Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μυρίκη-Ποταμιά 3-2

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δυο ομάδες, οι Μεγαλοχωρίτες προηγήθηκαν με 0-2, όμως η Μυρίκη έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε με σκορ 3-2.
Η φιλική συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 5.30. Διήρκησε συνολικά 75 λεπτά και την παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν κακή στο 1ο ημίχρονο και έκανε αρκετά λάθη. «Μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο στο δεύτερο μέρος και κυνήγησε μέχρι το φινάλε την ολική ανατροπή. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και πήρε την πρώτη της φιλική νίκη επικρατώντας με σκορ 3-2. Τα γκολ ήρθαν και τα 3 από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. 2 φορές σκόραρε ο στόπερ Κώστας Γενιτσαρόπουλος και άλλο ένα γκολ πέτυχε ο επίσης κεντρικός αμυντικός Γιώργος Μπουμπουρής του Αθανασίου.
Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα «χτύπησε» με ταχύτατες αντεπιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο και εξέθεσε την άμυνα των πρωταθλητών. Ο φορ Κώστας Γιαννακόπουλος σκόραρε και τα δυο τέρματα της ομάδας του δίνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης. Ωστόσο η πρώτη φιλική νίκη δεν ήρθε ξανά, αφού οι «κόκκινοι» βελτιώθηκαν αισθητά.
Οι ομάδες θα δώσουν και άλλες φιλικές αναμετρήσεις τις προσεχείς ημέρες. Η Μυρίκη θα αγωνιστεί την Δευτέρα με τον Αίολο.

75 λεπτά
40 λεπτά κράτησε το 1ο ημίχρονο και 5 λιγότερα η επανάληψη. Το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κράτησε συνολικά 75 λεπτά.

Οι γνωστοί φίλαθλοι
Παρουσία ποδοσφαιριστών άλλων ομάδων και παραγόντων της Α΄ Ευρυτανίας έγινε και αυτό το φιλικό. Το παρακολούθησαν γύρω στα 20 άτομα.


Σφύριξε ο Ζαμπετάκης


Την φιλική συνάντηση σφύριξε ο Δημήτρης Ζαμπετάκης, χωρίς να έχει βοηθούς. Ο Ζαμπετάκης πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι προπονήσεις με την Ποταμιά.

Κόντρα στην πρώην

 












Ο στόπερ της Μυρίκης Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Δεξιά) που έπαιξε σε νέα θέση και κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας τέθηκαν αντιμέτωποι με την πρώην τους ομάδα. Μέχρι πριν μερικούς μήνες αγωνίζονταν με την Ποταμιά. Το ίδιο συνέβη στο δεύτερο μέρος με τον Δημήτρη Κοτρώνη της Ποταμιάς, που στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος φόρεσε την φανέλα της Μυρίκης.

1η νίκη…1η ήττα
Η Μυρίκη πήρε την πρώτη της φιλική νίκη, αφού αγωνίστηκε με επαγγελματικές ομάδες σε φιλικά. Αντίθετα η Ποταμιά μετά από 2 φιλικές ισοπαλίες ηττήθηκε για πρώτη φορά.

Α΄ Μέρος

«Χτύπησε» με αντεπιθέσεις
Η Ποταμιά παίζοντας υποδειγματικά την κόντρα-επίθεση χτύπησε μέσα από αυτή και σκόραρε 2 φορές.

Τον κακό της εαυτό
Η Μυρίκη δεν μπόρεσε να βρει το καλό της πρόσωπο στο πρώτο μέρος και έκανε αρκετά λάθη.

Γρήγορο 0-1


Μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης η Ποταμιά έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Μυρίκης ο Γιώργος Μπούρας τροφοδότησε τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία), που τελείωσε με υποδειγματικό πλασέ και άνοιξε το σκορ.




Δεύτερο γκολ ο «Τσίτας»


Ο γνωστός ως «Τσίτας», ο φορ Κώστας Γιαννακόπουλος στο 23ο λεπτό σκόραρε το 2ο προσωπικό του τέρμα και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ποδοσφαιριστής ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε πέρυσι και επέστρεψε αρκετά «ορεξάτος». Το γκολ προήλθε με περιπετειώδη τρόπο ο Γιώργος Ζαγκότσης έκανε την μπαλιά, ο Γιώργος Μπούρας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παύλο Κουτούμπα, ο Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία) σούταρε σε κενή εστία στο οριζόντιο δοκάρι και ο Γιαννακόπουλος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.




Κοντά στην μείωση από λάθος


Με την συμπλήρωση του τελευταίου λεπτού του 1ου ημιχρόνου η Μυρίκη δημιούργησε την καλύτερη της ευκαιρία. Ο Γιώργος Ζαγκότσης γύρισε χωρίς λόγο προς τα πίσω, ο Αλέκος Κόκκοτας έκανε το λάθος και η μπάλα έφτασε στον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος πλάσαρε αδύναμα από κοντά χωρίς πίεση δίνοντας την ευκαιρία στον αντίπαλο γκολκίπερ να μαζέψει εύκολα.



Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Σουτ του Σταμούλη πέρασε από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο γκολκίπερ Κόκκοτας.
8΄: Ο Μπούρας Γ. έκανε όμορφα την κάθετη για τον Γιαννακόπουλο που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή του Κουτούμπα πλάσαρε στην δεξιά γωνία και έκανε το 0-1.
17΄: Ο Ζαραβέλης έδωσε στον Σταμούλη, ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
23΄: Ο Ζαγκότσης έκανε την μπαλιά για τον Μπούρα Γ., ο οποίος προσπάθησε να αποφύγει στην έξοδο τον Κουτούμπα η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου που σούταρε στην άδεια εστία από το ύψος του πέναλτι η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην κενή εστία από κοντά ο Γιαννακόπουλος εύκολα σκόραρε για 2η φορά (0-2).
40΄: Ο Λιάγκας  από δεξιά γύρισε στον Γενιτσαρόπουλο Χ., ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής αφύλακτος πλάσαρε και ο Κόκκοτας μπλόκαρε σωτήρια. Η φάση ξεκίνησε από απερίσκεπτο γύρισμα του Ζαγκότση από το κέντρο προς τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Βελτιώθηκαν οι πρωταθλητές
Σε αρκετούς τομείς οι πρωταθλητές της Μυρίκης βελτίωσαν την απόδοση τους και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς τούμπα και να επικρατήσουν με γκολ στην τελευταία φάση του ματς με 3-2.

Ισοφάριση με τους στόπερ


Η Μυρίκη κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ τον δυο κεντρικών αμυντικών της. Πρώτα στο 51΄ ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Άρη Σιταρά από δεξιά και μείωσε σε 1-2. Ο ταλαντούχος Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Κέντρο) ήταν δημιουργός και του επόμενου γκολ, εκτέλεσε το κόρνερ ο Γιώργος (Α) Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά) με κεφαλιά ισοφάρισε στο 68ο λεπτό σε 2-2. Η Μυρίκη θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μπουμπουρή, καθώς καλείται να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.



Αναγκαστική αλλαγή


Ο δεξιός μπακ Αλέξανδρος Μπίκας (Φωτογραφία) της Ποταμιάς ένοιωσε ενοχλήσεις στο 72΄ και αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Γιαννακόπουλο, ο οποίος πέρασε ξανά στο παιχνίδι.


Έχασε το…άχαστο


1 λεπτό πριν το φινάλε η Ποταμιά έφτασε μια ανάσα από το να σκοράρει για 3η φορά στο ματς και να πάρει την νίκη. Ο Λάμπρος Φλωράκης προσπάθησε να περάσει τον γκολκίπερ Παύλο Κουτούμπα και η μπάλα έφτασε στον Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία), ο οποίος σε κενή εστία από κοντά κατάφερε και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των «κόκκινων».




Ο νόμος του ποδοσφαίρου
Αφού η Ποταμιά δεν μπόρεσε να σκοράρει το πλήρωσε στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Κώστας Ζαραβέλης έκανε την σέντρα-σουτ, ο γκολκίπερ Κώστας Χειλάς έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος εύκολα σκόραρε το νικητήριο τέρμα (3-2).



Με το μυαλό στην άμυνα
Περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα ήταν το μυαλό των ποδοσφαιριστών της Ποταμιάς, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος ελάχιστες φορές επιτέθηκαν.

Συμμετοχή Γαλάνη


Στα τελευταία λεπτά του φιλικού αγωνίστηκε με την Μυρίκη σε θέση δεξιού μπακ ο Νίκος Γαλάνης.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Κ. τροφοδότησε τον Ζαλοκώστα. που σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο της Ποταμιάς απέκρουσε από την αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
51΄: Ο Σιταράς Α. έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Κ. με κοντινή προβολή στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα μείωσε σε 1-2.
56΄: Ο Ζαραβέλης Κ. σέντραρε από δεξιά και η κοντινή προβολή του νεαρού Λιάγκα πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
68΄: Ο Σιταράς Α. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μπουμπουρής Γ.(Α) με κεφαλιά νίκησε τον Χειλά και ισοφάρισε σε 2-2.
74΄: Ο Γιαννόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Φλωράκη, ο οποίος προσπάθησε να περάσει τον Κουτούμπα και να μπει με την μπάλα στα δίχτυα τελικώ,ς μετά από παρέμβαση του τερματοφύλακα ο Κοτρώνης έγινε κάτοχος της μπάλας και σε κενή εστία εξ επαφής σούταρε έξω από το αριστερό δοκάρι.
75΄: Ο Ζαραβέλης Κ. έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Χειλάς απέκρουσε ασταθώς. κάνοντας το λάθος και ο Γενιτσαρόπουλος Κ. εύκολα από κοντά με πλασέ σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, χαρίζοντας στην Μυρίκη την 1η της φιλική νίκη (3-2).

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Κουτούμπας, Ζαραβέλης Κ., Σιταράς Α., Γενιτσαρόπουλος Κ., Ίβρος(41΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Ζαλοκώστας(70΄ Γαλάνης), Σταμούλης(32΄ Γκορόγιας), Στόκας(41΄ Μπουμπουρής Α.), Κορέντζελος(37΄ Λιάγκας Π.), Γενιτσαρόπουλος Χ., Τσίπρας(24΄ Λέρης, 60΄ Μπουμπουρής Γ.(Χ))

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας(53΄ Χειλάς), Μπίκας(72΄ λ.τρ. Γιαννακόπουλος), Πατρώνης, Μπούρας Γ.(41΄ Κοτρώνης), Κατής(41΄ Κοσμάς), Ζαγκότσης(41΄ Γιαννόπουλος), Μαντζιούτας Κ., Γιαννακόπουλος(41΄ Ξαγάρας), Οικονόμου, Πλεξίδας(41΄ Γυφτομήτρος), Νάσιος(41΄ Φλωράκης)

Διαιτητής: Δημήτρης Ζαμπετάκης





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος