Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Φραγκίστα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-3

«Πρεμιέρα» με το δεξί έκανε η ομάδα του Βελουχίου, η οποία πέρασε νικηφόρα με σκορ 0-3 από την Δυτική Φραγκίστα επικρατώντας της τοπικής ομάδας. Οι Καρπενισιώτες σκόραραν 3 φορές από στημένες φάσεις.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/9) στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και έγινε παρουσία 70 θεατών.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα παρά το δυνατό της ξεκίνημα στο ματς και τις δυο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες του Ταξιάρχη Γούλα, δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Ο έλεγχος του παιχνιδιού στην συνέχεια πέρασε στους φιλοξενούμενους. Η Φραγκίστα βρέθηκε στο πρώτο μέρος χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα πίσω στο σκορ με 0-2 με δυο κεφαλιές από στημένες φάσεις. Στην επανάληψη παρότι προσπάθησε να βγει από τα καρέ της απείλησε μόνο με μακρινά σουτ αφού εκδήλωσε ελάχιστες τελικές προσπάθειες και ήρθε άλλο ένα γκολ από την άσπρη βούλα.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννης Φλωράκη δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στο ξερό γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» το παιχνίδι. Εν συνεχεία έλεγξε την μεσαία γραμμή και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης έχοντας δοκάρι με τον Τάκη Σαϊτη. Από το κεφάλι του Δημήτρη Σερπάνου και του Πάνου Αντωνίου το σκορ έγινε 0-2 και οι «κυανόλευκοι» πήραν σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στο δεύτερο μέρος κινούμενοι στο ρελαντί και χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση σκόραραν με εκτέλεση πέναλτι του Άλεξ Μπακαλίδη για 3η φορά στο παιχνίδι.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Φραγκίστα ταξιδεύει στο Καρπενήσι, όπου την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Ποταμιά και ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται την ίδια μέρα εκτός έδρας ξανά απέναντι στην Κρέντη.

Περίπου 70
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών από την γύρω περιοχή, οι οποίοι παρακολούθησαν το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής.



Πρώτη στην Α΄


Ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Γιαννιώτης (Φωτογραφία) έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α΄ Ευρυτανίας, αφού είχε εκτελέσει χρέη βοηθού σε αναμετρήσεις της περσινής Β΄ ΕΠΣΕ.

Συσπειρωμένο το Δ.Σ.


Και σε αυτή την αναμέτρηση η διοίκηση του Βελουχίου βρέθηκε κοντά στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών δείχνοντας το κλίμα συσπείρωσης που επικρατεί. Πέραν του Προέδρου Δήμου Αθανασίου (Φωτογραφία) στην Δυτική Φραγκίστα βρέθηκαν οι εξής διοικητικοί παράγοντες: Χρήστος Γιαννίτσαρης, Κώστας Πασσάς, Ανδρέας Κατσακιώρης και Νεκτάριος Καρδαμπίκης.

Στον πάγκο ο Πρόεδρος
Στον πάγκο των γηπεδούχων βρέθηκε ο Πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Γαλανός, ο οποίος αποτελεί «στυλοβάτη» και της φετινής ομάδας.

Επέστρεψε ο Μακρής


Ο Γιώργος Περούλας ξεκίνησε σχεδόν την ίδια 11αδα με αυτή στο ματς κυπέλλου στο Ραπτόπουλο. Την θέση του Αχιλλέα Λαθύρη (Έμεινε στον πάγκο) πήρε ο δεξιός αμυντικός Δημήτρης Μακρής. Ο Μακρής απουσίαζε από την αναμέτρηση του Ραπτοπούλου.

Παρακολούθησαν το ματς Κολοκύθας & Λάππας

 












Πίσω από την μια εστία παρακολούθησε την αναμέτρηση ο τέως Πρόεδρος της Φραγκίστας Αντώνης Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά), καθώς και ο τωρινός Πρόεδρος της Κρέντης Κώστας Λάππας (Φωτογραφία Δεξιά). Το ματς παρακολούθησε επίσης ο παλιός Πρόεδρος του ΑΠΟΔΦ  π. Ευάγγελος Φεγγούλης και το διοικητικό στέλεχος της Κρέντης Κώστας Μάκκας, καθώς και ποδοσφαιριστές της γειτονικής Κρέντης.



Στην 11αδα «Σερ» & Ράπτης


Ο Γιάννης Φλωράκης δεν είχε στην διάθεση τους τον δεξιό αμυντικό Ζάχο Πολυτσέρη και τον μεσοαμυντικό Βασίλη Ντουφεκιά, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στην Φραγκίστα. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Πάνος Ράπτης (Φωτογραφία) και στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο έμπειρος Δημήτρης Σερπάνος. Ο τελευταίος έκανε ντεμπούτο με τον ΑΠΟΚ κόντρα στην πρώην του ομάδα. Οι υπόλοιποι 9 ήταν οι ίδιοι με το ματς κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου με την Ποταμιά.

Στα ημιτελικά και οι δυο
ΑΠΟΚ και Φραγκίστα ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις την νέα χρονιά, αφού προκρίθηκαν και οι δυο στην 4αδα του κυπέλλου και προερχόντουσαν από εκτός έδρας νίκες. Ο ΑΠΟΚ κέρδισε την Ποταμιά με 4-1 και η Φραγκίστα το Ραπτόπουλο με 4-2.

Αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΚ


Ο πλάγιος μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) κοντραρίστηκε με τον ΑΠΟΚ. Ο Γούλας άνηκε στον ΑΠΟΚ για δυο χρόνια, ωστόσο και τις δυο χρονιές δόθηκε δανεικός και δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή με τους Καρπενησιώτες. Το φετινό καλοκαίρι τελικώς μεταγράφηκε στην Δυτική Φραγκίστα, όπου αγωνίστηκε και την χρονιά 2011-2012 ως δανεικός.

Στον πάγκο ο «Πελέ»


Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία) ακολούθησε την αποστολή του ΑΠΟΚ, ωστόσο έμεινε στον πάγκο. Ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στον ΑΠΟΚ από τον Α.Ο. Καρδίτσα και έχει ξεκινήσει προπονήσεις. Έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, καθώς υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία.

Σταθεροί Συγκελόπουλος & Φαρμάκης

 












Αρκετά καλή παρουσία στο ματς είχε ο αριστερός αμυντικός Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο στόπερ Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Δεξιά). Οι δυο ποδοσφαιριστές ήταν δυο εκ των καλυτέρων της ομάδας του Καρπενησίου.

Ιδανική πρεμιέρα


Ο μόλις 15χρονος Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία) έκανε ιδανική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με την νέα του ομάδα, καθώς σκόραρε το «παρθενικό» του τέρμα στα Ευρυτανικά γήπεδα.

Α΄ μέρος

Δυνατότερα οι «βυσσινί»
Η ομάδα της Φραγκίστας μπήκε αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας πατούσε καλύτερα στο ματς στα πρώτα λεπτά.

Μοιραίος ο Γούλας
Εξαιρετικά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Φραγκίστα, η οποία έχασε 2 κλασσικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 5ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας βρέθηκε μετά την μεταβίβαση του Κώστα Κατσαδούρου τετ α τετ με τον Χρήστο Παπαβασιλείου και πλάσαρε χωρίς πίεση με τον πορτιέρο του Βελουχίου να αποκρούει σωτήρια. Δυο λεπτά αργότερα ο Γούλας αστόχησε εξ επαφής με προβολή έπειτα από σέντρα του Γιάννη Μπισμπίκη. Αυτές ήταν και οι δυο καλύτερες ευκαιρίες των γηπεδούχων.




«Πάτησε» καλύτερα
Ο ΑΠΟΚ μετά τα πρώτα λεπτά όπου δεν «πατούσε» καλά στο ματς, βελτίωσε αρχικά την αμυντική του λειτουργία και έκανε παιχνίδι κατοχής ελέγχοντας την μεσαία γραμμή.

Δοκάρι σε ανύποπτη φάση


Ο ΑΠΟΚ στην δεύτερη αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια είχε δοκάρι στο 11ο λεπτό σε μια ανύποπτη φάση. Ο φορ Τάκης Σαϊτης (Φωτογραφία) σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στην επαναφορά το κοντινό πλασέ του Άλεξ Μπακαλίδη μπλόκαρε ο γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης.


Με στημένα «καθάρισε»
Με δυο κεφαλιές από φάουλ και κόρνερ το Βελουχίου προηγήθηκε με 0-2 και πήρε σημαντικό προβάδισμα νίκης.

Από το κεφάλι του Σερπάνου


Το Βελούχι στο 27΄ άνοιξε το σκορ, όταν ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε δυνατά φάουλ, ο Γιάννης Ντάλλας απέκρουσε με το κεφάλι και στην επαναφορά μετά την αδράνεια της άμυνας ο Δημήτρης Σερπάνος με κεφαλιά σκόραρε κόντρα στην πρώην του ομάδα ανοίγοντας το σκορ. Το τέρμα το πανηγύρισε πηγαίνοντας στον Πρόεδρο της ομάδας του Δήμο Αθανασίου.




Διπλασιασμός με τον 15χρονο Αντωνίου
Ο μόλις 15 ετών Πάνος Αντωνίου του Βελουχίου πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του. Ο Γιώργος Λαθύρης απέκρουσε στο 40ο λεπτό σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τάκη Σαϊτη. Ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο ψηλόσωμος στόπερ Πάνος Αντωνίου πετάχτηκε όμορφα στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των «βυσσινί» έκανε το 0-2. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΚ και της μικτής νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στην μητέρα του Βάσω, η οποία παρακολουθούσε το ματς από την κερκίδα.


Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε τετ α τετ τον Γούλα με τον Παπαβασιλείου, ο παίκτης των γηπεδούχων χωρίς πίεση πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία σώζοντας την εστία της ομάδας του από βέβαιη παραβίαση.
7΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε την σέντρα από δεξιά και εξ επαφής στο δεύτερο δοκάρι η προβολή του Γούλα χωρίς πίεση πέρασε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
10΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το αράουτ δυνατά από αριστερά και το χαμηλό σουτ του Μπακαλίδη από τα όρια της περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
11΄: Ο Συγκελόπουλος έδωσε από αριστερά στον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε ψηλοκρεμαστά εκτός περιοχής η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά το πλασέ του Μπακαλίδη από κοντά μπλόκαρε ο Λαθύρης.
18΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη λίγο πιο μπροστά από το κέντρο πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.
27΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε δυνατά φάουλ από καλή θέση ο Ντάλλας Ι. απέκρουσε με το κεφάλι την μπάλα που είχε πορεία προς το τέρμα και μετά από αδράνεια της άμυνας ο Σερπάνος με δυνατή κεφαλιά από κοντά στην ψηλά δεξιά γωνία του Λαθύρη άνοιξε το σκορ (0-1).
31΄: Ο Κατσαδούρος με τακουνάκι βρήκε αριστερά τον Γούλα που από θέση αριστερά μέσα στην περιοχή πλάσαρε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.
40΄: Ο Κουτσονίκας έδωσε στον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής με τον πορτιέρο της Φραγκίστας να αποκρούει σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Μπακαλίδης και ο Αντωνίου πετάχτηκε όμορφα στην πορεία της μπάλας στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά στην δεξιά γωνία πέτυχε το 0-2.
45΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά ο Φαρμάκης απέκρουσε με το κεφάλι και το διαγώνιο χαμηλό σουτ του Ζήκα εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ μέρος

Λίγες καλές στιγμές


Με δεδομένο ότι ο ΑΠΟΚ προηγούνταν με δυο τέρματα και χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις. Ωστόσο, πέραν του πέναλτι που σκόραρε το 0-3 απείλησε μόλις 2 φορές με κεφαλιές του Δημήτρη Ζαλοκώστα (Φωτογραφία).


Προσπαθούσε χωρίς επιτυχία
Η Φραγκίστα παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ δεν πτοήθηκε και προσπαθούσε να γίνει απειλητική. Αν και έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, σχεδόν όλες οι προσπάθειες της ανακόπτονταν από το αμυντικό δίδυμο των Φαρμάκη-Αντωνίου. Ο ΑΠΟΔΦ έκανε κάποιες ευκαιρίες με σουτ εκτός περιοχής.

Αλλαγή «παλιοσειρών»


Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου ο Δημήτρης Σερπάνος και την θέση του πήρε ο Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία). Οι δυο ποδοσφαιριστές είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία στην ομάδα (41 & 42 ετών αντίστοιχα). Μάλιστα έχουν αποτελέσει στελέχη της πρώτης παραμονής του ΑΠΟΚ στην Δ΄ εθνική την χρονιά 1997-1998.


Το 3ο από την άσπρη βούλα


Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης οι Καρπενησιώτες σκόραραν για 3η φορά στο παιχνίδι. Μετά από όμορφη γρήγορη επίθεση ο Γιάννης Φλωράκης πάσαρε στον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Περούλα με τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Άλεξ Μπακαλίδης με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το τελικό 0-3.




Ενοχλήσεις ο ρέφερι


Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 70ο λεπτό όταν ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) ένοιωσε ενοχλήσεις στον σύνδεσμο, καθώς πάτησε σε μια λακκούβα. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.


Συμμετοχή για Παπαϊωάννου


Ο 16χρονος Μπάμπης Παπαϊωάννου πέρασε ως αλλαγή στο 79ο λεπτό και έκανε ντεμπούτο με το Βελούχι καταγράφοντας και την πρώτη του συμμετοχή στην Α΄ Ευρυτανίας. Αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ζήτησε πέναλτι
10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου η Φραγκίστα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιώργου Φαρμάκη πάνω στον επιθετικό της Κώστα Κατσαδούρο. Ο ρέφερι θεώρησε ότι το μαρκάρισμα ήταν κανονικά και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Αποχώρησε τραυματίας


Στο 89ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας των γηπεδούχων τέθηκε νοκ-άουτ, αφού αποχώρησε τραυματίας. Την θέση του πήρε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φώτης Μπισμπίκης (Φωτογραφία).


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Ζαλοκώστα από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΔΦ.
60΄: Γυριστό σουτ του Μακρή εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το δεξί «Γ» της εστίας του Βελουχίου.
65΄: Ο Φλωράκης έκανε την κάθετη για τον Μπακαλίδη, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Περούλα κερδίζοντας το πέναλτι από τον διαιτητή Χρυσαφόπουλο. Ένα λεπτό αργότερα ο παθών εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία πραγματοποίησε το τελικό 0-3.
87΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Ζαλοκώστα από θέση πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή πέρασε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Περούλας

Διακριθέντες
Φραγκίστα: Μακρής, Γούλας
ΑΠΟΚ Βελούχι: Συγκελόπουλος, Αντωνίου, Φαρμάκης,  

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Παίξαμε σίγουρα με μια πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς, που ήταν πιο καλά στημένη μέσα στο γήπεδο, πιο προπονημένη και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου εμείς αρχίσαμε ξαφνικά να πέφτουμε. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και είχαμε δυο κλασσικές ευκαιρίες να προηγηθούμε στο σκορ, οι οποίες πιστεύω ρίξανε την ψυχολογία της ομάδας. Μετά ξαφνικά με δυο στημένες φάσεις δεχτήκαμε δυο γκολ και άρχισε η ομάδα να πέφτει σε όλους τους τομείς. Δείξαμε και σε αυτό το παιχνίδι ότι είμαστε δυνατή ομάδα και θα συνεχίσουμε έτσι δυνατά.  Δεν περιμέναμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα θέλαμε να δείξουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και το καταφέραμε. Παίζαμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις ενωμένοι και κοιτάζουμε το επόμενο ματς με την Ποταμιά. Θα παλέψουμε όλους τους αγώνες για κάποιο θετικό αποτέλεσμα.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Είναι θετικό ότι ξεκινήσαμε με νίκη. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου. Υπάρχουν όμως κάποιες δικαιολογίες, όπως το γήπεδο γιατί έχουμε συνηθίσει στο χόρτο. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες εδώ του τοπικού και να μάθουν οι ποδοσφαιριστές μου να αποδίδουν καλύτερα και σε αυτά τα γήπεδα.  Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Λαθύρης, Γερονίκος Π., Μακρής Δ., Νταλαφούρας, Περούλας Γ., Ντάλλας Ι.(69΄ Καζάκος Π.), Μπισμπίκης Ι., Γούλας Τ.(91΄ λ.τρ. Μπισμπίκης Φ.), Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.(83΄ Σάλτης Α.)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Ράπτης(46΄ Ζαλοκώστας), Συγκελόπουλος, Σερπάνος(60΄ Κρασιάς), Αντωνίου, Κρίντας, Κουτσονίκας, Φαρμάκης, Σαϊτης(79΄ Παπαϊωάννου), Μπακαλίδης, Φλωράκης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος