Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ορμή Λουξ Πάτρας-ZRK Μεντικίναρ Σάμπατς 28-28

Μοίρασαν το «καρπούζι» στην μέση Ορμή και Σάμπατς στο φιλικό ματς χάντμπολ γυναικών. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 28-25, παρότι οι Ελληνίδες είχαν την πρωτοπορία σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα.
Το φιλικό παιχνίδι άρχισε περίπου στις 18:15 και ήταν το πρώτο από την σειρά των παιχνιδιών που θα δώσουν οι δυο ομάδες στο κλειστό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου.
Η Ορμή βρίσκεται στο Καρπενήσι για δεύτερο συνεχές Φθινώπορο, για να δώσει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Οι «λέαινες» του Σόρεν Τζέπεσεν είναι μια νέα ομάδα, καθώς άλλαξε κατά πολύ ο κορμός της περυσινής δευτεραθλήτριας. Έχει αρκετό νέο «αίμα», καθώς πολλές παίχτριες προωθήθηκαν από την δεύτερη ομάδα. Ξεχώρισαν τα νέα αποκτήματα της Ορμής Μαρία Χατζηπαρασίδου και Σάβιτσα Μρκίτς, που πέτυχαν και οι δυο μαζί 21 γκολ.! Δεν ταξίδεψαν στο Καρπενήσι οι έμπειρες Ευγενία Καράγιωργα και Άννα Στράτου. Οι Πατρινές προετοιμάζονται εν όψει του κυπέλλου συνομοσπονδιών και των αγώνων που θα δώσει στο Λουξεμβούργο με την Ντούντελαντζ τον Οκτώβριο.
 Η Σέρβικη ομάδα Μεντικίναρ Σάμπατς ταξίδεψε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα, για να δώσει τα φιλικά παιχνίδια με τις Πατρινές . Το συγκρότημα της Μάγια Πέριτς κατάφερε να πάρει την φιλική ισοπαλία,  παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με 28-25. Ξεχώρισαν στο σκοράρισμα η Βράγκολιτς με την Τόσκοβιτς. Το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Zenski Rukometnog Kluba Medicinar Sabac και έχει ιδρυθεί το 1975.

Απών ο κόσμος
Ο κόσμος του Καρπενησίου δεν «αγκάλιασε» τον αγώνα του χάντμπολ και έδειξε αδιάφορος. Στις κερκίδες δεν βρέθηκαν ούτε 10 άτομα.


Προεδρική παρουσία


Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Πρόεδρος των δευτεραθλητριών Ελλάδας Ανδρέας Κόγκας, που ηγείται της αποστολής στο Καρπενήσι.

Ακόμη 2 φιλικά
Οι Ελληνίδες με τις Σέρβες θα τεθούν αντιμέτωπες ακόμη δυο φορές στον ίδιο χώρο. Το Σάββατο (7-9) θα αγωνιστούν ξανά στις 6 και την Κυριακή (8-9) στις 2 το μεσημέρι. Στις 9 ταο πρωί αύριο θα υπάρξει πρωινή προπόνηση.

Ντεμπούτο Τζέπεσεν


Την πρώτη του ανεπίσημη παρουσία στον πάγκο της Ορμής έκανε ο 39χρονος Δανός τεχνικός Σόρεν Τζέπεσεν, που διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία τον Ράτκο Τζούρκοβιτς.


Βοηθός η Πένεφ..κόντρα στους συντοπίτες


Η μια εκ των άμεσων βοηθών (Η άλλη είναι η Χαρά Μαργαρίτη) του κ. Τζέπεσεν Τάνια Πένεφ τέθηκε αντιμέτωπη με την ομάδα το τόπου καταγωγής της, που είναι το Σάμπατς. Ήταν αυτή που έκανε το «κονέ» για την διεξαγωγή των φιλικών. Η 38χρονη Πένεφ είναι η πρώτη σκόρερ στην ιστορία της Ορμής και προπονήτρια των νεανίδων.

Εντυπωσιακές οι νεαποκτηθείσες Χατζηπαρασίδου & Μρκίτς

 












Ξεχώρισαν δυο παίχτριες από πλευράς Ορμής. Η 18χρονη πλέι μέικερ Μαρία Χατζηπαρασίδου (Φωτογραφία Αριστερά) ήταν ουσιαστική και συνάμα εντυπωσιακή, σκοράροντας 11 φορές. Αποκτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, που είναι η ομάδα της γενέτειρας της. Πολύ καλή παρουσία είχε και η 22χρονη Σκοπιανή ίντερ Σάβιτσα Μρκίτς (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνιζόταν στην Πρέλεπ τις πατρίδας της. Πέτυχε 10 γκολ. Η Χατζηπαρασίδου είχε αγωνιστεί και τον περασμένο Οκτώβριο στο γήπεδο του Καρπενησίου με την φανέλα της Εθνικής γυναικών.


Η αειθαλής Ταταράκη και η νέα Κασάπη














Διαφορά 24 χρόνων έχουν οι δυο πορτιέρο των Πατρινών. Η Γκαμπριέλα Ταταράκη (Φωτογραφία Αριστερά) είναι γεννημένη το 1972 και η Βίκυ Κασάπη (Φωτογραφία Δεξιά) το 1996.!


Διαιτησία Μεντζελόπουλου


Ο τεχνικός σύμβουλος των Πατρινών Αλέκος Μεντζελόπουλος ήταν ο διαιτητής του παιχνιδιού. Είναι πρώην διαιτητής.

Προπονήτρια η Πέριτς














Η ομάδα του Σάμπατς έχει στην τεχνική ηγεσία της την 39χρονη Μάγια Πέριτς (Φωτογραφία Αριστερά) με άμεσο συνεργάτη τον Μίλισαβ Στανόγισιτς (Φωτογραφία Δεξιά).


Ξεχώρισε στο σκοράρισμα η Βράγκολιτς


Πρώτη σκόρερ από πλευράς Σέρβικης ομάδας ήταν η Ντούνγκα Βράγκολιτς (Φωτογραφία), η οποία πέτυχε 8 τέρματα. Ακολούθησε με ένα λιγότερο η Γέλενα Τόσκοβιτς.

Πιο δυνατά η Ορμή


Οι «λέαινες» προηγήθηκαν με 14-12 στο πρώτο 30λεπτο του αγώνα. Η Σάβιτσα Μρκίτς άνοιξε το σκορ και η Μαρία Χατζηπαρασίδου διπλασίασε τα τέρματα της Ορμής. Η Ντούνγκα Βράγκολιτς μείωσε σε 2-1. Η Γιοβάνα Μιλόσεβιτς (Φωτογραφία Αριστερά) ισοφάρισε σε 2-2. Η Γέλενα Τόσκοβιτς έδωσε προβάδισμα στην ομάδας της, με την Δήμητρα Ρώσση (Φωτογραφία Κέντρο) να «γράφει» το 3-3. Με γκολ της Μρκιτς και το πρώτο της Άντζελα Ιβάνοβιτς πραγματοποιήθηκε το 5-3. Η Βράγκολιτς με δυο προσωπικά τέρματα έφερε ξανά τον αγώνα στο 5-5. Οι Μρκιτς και Χατζηπαρασίδου διαμόρφωσαν το 7-5. Η Βράγκολιτς πέτυχε άλλο ένα γκολ (7-6), όπως και η εξαιρετική Χατζηπαρασίδου (8-6). Η Τόσκοβιτς σημείωσε το δεύτερο της τέρμα (8-7). Με γκολ της Μαρίας Χατζηπαρασίδου «γράφτηκε» το 9-7. Οι Σέρβες πήραν προβάδισμα με 9-10 με δυο τέρματα της Ντούνγκα Βράγκολιτς και ένα της Γιοβάνα Μιλόσεβιτς. Η Σκοπιανή Μρκιτς με πέναλτι έκανε το 10-10. Η Σκοπιανή Ιβάνοβιτς (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε το 11-10 και η συμπατριώτισσα της Μρκίτς το 12-10. Η Μπιλιάνα Πέτροβιτς ευστόχησε σε πέναλτι (12-11) και η Μρκίτς «έγραψε» το 13-11.  Η Χατζηπαρασίδου πέτυχε το 14-11, για να κάνει η Νάντα Γκάιτς το 14-12, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.







Τραυματισμός Πέντερσεν


Η 20χρονη νεοαποκτηθείσα (Δανεική από την Ράντερς) παίχτρια της Ορμής, η Δανέζα Σιμόνε Αντονία Πέντερσεν τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους και επέστρεψες στην επανάληψη στον αγωνιστικό χώρο.


Ενδιαφέρον παιχνίδι-Ισοφάρισαν στο φινάλε οι Σέρβες


Μέχρι το τελευταίο λεπτό είχε ενδιαφέρον ο φιλικός αγώνας, που έληξε ισόπαλος με 28-28. Η Γκάιτς σκόραρε ξανά (14-13). Η Χατζηπαρασίδου διαμόρφωσε το 15-13 και η Πέτροβιτς με πέναλτι το 15-14. Η Άντζελα Καρελά (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε δυο τέρματα και αφού ενδιάμεσα είχε πετύχει γκολ η Τόσκοβιτς, με το σκορ να γίνεται 17-15. Με σκόρερ τις: Πέτροβιτς, Τόσκοβιτς και οι Μιλόσεβιτς η Μεντικίναρ προηγήθηκε με 17-18. Μρκιτς και Χατζηπαρασίδου «χτύπησαν» εκ νέου για το 19-18, με την Γέλενα Τόσκοβιτς να πραγματοποιεί το 19-19. Η Μρκιτς με δυο ακόμη γκολ έκανε το 21-19 και το 22-20 διαμορφώθηκε από την Χατζηπαρασίδου. Η Τόσκοβιτς μείωσε σε 22-20 και η Μρκιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 23-20. Η Βράγκολιτς πέτυχε το 23-21 και η Αλεξάντρα Ρουτσνόβ το 23-22.  Η Μαρία Χατζηπαρασίδου σημείωσε το 24-22 και η Ντούνγκα Βράγκολιτς το 24-23. Με τέρματα της 19χρονης Δήμητρας Ρώσση και Γκάιτς έγινε το 25-24. Χατζηπαρασίδου και Καρελά έφτασαν το σκορ στο 27-24. Η άψογη σε εκτελέσεις πέναλτι Μπιλιάνα Πέρτοβιτς έκανε το 27-25, ενώ η Χατζηπαρασίδου σημείωσε το τελευταίο γκολ των Ελληνίδων (28-25). Το Σάμπατς έφτασε στην ισοφάριση με γκολ των: Ρουτσνόβ Α., Πέριτς (Φωτογραφία Κέντρο, Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ) και Τόσκοβιτς (Φωτογραφία Δεξιά), διαμορφώνοντας το τελικό 28-28.






4 άστοχα πέναλτι














Συνολικά υπήρξαν 4 άστοχα πέναλτι (3 στο πρώτο μέρος και 1 στο δεύτερο), τα οποία όλα αποκρούστηκαν. Και ενώ το σκορ ήταν 2-0 η Μαρία Χατζηπαρασίδου νικήθηκε σε πέναλτι από την πορτιέρο του Σάμπατς, ενώ όταν το σκορ ήταν 8-7 η Γκαμπριέλα Ταταράκη απέκρουσε πέναλτι της Γέλενα Τόσκοβιτς. H Σάβιτσα Μρκίτς έχασε πέναλτι στο 12-11 (Άλλα σκόραρε αμέσως μετά), με την αντίπαλο πορτιέρο να αποκρούει ξανά. Στο 27-24 η 17χρονη Μαρία Αγγελοπούλου (Φωτογραφία Δεξιά) έχασε πέναλτι, το οποίο μπλόκαρε η Μαρίγια Σέλενιτς (Φωτογραφία Αριστερά).

Σκορ Ημιχρόνου: 14-12

Συνθέσεις Ομάδων

Ορμή (Σόρεν Τζέπεσεν): Ταταράκη(ΤΦ), Κασάπη(ΤΦ), Χατζηπαρασίδου 11, Ιβάνοβιτς 2, Μρκίτς 10, Πέντερσεν, Καρέλα 3, Ρώσση 2, Αγγελοπούλου, Καρακίτσου, Παπαδοπούλου, Παύλου, Χάλα, Πολίτη, Γιαννάκη

Σάμπατς (Μάγια Πέριτς): Γιοβάνοβιτς(ΤΦ), Σέλενιτς(ΤΦ), Μίτροβιτς(ΤΦ), Βράγκολιτς 8, Πέριτς Τ. 1, Μιλόσεβιτς 3, Ρούτσνοβ Ι., Μπελούσεβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Βασίλιεβιτς, Ρούτσνοβ Α. 2, Πέτροβιτς 4 , Γιάνκοβιτς, Γκάιτς 3, Τόσκοβιτς 7, Σιμεούνοβιτς

Διαιτητής: Αλέκος Μεντζελόπουλος(Τεχνικός Σύμβουλης Ορμής)

























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης, Γιάννης Κολλημένος