Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Φραγκίστα-Κρέντη 1-2

Με ένα καλό δίλεπτο στην επανάληψη η Κρέντη έφερε «τούμπα» το ματς και πήρε την φιλική νίκη με ανατροπή και σκορ 1-2 μέσα στην έδρα της τοπικής Φραγκίστας.
Η φιλική αναμέτρηση διεξήχθη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας και ξεκίνησε στις 5.20 το απόγευμα. Διήρκησε περισσότερο από 85 λεπτά και οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μετά από τις πρώτες προπονήσεις που έκαναν με τις ομάδες τους στις αρχές της εβδομάδας.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα διαθέτει και φέτος ένα αρκετά νεανικό και ελπιδοφόρο σύνολο που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον. Έκανε αρκετά καλό 1ο ημίχρονο, όπου ήταν καλύτερη και προηγήθηκε με 1-0 χάρις σε γκολ του επιθετικού Ταξιάρχη Γούλα. Στην συνέχεια έγιναν πολλές και πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι ποδοσφαιριστές και μοιραία ο Α.Π.Ο.ΔΦ δεν μπόρεσε να έχει την ίδια απόδοση.
Η Κρέντη του Κώστα Λαθύρη ήταν φλύαρη στα πρώτα 40λεπτα του παιχνιδιού και υπέπεσε σε πολλά λάθη στην κυκλοφορία. Οι ποδοσφαιριστές βρήκαν τα πατήματα τους στο δεύτερο μέρος και μέσα σε 2 λεπτά κατάφεραν να σκοράρουν με τους Πάνο Βλάχο και Κώστα Μάκκα και να πάρουν την φιλική νίκη με 1-2, ξεκινώντας με το «δεξί» τις ανεπίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την νέα σαιζόν. Στα αρνητικά οι πολλές απουσίες και η αποστολή μόλις 12 παικτών.
Η Κρέντη θα δώσει το 2ο φιλικό της την ερχόμενη εβδομάδα στο Καρπενήσι με πιθανότερο αντίπαλο την Ποταμιά. Η Φραγκίστα δεν έχει κλείσει ακόμη επόμενο φιλικό, είναι πιθανό να μην δώσει άλλο ματς μέχρι τον προημιτελικό της Κυριακής (15/9) με το Ραπτόπουλο.

10 με 15
Εύκολα μπορούσε να μετρήσει κανείς τους φιλάθλους, οι οποίοι παρακολούθησαν το 1ο φιλικό τεστ των ομάδων της Δυτικής Ευρυτανίας. Ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τους 15.

87 λεπτά
Η συνάντηση διήρκησε συνολικά 87 λεπτά. Το πρώτο μέρος κράτησε 40 λεπτά και η επανάληψη 47 λεπτά.

Πρώτο «τεστ»
Μετά από ελάχιστες ημέρες προετοιμασίας Κρέντη και Φραγκίστα έδωσαν το 1ο τους φιλικό ματς. Σε μια εβδομάδα ξεκινούν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το κύπελλο κόντρα σε Αίολο και Ραπτόπουλο αντίστοιχα.

Ντεμπούτο με νίκη


Ο Κώστας Λαθύρης έκανε ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο της Κρέντης, στις οποίας βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία περίπου μια εβδομάδα.

Διαιτητής ο Πρόεδρος


Χρέη ρέφερι ανέλαβε ο Πρόεδρος των γηπεδούχων Χρήστος Γαλανός, ο οποίος ήταν αμερόληπτος στις αποφάσεις του. Βοηθούς δεν είχε.

Ο έτερος Πρόεδρος των φιλοξενούμενων


Ο έτερος Πρόεδρος της Κρέντης Κώστας Λάππας βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας και ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της διοίκησης του σωματείου της Κρέντης.

Ενδιαφέρον Παλαιοκατούνας
Χρώμα Παλαιοκατούνας είχε η αναμέτρηση αφού τέθηκαν αντιμέτωποι οι συγχωριανοί Γιώργος Νταλαφούρας (Φραγκίστα) και Προκόπης Γκούρλιας (Κρέντη). Το χωριό τους δεν εκπροσωπείται στην Α΄ Κατηγορία και «μετακόμισαν» σε γειτονικές ομάδες από τον Άγιο Προκόπιο. Εκτός γηπέδου βρέθηκαν επίσης οι Παλαιοκατουνιώτες: Κώστας Γκούρλιας (Ποδοσφαιριστής Αναγέννησης και γιός του Προέδρου Θωμά), Κώστας Λαθύρης (Παίκτης του Λαρισαϊκού) και Φώτης Νικολούλιας (Παίκτης της Αναγέννησης).


Πρώτη για Λαθύρη Γ.-Νταλαφούρα-Γούλα

 












Τρία νέα αποκτήματα των γηπεδούχων βρέθηκαν στην αρχική 11αδα του Γιώργου Περούλα. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο πρώην γκολκίπερ του Αγίου Προκοπίου Γιώργος Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά), στα στόπερ έπαιξε ο Γιώργος Νταλαφούρας (Φωτογραφία Δεξιά) που μεταγράφηκε από τον Άγιο Προκόπιο και στην κορυφή της επίθεσης ο ταλαντούχος Ταξιάρχης Γούλας, ο οποίος επέστρεψε από τον ΑΠΟΚ. Και οι 3 ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι θα προσφέρουν αρκετά στην ομάδα και έκαναν πρώτη με το «δεξί».

Ντεμπούτο για 5
















Συνολικά 5 ποδοσφαιριστές της Κρέντης έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την νέα τους ομάδα. Οι δυο πρώην παίκτες του Αγίου Προκοπίου ντεμπούταραν με την Κρέντη, στην οποία μεταγράφηκαν στα τέλη Αυγούστου. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Άκης Καρανταλής (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και το δεξί άκρο της άμυνες κάλυψε ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά). Στο κέντρο έπαιξε ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος μεταγράφηκε από το Κεράσοβο και σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης, στο κέντρο έπαιξε ο Κώστας Ντάλλας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) που επέστρεψε με μεταγραφή από την Φραγκίστα και την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Σωτήρης Ντάλλας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο οποίος ακολούθησε την ίδια διαδρομή με τον Κώστα Ντάλλα. Οι δυο τελευταίοι έπαιξαν κόντρα στην πρώην τους ομάδα.

Με πολλές απουσίες


Οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν να αγωνιστούν στο φιλικό με αποστολή 15 ατόμων. Μοναδική αλλαγή ήταν ο δεξιός χαφ Πάνος Λεπενιώτης (Φωτογραφία), που αγωνίστηκε με την ομάδα μετά από αρκετό καιρό.. Στον πάγκο έμεινε προληπτικά ο τραυματίας αμυντικός Βαγγέλης Μπύρος και ο νεαρός Γιάννης Μάκκας.

Α΄ Μέρος

Υπεροχή Α.Π.Ο.ΔΦ


Η γηπεδούχος ομάδα της Φραγκίστας ήταν καλύτερο στο παιχνίδι και μέσα από βαθιές μπαλιές και εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Ταξιάρχη Γούλα απείλησε σε 3-4 περιπτώσεις. Την πρώτη ευκαιρία στο ματς έχασε στο 16ο λεπτό ο Πάνος Καζάκος (Φωτογραφία), χωρίς όμως να βρει στόχο.


Δεν βρήκαν τα πατήματα
Οι φιλοξενούμενοι της Κρέντης μπήκαν μουδιασμένα και έκαναν αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να τους τρέξουν στην κόντρα.

Προβάδισμα με Τ. Γούλα


Ο Ταξιάρχης Γούλας, αφού προειδοποίησε μια φορά την 2η δεν χαρίστηκε και μετά από έξοχη ασίστ του Πάνου Καζάκου στο 24ο λεπτό με διαγώνιο σουτ  έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σωτήρη Ντάλλα και άνοιξε το σκορ. Ο στόπερ της Κρέντης Καρανταλής διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα του.



Καλή στιγμή με Ε.Μάκκα
Η Κρέντη έκανε την καλύτερη της ευκαιρία στο 1ο μέρος  δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 40ου λεπτού, όταν ο Πάνος Βλάχος έδωσε στον Βαγγέλη Μάκκα, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Γιώργος Λαθύρης.


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Σουτ του Μάκκα Κ. από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Λαθύρης.
16΄: Ο Μπισμπίκης Β. έκανε την μπαλιά από το κέντρο ο Καζάκος Π. πλάσαρε στην έξοδο τον Ντάλλα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι ενώ στην πορεία της είχε πεταχτεί ο Γούλας Τ..
22΄: Ο Καζάκος Π. έβγαλε στον Γούλα Τ., που μέσα από την περιοχή και πλάγια έκανε την σέντρα-σουτ που πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
24΄: Ο δραστήριος Καζάκος Π. τροφοδότησε υποδειγματικά με μπαλιά τον Γούλα Τ., που μέσα από την περιοχή και θέση δεξιά με άψογο διαγώνιο σουτ στην απέναντι δεξιά γωνία της Κρέντης πέτυχε το 1-0.
38΄: Ο Βλάχος ελίχτηκε από αριστερά, γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Μάκκας Ε. σούταρε στο πρώτο δοκάρι με τον Λαθύρη να αποκρούει στην δεξιά του γωνία.

Β΄ Μέρος

Βελτιωμένη η Κρέντη
Τελείως διαφορετική εικόνα είχε η Κρέντη στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς. Κατάφερε να σκοράρει δυο φορές και να επικρατήσει με 1-2.


Κυρίως με αντεπιθέσεις
Η Φραγκίστα στο δεύτερο μέρος χρησιμοποίησε όλους τους ποδοσφαιριστές της και χάθηκε η χημεία της ομάδας. Ήταν απειλητική μόνο μέσα από αντεπιθέσεις και το περισσότερο διάστημα αμύνονταν. Από στημένο απείλησε στο 84ο λεπτό ο σκόρερ Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Κάτω).


Αιφνιδιασμός και ανατροπή


Μέσα σε διάστημα 2 λεπτών οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον ΑΠΟΔΦ και έκαναν την ολική ανατροπή. Στο 64΄ το φάουλ του Βαγγέλη Μάκκα (Φωτογραφία Αριστερά) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία Κέντρο) εύκολα ισοφάρισε σε 1-1. Ενώ στο 66ο λεπτό ο φορ Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία Δεξιά) με όμορφη προσπάθεια από αριστερά έπειτα από πάσα του Βαγγέλη Μάκκα και υποδειγματικό πλασάρισμα πέτυχε το 1-2.




Ζήτησαν πέναλτι
Στο 79ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν στο μακρινό σουτ του Γιάννη Μπισμπίκη η μπάλα βρήκε στο κολλημένο χέρι του Κώστα Ντάλλα. Ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν υπήρχε παράβαση και παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του από τον πάγκο διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ντεμπούτο Μακρή-Συμμετοχή Ντάλλα Γ.

 












Στο 85ο λεπτό πέρασε στο ματς ο 14χρονος Σπύρος Μακρής (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από την Κρέντη και έκανε ντεμπούτο. Σημαντικό χρόνο πήρε και ο νεαρός Γιώργος Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Εκτός εστίας ο Σάλτης


Ο μέχρι πέρσι γκολκίπερ της Φραγκίστας Χρήστος Σάλτης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο μέσα, καθώς σε αυτό το μας φόρεσε τα γάντια για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του.

Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Γκούρλιας έκανε την προσπάθεια από δεξιά, σούταρε από μακριά, ο Λαθύρης απέκρουσε ασταθώς και εν συνεχεία ο Βλάχος του έκανε επιθετικό φάουλ στην προσπάθεια να διεκδικήσει το ριμπάουντ.
52΄: Σουτ του Βούρτσα Ν. από τα όρια της περιοχής και δεξιά έφυγε λίγο άουτ.
64΄: Εκτέλεση φάουλ του Μάκκα Ε. από καλή θέση χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά εξ επαφής ο Βλάχος εύκολα την προώθησε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
66΄: Ο Μάκκας Ε. έδωσε στον  Μάκκα Κ. που ελίχτηκε από αριστερά και από πλάγια θέση από τα όρια της μεγάλης περιοχής με όμορφο πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας πέτυχε το 1-2.
67΄: Ο Γούλας Τ. έκανε όμορφα την προσπάθεια και σούταρε από καλή θέση μέσα από την περιοχή λίγο άουτ.
68΄: Ο Βλάχος έδωσε στον Μάκκα Ε., που σούταρε διαγώνια και ο γκολκίπερ της Φραγκίστας απέκρουσε.
84΄: Εκτέλεση φάουλ του Γούλα Τ. πέρασε πάνω από το τέρμα του Ντάλλα.

Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Λαθύρης Γ., Λαθύρης Α.(46΄ Γούλας Κ.) Περούλας Γ., Νταλαφούρας, Μακρής Δ.(64΄ Ντάλλας Γ.), Γερονίκος Π.(83΄Μπισμπίκης Φ.), Κατσαδούρος(46΄ Μάκκας Κ.(Χ)), Καζάκος Π.(54΄ Γερονίκος Χ.) Γούλας Τ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ)(66΄ Σάλτης Χ.), Μπισμπίκης Ι.(85΄ Μακρής Σ.)

Κρέντη (Κώστας Λαθύρης): Ντάλλας Σ., Ντάλλας Αθ.(45΄ Λεπενιώτης), Λάππας, Καρανταλής, Μπύρος Σ., Γκούρλιας, Βλάχος, Μάκκας Ε., Μάκκας Κ.(Σ), Ντάλλας Κ., Βούρτσας Ν.

Διαιτητής: Χρήστος Γαλανός (Πρόεδρος Φραγκίστας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος