Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αίολος-Ποταμιά 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Αίολος και Ποταμιά σε φιλική αναμέτρηση καθαρά προπονητικού χαρακτήρα.
Το φιλικό παιχνίδι διεξήχθη την Πέμπτη (5/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Είχε διάρκεια μόλις 70 λεπτών και το παρακολούθησαν γύρω στους 30 με 40 θεατές.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έδωσε το νέο φιλικό μετά από περίπου 25 ημέρες προετοιμασίας, ωστόσο έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά. Στην ομάδα έχουν προστεθεί αρκετά νέα πρόσωπα και δεν έχει υπάρξει ακόμη η ανάλογη ομοιογένεια. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία είχε ορισμένα καλά διαστήματα σε απόδοση και προηγήθηκε στα δεύτερο μέρος με σκόρερ τον αμυντικό Νίκο Νικολάου.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα αν και με λιγότερο χρόνο προετοιμασίας έδειξε αρκετά σκληροτράχηλη και δεμένη ομάδα. Προσπάθησε και αυτή να βάλει κάτω την μπάλα και κυριάρχησε στα τελευταία λεπτά του ματς (Ο Αίολος έπαιζε με τα δεύτερα), όπου ισοφάρισε με τον νεαρό φορ Άρη Γυφτομήτρο και «κυνήγησε» το νικητήριο τέρμα. Η ομάδα έδωσε το δεύτερο φιλικό της τεστ και θα δώσει άλλα δυο φιλικά τις επόμενες ημέρες.
Οι Μεγαλοχωρίτες αναμετρώνται αύριο με τον ΑΠΟΚ σε νέο φιλικό και το Σάββατο με την Μυρίκη. Ο Αίολος θα κλείσει και αυτός φιλικό για τις προσεχείς ημέρες.

70 λεπτά
Το φιλικό κράτησε μόλις 70 λεπτά και παίχτηκε σε 2 35λεπτα.

Οι θεατές
Παρουσία 30 με 40 θεατών δόθηκε η δεύτερη φιλική αναμέτρηση μεταξύ ομάδων της Ευρυτανίας για την νέα αγωνιστική σεζόν.


Ντεμπούτο Χρυσαφόπουλου


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος καθοδήγησε για πρώτη φορά τον Αίολο και έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο στον πάγκο της νέας του ομάδας.

Φιλικές ισοπαλίες
Η Ποταμιά αναδείχτηκε ισόπαλη την περασμένη Παρασκευή με τα Άγραφα, όπως και σήμερα με τον Αίολο.

11αδάτοι Ξαγάρας-Οικονόμου-Κόκκοτας

 
Δυο από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας ξεκίνησαν στην αρχική 11αδα του Σπύρου Κολόκα. Ο Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία Κέντρο) που αποκτήθηκε από τον Απεραντιακό έπαιξε στο δεξί άκρο του κέντρου και ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ήρθε από τον ΑΠΟΚ έπαιξε μπροστά από τα δυο στόπερ στα αμυντικά χαφ. Και οι δυο τους αγωνίστηκαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Την πρώτη του παρουσία κάτω από γκολπόστ έκανε είχε ο τερματοφύλακας Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από τα Άγραφα. Αγωνίστηκαν ξανά όπως και στο προηγούμενο φιλικό (Τότε δεν είχαν αποκτηθεί επίσημα) οι: Κώστας Χειλάς, Σπύρος Πατρώνης και Δημήτρης Νάσιος.

6 μεταγραφές

  
Τα 6/11 της αρχικής 11αδας αποτελούνταν από παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα. Μόλις 5 έπαιζαν και πέρυσι στην Δ΄ Εθνική. Το ανεπίσημο ντεμπούτο τους στο αρχικό σχήμα έκαναν ο γκολκίπερ Θεοδόσης Κόκκοτος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), που επέστρεψε από τον ΑΠΟΚ, ο δεξιός μπακ Πάνος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), ο οποίος ήρθε από τον Απεραντιακό, ο κεντρικός μέσος Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), που μεταγράφηκε από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνας, ο 17χρονος δεξιός χαφ Χρήστος Ανδρεάκης (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο, Θα κάνει την 1η του εγγραφή στον Αίολο), ο μεσοεπιθετικός Δημήτρης Τύμπας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Κρέντη και ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΚ και του Ανδρούτσου Γραβιάς Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο).

Νέο δίδυμο στα στόπερ


Στο κέντρο της άμυνας του Αίολου έπαιξε ο αρχηγός Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) και ο συνήθως αριστερός μπακ-χαφ Νίκος Νικολάου. Οι δυο τους πέρυσι αποτελούσαν τα πλάγια μπακ της ομάδας στην Δ΄ Εθνική και φέτος συνέκλεισαν στο κέντρο και αποτέλεσαν το νέο κεντρικό δίδυμο.

Παρουσίες ΕΠΣΕ
Την φιλική αναμέτρηση παρακολούθησε ο έφορος της ΕΠΣΕ Κώστας Κατσαδούρος και ο ταμίας Θανάσης Τσατσαράγκος (Παλαιός παράγοντας του Αιόλου). Παρών ήταν επίσης και ο τέως Πρόεδρος της ΕΠΣ Δημήτρης Χρυσικός (Πατέρας του Προέδρου του Αίολου Ταξιάρχη).

Α΄ Μέρος

Μοιρασμένο 35λεπτο
Με ελαφρά καλύτερη την Ποταμιά «κύλησε» το πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις. Την πρώτη ευκαιρία απώλεσε στο 5΄ ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Κάτω), που νικήθηκε από το τερματοφύλακα της Ποταμιάς.


Καλύτερη στιγμή με «Χρύ»


Με την συμπλήρωση του 30ου λεπτού δημιουργήθηκε η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Δημήτρης Κουρλός γύρισε από δεξιά και ο Κώστας (Γ) Χρυσαφόπουλος σούταρε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι πάνω από την εστία του Αλέκου Κόκκοτα.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄:  Ο Τριανταφυλλόπουλος κέρδισε τις κόντρες, έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Κουρλό, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε και ο Κόκκοτας απέκρουσε με τα πόδια.
18΄: Ο Φλωράκης σούταρε στον Ξαγάρα που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου.
26΄: Ο Φλωράκης έκανε ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε αρκετά άουτ από το αριστερό «Γ» του Αίολου.
30΄: Ο Ανδρεάκης πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και το σουτ του επερχόμενου Χρυσαφόπουλου Κ.(Γ) από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κόκκοτα.

Β΄ Μέρος

Ευκαιρίες και για τους 2


Πιο ζωηρά μπήκε στην επανάληψη ο Αίολος, που έδειξε περισσότερη διάθεση και ζωντάνια στα πρώτα λεπτά. Ο Δημήτρης Κουρλός στο 47ο λεπτό πλάσαρε άουτ χωρίς να έχει πίεση από αντίπαλο. Δυο λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία) από ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ.




Τραυματισμός Θ. Αζακά

 












Στο δεύτερο λεπτό του β΄ ημιχρόνου ο στόπερ της Ποταμιάς Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά) βγήκε εκτός γηπέδου λόγω τραυματισμού. Την θέση του πήρε ο Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία Δεξιά, Πέρασε ξανά στο ματς). Ο Μπούρας στο πρώτο μέρος έπαιξε στην επίθεση και στο δεύτερο στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις στον Σπύρο Κολόκα, αγωνιζόμενος σε πληθώρα θέσεων με επιτυχία.



Αρκετές πρώτες εμφανίσεις


Αρκετά νέα αποκτήματα του Αίολου έκαναν στην επανάληψη την πρώτη ανεπίσημη συμμετοχή τους με την ομάδα. Στα αμυντικά χαφ και όχι στην φυσική θέση στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Κώστας Σιταράς (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) που επέστρεψε στην ομάδα από τον Άγιο Προκόπιο, στον χώρο της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κώστας(Π) Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), που αποκτήθηκε από την Ακαδημία, ο Πάνος Ζιάκας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) που μεταγράφηκε από την Παλαιοκατούνα έπαιζε σαν αριστερό μπακ, ενώ μπροστά του σαν αριστερός μέσος έπαιξε ο 13χρονος Τόμις Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) που αποκτήθηκε με υποσχετική από την Ακαδημία, ο πρώην παίκτης των Αγράφων Κώστας Μπουμπουρής (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) έκανε ιδανικό ντεμπούτο με ασίστ, παίζοντας στο δεξί άκρο του κέντρου, ενώ στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε στο τελευταίο 3λεπτο ο Δημήτρης Κατσίκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) που «μετακόμισε» από την Αναγέννηση.

«Σεφτέ» με Νικολάου


Ο Νίκος Νικολάου στο 55ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την όμορφη σέντρα του Κώστα Μπουμπουρή από δεξιά νίκησε από κοντά τον Κώστα Χειλά και άνοιξε το σκορ. Ο Νικολάου πέτυχε το 1ο γκολ της ομάδας του για την νέα σαιζόν.



Ανέβηκε μετά το 55΄
Κυριάρχησε στο τελευταίο 15ο λεπτό του φιλικού η Ποταμιά, η οποία έφτασε στην ισοφάριση και κυνήγησε και το δεύτερο τέρμα.

Σημαντική στιγμή


Μια ανάσα από την ισοφάριση έφτασε η Ποταμιά, στο 57ο λεπτό μετά από το κόρνερ του Αλέκου Οικονόμου η κεφαλιά του Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία) αποκρούστηκε στην γραμμή από τον Κώστα Μπουμπουρή, που έσωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.


Ισοφάρισε ο Γυφτομήτρος


Μόλις 7 λεπτά κράτησε το προβάδισμα του Αίολου, αφού οι Μεγαλοχωρίτες στο 62΄ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος πάσαρε στον Άρη Γυφτομήτρο, που τελείωσε άψογα την φάση με πλασέ ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.



Συμμετοχή των μικρών

 












Στο τελευταίο 7λεπτο του ματς έπαιξαν δυο 12χρονοι ποδοσφαιριστές που προπονούνται με τον Αίολο, έχοντας δελτίο στην Ακαδημία. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Απόστολο Νούλα (Φωτογραφία Αριστερά) και τον επιθετικό Δημήτρη Κυλλή (Φωτογραφία Δεξιά). Αμφότεροι αποτελούν στελέχη της μικρής προπαίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι πατεράδες τους Γιώργος και Αντρέας αγωνίστηκαν κατά το παρελθόν στην ομάδα.

Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Ο Τύμπας έκανε την κάθετη πάσα για τον Κουρλό, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά χωρίς πίεση πλάσαρε αδύναμα με την μπάλα να περνά άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς και τον Νικολάου να μην την προλαβαίνει εντός γηπέδου.
47΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουρλού από αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο των Μεγαλοχωριτών.
49΄: Ο Γιαννόπουλος έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Γυφτομήτρο, που δεν μπόρεσε να την «τσιμπήσει» προ του Λάππα, ο οποίος απέκρουσε και εν συνεχεία ο Νάσιος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας του Αίολου.
55΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από δεξιά και ο Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε προ του Μπούρα Α. κατέβασε και πλάσαρε εύστοχα στην αριστερή γωνία του Χειλά, «γράφοντας» το 1-0.
57΄: Ο Οικονόμου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κοτρώνης πήρε την κεφαλιά και ο Μπουμπουρής έδιωξε σωτήρια πάνω στην γραμμή με το κεφάλι.
62΄: Ο Γιαννόπουλος από θέση δεξιά έδωσε στον Γυφτομήτρο, που πλάσαρε υποδειγματικά από το ύψος του πέναλτι στην έξοδο του Λάππα, στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά του γωνία για το τελικό 1-1.
70΄: Μετά από γύρισμα του Σιταρά Κ. από αριστερά ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Π) δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά και εν συνεχεία ο Κατσίκης σούταρε και ο Χειλάς μπλόκαρε.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος(36΄ Λάππας, 63΄ Νούλας Α.), Δαράβαλης(36΄ Σιταράς Κ.), Νικολάου(58΄ Χρυσαφόπουλος Κ.(Π)), Ανδρεάκης(36΄ Νούλας Ο.), Τριανταφυλλόπουλος, Κοράκης(45΄ Μπουμπουρής), Γενιτσαρόπουλος(36΄ Αζακάς Π.), Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ)(58΄ Χρυσαφόπουλος Χ.), Κουρλός(63΄ Κυλλής), Τύμπας(45΄ Ζιάκας), Ράικος Ν.(67΄ Κατσίκης)

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας(50΄ Χειλάς), Μπίκας(36΄ Μπούρας Αλ.), Αζακάς Θ.(37΄ λ.τρ. Μπούρας Γ.), Ξαγάρας, Κατής(36΄ Κοσμάς), Κοτρώνης, Μπούρας Σ.(36΄ Πατρώνης), Οικονόμου, Πλεξίδας(36΄ Γυφτομήτρος), Φλωράκης(36΄ Γιαννόπουλος), Μπούρας Γ.(36΄ Νάσιος)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος