Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μυρίκη-Κρέντη 4-0

Η πρωταθλήτρια Μυρίκη έκανε πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα επικρατώντας χωρίς δυσκολία της Κρέντης με 4-0
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (22/9) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και την παρακολούθησαν περίπου 80 με 100 θεατές.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου έκανε πρεμιέρα με το δεξί στο πρωτάθλημα έχοντας την υπεροχή σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Σκόραρε 4 φορές και είχε και 3 δοκάρια. Οι πρωταθλητές ξεπέρασαν το σοκ του αποκλεισμού στο κύπελλο και ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους. Δυο φορές σκόραρε ο Γιάννης Ζαλοκώστας και από μια ο Χρήστος Λέρης και ο Κώστας Σταμούλης.
Η Κρέντη του Κώστα Λαθύρη έχοντας μόλις 11 ποδοσφαιριστές και με αρκετά προβλήματα ξεκίνησε με αρνητικό τρόπο το πρωτάθλημα. Η ομάδα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Στο ματς της πρεμιέρας έπαιξε αμυντικά και με στόχο να κλείσει όλους τους διαδρόμους μπροστά από την εστία της. Δέχτηκε δυο εύκολα γκολ στο πρώτο μέρος από λάθη και άλλα δυο γκολ στο τελευταίο 5λεπτο. Ευκαιρία για να μειώσει το σκορ στις αρχές της επανάληψης απώλεσε ο φορ Γιώργος Βούρτσας.
Η Μυρίκη για την επόμενη(2η) αγωνιστική αγωνίζεται στο αθλητικό κέντρο με τα Άγραφα το Σάββατο(28/9) και η Κρέντη υποδέχεται στο Κεράσοβο την Κυριακή τον ΑΠΟΚ.

Λιγότεροι από 100
Λιγότεροι από 100 ήταν οι φίλοι του ποδοσφαίρου, όπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής μεταξύ Μυρίκης και Κρέντης.



Ντεμπούτο Ίβρου


Ο δεύτερος επόπτης Βασίλης Ίβρος εκτέλεσε χρέη βοηθού για πρώτη φορά σε αγώνα της Α΄ Ευρυτανίας. Ήταν επίσης 2ος βοηθός στον προημιτελικό κυπέλλου του Αίολου με την Κρέντη την περασμένη εβδομάδα.

Με 11 άτομα
Χωρίς αναπληρωματικό ήρθε στο Καρπενήσι για να αγωνιστεί για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Κρέντη. Ο Κώστας Λαθύρης δεν είχε στην διάθεση του κανέναν αναπληρωματικό.

4 γκολ & 3 δοκάρια
Η ομάδα της Μυρίκης σκόραρε 4 φορές και είχε και 3 δοκάρια, σε ένα ματς που είχε αρκετές φάσεις.

Νίκη ξανά
Η Μυρίκη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη κόντρα στην Κρέντη, όπως και το ολοκλήρωσε πέρυσι. Οι δυο ομάδες έδωσαν τον Απρίλιο τον τελευταίο αγώνα τον Play Off (2-1 υπέρ της Μυρίκης) στο Καρπενήσι στην αναμέτρηση που έβγαλε πρωταθλήτρια την Μυρίκη.

Διαφορετικοί στόχοι
Πέρυσι η Κρέντη έφτασε μια ανάσα από το τίτλο, όμως φέτος τα πράγματα δείχνουν ότι η ομάδα θα έχει αντίθετη πορεία έχοντας αποδυναμωθεί στο μεταγραφικό παζάρι.

Ξεπέρασαν τον αποκλεισμό
Οι «κόκκινοι» του Λάκη Αναστασόπουλου ξεπέρασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την ομάδα των Αγράφων.

Από 2…στον 1 τιμωρημένο
Στο προηγούμενο ματς της χρονιάς η Μυρίκη είχε δυο τιμωρημένους, ενώ στο ματς σημερινό ματς μειώθηκε κατά έναν ο αριθμός τους. Τιμωρημένος ήταν ο στόπερ Δημήτρης Ίβρος, που αποβλήθηκε στο ματς κυπέλλου με τα Άγραφα. Αντίθετα εξέτισαν την τιμωρία τους οι δυο ανασταλτικοί μέσοι Τόλης Μπουμπουρής και Γιώργος Φύκας, που είχαν αποβληθεί στον περσινό ημιτελικό των Play Off.

Ντεμπούτο Γκούρλια


Μόλις 1 νέο πρόσωπο είχε η 11αδα της Κρέντης σε σχέση με το ματς κυπέλλου με τον Αίολο. Την θέση του Γιάννη Τσάκνη στο αριστερό άκρο πήρε ο Προκόπης Γκούρλιας. Ο ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο, αφού αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο.

Νέα πρόσωπα















Ο Λάκης Αναστασόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 5 νέα πρόσωπα στο αρχική σχήμα σε σύγκριση με τον προημιτελικό με τα Άγραφα. Γκολκίπερ αυτή την φορά ήταν ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), στο δεξί άκρο της άμυνας άρχισε ο αρχηγός Κώστας Ζαραβέλης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), στο κέντρο της άμυνας έκανε ντεμπούτο ο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά, Αποκτήθηκε από τον Άγιο Προκόπιο), στο κέντρο έπαιξε ο Τόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) και στο δεξί άκρο του κέντρου ξεκίνησε βασικός ο Χρήστος Λέρης. Πήραν τις θέσεις των: Στάθη Φακίτσα, Δημήτρη Ίβρου (Τιμωρημένος), Τόλη Φούκα (Έπαιξε ως αλλαγή), Κώστα Σιταρά και Δημήτρη Γκορόγια.

Βαριά ήττα
Η Κρέντη τις τελευταίες δυο σεζόν πρωταγωνιστούσε και για αρκετές αγωνιστικές ήταν αήττητη. Είχε τουλάχιστον δυο χρόνια να ηττηθεί με βαρύ σκορ.

Κοντά ο Πρόεδρος


Στον πάγκο της Κρέντης βρέθηκε ο Πρόεδρος Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία) και ο Γιάννης Μπύρος (Πατέρας των ποδοσφαιριστών Σπύρου και Βαγγέλη).

Οι διοικητικοί της Μυρίκης


Αρκετά διοικητικά στελέχη της Μυρίκης βρέθηκαν ξανά στο γήπεδο. Το παρών έδωσε ο Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία) και οι διοικητικοί: Γιάννης Χαντζόπουλος, Γιώργος Λιάγκας, Δημήτρης Λέρης και Γιάννης Ζαραβέλης.

Πέρυσι στην Παλαιοκατούνα
Οι δυο προπονητές των ομάδων Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη) και Κώστας Λαθύρης (Κρέντη) πέρυσι καθοδηγούσαν τις δυο ομάδες της Παλαιοκατούνας (Άγιος Προκόπιος, Αναγέννηση). Ο μεν Άγιος δεν δήλωσε συμμετοχή και η δε Αναγέννηση υποβιβάστηκε. Οι δυο ομάδες της Παλαιοκατούνας θα αγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία. 

Α΄ μέρος

Χωρίς δυσκολία
Η Μυρίκη ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο της στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς να χρειαστεί να πιάσει υψηλή απόδοση έφτασε στην επίτευξη δυο τερμάτων.

Γρήγορο γκολ


Οι «κόκκινοι» της Μυρίκης πήραν την πρωτοπορία στο σκορ λίγο πριν την συμπλήρωση του 10ου λεπτού. Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) έκανε την σέντρα-σουτ από αριστερά και ο γκολκίπερ Αποστόλης Ντάλλας μπερδεύτηκε από την κίνηση προς την μπάλα του Κώστα Σταμούλη και η Μυρίκη έφτασε έτσι στο 1-0.


Δεύτερο από «Στάμ»


Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Κώστας Σταμούλης χρίστηκε σκόρερ μετά από διώξιμο του Κώστα Ντάλλα στο 29ο λεπτό και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων. Προηγουμένως είχε γίνει όμορφη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων με τους Τόλη Μπουμπουρη, Χρήστο Γενιτσαρόπουλο και Κώστα Σταμούλη να αλλάζουν την μπάλα.




Με δικά της λάθη
Η Κρέντη δέχτηκε δυο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα οποία ήταν από λάθη της άμυνας της. Επιθετικά φάνηκε μόλις μια φορά με την εκτέλεση φάουλ του Γιώργο Βούρτσα στις καθυστερήσεις να φεύγει πάνω από την εστία του Στέλιου Μεριγκούνη.


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Λέρης γέμισε εκτός περιοχής και αριστερά προς την εστία της Κρέντης, ο γκολκίπερ Ντάλλας μπερδεύτηκε από την κίνηση που έκανε ο Σταμούλης προς την μπάλα, η οποία κατέληξε στην δεξιά του γωνία (1-0).
11΄: Χαμηλό μακρινό σουτ του Βούρτσα Ν. μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
13΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Χ. πάσαρε στον Σταμούλη, που έκανε το χλιαρό σουτ από δεξιά αλλά ο γκολκίπερ της Κρέντης μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία.
16΄: Ο Λέρης έκανε την μπαλιά για τον Σιταρά Α., ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά πλάσαρε και ο Ντάλλας απέκρουσε, στην συνέχεια ο Σιταράς Α. πάσαρε στον Σταμούλη, αυτός σούταρε και ο Ντάλλας Κ. κόντραρε το σουτ του παίκτη της Μυρίκης.
19΄: Ο Σιταράς Α. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Καρανταλής απέκρουσε σωτήρια με το κεφάλι.
29΄: Ο Μπουμπουρής Α. έβγαλε για τον Γενιτσαρόπουλο Χ., που πάσαρε όμορφα στον Σταμούλη, ο Ντάλλας Κ. απομάκρυνε η μπάλα βρήκε πάνω στον Σταμούλη και κατέληξε στην δεξιά γωνία της Κρέντης (2-0).
41΄: Ο Παχής σέντραρε από αριστερά και ο Λέρης βρέθηκε μόνος από τα όρια της περιοχής και σούταρε έξω από το δεξί «Γ» του Ντάλλα.
45΄+2΄: Απ ευθείας χτύπημα φάουλ του Βούρτσα Γ. πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.

Β΄ μέρος

Καλύτερο ξεκίνημα
Παρά το καλό της ξεκίνημα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Κρέντη, στην συνέχεια έμεινε από δυνάμεις και δέχτηκε μια ήττα σε μεγάλη έκταση.

Έφτασε κοντά στο γκολ


Στο 5ο λεπτό του δεύτερου μέρους η ομάδα της Κρέντης δημιούργησε την καλύτερη της ευκαιρία στο ματς και έφτασε πολύ κοντά στην μείωση του σκορ. Ο Πάνος Βλάχος έκλεψε και μεταβίβασε για τον Γιώργο Βούρτσα (Φωτογραφία), του οποίου το πλασέ μπλόκαρε ο πορτιέρο Στέλιος Μεριγκούνης.


Στο ρελαντί οι «κόκκινοι»
Η Μυρίκη ήταν καλύτερη και στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησε και χωρίς να δυσκολευτεί δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρια και σκόραρε άλλες 2 φορές για το τελικό 4-0.

2 δοκάρια


Μέσα σε διάστημα 6 λεπτών η Μυρίκη είχε δυο δοκάρια. Πρώτα στο 63ο λεπτό το σουτ του Κώστα Σταμούλη εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Το δεύτερο δοκάρι των «κόκκινων» είχε στο 69ο λεπτό ο Γιώργος Φύκας (Φωτογραφία) με δυνατή κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Άγγελου Παχή από δεξιά.

Για 3η φορά στο δοκάρι


Πέντε λεπτά πριν το φινάλε οι γηπεδούχοι σημάδεψαν για 3η φορά στο παιχνίδι τα αντίπαλα δοκάρια. Ο Φώτης Ζαχαράκης (Φωτογραφία) έκανε την σέντρα από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.

Φινάλε με 2 γκολ Ζαλοκώστα


Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε το ματς της 1ης αγωνιστικής η Μυρίκη. Σκόραρε δυο φορές στα τελευταία λεπτά με τον Γιάννη Ζαλοκώστα. Στο 86ο λεπτό ο Φώτης Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και ο Γιάννης Ζαλοκώστας με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Κρέντης έκανε το 3-0. Τρια λεπτά αργότερα μετά από πάσα του Τόλη Μπουμπουρή, ο Γιάννης Ζαλοκώστας με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Βλάχος έκλεψε την μπάλα τροφοδότησε τον Βούρτσα Γ. , που πλάσαρε από καλή θέση με τον γκολκίπερ της Μυρίκης να μπλοκάρει.
62΄: Ο Λέρης πάσαρε στον Σταμούλη, ο οποίος κινήθηκε εκτός περιοχής και σούταρε πάνω από την εστία του Ντάλλα.
63΄: Ο Σταμούλης ελίχτηκε έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων και σούταρε με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
69΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και η δυνατή κεφαλιά του Φύκα προσέκρουσε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
70΄: Ο Μπουμπουρής Α. έκανε την μπαλιά, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά και ο πορτιέρο της Κρέντης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
75΄: Ο Σταμούλης πάσαρε στον Ζαλοκώστα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
78΄: Δυνατό σουτ του Φύκα μέσα από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία ο Ντάλλας.
85΄: Ξαφνική σέντρα-σουτ του Ζαχαράκη από δεξιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
86΄: Ο Ζαχαράκης σέντραρε από δεξιά και ο Ζαλοκώστας ανενόχλητος με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Κρέντης πραγματοποίησε το 3-0.
89΄: Ο Ζαχαράκης από δεξιά πάσαρε στον Μπουμπουρή Α., που έδωσε στον Ζαλοκώστα, ο οποίος με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή στην αριστερή γωνία της Κρέντης πέτυχε τελικό 4-0.

Κίτρινες Κάρτες
Μπουμπουρής Α.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Σιταράς, Ζαλοκώστας, Φύκας, Λέρης
Κρέντη: Βλάχος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος(Μυρίκη): «Σημαντική νίκη για την ομάδα μου, γιατί θέλαμε να ξεκινήσουμε με το δεξί τους αγώνες πρωταθλήματος. Τα καταφέραμε, σκοράραμε 4 φορές, είχαμε 3 δοκάρια και πολλές ευκαιρίες που μπορούσαν να κάνουν το σκορ μεγαλύτερο. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο και προσπαθήσαμε να βγάλουμε στοιχεία της προπόνησης, κάναμε και κάποια λάθη και αυτά πρέπει να τα μειώσουμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, στους παίκτες μου και καλή συνέχεια εύχομαι στην ομάδα της Κρέντης και σε όλες τις ομάδες να έχουν μια καλή χρονιά.»


Κώστας Λαθύρης(Κρέντη): «Όταν καταβαίνεις στο παιχνίδι με 11 ποδοσφαιριστές, χωρίς αναπληρωματικούς και όταν τρως δυο γελοία γκολ από εκεί και πέρα δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, είχαμε και μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε την διαφορά. Ο αντίπαλος ήταν πιο προπονημένος είχε περισσότερες λύσεις από τον πάγκο, ενώ εμείς μείναμε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από αυτό ήταν φυσιολογικό να γνωρίσουμε μια βαριά ήττα. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε και βλέπουμε τον επόμενο αγώνα στο γήπεδο μας.»   



Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος):  Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(54΄Φούκας), Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ζαλοκώστας, Κρασιάς, Σταμούλης Κ(Χ.), Μπουμπουρής Α., Γενιτσαρόπουλος Χ.(52΄Φύκας), Σιταράς Α., Λέρης(65΄Ζαχαράκης)

Κρέντη (Κώστας Λαθύρης):  Ντάλλας Απ., Λάππας, Γκούρλιας, Μπύρος Σ., Καρανταλής, Ντάλλας Κ., Ντάλλας Αθ.(Ν), Βούρτσας Ν., Βούρτσας Γ., Βλάχος, Μάκκας Ε.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Κώστας Νικολάου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθό : Βασίλης Ίβρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης  Κολλημένος