Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Άρης Σπερχειάδας-Π.Α.Κ. 47-41

Παρότι προηγούνταν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οι έφηβοι της Π.Α.Κ. γνώρισαν την φιλική ήττα από τον γειτονικό Άρη Σπερχειάδας με σκορ 47-41.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/9 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Σπερχειάδας.
Η Π.Α.Κ., των Μπαλωμένου-Ζαχαρόπουλου,  παίζοντας καλή άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού πήρε προβάδισμα μέχρι και 13 πόντων. Στο 4ο και τελευταίο 10λεπτο δεν μπόρεσε να κρατήσει την νίκη εξ αιτίας λαθών. Υπάρχουν παράπονα από τους Καρπενησιώτες για την διαιτησία.
Ο Άρης του Δημήτρη Έλληνα προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρει την φιλική νίκη και κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή. Πίεσε σε όλο το γήπεδο και κατάφερε με «ξέσπασμα» στο φινάλε να γυρίσει το ματς. Η ομάδα της Σπερχειάδας δεν βρέθηκε και στην καλύτερη δυνατή ημέρα. Διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους αθλητές.

Αντιμέτωποι και στο πρωτάθλημα
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν τους επόμενους μήνες για το εφηβικό πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο της ΕΣΚΑΣΕ. Έχουν αγωνιστεί ξανά σε φιλικές αναμετρήσεις σε Καρπενήσι και Σπερχειάδα, αφού οι δυο σύλλογοι διατηρούν καλές σχέσεις.

2/2 για Άρη
Στο αντίστοιχο φιλικό στο Καρπενήσι τον Φεβρουάριου του 2013 ο Άρης είχε επικρατήσει και τότε με σκορ 55-34.

Πρώτος ο Τάκης


Για την ομάδα της Π.Α.Κ. πρώτος σκόρερ για ακόμη ένα φιλικό αναδείχτηκε ο Θοδωρής Τάκης, ο οποίος σκόραρε 13 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 8 ακολούθησε ο Παντελής Κωστής.

Προβάδισμα χάρις την ζώνη
Η σφιχτή άμυνα ζώνης της Π.Α.Κ. , της έδωσε το προβάδισμα στο πρώτο μέρος με 14-21.

Ολική ανατροπή
Ο Άρης Σπερχειάδας με αντεπίθεση διάρκειας μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή και να επικρατήσει με 47-41. Οι γηπεδούχοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο και εκμεταλλεύτηκαν λάθη στην κυκλοφορία των Καρπενησιωτών.

Σκορ Ημιχρόνου: 14-21

Συνθέσεις Ομάδων

Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Παπαυφαντής, Λιάγκας, Γιδαράκος, Τσιάκας, Κορδαλής, Παπανικολάου, Ρήγας, Παρασκευιώτης, Μαλισσόβας

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου): Τάκης 13(1), Κωστής 8, Νιούτσικος 7, Τετράδης 2, Νιαβής 2, Κολοκύθας 4, Τσολάκης 5 (1)

* Διαθέσιμοι είναι μόνο οι πόντοι των αθλητών της Π.Α.Κ.











Φωτογραφίες: Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης