Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Στην 6η περιφέρεια οι μικτές της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Στην 6η Περιφέρεια έχει ενταχτεί και φέτος η ΕΠΣ Ευρυτανίας. Στην ίδια περιφέρεια μετέχουν, όπως σας έχουμε ενημερώσει οι: ΕΠΣ Βοιωτίας, ΕΠΣ Εύβοιας, ΕΠΣ Φθιώτιδα και ΕΠΣ Φωκίδας. Η τοποθέτηση της Εύβοιας στην 6η Περιφέρεια είναι η μοναδική αλλαγή συγκριτικά με την περασμένη σαιζόν.
Στην Α΄ Φάση η οποία αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου 2013, συμμετέχουν υποχρεωτικά οι 53 Μικτές Ομάδες Παίδων και Νέων των ΕΠΣ κατανεμημένες με γεωγραφικά κριτήρια σε 11 ομίλους. Σκοπός της Α' φάσης είναι η προεπιλογή ποδοσφαιριστών που θα συγκροτήσουν την ομάδα της Περιφέρειας. Μετά το τέλος της φάσης αυτής, για την Β' φάση, συγκροτούνται οι ομάδες των Περιφερειών και διεξάγονται μονοί αγώνες μεταξύ των Περιφερειών (1η-2η-3η Περιφέρεια, 4η-5η-6η Περιφέρεια, 7η-8η-9η Περιφέρεια, 10η-11η Περιφέρεια).
Υπεύθυνος για την επιλογή και συγκρότηση της ομάδας της Περιφέρειας, ορίζεται ο εκάστοτε Περιφερειακός προπονητής και χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο ενωσιακός προπονητής της πρωταθλήτριας ΕΠΣ της Α΄ φάσης. Υποχρεωτικά μετέχουν δυο (2) ποδοσφαιριστές από κάθε ΕΠΣ. Μετά το τέλος των αγώνων της φάσης αυτής, για την Γ' φάση συγκροτούνται από κάθε τρεις (3) Περιφέρειες οι ομάδες των Ζωνών.
Η 1η, η 2η και η 3η Περιφέρεια συγκροτούν την Βόρεια Ζώνη, η 4η, η 5η, η 6η Περιφέρεια συγκροτούν την Κεντρική Ζώνη και η 7η, η 8η και η 9η Περιφέρεια την ΝτότιαΖώνη.
Οι αγώνες των Ζωνών θα διεξαχθούν από 23/4/13 έως και 26/4/13 υπό μορφή τουρνουά. Υπεύθυνος για την συγκρότηση της ομάδας κάθε Ζώνης, είναι ο Ομοσπονδιακός προπονητής και χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο εκάστοτε Περιφερειακός προπονητής που η ομάδα της Περιφέρειάς του κατέλαβε την πρώτη θέση με βοηθό τον αντίστοιχο προπονητή της ΕΠΣ.
Στο πρωτάθλημα παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1/1/2000 έως και 31/12/2001. Στο πρωτάθλημα των νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1/1/1998 έως και 31/12/1999.

Οι περιφέρειες έχουν ως εξής:
1η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης
2η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Κιλκίς, Μακεδονίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής
3η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
4η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων
5η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Άρτας, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας-Λευκάδας
6η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας
7η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά
8η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης
9η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας
10η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου
11η Περιφέρεια: ΕΠΣ: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων