Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-4

Δυνατά ξεκίνησε ο ΑΠΟΚ στο πρώτο του επίσημο ματς, καθώς επιβλήθηκε με το ευρύ 1-4 της Ποταμιάς για τα προημιτελικά του κυπέλλου.
Ο προημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο(14/9) και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Τον παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και γνώρισε μια βαριά ήττα απέναντι από έναν ισχυρό αντίπαλο. Οι Μεγαλοχωρίτες δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του ματς και κοιτούν πλέον το πρωτάθλημα, στο οποίο δε να θα έχουν στην πρώτη αγωνιστική τον έμπειρο αμυντικό Άλκη Κατή που αποβλήθηκε. Για τους γηπεδούχους το γκολ της τιμής πέτυχε στο φινάλε ο επιθετικός Γιώργος Μπούρας.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον μεσοεπιθετικό Άλεξ Μπακαλίδη, που σκόραρε χατ-ρικ κυριάρχησε από το πρώτο κιόλας λεπτό και είχε ένα εύκολο απόγευμα. Οι «κυανόλευκοι» ήταν αρκετά καλύτεροι σε όλους τους τομείς και πήραν εύκολα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Το άλλο γκολ για την ομάδα σημείωσε ο Γιάννης Φλωράκης, η οποία είχε και δυο δοκάρια με τους Βασίλη Συγκελόπουλο και Νίκο Κωστή.
Ο ΑΠΟΚ στην φάση των «4» αντιμετωπίζει στο Δημοτικό στάδιο τον Αίολο.

Λίγοι φίλαθλοι
Παρουσία περίπου 50 φιλάθλων έγινε ο προημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας στο αθλητικό κέντρο.


Περσινός ημιτελικός
Ποταμιά και ΑΠΟΚ είχαν αγωνιστεί πέρυσι για τον θεσμό του κυπέλλου στα ημιτελικά. Ο ΑΠΟΚ είχε επικρατήσει και τότε (2-0 το αποτέλεσμα).

Αντικατάσταση βοηθού


Ο αρχικά ορισθέντας πρώτος βοηθός Γιώργος Στοφόρος αντικαταστάθηκε λόγω ασθένειας την τελευταία στιγμή από τον Μίλτο Ελ Ταχάν (Φωτογραφία).

Επόμενο εμπόδιο ο Αίολος
Ο ΑΠΟΚ στο κύπελλο θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα ημιτελικά στο Δημοτικό στάδιο τον Αίολο στο τοπικό ντέρμπι του Καρπενησίου.

Ορεξάτος ο «Μπάκα»


Με χατ-τρικ συνδυάστηκε η πρώτη εμφάνιση του 32χρονου μεσοεπιθετικού Άλεξ Μπακαλίδη. Ο πρώην παίκτης του Αίολου στην 4η θητεία του στην ομάδα σκόραρε στο 32ο, 67ο και 89ο λεπτό.

Τα νέα αποκτήματα


Την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ πραγματοποιήθηκαν 6 ποδοσφαιριστές. Από τον Αίολο γύρισαν στην ομάδα ο μεσοαμυντικός Βασίλης Ντουφεκιάς, ο δεξιός αμυντικός Ζάχος Πολυτσέρης (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Άλεξ Μπακαλίδης. Πρώτη στο κέντρο της άμυνας κατέγραψε και ο Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Κέντρο), που είχε παρτενέρ των πρώην παίκτη των Αγράφων Πάνο Αντωνίου (Φωτογραφία Αριστερά, Αποκτήθηκε από την Ακαδημία). Ντεμπούτο έκανε ο γκολκίπερ Χρήστος Παπαβασιλείου, ο οποίος μεταγράφηκε από την Ποταμιά και τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα.

Πρεμιέρα για 4


Ο Σπύρος Κολόκας είχε στην βασική του σύνθεση 4 παίκτες που μετακινήθηκαν το καλοκαίρι στην ομάδα. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Αλέκο Κόκκοτα (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από τα Άγραφα, τον μέσο Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία Κέντρο), που γύρισε στην ομάδα από την Μυρίκη, τον αριστερό μπακ Σπύρο Πατρώνη (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος αποκτήθηκε από την Παλαιοκατούνα και τον μεσοαμυντικό Σπύρο Ξαγάρα, που αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ.

Απέναντι στην πρώην

 












Ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) της Ποταμιάς και ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά) του ΑΠΟΚ τέθηκαν αντιμέτωποι με την πρώην τους ομάδα, αφού στο μεταγραφικό παζάρι ακολούθησαν αντίθετους δρόμους. Ο πρώτος μεταγράφηκε από τον ΑΠΟΚ στην Ποταμιά και ο δεύτερος από την Ποταμιά στον ΑΠΟΚ.

Αδερφική μονομαχία

 












Για ακόμη μια φορά τα αδέρφια Γιάννης (Φωτογραφία Αριστερά) και Λάμπρος (Φωτογραφία Δεξιά) Φλωράκης τίθονται αντιμέτωποι. Ο πρώτος αγωνίζεται με τον ΑΠΟΚ και ο δεύτερος με την Ποταμιά. Για ακόμη μια φορά ο μεγάλος ηλικιακά κερδίζει τον μικρό.

Ντεμπούτο Μώκου


Ο βοηθός Νίκος Μώκος εκτέλεσε χρέη βοηθού για πρώτη φορά σε παιχνίδι με ομάδες της πρώης κατηγορίας του νομού μας.

Α΄ μέρος

Τα ηνία σε ΑΠΟΚ
Στον ΑΠΟΚ άνηκε το πρώτο 45λεπτο, όπου μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας κυνήγησε το γκολ. Το κατάφερε στο 32ο λεπτό, όπου προηγήθηκε με τον Άλεξ Μπακαλίδη.

Με αμυντικές βλέψεις
Οι Μεγαλοχωρίτες ήταν πίσω από την μπάλα στο πρώτο μέρος και είχαν το μυαλό τους στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Καλή στιγμή με Σαϊτη


Ο ΑΠΟΚ έχασε σημαντική στιγμή στο 14΄ να ανοίξει το σκορ, ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά, ο Βασίλης Συγκελόπουλος βρήκε με το κεφάλι τον Τάκη Σαϊτη, ο οποίος με νέα κεφαλιά εξ επαφής δεν μπόρεσε να βρει στόχο.


Άνοιξε το σκορ ο «Μπάκα»
Στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΑΠΟΚ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ζάχος Πολυτσέρης σέντραρε από αριστερά και μετ από λάθος στην άμυνα ο Γιάννης Φλωράκης πάσαρε στον Άλεξ Μπακαλίδη, που από κοντά εύκολα με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.


Απείλησε σε 2 περιπτώσεις

 












Η Ποταμιά στο 42ο λεπτό έχασε την καλύτερη της ευκαιρία στο 1ο ημίχρονο, όταν μετά από γρήγορη αντεπίθεση ο Σπύρος Ξαγάρας έδωσε στον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά), που σούταρε πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων. Η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων είχε δημιουργηθεί στο 24ο λεπτό με χτύπημα φάουλ του Γιώργου Ζαγκότση (Φωτογραφία Δεξιά).


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Σαϊτης έδωσε στον Ντουφεκιά, που σούταρε χαμηλά από το ύψος του πέναλτι άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
14΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά βρήκε τον Συγκελόπουλο αυτός με κεφαλιά πάσα έδωσε στον Σαϊτη, ο οποίος εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κόκκοτα.
16΄: Ο Μπούρας Γ. μετά από πίεση έχασε την μπάλα και ο Μπακαλίδης σούταρε από πλάγια αριστερά με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει εύκολα.
24΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαγκότση από μακρινή απόσταση και πλάγια αριστερά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Παπαβασιλείου.
26΄: Ο Κρίντας άνοιξε δεξιά στον Φλωράκη Ι., που από καλή θέση και πλάγια δεξιά σούταρε και ο πορτιέρο της Ποταμιάς απέκρουσε σε κόρνερ.
32΄: Ο Πολυτσέρης σεντράρει από δεξιά μετά από λάθος του Κατή,  ο Φλωράκης Ι. πάσαρε στον Μπακαλίδη, αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ψηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους (0-1).
42΄: Ο Ξαγάρας έβγαλε την κάθετη για τον Γιαννακόπουλο, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

Β΄ μέρος

Συνέχισε να κυριαρχεί
Και το δεύτερο μέρος άνηκε στην ομάδα του Βελουχίου, η οποία σκόραρε άλλες 3 φορές και έφτασε στο τελικό 1-4.

Ντεμπούτο Κωστή & Οικονόμου


Δυο πρώην παίκτες του Απεραντιακού πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια της ανάπαυλας και κατέγραψαν την πρώτη συμμετοχή τους με την νέα τους ομάδας. Πρόκειται για τον Νίκο Κωστή του ΑΠΟΚ και τον Αλέκο Οικονόμου (Φωτογραφία) της Ποταμιάς.

Ξεκίνημα με γκολ
Λίγο πριν συμπληρωθεί το 5ο λεπτό της επανάληψης το Βελούχι «εδραίωσε» το προβάδισμα του σκοράροντας για 2η φορά. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Γιάννης Φλωράκης σούταρε στο πρώτο δοκάρι με την μπάλα να βρίσκει και στον Αλέκο Οικονόμου της Ποταμιάς (0-2).


Δοκάρι με Συγκελόπουλο


Στο 61ο λεπτό η όμορφη σέντρα-σουτ του αριστερού μπακ Βασίλη Συγκελόπουλου από αριστερά σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και εν συνεχεία το τακουνάκι του Τάκη Σαϊτη από κοντά μπλόκαρε ο γκολκίπερ της Ποταμιάς.

«Αέρα» 3 τερμάτων
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν δυνατά και στο 67ο λεπτό πήραν προβάδισμα 3 τερμάτων. Ο Τάκης Σαϊτης από αριστερά πάσαρε στον Άλεξ Μπακαλίδη, που με όμορφο χαμηλό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε το 0-3.



Αποβολή Κατή


Στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης ο Άλκης Κατής διαμαρτυρήθηκε πρώτα έντονα και στην συνέχεια εξύβρισε και αποβλήθηκε με απ ευθείας κόκκινη από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε 5 λεπτά αργότερα όπου ο ΑΠΟΚ συνέχισε και αυτός με 10.


2ο Δοκάρι


Ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία) στο 79ο λεπτό σούταρε από τα όρια της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς έπειτα από στρώσιμο του Γιάννη Φλωράκη.

Έμεινε με 10-Ισοροπία


Ο ΑΠΟΚ στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, αφού ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία) τραυματίστηκε στο χέρι και είχαν ήδη γίνει οι 3 αλλαγές από τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη. Οι δυο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες.


Χατ-τρικ Μπακαλίδη
Στο 89ο λεπτό ο Σάκης Τσιλίκας πάσαρε για τον Άλεξ Μπακαλίδη, που βρέθηκε απέναντι στον Αλέκο Κόκκοτα, τον πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Ο παίκτης του Βελουχίου σκόραρε για 3η φορά στο ματς πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Μείωσε με Γ.Μπούρα


Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα της Ποταμιάς σκόραρε το γκολ της τιμής. Ο Γιώργος Ζαγκότσης τροφοδότησε τον Γιώργο Μπούρα, που πλάσαρε υποδειγματικά τον Χρήστο Παπαβασιλείου μειώνοντας στο τελικό 1-4.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄:  Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Φλωράκης Ι. βρήκε την μπάλα, η οποία χτύπησε και στον Οικονόμου και κατέληξε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων (0-2).
61΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε την σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια ο Ντουφεκιάς πάσαρε στον Σαϊτη, ο οποίος από κοντά χωρίς πίεση έκανε τακουνάκι με τον Κόκκοτα να μπλοκάρει σωτήρια.
67΄: Ο Σαϊτης από αριστερά πάσαρε στον Μπακαλίδη, που ελίχτηκε εκτός περιοχής και σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς (0-3). 
75΄: Ο Κατής αποβάλλεται με απ ευθείας κόκκινη για έντονη διαμαρτυρία και εξύβριση.
79΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά ο Φλωράκης Ι. γύρισε προς τα πίσω στον Κωστή, που σούταρε από τα όρια της περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
88΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε από αριστερά στον Φλωράκη Ι. και αυτός μέσα από την περιοχή σούταρε στην κίνηση λίγο πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
89΄: Ο Τσιλίκας τροφοδότησε με κάθετη τον Μπακαλίδη που μπήκε στην περιοχή από αριστερά χωρίς πίεση και με χαμηλό πλασέ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων σκόραρε για 3η φορά πετυχαίνοντας το 0-4.
91΄: Ο Ζαγκότσης με όμορφη μπαλιά βρήκε τον Μπούρα Γ., που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ και μείωσε στο τελικό 1-4

Κίτρινες Κάρτες
Φλωράκης Λ., Μπίκας, Μαντζιούτας Κ., Πολυτσέρης, Ντουφεκιάς, Κρίντας

Διακριθέντες
Ποταμια: Γιαννακόπουλος, Ζαγκότσης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Φλωράκης Ι., Συγκελόπουλος, Ντουφεκιάς   

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ ήταν πολύ καλύτερη από εμάς και πιο έτοιμη και μας κέρδισε δίκαια. Για μας ήταν μια πολύ καλή προπόνηση, ώστε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα για να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα.»







Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν το πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής περιόδου για το κύπελλο, σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος. Εμείς βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα ικανή έτσι ώστε να μπορέσει να χτυπήσει τα μπαράζ που θα γίνουν στην περιφέρεια. Δοκιμάζω κάποιους παίκτες σε διάφορες θέσεις και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε μια καλή ομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Απλά θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι παίκτες που παίζανε σε μεγαλύτερες κατηγορίες ότι το τοπικό είναι διαφορετικό, ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση και θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες, για να καταφέρουν να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Εάν πιστεύουν ότι το πρωτάθλημα το τοπικό είναι σαν την Δ΄ εθνική κάνουν λάθος. Αυτό θα το βελτιώσουμε και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στο μέλλον. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Ποταμιά, είναι μια αρκετά καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες και θα προβληματίσει αρκετές ομάδες στο τοπικό πρωτάθλημα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας, Μπίκας, Πατρώνης(46΄ Οικονόμου), Αζακάς, Κατής, Ξαγάρας, Ζαγκότσης, Κοτρώνης(46΄ Μαντζιούτας Κ .), Γιαννακόπουλος, Φλωράκης Λ.(65΄Πλεξίδας), Μπούρας Γ.

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Πολυτσέρης(46΄ Κωστής), Συγκελόπουλος, Αντωνίου, Ντουφεκιάς, Κρίντας(65΄ Τσιλιμέκης ), Κουτσονίκας(54΄ Τσιλίκας), Φαρμάκης, Σαϊτης, Μπακαλίδης, Φλωράκης Ι.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μώκος Νικόλαος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας