αλκοολικός Αστέρας (Πάνος Καζάκος & Κώστας Γούλας): Περούλας 14(2), Καψάλης 2, Μπισμπίκης 2, Γερονίκος Π., Γερονίκος Κ., Καζάκος Γ. 6(2), Γούλας Κ., Ντάλλας, Λυκοκάπης, Γερονίκος Χ., Γαλανός





















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας