Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Άγραφα-Μυρίκη 0-1

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο κύπελλο πριν δυο εβδομάδες πήρε η Μυρίκη, που με τέρμα του Άγγελου Παχή επικράτησε εκτός έδρας των Αγράφων με 0-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/9) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Την  παρακολούθησε αρκετός κόσμος και συγκεκριμένα περίπου 150 άτομα.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου γνώρισαν και την δεύτερη αγωνιστική  ήττα και απέχουν πλέον 6 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή με το «καλημέρα». Έπαιξαν αμυντικά στο πρώτο 45λεπτο και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος παρότι για 25 και πλέον λεπτά είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν κάποιο βαθμό. Παρότι είχαν εδαφική υπεροχή δεν μπόρεσαν να κάνουν ευκαιρίες και να πατήσουν την περιοχή των πρωταθλητών. Η ομάδα του Κατσαντώνη βρίσκεται στην τελευταία θέση (Μαζί με Φραγκίστα, Ραπτόπουλο, Κρέντη) χωρίς βαθμό.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου κάνοντας ένα αρκετά καλό πρώτο ημίχρονο, σκόραρε από στημένη φάση με τέρμα του Άγγελου Παχή και απέδρασε με το διπλό από το αθλητικό κέντρο. Οι «κόκκινοι» είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος και είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους, με κάθετες μπαλιές ανά διαστήματα δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στο δεύτερο μέρος και παρότι έμειναν με 10 λόγω της αποβολής του Γιάννη Ζαλοκώστα, διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι έκλεισαν όλους τους χώρους και απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Η Μυρίκη έχει πλέον 2 νίκες και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Αίολο.
Την επόμενη(3η) αγωνιστική η Μυρίκη αγωνίζεται στο Δημοτικό στάδιο το Σάββατο με τον Αίολο, ενώ την Κυριακή και πάλι στο Δημοτικό στάδιο τα Άγραφα παίζουν εκτός έδρας με τον ΑΠΟΚ. Οι «κόκκινοι» της Μυρίκης ζευγάρωσαν τις νίκες τους και έχουν 6 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα δεν έχουν ακόμη βαθμολογική συγκομιδή.

Αρκετός κόσμος
Το ντέρμπι της αγωνιστικής προσέλκυσε αρκετούς φιλάθλους από την περιοχή του Καρπενησίου. Περίπου 150 άτομα βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο και παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Σε αυτό ευνόησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες. 


Πρώτο διπλό
Η Μυρίκη κέρδισε για πρώτη φορά στην έδρα των Αγράφων και για 2η φορά συνολικά κερδίζει τον σημερινό της αντίπαλο.

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό
Η Μυρίκη πήρε ρεβάνς για τον εντός έδρας αποκλεισμό από τα Άγραφα στο κύπελλο. Οι Αγραφιώτες 2 εβδομάδες νωρίτερα είχαν επικρατήσει με 0-3 στο Δημοτικό στάδιο επί της Μυρίκης για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Παρακολούθησε το ματς ο Φούκας


Ο τέως προπονητής της Μυρίκης Βασίλης Φούκας βρέθηκε στο Καρπενήσι και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της πρώην ομάδας του.


Στην κερκίδα οι Πρόεδροι

 












Από την κερκίδα παρακολούθησαν την αναμέτρηση οι Πρόεδροι των δυο συλλόγων. Στο κέντρο της εξέδρας και αριστερά βρέθηκε ο Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης και στην δεξιά μεριά της εξέδρας ο Γιάννης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων. Το παρών έδωσαν επίσης και οι διοικητικοί των δυο ομάδων: Γιάννης Δροσίνης, Δημήτρης Γατής, Νίκος Δροσίνης (Άγραφα), Μπάμπης Πλατιάς, Γιάννης Ζαραβέλης, Νίκος Τσώνης και Γιάννης Χαντζόπουλος (Μυρίκη).



Αδερφική κόντρα

 













Αντιμέτωπα τέθηκαν τα αδέρφια Κορέντζελου. Ο Νίκος (Φωτογραφία Αριστερά) αγωνίστηκε στην μεσοαμυντική γραμμή των Αγράφων και ο Γιώργος (Φωτογραφία Δεξιά) στην κορυφή της επίθεσης της Μυρίκης. Νικητής αναδείχτηκε ο μεγάλος αδερφός με το νικητήριο τέρμα να χρεώνεται κατά το ήμισυ στον Γιώργο Κορέντζελο.


Αντικατάσταση βοηθού


Λόγω κολλήματος αντικαταστάθηκε ο πρώτος βοηθός Κώστας Νικολάου. Την θέση του πήρε ο Λάμπρος Κολοκώτσιος (Φωτογραφία).

Ντεμπούτο Μπούκα-Επέστρεψε ο Μπισμπίκης

 












Την πρώτη του συμμετοχή με την νέα του ομάδα κατέγραψε ο κεντρικός μέσος Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ. Στα πλάγια της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του την 1η αγωνιστική. Αυτές ήταν οι 2 αλλαγές που έκανε ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος στην αρχική 11αδα της ομάδας σε σύγκριση με το ματς με τον Αίολο. Οι δυο παίκτες πήραν τις θέσεις των: Σάκη Θεοχάρη και Βασίλη Βαγένα, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή στον αγώνα.

Στην 11αδα ο «Κορέ»
Ο Λάκης Αναστασόπουλος έκανε μόλις 1 αλλαγή στην αρχική του 11αδα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με την Κρέντη. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Γιώργος Κορέντζελος, ο οποίος πήρε την θέση του Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή).

Καθυστέρηση στην έναρξη


Η διαιτητική τριάδα περίμενε τουλάχιστον 5 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο τις δυο ομάδες για να βγουν από τα αποδυτήρια. Ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) έκανε παρατηρήσεις στο αρχηγό των Αγράφων Κώστα Καλύβα και στον προπονητή Νίκο Τριανταφυλλόπουλο για την αργοπορία των Αγράφων να προσέλθουν στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου. 



Α΄ μέρος

Διαμαρτυρίες στον βοηθό


Μόλις στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον βοηθό όταν από μπαλιά του Γιάννη Κρασιά, ο Κώστας Σταμούλης έμπαινε μόνος του απέναντι στον Βαγγέλη Καραγιώργο. Ο επόπτης Μίλτος Ελ Ταχάν (Φωτογραφία) σήκωσε την σημαία του υποδεικνύοντας τον ποδοσφαιριστή σε θέση οφσάιντ.



Καλύτεροι «κόκκινοι»


Στην Μυρίκη άνηκε το πρώτο ημίχρονο, οι οποίοι ξεκίνησαν πιο καλά στο παιχνίδι και έλεγξαν τον χώρο του κέντρου. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο. Μια από τις ευκαιρίες  που χάθηκαν ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο, ήταν αυτή στο 19ο λεπτό, όταν μετά το γύρισμα του Γιώργου Κορέντζελου ο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να σουτάρει από ευνοϊκή θέση και ανακόπηκε σε κόρνερ.


Πίσω από την μπάλα
Οι Αγραφιώτες σε όλο το πρώτο μέρος περίμεναν τον αντίπαλο και αγωνίστηκαν αμυντικά. Προσπάθησαν μέσα από αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί.

«Χρυσό» γκολ Παχή

 












1 λεπτό πριν την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Αριστερά) εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Γιώργος Κορέντζελος έκανε κίνηση προς την μπάλα και ο Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Δεξιά) εύκολα από κοντά προώθησε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Οι πρωταθλητές πανηγύρισαν έξαλλα το τέρμα που σημειώθηκε και έγιναν ένα «κουβάρι» μπροστά από τον πάγκο της ομάδας τους.





Κοντά στο δεύτερο με Ζαλοκώστα
Η Μυρίκη στο 36ο λεπτό μετά από όμορφη μπαλιά του Χρήστου Λέρη, ο Γιάννης Ζαλοκώστας μπήκε αφύλακτος στην περιοχή από αριστερά σούταρε και ο Βαγγέλης Καραγιώργος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Η Μυρίκη έχασε σημαντική στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματα της.


Απομακρύνθηκε ο Αναστασόπουλος


Στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία) διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Ο ρέφερι διέταξε την απομάκρυνση του προπονητή της Μυρίκης εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Αναστασόπουλος παρακολούθησε το υπόλοιπο της αναμέτρηση από την κερκίδα.




Πρώτη στιγμή στο 43΄


Τα Άγραφα έκαναν την πρώτη τους και μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά, με τον Στέλιο Μεριγκούνη να αποκρούει.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Σταμούλης έβγαλε την μπαλιά για τον Κορέντζελο Γ., που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά σούταρε και ο Καραγιώργος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
19΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. γύρισε από αριστερά, ο Κορέντζελος Γ. σούταρε διαγώνια προ του Καραγιώργου και ο Κρασιάς δεν μπόρεσε να σουτάρει σε ανυπεράσπιστη εστία και ανακόπηκε σε κόρνερ.
29΄: Ο Μπουμπουρής Α. από αριστερά εκτέλεσε φάουλ, ο Κορέντζελος Γ. έκανε κίνηση προς την μπάλα στο πρώτο και ο Παχής από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα εύκολα και σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (0-1).
36΄: Ο Λέρης έδωσε στον Ζαλοκώστα, ο οποίος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε και ο πορτιέρο των Αγράφων μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
43΄: Ο Καλύβας έκανε την προσπάθεια από αριστερά σούταρε από πλάγια και ο Μεριγκούνης απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
44΄: Ο Σιταράς Α. έδωσε στον Σταμούλη, που έκανε το συρτό σουτ εκτός περιοχής και ο Καραγιώργος μπλόκαρε εύκολα.

Β΄ μέρος

Κακό ποιοτικά
Με αρκετά φάουλ, συχνές διακοπές και ελάχιστα καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου παίχτηκε το δεύτερο ημίχρονο.

Ματς κέντρου
Παιχνίδι κέντρου έγινε στο πρώτο 20λεπτο και δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο μπροστά από τις δυο εστίες.

Κόκκινη ο Ζαλοκώστας


Ο Γιάννης Ζαλοκώστας στο 66ο λεπτό έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Βασίλη Βαγένα των Αγράφων. Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος τον απέβαλλε από το ματς με 2η κίτρινη κάρτα. Για περισσότερα από 25 λεπτά οι «κόκκινοι» έπαιξαν με παίκτη λιγότερο. Την πρώτη κάρτα ο ποδοσφαιριστής την είχε δεχτεί λίγο νωρίτερα για διαμαρτυρία.



Δεν εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα


Τα Άγραφα στο τελευταίο 20λεπτο του ματς ενώ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Είχαν την εδαφική υπεροχή, πίεζαν στον αντίπαλο, άλλα είχαν μόλις δυο τελικές από εκτελέσεις φάουλ του Χρήστου Κατσαρή (Φωτογραφία).


Συστάσεις σε Α. Σιταρά


Στο 69ο λεπτό του ματς ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος διέκοψε το ματς και είχε συνομιλία με τον πρώτο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο. Ο ρέφερι φώναξε τον νεαρό Άρη Σιταρά και του έκανε παρατήρηση, διότι βγήκε εκτός γηπέδου την στιγμή που αντικαθιστόνταν πριν περάσει στο ματς ο συμπαίκτης του.



Με στόχο να κρατήσει το 0-1
Η Μυρίκη είχε σαφές πλάνο να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Ο Λάκης Αναστασόπουλος έκανε σωστές κινήσεις (Έδινε οδηγίες από την κερκίδα) με τις αλλαγές και «θωράκισε» την άμυνα του.

Ευκαιρίες να το καθαρίσει

 












Στο 4ο και 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα της Μυρίκης έχασε δυο καλές ευκαιρίες να καθαρίσει την νίκη. Ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία Αριστερά) πρώτα και ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Δεξιά) στην συνέχεια δεν κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Πολλές διακοπές
Πολλές φορές διακόπηκε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος και αρκετές φορές μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο γιατρός αγώνα Δημήτρης Γιαννούλης για να παράσχει της πρώτες βοήθειες στους ποδοσφαιριστές.



Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Ζαραβέλης εκτέλεσε το πλάγιο από δεξιά, ο Λέρης πάσαρε στον Σταμούλη, που από πλάγια δεξιά έκανε προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε χαμηλά άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής του γωνίας.
66΄: Ο Ζαλοκώστας έκανε δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Βαγενά και αντίκρισε την 2η κίτρινη και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη συνέχισε με παίκτη λιγότερο.
67΄: Μακρινό φάουλ του Κατσαρή κόντραρε στο τοίχος και μπλόκαρε εύκολα ο Μεριγκούνης.
78΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
86΄: Χτύπημα φάουλ του Μπουμπουρή Α. από πλάγια αριστερά μπλόκαρε στο κέντρο της εστίας εύκολα ο Καραγιώργος.
94΄: Μετά από βολέ του γκολκίπερ Μεριγκούνη, ο Σταμούλης ελίχτηκε εκτός περιοχής και σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καραγιώργου.
95΄: Ο Ζαχαράκης έκλεψε από τους αμυντικούς μπήκε μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Αγράφων.

Πανηγύρισαν την νίκη στο ντέρμπι
Οι «κόκκινοι» της Μυρίκης μετά το τέλος του αγώνα πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου την νίκη τους. Φώναξαν δυνατά «ΑΟΜ».




Κίτρινες Κάρτες
Βαγενάς, Μπισμπίκης, Γενιτσαρόπουλος Χ.

Διακριθέντες
Άγραφα: Αρκουμάνης Κ., Κόγιας
Μυρίκη: Κορέντζελος Γ., Μπουμπουρής Α., Κρασιάς, Σταμούλης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για μας, αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της απάθειας που μας διακατέχει. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουμε που βρισκόμαστε για να βρούμε λύσεις και να συνεχίσουμε δυνατοί.»







Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Σήμερα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας και είμαι χαρούμενος , που συνδυάστηκε με τη νίκη της ομάδος μου. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δημιουργήσαμε  σωρεία ευκαιριών, βάλαμε ένα γκολ και δεν απειληθήκαμε καθόλου. Στο δεύτερο δε βρήκαμε από την αρχή ρυθμό, εκεί που συνήλθαμε μείναμε με 10, κατά την γνώμη μου σωστά, μετά κάνοντας κάποιες αλλαγές νομίζω ότι στα 25 λεπτά συν τις καθυστερήσεις δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, τις ευκαιρίες για να μεγαλώσουμε το σκορ τις είχαμε εμείς και θεωρώ ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου, καλύτερη συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων και στο διαιτητή ότι σήμερα έκανε μια πολύ κακή εμφάνιση, όπως και ο δεύτερος βοηθός του.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Καραγιώργος, Ράπτης(46΄ λ.τρ. Θεοχάρης), Γιαννιώτης, Αρκουμάνης Κ., Κορέντζελος Ν., Κόγιας, Μάρκης(63΄ Βαγενάς), Μπισμπίκης, Καλύβας Κ., Κατσαρής, Μπούκας(58΄ Αθανασόπουλος)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης, Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαλοκώστας, Κρασιάς, Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Κορέντζελος Γ.(81΄ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Σιταράς Α.(68΄ Γκορόγιας), Λέρης(74΄ Ζαχαράκης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος