Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Ράικος: «Ήμασταν προσεχτικοί στην πρεμιέρα με τα Άγραφα, μας βγήκαν οι φάσεις και πιστεύω πως εύκολα επικρατήσαμε»

Έκανε θετικό ξεκίνημα με την ομάδα του, όπου και κέρδισε στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο 32χρονος μέσος Νίκος Ράικος του Αίολου, με δικό του τέρμα άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη της ομάδας του. Ο ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στοEvrytania Sport.
Για το ματς της πρεμιέρας με τα Άγραφα θεωρεί πως η ομάδα του ήταν καλά προετοιμασμένη, έπαιξε με σωστή τακτική, τις βγήκαν οι φάσεις και για αυτό επικράτησε εύκολα. Νοιώθει διπλά χαρούμενος που σκόραρε, ωστόσο το σημαντικότερο ήταν που κέρδισε η ομάδα του.
Ο στόχος του φετινού Αίολου για τον ίδιον πρώτα η είσοδος στα μπαράζ και εν συνέχεια να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Επίσης στόχος είναι και ο θεσμός του κυπέλλου. Πέρυσι στην Δ΄ εθνική θεωρεί ότι καθοριστικό ρόλο για την πορεία έπαιξε το κακό ξεκίνημα, το οποίο οφείλεται στο δύσκολο πρόγραμμα με τα εκτός έδρας παιχνίδια.
Οι σχέσεις του με τον προπονητή Γιώργο Χρυσαφόπουλο είναι πάρα πολύ καλές, αφού έχουν υπάρξει συμπαίκτες στο παρελθόν, όπως και με τους καινούργιους συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν στον Αίολο. Μας μιλάει ακόμη και για την πορεία του στον Αίολο, η οποία είναι η ομάδα που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.
Φαβορί στα χαρτιά χαρακτηρίζει για το φετινό πρωτάθλημα τον ΑΠΟΚ, ωστόσο και η ομάδα του θα προσπαθήσει μέσα στο γήπεδο να δείξει ότι είναι ανταγωνιστική και να το ανατρέψει αυτό. Θεωρεί ότι το τοπικό πρωτάθλημα κάθε χρόνο είναι και χειρότερο και θα ήθελε ο ίδιος όπως και κάθε ποδοσφαιριστής να αγωνίζονται περισσότερες ομάδες. Τέλος για το Σαββατιάτικο εντός έδρας ματς με το Ραπτόπουλο ο στόχος της ομάδας του είναι η νίκη.
Ο Νίκος Ράικος γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1981 αγωνίζεται την τελευταία 10ετια στον Αίολο με εξαίρεση την σεζόν 2009-2010, όπου αγωνίστηκε στην Δ΄ εθνική με τον ΑΠΟΚ. Έχει καταγράψει στην Α΄ κατηγορία 104 συμμετοχές και έχει πετύχει 17 τέρματα. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα έχει παίξει σε 19 παιχνίδια (Με τον ΑΠΟΚ αγωνίστηκε 3 φορές) σκοράροντας πέρυσι ένα γκολ κόντρα στον Ανδρούτσο Γραβιάς (1-2 ήττα του Αίολου)

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Νίκο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Η ομάδα σου ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα κόντρα στα Άγραφα. Θα θέλαμε να μας σχολιάσεις το παιχνίδι και να μας πεις πως ήρθε αυτή η νίκη.
Νίκος Ράικος: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου δίνετε να μιλήσω. Το παιχνίδι με τα Άγραφα ήταν το πρώτο του πρωταθλήματος μετά από έναν αγχωτικό αγώνα για το κύπελλο με την Κρέντη που δεν ήμασταν καλοί. Απλώς με τα Άγραφα ήμασταν προσεχτικοί, είχαμε κάνει καλή προετοιμασία, είχαμε μελετήσει τον αντίπαλο, παίξαμε καλά, είχαμε καλή τακτική, μας βγήκαν οι φάσεις και πιστεύω πως εύκολα αν και αγχωθήκαμε στο τέλος φτάσαμε στην νίκη.»

Evrytania Sport: Η νίκη αυτή συνδυάστηκε και με μια καλή εμφάνιση από εσένα, όπου πέτυχε και το πρώτο γκολ στο παιχνίδι. Νοιώθεις διπλά χαρούμενος που άνοιξες τον δρόμο προς την νίκη για τον Αίολο;
Νίκος Ράικος: «Καταρχήν ναι είμαι διπλά χαρούμενος, αλλά και να μην έπαιζα καλά το σημαντικό είναι ότι νίκησε η ομάδα. Από την στιγμή που έπαιξα καλά και συνέβαλλα με κάνει πιο χαρούμενο. Θα ήθελα να συνεχίσω έτσι.»

Evrytania Sport: Η ομάδα βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, όπου υποβιβάστηκε από την Δ΄ εθνική. Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας σου;
Νίκος Ράικος: «Οι στόχοι της ομάδας είναι να πετύχουμε ότι το καλύτερο. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, σίγουρα πρώτος στόχος είναι η είσοδος στα μπαράζ και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε γιατί όχι να πάρουμε το πρωτάθλημα ή να φτάσουμε μέχρι τους τελικούς. Θα προσπαθήσουμε για ότι το καλύτερο.»

Evrytania Sport: Φυσικά για τον Αίολο και το κύπελλο είναι ένας στόχος.
Νίκος Ράικος: «Ναι και το κύπελλο. Παίζουμε με τον ΑΠΟΚ, θα τα δώσουμε όλα να περάσουμε στον τελικό.»

Evrytania Sport: Τι πιστεύεις ότι έφταιξε πέρυσι και η χρονιά στην Δ΄ εθνική πήγε χαμένη;
Νίκος Ράικος: «Ενώ υπήρχαν καλές προθέσεις να γίνει κάτι αξιόλογο, δεν ξέρω εάν ήταν οικονομικό το θέμα ή έφταιξαν οι πολλές αλλαγές των προπονητών. Σίγουρα για μένα το πολύ άσχημο πρόγραμμα που είχαμε στην αρχή, συνέβαλλε στο να βγουν νωρίς όλα τα προβλήματα της ομάδας. Πιστεύω εάν είχαμε κάνει μια καλή αρχή δεν θα είχαμε τέτοια συνέχεια. Η ομάδα είχε καλό υλικό και δεν άξιζε να έχει μόνο 4 βαθμούς. Δεν λέω ότι θα μέναμε, αλλά τουλάχιστον να κάναμε μια πιο αξιοπρεπή πορεία. Τώρα πολλοί λένε για το κακό κλίμα στα αποδυτήρια ή για την αλλαγή των προπονητών, εμείς όμως σαν παίκτες δεν επηρεαζόμασταν από την αλλαγή προπονητών. Κάθε προπονητής είχε την φιλοσοφία του. Από ένα σημείο και μετά που είχε χαθεί ο στόχος της παραμονής, παίξαμε πιο απελευθερωμένα και εμένα με ευχαριστεί ότι παλέψαμε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και στο παιχνίδι της Ελασσόνας, το ότι παίζαμε με 9 παίκτες δεν παρατήσαμε το παιχνίδι.»

Evrytania Sport: Για ποιον λόγο θεωρείς έγιναν όλες αυτές οι αλλαγές προπονητών τον τελευταίο χρόνο;
Νίκος Ράικος: «Το φαινόμενο αυτό ήταν περσινό. Αυτά θεωρώ ότι είναι θέματα διοικητικά. Εγώ σαν παίκτης δεν κοιτάζω ποιος θα είναι ο προπονητής. Προσπαθώ πάντα να αποδεχτώ τις αποφάσεις της διοίκησης, όποιες και εάν είναι αυτές.»

Evrytania Sport: Πως είναι η συνεργασία σου με τον καινούργιο προπονητή του Αίολου Γιώργο Χρυσαφόπουλο;
Νίκος Ράικος: «Ήμασταν και παλιά συμπαίκτες στον Αίολο με τον Γιώργο. Τον ξέρω δηλαδή προσωπικά και σαν χαρακτήρα. Είναι πολύ καλός και θα βοηθήσει την ομάδα. Είναι άνθρωπος του Αιόλου, που υπήρξε πολλά χρόνια στο παρελθόν ποδοσφαιριστής της ομάδας. Ξέρει την νοοτροπία, έχουμε φτιάξει το κλίμα. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό.»

Evrytania Sport: Πως είναι οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου;
Νίκος Ράικος: «Οι περισσότεροι καινούργιοι συμπαίκτες ήταν παίκτες που είχανε αγωνιστεί ξανά παλιά στην ομάδα, οπότε ξέρουν λίγο πολύ το κλίμα της ομάδας και την νοοτροπία. Η σχέση μου μαζί τους είναι πάρα πολύ καλή και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.»

Evrytania Sport: Αγωνίζεσαι πολλά χρόνια στον Αίολο. Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα; Έχεις δεθεί μαζί της;
Νίκος Ράικος: «Ναι αυτό είναι αλήθεια. Δεν θα μπορούσα να παίξω σε κάποια άλλη ομάδα. Έκανα με τον ΑΠΟΚ 1-2 χρονιές στην Δ΄ εθνική. Ο Αίολος για μένα είναι η ομάδα που έχω καθιερωθεί, παίζω όλα αυτά τα χρόνια στο τοπικό και ήθελα πάρα πολύ και πέρυσι να έπαιζα στην Δ΄ εθνική. Θα μπορούσα να αγωνιστώ στο τοπικό, άλλα ήθελα να παίξω και στην Δ΄ εθνική για να ζήσω αυτή την εμπειρία, η οποία ήταν για μένα πολύ καλή. Το ότι τελειώσαμε την χρονιά παρόλες τις αμφιβολίες που υπήρχαν και όλοι έλεγαν ότι δεν θα τελειώσει η ομάδα την χρονιά, ότι θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και δεν μαζευόμαστε οι παίκτες ήταν πολύ σημαντικό. Μέχρι τον τελευταίο αγώνα ήμασταν εκεί.»

Evrytania Sport: Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα στο τοπικό; Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;
Νίκος Ράικος: «Στα χαρτιά είναι ο ΑΠΟΚ, σύμφωνα με το υλικό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις μπάλα είναι. Εμείς από την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε και να δείξουμε ότι και εμείς είμαστε ανταγωνιστική ομάδα.»

Evrytania Sport: Φέτος έχουμε πρωτάθλημα μόλις 8 ομάδων στην Α΄ κατηγορία. Δυο ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή. Τι σημαίνει αυτό για έναν ποδοσφαιριστή;
Νίκος Ράικος: «Είναι πολύ κακό αυτό. Το ότι το πρωτάθλημα έχει υποβαθμιστεί φαίνεται από τον αριθμό των ομάδων. Κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο. Για έναν ποδοσφαιριστή δεν είναι ότι το καλύτερο. Είναι μικρό το πρωτάθλημα, θα ήθελα να μετέχουν περισσότερες ομάδες και να είναι πιο ποιοτικό και από θέμα γηπέδων.»

Evrytania Sport: Το Σάββατο παίζεται ξανά στην έδρα σας και υποδέχεστε το Ραπτόπουλο. Ποιος είναι ο στόχος σας για το συγκεκριμένο ματς;
Νίκος Ράικος: «Ο στόχος μας είναι η νίκη, πάντα με σοβαρότητα και χωρίς να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να τον κερδίσουμε και αυτόν.»

Evrytania Sport: Να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Νίκος Ράικος: «Και εγώ ευχαριστώ. Να συνεχίσετε την καλή προσπάθεια που κάνετε στην ιστοσελίδα σας.

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος