Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 2-4

Αρκετά καλύτερη η ομάδα της Φραγκίστας ξεκίνησε ιδανικά την χρονιά περνώντας νικηφόρα μέσα από το Ραπτόπουλο με 2-4 κόντρα στην τοπική ομάδα.
Ο προημιτελικός κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(15/9) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε στις 5 το απόγευμα. Έγινε παρουσία  περίπου 70 φιλάθλων και με καλές καιρικές συνθήκες.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα στην επιστροφή του μετά από 1 χρόνο στην μεγάλη κατηγορία του νομού μας ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα για τον θεσμό του κυπέλλου. Η ομάδα της Δόξας παρότι ξεκίνησε ιδανικά και προηγήθηκε με γκολ του Βασίλη Νταβαρίνου από εκτέλεση κόρνερ δεν κατάφερε να ελέγξει την ροή του ματς και δέχτηκε την ισοφάριση λίγο πριν την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος βρέθηκε πίσω στο σκορ και κατάφερε 10 λεπτά πριν το φινάλε να ισοφαρίσει με γκολ του Θωμά Γεωργαλή, όμως ο ΑΠΟΔΦ «μίλησε» στα τελευταία λεπτά και σκοράροντας δυο φορές. Δοκάρι για τους «ακρίτες» είχε ο Πάνος Παπαδήμος στις αρχές του 2ου ημιχρόνου. 
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και δίκαια πήρε την πρόκριση για την 4αδα μέσα στο Ραπτόπουλο. Παρότι ξεκίνησε άσχημα το ματς βελτιώθηκε αρκετά και ισοφάρισε με τον Ταξιάρχη Γούλα πριν την ανάπαυλα. Ξεκίνησε πολύ καλά στο δεύτερο μέρος και με γκολ του Κώστα Κατσαδούρο πήρε κεφάλι στο σκορ. Παρότι ισοφαρίστηκε δεν πτοήθηκε και αν και τα χρονικά περιθώρια στένευαν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές σκόραραν για 2η φορά. Οι «βυσσινί» της Φραγκίστας έδειξαν αρκετά θετικά στοιχεία και ίσως αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.
Στα ημιτελικά, η Φραγκίστα θα υποδεχτεί στο γήπεδο της τα Άγραφα και θα διεκδικήσει για 2η φορά στην ιστορία της την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΕ.

Γύρω στους 70
Αρκετός κόσμος από την γύρω περιοχή του Ραπτοπούλου παρακολούθησε το πρώτο επίσημο ματς της Δόξας. Περίπου 70 φίλαθλοι είδαν την Φραγκίστα να παίρνει την πρόκριση στην 4αδα.


Ντεμπούτο Λιασκώνη


Ο Λαμιώτης Ηλίας Λιασκώνης, ο οποίος μεταγράφηκε στην δύναμη της ΕΠΣ Ευρυτανίας από την γειτονική Φθιώτιδα εκτέλεσε χρέη βοηθού ως μέλος της ΕΠΣΕ για πρώτη φορά.


Με προπονητές-παίκτες

 












Οι δυο ομάδες διαθέτουν παίκτες-προπονητές, οι οποίοι αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Πρόκειται για τον Φάνη Ντζίμα (Φωτογραφία Αριστερά) του Ραπτοπούλου και τον Γιώργο Περούλα (Φωτογραφία Δεξιά) της Φραγκίστας.

Κοντά ο Ζαχαράκης


Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας επιθετικός Δημήτρης Ζαχαράκης του Ραπτοπούλου, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας κοντά στους συμπαίκτες του και έδινε οδηγίες σε αυτούς.


Πρώτη για 4

 

4 ποδοσφαιριστές του Ραπτοπούλου ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα της ομάδας και έκαναν ντεμπούτο. Ο γκολκίπερ Αλέκος Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποκτήθηκε από τον Απεραντιακό, αγωνίστηκε σε όλο το ματς , στο κέντρο έπαιξε ο Βασίλης Αλέστας (Φωτογραφία Κέντρο) που μεταγράφηκε από την γειτονική Γρανίτσα, ενώ στην επίθεση έπαιξαν ο Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφία Δεξιά, Αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο) και ο Βασίλης Νταβαρίνος (Μεταγράφηκε από τον Απεραντιακού). Όλοι εκτός του Αλέστα έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα της ομάδας.

Οι νέοι των Φραγκιστιανών


Και για την ομάδα της Φραγκίστας 4 μεταγραφικά αποκτήματα έκανα ντεμπούτο ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα του Γιώργου Περούλα. Ντεμπούτο έκανε ο γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης (Φωτογραφία Αριστερά), που αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο,  ο στόπερ Γιώργος Νταλαφούρας (Φωτογραφία Κέντρο), που προήλθε και αυτός από την ίδια ομάδα, ο μεσοαμυντικός Γιάννης Ντάλλας (Φωτογραφία Δεξιά) που γύρισε στην Φραγκίστα από την Κρέντη και ο αριστερός χαφ Ταξιάρχης Γούλας, που αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΚ. Μάλιστα ο τελευταίος σκόραρε 2 φορές, είχε ένα δοκάρι και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Από 2 Γούλας Τ. & «Κάτσα»

 












Δυο φορές σκόραραν για τον ΑΠΟΔΦ ο 18χρονος Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο έμπειρος Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας.

Εσωτερική μεταγραφή


Ο Μάκης Ζήκας (Φωτογραφία), που ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα προσφέρει φέτος τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Πέρυσι απουσίασε σε πολλούς αγώνες και λογίζεται ως εσωτερική μεταγραφή. Πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Κόντρα στην πρώην


Ο αμυντικός χαφ της Δυτικής Φραγκίστας Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Αγωνίζονταν στους «ακρίτες» μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όπου αποχώρησε για την Φραγκίστα. Ήταν ένας εκ των διακριθέντων που συνέβαλλε στην νίκη της ομάδας του.

Από το 5-1…στο 2-4
Οι ομάδες αγωνίστηκαν για τελευταία φορά στο ίδιο γήπεδο πριν δυο χρόνια για την πρώτη αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας. Τότε το Ραπτόπουλο είχε νικήσει με 5-1 της «νεοφώτιστης» Φραγκίστας. Τώρα ο ΑΠΟΔΦ πήρε άτυπη ρεβάνς νικώντας του «νεοφώτιστου» Ραπτοπούλου με 4-2.

Καίριες επεμβάσεις
Ο έμπειρος στόπερ Φάνης Ντζίμας ξεχώρισε από τους γηπεδούχους δείχνοντας αρκετή όρεξη και πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είχε καίριες επεμβάσεις σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο οι προσπάθειες του δεν απέτρεψαν την ήττα.

Ενημέρωση με οπτικό υλικό


Μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία) ενημέρωσε τους αρχηγούς και τους παράγοντες των ομάδων μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών με οπτικό υλικό για τις νέες τροποποιήσεις του κανονισμού του οφσάιντ.

Τελικά 1ος 


Ο Δήμος Μπράζιας (Φωτογραφία) αν και ορίστηκε σαν 2ος βοηθός, τελικώς  εκτέλεσε χρέη πρώτου βοηθού αφού υπήρξε εσωτερική αλλαγή.

Α΄ μέρος

Απομάκρυνε από τον πάγκο
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ρέφερι Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου απομάκρυνε 2 άτομα από τον πάγκο των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν ποδοσφαιριστές και ήταν εκτός αποστολής.


Υπεροχή των «ακριτών»
Στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης το Ραπτόπουλου ξεκίνησε καλύτερα και πίεσε την Φραγκίστα ελέγχοντας το ματς. Δικαιώθηκε καθώς προηγήθηκε, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη.

Με απ ευθείας κόρνερ


Μόλις στο 10ο λεπτό η ομάδα του Ραπτοπούλου πήρε κεφάλι στο σκορ χάρις στην απ ευθείας εκτέλεση κόρνερ του 21χρονου Βασίλη Νταβαρίνου (Φωτογραφία) από αριστερά.



Από μια κίτρινη
Στο 23ο λεπτό ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε το ματς και κιτρίνισε τον Φάνη Μπαστάνη της Δόξας και τον Ταξιάρχη Γούλα της Φραγκίστας. Ο πρώτος αντίκρισε κίτρινη γιατί ζήτησε την καταλόγιση της σε αντίπαλο και ο δεύτερος για «θέατρο» σε πέσιμο που έκανε στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.


Βελτιώθηκαν οι «βυσσινί»
Από το 20ο λεπτό και έπειτα η Φραγκίστα ανέβασε την απόδοση της και μέσα από επιθέσεις που ξεκινούσαν από τον Ταξιάρχη Γούλα άρχισε να γίνεται απειλητική. Η βελτίωση της συνδυάστηκε με το γκολ της ισοφάρισης.

Προειδοποιητική βολή
Στο 27ο λεπτό του ματς ο Ταξιάρχης Γούλας (Ταλαιπώρησε σε πολλές περιπτώσεις τον δεξιό μπακ Λάμπρο Τσιάμη) προειδοποίησε τους γηπεδούχους όταν είχε δοκάρι. Ο Κώστας Κατσαδούρος τον τροφοδότησε και ο αριστερός μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή και από πλάγια σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.


Έπαιξε με 10
Στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους η Φραγκίστα έπαιζε με 10 παίκτες , λόγω μικροτραυματισμού του Μάκη Ζήκα. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες συνέχισε κανονικά. Το τέρμα της ισοφάρισης σημειώθηκε όταν η ομάδα του έπαιζε με 10.



Ισοφάρισε στο παρά 1
Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το 45ο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ο Βασίλης Μπισμπίκης με έξυπνη ψηλοκρεμαστή εκτέλεση φάουλ έδωσε στον Ταξιάρχη Γούλα, που με διαγώνιο σουτ από πλάγια δεξιά σκόραρε έφερε το ματς στα ίσα.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Παπαδήμος Λ. εκτέλεσε το φάουλ από μακριά, ο Νταβαρίνος έγινε αποδέκτης της μπάλας σούταρε από το ύψος του πέναλτι και ο Λαθύρης απέκρουσε σωτήρια.
6΄: Ο Γούλας Τ. με μπαλιά βρήκε τον Μπισμπίκη Β., ο οποίος σούταρε όμορφα εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Γούλα να αποκρούσει από το δεξί του «παραθυράκι» σε κόρνερ.
10΄: Ο Νταβαρίνος με απ ευθείας εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και αφού η μπάλα πέρασε από όλους κατέληξε στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας για το 1-0.
27΄: Ο Κατσαδούρος με μπαλιά τροφοδότησε τον Γούλα Τ., ο οποίος κινήθηκε από αριστερά μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Γούλα.
39΄: Ο Γούλας Λ. γύρισε από δεξιά και το σουτ του Νταβαρίνου μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
44΄: Ο Μπισμπίκης Β. εκτέλεσε φάουλ ψηλοκρεμαστά για τον Γούλα Τ., που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 1-1

Β΄ μέρος

Δοκάρι με Πάνο Παπαδήμο


Το Ραπτόπουλο «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, το οποίο θα έδινε προβάδισμα στην ομάδα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Θωμά Γεωργαλή η γυριστή κεφαλιά του Πάνου Παπαδήμου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Φραγκίστας.


Επικίνδυνη η Φραγκίστα


Παρότι το Ραπτόπουλο είχε δοκάρι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, η Φραγκίστα ήταν αρκετά επικίνδυνη βγάζοντας αρκετές γρήγορες επιθέσεις. Σε μια από αυτές σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, αφού προηγουμένως ο δεξιός χαφ Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) νικήθηκε από τον Αλέκο Γούλα.


Ολική ανατροπή
Στο 61ο λεπτό ο δεξιός «οπισθοφύλακας» Πάνος Γερονίκος σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Κατσαδούρος χωρίς πίεση εξ επαφής με προβολή έκανε την ολική ανατροπή γράφοντας με προβολή το 1-2.



Αλλαγή ο Διαμάντης


Στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης πέρασε στο ματς το απόκτημα των γηπεδούχων  ο 19χρονος Κώστας Διαμάντης. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από την Αιτωλοακαρνανία και τον Κεραυνό Μυρτιάς από και αγωνίστηκε σε θέση δεξιού μπακ. Δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, αφού είχε υποστεί ένα ατύχημα με το μηχανάκι του. Κατέκτησε το τουρνουά του Δήμου Αγράφων αγωνιζόμενος με την ομάδα του Πανμπυραϊκού.

Τραυματισμός Μπαστάνη


Στο 65ο λεπτό ο στόπερ Φάνης Μπαστάνης χτύπησε στο γόνατο μετά από σύγκρουση που είχε με τον Βασίλη Μπισμπίκη. Πέρασε για μερικά λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τελικώς, κατάφερε να συνεχίσει και να βγάλει όλο το 90λεπτο.



Ζήτησαν πέναλτι
Στο 79ο λεπτό η Φραγκίστα ζήτησε πέναλτι όταν σε προσπάθεια του Ταξιάρχη Γούλα μέσα στην περιοχή η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κώστα Διαμάντη. Ο ρέφερι Χατζηθεοδώρου θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση, καθώς το χέρι ήταν «κολλημένο» και διέταξε να συνεχιστεί το ματς.

Ισοφάριση από Γεωργαλή Θ.


Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης η γηπεδούχος ομάδας έφτασε στην ισοφάριση με σουτ του Θωμά Γεωργαλή από τα όρια της περιοχής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά στο ματς και όλα έδειχναν ότι θα καταφέρουν να το οδηγήσουν στην ημίωρη παράταση.


Δεν το έβαλαν κάτω-Φινάλε με 2 γκολ
Η Φραγκίστα δεν πτοήθηκε και κατάφερε να σκοράρει δυο φορές στα τελευταία λεπτά φτάνοντας στην σημαντική νίκη. Στο 83ο λεπτό ο Ταξιάρχης Γούλας σούταρε από αριστερά ο Αλέκος Γούλας απέκρουσε και ο ίδιος στην συνέχεια με σουτ πραγματοποίησε το 2-3. Πέντε λεπτά αργότερα μετά από ασθενής απόκρουση του γκολκίπερ σε φάουλ του Μάκη Ζήκα, ο Κώστας Κατσαδούρος δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το τελικό 2-4. Οι δυο ποδοσφαιριστές σκόραραν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.


Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Ο Γεωργαλής Θ. εκτέλεσε φάουλ και ο Παπαδήμος Π. έκανε την γυριστή κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
59΄: Ο Περούλας έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Μπισμπίκη Ι., που μπήκε στην περιοχή από δεξιά υπό καλές προϋποθέσεις που σούταρε διαγώνια με τον Γούλα να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια.
61΄: Ο Μπισμπίκης Β. άνοιξε δεξιά στον Γερονίκο Π., ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά γύρισε παράλληλα με το τέρμα και ο Κατσαδούρος στο δεύτερο δοκάρι που «καραδοκούσε» από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να πραγματοποιήσει το 1-2.
80΄: Ο Γεωργαλής Θ. με σουτ από τα όρια της περιοχής χαμηλά στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων ισοφάρισε σε 2-2.
81΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και μετά από σύγχυση στην περιοχή το κοντινό πλασέ του Μπισμπίκη Ι. βρήκε σε αμυντικό την τελευταία στιγμή και πέρασε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι της Δόξας.
83΄: Ο Γούλας Τ. μπήκε στην περιοχή από αριστερά σούταρε και ο Γούλας Α. απέκρουσε στην επαναφορά ο ίδιος από πλάγια αριστερά με νέο σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του σκορ με 2-3.
88΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Γούλας Α. έκανε τραγικό λάθος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κατσαδούρος από κοντά με σουτ πέτυχε το 2-4.
90΄: Εκτέλεση φάουλ του Γεωργαλή Θ. απέκρουσε με τις γροθιές ο Λαθύρης.


Κίτρινες Κάρτες
Γούλας Α., Μπαστάνης Θ., Αλέστας, Γούλας Τ.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Ντζίμας, Παπαντζίμας, Αλέστας
Φραγκίστα: Γούλας Τ., Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Ι.,

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Καταρχήν, καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας για την πρόκριση, η οποία ήταν δίκαιη. Εμείς δεν πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε ή μείναμε από δυνάμεις.  Είμαστε χωρίς προετοιμασία με λίγες προπονήσεις, θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι καλό απέναντι σε μια ομάδα ισοδύναμη με μας. Θέλουμε δουλειά ακόμη θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια.»




Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Ξεκινήσαμε πλήρης σαν ομάδα χωρίς απουσίες και είχαμε στόχο την νίκη. Μπήκαμε αμυντικά στο παιχνίδι και δεχτήκαμε το γκολ από δικό μας τραγικό λάθος στην άμυνα. Γενικά σε όλο το παιχνίδι είχαμε το πάνω χέρι, είχαμε σε πολύ καλή μέρα στο κέντρο τον Μάκη τον Ζήκα και τον Βασίλη τον Μπισμπίκη, καθώς και τον Κώστα τον Κατσαδούρο και τον Ταξιάρχη τον Γούλα, που βάλανε τα γκολ και καταφέραμε να προκριθούμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό ξεκινήσαμε με το δεξί και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Υπάρχει όρεξη και διάθεση από όλα τα παιδιά και αυτό φαίνεται και στις προπονήσεις και στον αγώνα. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου ήταν όλοι σε καλή μέρα. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι σε όλα τα παιχνίδια. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ, ωστόσο πιστεύω ότι στην έδρα μας θα είμαστε πιο δυνατοί. Ευχαριστούμε το Ραπτόπουλο για την φιλοξενία. Ηταν ένας αγώνας που κύλησε ομαλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Γούλας Α., Τσιάμης(62΄ Διαμάντης), Παπαντζίμας, Μπαστάνης Θ.(Ε), Αλέστας(55΄ Καραντζούνης), Παπαδήμος Λ., Παπαδήμος Π., Ντζίμας Θ., Νταβαρίνος(77΄ Μύτας), Γούλας Λ., Γεωργαλής Θ.

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Λαθύρης Γ., Γερονίκος Π., Λαθύρης Α.(89΄ Μάκκας), Περούλας, Νταλαφούρας, Ντάλλας Ι.(84΄ Γερονίκος Χ.), Μπισμπίκης Ι.(92΄ Καζάκος Π.), Γούλας Τ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Ζήκας, Κατσαδούρος Κ.

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δήμος Μπράζιας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος