Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 1-3

Με το διπλό «απέδρασε» η Ποταμιά από το μακρινό Ραπτόπουλο επικρατώντας της τοπικής Δόξας με σκορ 1-3.
Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν την Κυριακή(22/9) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου για την 1η αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία 50 με 60 θεατών.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα και τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 2ο μόλις λεπτό και συνέχισε να είναι αρκετά κακό στο πρώτο μέρος, καθώς έκανε αρκετά  λάθη. Στο δεύτερο μέρος βελτιώθηκε αρκετά και αφού πρώτα μείωσε με τον Λάμπρο Παπαντζίμα, είχε και δοκάρι με τον Θωμά Πέτσα φτάνοντας κοντά στην ανατροπή, τελικά αυτό δεν έγινε και οι «ακρίτες» δέχτηκαν το τρίτο τέρμα λίγο πριν το φινάλε. Ελαφρυντικό ήταν ότι υπήρχαν αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα παρότι είχε και αυτή πληθώρα απουσιών ήταν πολύ καλύτερη από τον αντίπαλο της και παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Δόξας. Πήρε από νωρίς τον έλεγχο του κέντρου και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με γκολ του Δημήτρη Κοτρώνη και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με ένα ακόμη γκολ του Δημήτρη Νάσιου (Σκόραρε στο ντεμπούτο του). Στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησε και αγωνίστηκε με αντεπιθέσεις και κοιτώντας να κρατήσει το διπλό. Μπορεί να δέχτηκε γκολ  ωστόσο ο Λάμπρος Φλωράκης (Η μπάλα κόντραρε και στον Φάνη Μπαστάνη) με χτύπημα φάουλ «κλείδωσε» την νίκη σκοράροντας το 1-3. Παράπονα για την διαιτησία του Λαμιώτη Χριστόφορου Χατζηθεοδώρου υπάρχουν από τους νικητές.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική η Ποταμιά υποδέχεται στο Καρπενήσι την Φραγκίστα την Κυριακή (29/9) και η Δόξα αγωνίζεται εκτός έδρας απέναντι στον Αίολο το Σάββατο (28/9).

Μάζεψε κόσμο
Η Δόξα στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία του νομού μετά από 1 χρονιά απουσίας αγωνίστηκαν έχοντας φιλάθλους από την γύρω περιοχή. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 50 με 60 άτομα.



Διπλό μετά από 8 χρόνια
Η Ποταμιά κέρδισε μέσα στο Ραπτόπουλο μετά από 8 χρόνια. Τελευταία φορά που είχε φύγει νικήτρια από την έδρα της Δόξας ήταν η σεζόν 2004-2005, όταν επικράτησε του Ραπτοπούλου με 4-7.

Η άλλοτε «απόρθητη»
Σε καμία περίπτωση η έδρα του Ραπτοπούλου δεν θυμίζει την άλλοτε «απόρθητη» έδρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Ραπτόπουλο την χρονική περίοδο 2009-2011 ελάχιστες φορές είχε ηττηθεί στο γήπεδο του.

Στον πάγκο Παπαδήμος-Ντάλλης

 












Στον πάγκο των γηπεδούχων βρέθηκε το διοικητικό στέλεχος Θανάσης Παπαδήμος (Φωτογραφία Δεξιά). Ενώ ο οδηγίες έδινε ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Κώστας Ντάλλης (Φωτογραφία Αριστερά).


Με 14 άτομα


Αν και πρεμιέρα πρωταθλήματος ο Σπύρος Κολόκας είχε στην διάθεση του μόλις 14 ποδοσφαιριστές. Στον πάγκο έμεινε ο δεύτερος γκολκίπερ Κώστας Χειλάς και ο Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία), ο οποίος έχει και διοικητικό ρόλο στην ομάδα.

Απουσίες και οι 2
Σημαντικές απουσίες είχαν και οι δυο ομάδες. Μεταξύ των άλλων απουσίαζαν οι εξής ποδοσφαιριστές: Πάνος Παπαδήμος, Βασίλης Γεωργαλής, Θωμάς Γεωργαλής, Χάρης Καραντζούνης, Φάνης Μπαστάνης (Ραπτόπουλο), Σπύρος Ξαγάρας, Άλκης Κατής, Σπύρος Πατρώνης, Αλέκος Κόκκοτας, Γιώργος Μπούρας (Ποταμιά).

Παράπονα με το «καλημέρα»
Οι νικητές του Μεγάλου Χωριού έχουν παράπονα για την διαιτησία του Χριστόφορου Χατζηθεοδώρου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αρκετά σφυρίγματα του.


Παρουσία Οικονόμου


Στο μακρινό Ραπτόπουλο βρέθηκε ο διαιτητής της ΕΠΣ Φθιώτιδας Θόδωρος Οικονόμου. Είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον φίλο του Χριστόφορο Χατζηθεοδώρου, αφού δεν ορίστηκε το Σαββατοκύριακο σε κάποιο παιχνίδι της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Κατά το παρελθόν έχει διευθύνει αναμετρήσεις στο τοπικό της Ευρυτανίας.



Γκολκίπερ ο «Τσέλος»


Η απουσία του βασικού γκολκίπερ Αλέκου Κόκκοτα της Ποταμιάς έφερε αλλαγές στο νούμερα 1. Την εστία κλήθηκε να υπερασπιστεί και φέτος κατ ανάγκη ο μέσος Γιώργος Ζαγκότσης. Ο ποδοσφαιριστής αποδίδει εξίσου καλά και κάτω από τα δοκάρια.

Στην 11αδα 3


Ο Φάνης Ντζίμας του Ραπτοπούλου είχε 3 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με τον προημιτελικό κυπέλλου με την Φραγκίστα την περασμένη Κυριακή. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Αλέξανδρος Αζούκης (Φωτογραφία Αριστερά) και στο αριστερό ο Κώστας Διαμάντης (Φωτογραφία Κέντρο). Στο κέντρο και στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Δημήτρης Ζαχαράκης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Φάνη Μπαστάνη (Έπαιξε αλλαγή), Πάνου Παπαδήμου και Θωμά Γεωργαλή.

Πρόβλημα με τον Σ.Μπούρα
Εκτός αποστολής έμεινε ο παίκτης της Ποταμιάς Σπύρος Μπούρας, αφού δεν είχε δηλωθεί στην κατάσταση υγείας. Προφανώς οι άνθρωποι του Μεγάλου Χωριού ξέχασαν να τον δηλώσουν στην κατάσταση, η οποία φέτος έχει σφραγιστεί για να μην παρουσιαστούν τα περσινά συμπτώματα. Το Μεγάλο Χωριό θα πρέπει να κάνει επιπλέον συμπληρωματική κατάσταση.

6 διαφοροποιήσεις















Οι φιλοξενούμενοι είχαν 6 νέα πρόσωπα στο βασικό τους σχήμα σε σύγκριση με τον προημιτελικό κυπέλλου με τον ΑΠΟΚ. Θέση βασικού στην Ποταμιά πήρε ο αριστερός μπακ Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), ο κεντρικός αμυντικός Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), ο μεσοαμυντικός Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο δεξιός χαφ Δημήτρης Νάσιος, ο αριστερός χαφ Γιώγος Πλεξίδας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και ο επιθετικός Ντίνος Γιαννόπουλος. Πήραν τις θέσεις των: Αλέκου Κόκκοτα, Άλκη Κατή (Τιμωρημένος), Γιώργου Μπούρα, Κώστα Γιαννακόπουλου (Μπήκε αλλαγή) και Σπύρου Ζαγκότση.

Ντεμπούτο με γκολ


Ιδανικό ντεμπούτο με την Ποταμιά έκανε ο έμπειρος μέσος Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία), που γύρισε στην ομάδα μετά από αρκετά χρόνια ως ελεύθερος από τον Άγιο Προκόπιο. Σκόραρε στο 24ο λεπτό το δεύτερο γκολ των νικητών.

Ίδια τα 2/3

 












Η διαιτητή τριάδα που διεύθυνε την αναμέτρηση στο Ραπτόπουλο ήταν ίδια στα 2/3 της με αυτή της περασμένης Κυριακής (15/9). Διαιτητής ήταν ο Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία Αριστερά), πρώτος βοηθός ο Δήμος Μπράζιας και η μοναδική αλλαγή υπήρξε στον δεύτερο βοηθό, ο οποίος ήταν ο Μίλτος Ελ Ταχάν (Φωτογραφία Δεξιά, Στο κύπελλο βοηθός ήταν ο Ηλίας Λιασκώνης).

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής


Την θέση του Φάνη Μπαστάνη (Φωτογραφία) πήρε την τελευταία στιγμή ο Δημήτρης Ζαχαράκης. Ο πρώτος προέρχονταν από τραυματισμό από το ματς κυπέλλου και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει βασικός.

Προθέρμανση για την 3αδα
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η διαιτητική 3αδα των Χατζηθεοδώρου-Μπράζια-Ελ Ταχάν πραγματοποίησε προθέρμανση.


Α΄ μέρος

Γκολ από τα αποδυτήρια


Πριν καλά-καλά παιχτούν 100 δευτερόλεπτα στο παιχνίδι η Ποταμιά πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα τέρματα στο τοπικό της Ευρυτανίας. Ο επιτελικός μέσος Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Αλέκου Γούλα έγραψε το 0-1 έπειτα από γύρισμα του Λάμπρου Φλωράκη από αριστερά. 



Με το «αέρα» του 0-1


Έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ του γρήγορου γκολ η Ποταμιά έλεγχε πλήρως το ματς και ήταν καλύτερα στα πρώτα λεπτά από τον αντίπαλο της και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Οι Μεγαλοχωρίτες έχασαν καλή στιγμή στο 14ο λεπτό όταν το γυριστό σουτ του Ντίνου Γιαννόπουλου (Φωτογραφία) απέκρουσε ο πορτιέρο Γούλας.


Αναγκαστική αλλαγή-Πρώτη Πέτσα

 












Μόλις στο 12ο λεπτό ο επιθετικός Βασίλης Νταβαρίνος (Φωτογραφία Αριστερά) του Ραπτοπούλου ένοιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από το ματς. Την θέση του πήρε ο Θωμάς Πέτσας (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την ομάδα του Ραπτοπούλου και μάλιστα είχε ευκαιρία να χριστεί σκόρερ όταν σούταρε στο αντίπαλο δοκάρι.


Διπλασιασμός από «Ράμμερ»
Ο Δημήτρης Νάσιος, γνωστός και ως «Ράμμερ» σκόραρε στο ντεμπούτο του (Αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο). Μόλις στο 24ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης χτύπησε το κόρνερ από δεξιά και ο Δημήτρης Νάσιος εξ επαφής στην σύγχυση με προβολή σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του.




Χαμένο 45λεπτο


Το Ραπτόπουλο δεν μπήκε στο ματς στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Είχε μόλις μια τελική προσπάθεια με σουτ του Λάμπρου Γούλα (Φωτογραφία).


Οι πρώτες διαμαρτυρίες


Ο προπονητής της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας διαμαρτυρήθηκε στο 40ο λεπτό όταν ο βοηθός Δήμος Μπράζιας (Φωτογραφία) υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Δημήτρη Κοτρώνη, την στιγμή που έμπαινε μόνος στην αντίπαλη περιοχή.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Οικονόμου εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Γιαννόπουλος πάσαρε στον Φλωράκη που γύρισε από αριστερά και ο Κοτρώνης με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Γούλα άνοιξε νωρίς το σκορ (0-1).
14΄: Ο Μαντζιούτας Κ. έδωσε στον Γιαννακόπουλο, που έκανε το γυριστό σουτ από κοντά με τον Γούλα να αποκρούει στην αριστερή του γωνία.
16΄: Σουτ του Γούλα Λ. εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Ζαγκότσης.
24΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά από σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή εξ επαφής ο Νάσιος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 0-2.
27΄: Μακρινό φάουλ του Κοσμά λίγο πιο μπροστά από την σέντρα έδιωξε σε κόρνερ από την αριστερή του γωνία του Ραπτοπούλου.
36΄: Ο Οικονόμου εκτέλεσε το πλάγιο από αριστερά και το σουτ του Γιαννόπουλου μέσα από την περιοχή και αριστερά πέρασε πάνω από το τέρμα του Γούλα.

Β΄ μέρος

Πίεσε η Δόξα
Βελτιωμένη παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα, η οποία πίεσε τον αντίπαλο και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή. Μείωσε στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι παραπάνω.


Για να κρατήσει το σκορ
Η Ποταμιά αγωνίστηκε στην επανάληψη με σαφές πλάνο να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και εάν μπορέσει μέσα από αντεπιθέσεις να πετύχει και άλλα γκολ. Τελικώς κατάφερε 5 λεπτά πριν το φινάλε να σκοράρει για 3η φορά και να «κλειδώσει» το διπλό.

Απρόσεκτος ο γκολκίπερ


Ένα απρόσεκτο βολέ του γκολκίπερ της Δόξας Αλέκου Γούλα (Φωτογραφία) έδωσε την ευκαιρία στην Ποταμιά να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση από το πουθενά μπροστά από το τέρμα των «ακριτών». Στο 48ο λεπτό ο Αλέκος Γούλας έκανε βολέ η μπάλα βρήκε στον Κώστα Γιαννόπουλο, που ήταν εκτός περιοχής και εν συνεχεία απομακρύνθηκε από τον Αλέξανδρο Αζούκη.


Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι
Στο 54ο λεπτό η Ποταμιά ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Δημήτρη Κοτρώνη προ του γκολκίπερ Αλέκου Γούλα, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα. Ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν υπήρχε επαφή των παικτών και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. 


Αντιπαράθεση συμπαικτών
Ο διαιτητής του ματς στο 71ο λεπτό προειδοποίησε τον Λάμπρο Γούλα και τον Κώστα Διαμάντη, αφού οι δυο συμπαίκτες είχαν διάλογο σε έντονο ύφος. Εν συνεχεία ηρέμησαν και γλύτωσαν από τα χειρότερα, αφού ο δεύτερος είχε ήδη μια κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο (Διότι δεν φορούσε καλαμίδες).

Μείωση του σκορ


Στο 77ο λεπτό η πίεση του Ραπτοπούλου «καρποφόρησε» ο Λάμπρος Παπαδήμος εκτέλεσε από την άμυνα το ελεύθερο και ο Λάμπρος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 1-2.



Δοκάρι στο επόμενο
1 λεπτό μετά την επίτευξη του τέρματος οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι και ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο σκόρερ Λάμπρος Παπαντζίμας έδωσε στον Θωμά Πέτσα, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.

«Καθάρισε» την υπόθεση νίκη


Η Ποταμιά «σφράγισε» την νίκη της στο 85ο λεπτό όταν ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του Φάνη Μπαστάνη να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στην δεξιά γωνία (1-3). Προηγουμένως, η Ποταμιά είχε ζητήσει κόκκινη και αποβολή του στόπερ Φάνη Ντζίμα για το φάουλ που έκανε εκτός περιοχής στον Γιώργο Πλεξίδα. Οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν ότι ο ποδοσφαιριστής τους ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Ο διαιτητής Χατζηθεοδώρου κάτω από έντονες διαμαρτυρίες της Ποταμιάς έδειξε κίτρινη κάρτα.




Αρκετές κίτρινες
Ο ρέφερι κιτρίνισε συνολικά 8 (Οι 7 κάρτες στο δεύτερο μέρος) ποδοσφαιριστές. Στο μπλοκάκι του Χατζηθεοδώρου σημειώθηκαν με παρατήρηση οι εξής ποδοσφαιριστές: Διαμάντης, Μπαστάνης Θ., Ντζίμας, Παπαδήμος Λ., Μπίκας, Κοσμάς, Μαντζιούτας Κ., Νάσιος.


Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Σουτ του Ζαχαράκη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
59΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπαστάνη Θ. από αριστερά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.
62΄: Ο Γούλας Λ. έκανε την προσπάθεια από πλάγια αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε υπό πίεση πάνω από την εστία του Ζαγκότση.
66΄: Ο Πέτσας έδωσε στον Παπαδήμο Ε., που από καλή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά πλάσαρε αδύναμα με τον γκολκίπερ να μπλοκάρει εύκολα.
77΄: Ο Παπαδήμος Λ. εκτέλεσε δυνατά ελεύθερο πίσω από το κέντρο και ο Παπαντζίμας μέσα από την περιοχή και αριστερά με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 1-2.
78΄: Ο δραστήριος Παπαντζίμας από αριστερά πάσαρε στον Πέτσα που σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε άουτ.
90΄: Ο Φλωράκης έκανε ατομική προσπάθεια από δεξιά γύρισε στον Οικονόμου, που από το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση σούταρε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Διαμάντης, Μπαστάνης Θ., Ντζίμας, Παπαδήμος Λ., Μπίκας, Κοσμάς, Μαντζιούτας Κ., Νάσιος

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Παπαντζίμας
Ποταμιά: Κοτρώνης, Κοσμάς, Φλωράκης, Πλεξίδας

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι και είχαμε από 1 ημίχρονο η κάθε ομάδα. Συγχαρητήρια στην Ποταμιά για την νίκη της. Μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, εμείς μπήκαμε πιο καλά στο δεύτερο. Είμαστε ακόμη πολύ πίσω σε οργάνωση και σε φυσική κατάσταση. Σήμερα είχαμε και πολλές σημαντικές απουσίες στο κέντρο, παίξανε και παιδιά που παίζανε πρώτη φορά. Εμείς συνεχίζουμε για ότι καλύτερο μπορέσουμε.»




Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Αν και σήμερα ήρθαμε στο Ραπτόπουλο με πολλές ελλείψεις βασικών, καταφέρανε τα παιδιά να κερδίσουν το ματς και να ξεκινήσουμε με τους 3 βαθμούς. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην ομάδα του Ραπτοπούλου που προσπάθησε. Καλή πορεία σε όλες τις ομάδες.»







Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Γούλας Α., Αζούκης, Διαμάντης, Τσιάμης(55΄ Μπαστάνης Θ.(Ε)), Ντζίμας Θ., Ζαχαράκης, Αλέστας(64΄ Παπαδήμος Ευστ.), Παπαδήμος Λ., Νταβαρίνος(12΄ λ.τρ. Πέτσας), Γούλας Λ., Παπαντζίμας

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Ζαγκότσης, Μπίκας, Οικονόμου, Αζακάς, Κοσμάς, Μαντζιούτας Κ., Νάσιος, Πλεξίδας, Γιαννόπουλος(64΄ Γιαννακόπουλος), Φλωράκης, Κοτρώνης

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος