Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 4-2

Έχοντας την υπεροχή στο ματς ο ΑΠΟΚ πέρασε με επιτυχία το φιλικό τεστ κόντρα στα Άγραφα, καθώς επικράτησε του Κατσαντώνη με σκορ 4-2.
Το φιλικό διεξήχθη την Δευτέρα(9/9) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου και άρχισε στις 6.15 το απόγευμα. Κράτησε 90 λεπτά και το παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη μετά από μια σειρά αναμετρήσεων με επαγγελματικές ομάδες, έδωσε το πρώτο του εγχώριο φιλικό. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και σκόραραν 4 φορές παίρνοντας την φιλική νίκη. Δυο φορές σκόραρε ο Άλεξ Μπακαλίδης και από μια ο Τάκης Σαϊτης και ο Χρήστος Ράμμος. Ο τελευταίος ωστόσο δεν αποτελεί ακόμη ποδοσφαιριστή της ομάδας. Το Βελούχι είχε πάρει την πρωτοπορία στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη δέχτηκε την μείωση του σκορ σε 3-1 και 4-2.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου μετά από ένα αρκετά αμυντικό και προσεκτικό πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να χάνουν με σκορ 2-0, παίζοντας με αντεπιθέσεις. Στην επανάληψη είχαν ένα διάστημα καλό σε απόδοση και κατάφεραν να μειώσουν με σκόρερ τους Σάκη Θεοχάρη (Απ ευθείας εκτέλεση φάουλ) και τον νεαρό Βαγγέλη Αθανασόπουλο. Ο Κατσαντώνης στηρίζεται φέτος σε αρκετά νέα παιδιά και έχει στόχους δημιουργίας μιας δυνατής ομάδας.
Τα επόμενα πιθανά φιλικά ματς των δυο ομάδων δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Λίγος κόσμος
Δεν ενδείκνυται να παρακολουθήσει κάποιος εύκολα παιχνίδι στο βοηθητικό γήπεδο, το οποίο δεν διαθέτει κερκίδες. Λίγος κόσμος παρακολούθησε το σημαντικό φιλικό τεστ για τις δυο ομάδες. Περισσότεροι από αυτούς ήταν νυν και πρώην διοικούντες των ομάδων.


Κοντά οι διοικούντες

 












Αρκετά μέλη των διοικήσεων των δυο σωματείων παρακολούθησαν το ματς και δείχνουν να είναι σταθερά κοντά στις προσπάθειες των ομάδων τους. Από πλευράς Κατσαντώνη στο γήπεδο βρέθηκε ο Πρόεδρος Γιάννης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Δεξιά) και τα στέλεχη της διοίκησης Νίκος Δροσίνης και Δημήτρης Δροσίνης. Για τον ΑΠΟΚ πέραν του Προέδρου Δήμου Αθανασίου (Φωτογραφία Αριστερά) στο γήπεδο βρέθηκαν οι νυν παράγοντες: Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Χρήστος Γιαννίτσαρης, Κώστας Πασσάς και Ανδρέας Κατσακιώρης.



4-2 και πέρυσι
Σε παρόμοιο φιλικό στο ίδιο γήπεδο πέρυσι ο ΑΠΟΚ είχε νικήσει τα Άγραφα με 4-2. Το ίδιο συνέβη και φέτος.

90λεπτο Φαρμάκης & Παπαβασιλείου

 












Σε όλο το διάστημα του φιλικού έπαιξε ο στόπερ του ΑΠΟΚ Γιώργος Φαρμάκης (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος δείχνει ήδη να αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των «κυανόλευκων». Σε όλη την διάρκεια του φιλικού αγωνίστηκε και ο μοναδικός γκολκίπερ της ομάδας Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Δεξιά).

Σε αντίθετα «στρατόπεδα»

 












Εντελώς διαφορετική πορεία ακολούθησαν στο μεταγραφικό παζάρι δυο ποδοσφαιριστών. Κοινό σημείο και των δυο ότι ήταν δανεικοί από την Ακαδημία και η ηλικία καθώς είναι 15 χρονών. Ο στόπερ Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία Αριστερά) του ΑΠΟΚ τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, όπως και ο γκολκίπερ των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Δεξιά).

Όλο 3


3 παίκτες για την ομάδα του Κατσαντώνη έπαιξαν σε όλη την διάρκεια του φιλικού. Πρόκειται για τον γκολκίπερ Γιώργο Γιόγιο, τον αριστερό χαφ Βαγγέλη Αθανασόπουλο και τον επιθετικό Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία).

Από τις ενστάσεις…στο φιλικό
Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί τον περασμένο Απρίλιο στους περιβόητους ημιτελικούς των Play Off της Α΄ κατηγορίας, όπου εκατέρωθεν έγιναν ενστάσεις για τις καταστάσεις υγείας. Το αποτέλεσμα φυσικά γνωστό σε όλους…αποκλεισμός και των δυο.

Α΄ μέρος

Αναγνωριστικό ξεκίνημα
Αναγνωριστικά ξεκίνησαν το ματς οι δυο ομάδες. Ο ΑΠΟΚ επεδίωξε από τα πρώτα λεπτά να πάρει τον έλεγχο της συνάντησης, όμως άργησε πολύ να βρει τα πατήματα του.

Πίεση Βελουχίου
Ο ΑΠΟΚ άσκησε πίεση στο πρώτο μέρος έχοντας βελτιωμένη κυκλοφορία μπάλας και κατάφερε να σκοράρει δυο φορές.

Στην αντεπίθεση


Ο Κατσαντώνης έλεγξε περισσότερο την άμυνα του για να κλείσει όλους τους χώρους και βγήκε στην επίθεση μόνο μέσα από αντεπιθέσεις. Τα Άγραφα απείλησαν με τον επιθετικό Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία) σε 14ο και 41ο λεπτό.



Με πέναλτι του «Μπάκα»


Στο 18o λεπτό ο Γιάννης Φλωράκης έπεσε μέσα στην περιοχή από τράβηγμα του Κώστα Αρκουμάνη και ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος καταλόγισε πέναλτι. Η απόφαση του έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς Αγράφων, που θεώρησαν δεν υπήρχε παράβαση. Ο Άλεξ Μπακαλίδης με εύστοχη εκτέλεση και πλασάρισμα στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ (1-0). Να υπενθυμίσουμε ότι και το 1o γκολ του ΑΠΟΚ σε φιλικό για την νέα χρονιά κόντρα στην Λάρισα ήταν με πέναλτι που κερδήθηκε από τον ίδιο παίκτη και μετατράπηκε σε γκολ ξανά από τον ίδιο. 




Γρήγορη αλλαγή


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος αντικατέστησε μόλις στο 25o λεπτό τον δεξιό μπακ Θοδωρή Κατσαρό (Φωτογραφία) και πέρασε στην θέση του τον Σάκη Θεοχάρη, ο οποίος δεν έπαιξε στο πρώτο μέρος στην φυσική του θέση (Πλάγιο μπακ) αλλά στην κορυφή της επίθεσης μετά από αρκετές εσωτερικές αλλαγές.


Διπλασιασμός με «Σαϊτη»


Με την συμπλήρωση του ημιώρου η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έκανε ατομική προσπάθεια και μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Τάκη Σαϊτη, ο οποίος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Σαϊτης πάσαρε στον Φλωράκη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε πάνω από το τέρμα του Γιόγιου.
14΄: Μακρινό σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής απέκρουσε ασταθώς ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ και στην συνέχεια ο Μάρκης προσπάθησε να πλασάρει εξ επαφής με τον Φαρμάκη να αποκρούει σε κόρνερ.
18΄: Ο Φλωράκης μπήκε στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος από τράβηγμα του Αρκουμάνη Κ.. Ο ρέφερι Χρυσαφόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και καταλόγισε πέναλτι, κάτω από διαμαρτυρίες των Αγράφων. Ο Μπακαλίδης το εκτέλεσε εύστοχα πλασάροντας χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κατσαντώνη (1-0).
23΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και η κεφαλιά του Σαϊτη από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
26΄: Χτύπημα φάουλ του Θεοχάρη από καλή θέση μπλόκαρε εύκολα ο Παπαβασιλείου.
30΄: Ο Μπακαλίδης μπήκε στην περιοχή έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και μετά από κόντρα σε αμυνόμενο η μπάλα έφτασε στον Σαϊτη, που από κοντά χωρίς πίεση με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιόγιου πέτυχε εύκολα το 2-0.
34΄: Ο Φαρμάκης γέμισε από την άμυνα ο Πολυτσέρης με κεφαλιά-πάσα βρήκε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή με τον πορτιέρο του Κατσαντώνη να αποκρούει με τις γροθιές.
41΄: Φάουλ του Κατσαρή λίγο έξω από την γραμμή της μεγάλης περιοχής κόντραρε στο τοίχος και πέρασε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι.
44΄: Ο Πολυτσέρης σέντραρε από δεξιά και το πλασέ του Σαϊτη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Β΄ μέρος

Νωχελικό ξεκίνημα
Ματς κέντρου έγινε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, μετά τις πολλές αλλαγές ήταν επηρεασμένες και οι δυο ομάδες. Ο ΑΠΟΚ έχασε την πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη στο 58ο λεπτό με τον Σάκη Τσιλίκα να μην μπορεί να νικήσει τον Γιώργο Γιόγιο.


Εξαιρετικός ο Ράμμος


Ο 19χρονος μέσος Χρήστος Ράμμος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ομάδα του ΑΠΟΚ και έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Σκόραρε ένα όμορφο τέρμα και δημιούργησε άλλο ένα. Ο ποδοσφαιριστής ανήκει στον Απεραντιακό και ο ΑΠΟΚ θα επιδιώξει να τον εντάξει στο δυναμικό του τον προσεχή μήνα κάνοντας χρήση του άρθρου 11 του ΚΑΠ μεταγραφών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Η ομάδα του Ράμμου δεν δήλωσε συμμετοχή στην Α΄ κατηγορία. Ίδια περίπτωση υπήρξε και πέρυσι με την μεταγραφή του Φάνη Ντζίμα στον Απεραντιακό από το Ραπτόπουλο.



Τραυματισμός Κ.Γιαννιώτη


Ο αριστερός μπακ των Αγράφων Κώστας Γιαννιώτης δέχτηκε στο 68΄ ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον μέσο Χρήστο Ράμμο και αποχώρησε από το ματς τραυματίας. Από το φάουλ αυτό προέκυψε και το γκολ της μείωσης του σκορ.




2-1 με Θεοχάρη


Στο 70o λεπτό ο Σάκης Θεοχάρης με εκτέλεση φάουλ ψηλά στην αριστερή γωνία των «κυανόλευκων» έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς μειώνοντας σε 2-1. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής έχει σκοράρει ξανά στο παρελθόν από στημένη φάση με τον Κατσαντώνη.


2η Αναγκαστική


Τα Άγραφα έκαναν και 2h αναγκαστική αλλαγή στο 77o λεπτό, όταν ο 25χρονος στόπερ Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενοχλήσεων. Την θέση του πήρε ο Θοδωρής Κατσαρός, που πέρασε ξανά στο ματς

Απανωτά τέρματα
Μέσα σε διάστημα δυο λεπτών ο ΑΠΟΚ από 2 έκανε 4 τα τέρματα του. Πρωταγωνιστικές ήταν ο Άλεξ Μπακαλίδης και ο Χρήστος Ράμμος. Πρώτα στο 79o λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης έδωσε στον Χρήστο Ράμμο, που με έξοχο μονοκόμματο σουτ πέτυχε το 3-1. Στο επόμενο λεπτό ο Ράμμος είχε ρόλο δημιουργού βρήκε τον Άλεξ Μπακαλίδη, που με πλασέ διαμόρφωσε το 4-1.


Δοκάρι ο Τσιλίκας


Μετά από γρήγορη επίθεση του ΑΠΟΚ στο 85΄ ο Σάκης Τσιλίκας σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι εξ επαφής έπειτα από γύρισμα του Δημήτρη Σερπάνου από τα δεξιά. Ο Τσιλίκας δεν κατάφερε για ακόμη ένα φιλικό του ΑΠΟΚ να σκοράρει από ευνοϊκή θέση.


Μείωσε με Αθανασόπουλο


Τρια λεπτά πριν την ολοκλήρωση του φιλικού ο 16χρονος μέσος Βαγγέλης Αθανασόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια πέρασε και τον γκολκίπερ Χρήστο Παπαβασιλείου και με πλασέ μείωσε στο τελικό 4-2.




Οι καλύτερες φάσεις
56΄: Εκτέλεση φάουλ του Καλύβα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
58΄: Ο Κουτσονίκας με μακρινή μπαλιά βρήκε στον Τσιλίκα, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή και αριστερά με τον Γιόγιο να αποκρούει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε από δεξιά ο Μπακαλίδης και η κεφαλιά του προωθημένου Φαρμάκη πέρασε πάνω από την εστία.
70΄: Ο Θεοχάρης με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ στην αριστερή γωνία του Παπαβασιλείου μείωσε σε 2-1.
73΄: Όμορφο σουτ του Ράμμου από τα όρια της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό «Γ» του Γιόγιου.
79΄: Ο Μπακαλίδης ελίχτηκε από αριστερά γύρισε στον Ράμμο, που από τα όρια της περιοχής με καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία των Αγράφων έγραψε το 3-1.
80΄: Ο Ράμμος πήρε ηνία δημιουργού τροφοδότησε  με έξοχη μπαλιά τον Μπακαλίδη, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιόγιου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
85΄: Ο Μπούτσι με μπαλιά βρήκε όμορφα τον Σερπάνο, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά έδωσε στον Τσιλίκα που εξ επαφής σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι.
87΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή πέρασε και τον τερματοφύλακα και με τελείωμα με πλασέ στην άδεια εστία μείωσε στο τελικό 4-2.

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Κρίντας(69΄ Μπούτσι), Ράπτης(46΄ Τσιλιμέκης, 80΄ Τσόγκας), Φαρμάκης, Ντουφεκιάς(54΄ Ράμμος), Πολυτσέρης(52΄ Σερπάνος), Αντωνίου(82΄ Ρεσίτης), Συγκελόπουλος(49΄ Κωστής), Μπακαλίδης(82΄ Παπαϊωάννου), Φλωράκης(48΄ Κουτσονίκας), Σαϊτης(46΄ Τσιλίκας)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός(25΄ Θεοχάρης), Γιαννιώτης Κ.(70΄ λ.τρ. Ζωχάκης), Κόγιας, Αρκουμάνης Κ.(77΄ λ.τρ. Κατσαρός), Μάρκης(60΄ Καμαρέτσος), Μπούκας(46΄ Τσιούμας), Κατσαρής(62΄ Αρκουμάνης Χ.), Καλύβας Κ., Αθανασόπουλος, Τσιγαρίδας(67΄ Ιωάννου)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αναγνωστάκης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος