Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ορμή Λουξ Πάτρας-ZRK Μεντικίναρ Σάμπατς 32-21

Αρκετά καλύτερη από τον αντίπαλο της η Ορμή, που πέτυχε την πρώτη της φιλική νίκη, καταβάλλοντας με 32-21 την Σέρβικη Σάμπατς.
Το φιλικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του προπονητικού κέντρου Καρπενησίου και άρχισε στις 6. Οι δυο ομάδες «κοντραρίστηκαν» ξανά μετά την ισοπαλία της Παρασκευής με 28-28.
Οι Πατρινές είχαν σταθερή απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν σχετικά εύκολα. Ο Δανός τεχνικός Σόρεν Τζέπεσεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στις θεωρητικά βασικές παίχτριες του. Ξεχώρισαν ξανά για τις «λέαινες» οι: Σάβιτσα Μρκίτς και Μαρία Χατζηπαρασίδου, που ηγήθηκαν του σκοραρίσματος.
Η Σάμπατς δεν είχε ανάλογη απόδοση με το προηγούμενο φιλικό ματς. Βρισκόταν κοντά στο σκορ μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, όμως στην συνέχεια η διαφορά άνοιξε και γνώρισε την φιλική ήττα. Το συγκρότημα της Μάγια Πέριτς αποκομίζει μόνο οφέλη, κάνοντας δοκιμές από το 3ημερο της καμπ στο Καρπενήσι.

Τελευταίο φιλικό
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν για 3η και τελευταία φορά την Κυριακή (8-8) στις 2, προτού πάρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Αγνοεί το χάντμπολ το Καρπενήσι














Και αυτό το παιχνίδι έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων. Τον αγώνα παρακολούθησε ξανά ο Πρόεδρος της Ορμής Ανδρέας Κόγκας (Φωτογραφία Αριστερά), όπως και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου Δημήτρης Αντωνίου (Φωτογραφία Δεξιά), που είναι από τους ελάχιστους Καρπενησιώτες, που ενδιαφέρονται για τέτοια γεγονότα.

Η σφυρίχτρα ξανά στο Μεντζελόπουλο


Μόνος του σφύριξε και αυτό το παιχνίδι ο τεχνικός σύμβουλος των Πατρινών και πρώην διαιτητής Αλέκος Μεντζελόπουλος.


Αλλαγή εμφανίσεων
Οι Σέρβες αγωνίστηκαν με κόκκινες εμφανίσεις αντί των μπλε, που είχαν χρησιμοποιήσει την Παρασκευή.

Λειτουργία χρονομέτρου
Στο πρώτο φιλικό ματς ο χρόνος κρατήθηκε δια χειρός και το σκορ μέσω του ταμπλό. Σε αυτό το παιχνίδι το ταμπλό έδειχνε και τα λεπτά και το σκορ.


Ξανά στα 11 η Χατζηπαρασίδου


Ασταμάτητη ήταν ξανά η Μαρία Χατζηπαρασίδου. Η 18χρονη αθλήτρια της Ορμής σκόραρε 11 φορές. Πολύ καλή παρουσία είχε ξανά η Σκοπιανή Σάβιτσα Μρκίτς, που πέτυχε 8 γκολ. Στα 6 σταμάτησε η 18χρονη συμπατριώτισσα της Άντζελα Ιβάνοβιτς.


 


Πρώτη η εύστοχη Μιλόσεβιτς


Έχοντας πολύ καλά ποσοστά από το σημείο του πέναλτι η Γιοβάνα Μιλόσεβιτς ήταν η πρώτη σκόρερ της Μεντικίναρ με 7 τέρματα. Ακολούθησε με 5 η Νάντα Γκάιτς.



Μπροστά με +5
 

Οι «λέαινες» του Σόρεν Τζέπεσεν προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με 15-10, έχοντας το πάνω χέρι. Ο αγώνας άρχισε με χαμένο πέναλτι της Τόσκοβιτς, το οποίο απέκρουσε η έμπειρη Ταταράκη. Η Χατζηπαρασίδου άνοιξε το σκορ, ενώ με γκολ της Δανέζας Πέντερσεν και της Σκοπιανής Μρκιτς διαμορφώθηκε το 3-0. Η Γκάιτς μείωσε σε 3-1 και η νεαρή Αναστασία Καρακίτσου (Φωτογραφία Αριστερά) σημείωσε το πρώτο της γκολ (4-1). Η Άντζελα Καρελά πραγματοποίησε το 5-1, ενώ με πέναλτι της Πέτροβιτς το σκορ έγινε 5-2. Η αρχηγός Γέλενα Τόσκοβιτς «έγραψε» το 5-3 και οι: Μρκιτς, Χατζηπαρασίδου το 7-3. Η Γκάιτς σκόραρε ξανά και οι: Μκριτς με την Χατζηπαρασίδου επίσης (9-4). Βράγκολιτς και Γκάιτς έκαναν το 9-6. Η Σκοπιανή Άντζελα Ιβάνοβιτς χρίστηκε σκόρερ (10-6) και η «ανεβασμένη» Νάντα Γκάιτς «έγραψε» το 10-7. Με γκολ της Σάβιτσα Μρκίτς (Φωτογραφία Κέντρο) έγινε το 11-7, ενώ το πέναλτι της Μπιλιάνα Πέτροβιτς κατέληξε στο δοκάρι της Ταταράκη. Με γκολ της Μιλόσεβιτς έγινε το 11-8, όμως η Ιβάνοβιτς πέτυχε δυο ακόμη γκολ, ανεβάζοντας το σκορ στο 13-8. Η Νάντα Γκάιτς(Φωτογραφία Δεξιά) «έγραψε» το 13-9 και η Γιοβάνα Μιλόσεβιτς το 13-10. Καρελά και Πέντερσεν διαμόρφωσαν το σκορ ημιχρόνου (15-10).





Κυρίαρχες οι «λέαινες»


Πολύ καλύτερη ήταν στο δεύτερο ημίχρονο η Ορμή, που έφτασε το σκορ σε διαφορά 11 τερμάτων (32-21). Πέντερσεν (Φωτογραφία Αριστερά) και Χατζηπαρασίδου σκόραραν τα πρώτα τέρματα της επανάληψης για το 17-10. Η Μιλόσεβιτς μείωσε, η Μρκίτς «ξαναχτύπησε», όπως και η Χατζηπαρασίδου (19-11). Με νέο τέρμα της 21χρονης Μρκίτς έγινε το 20-11 και η Τόσκοβιτς μείωσε σε 20-12. Η Ιβάνοβιτς έκανε το 21-12. Η Βράγκολιτς δεν κατάφερε να νικήσει την Κασάπη σε εκτέλεση πέναλτι. Με τέρματα των: Χατζηπαρασίδου, Ρουτσνόβ και Ιβάνοβιτς έγινε το 23-13. Σκόραραν με πέναλτι εν συνεχεία οι: Μιλόσεβιτς και Χατζηπαρασίδου για το 24-14. Με νέο πέναλτι η Γιοβάνα Μιλόσεβιτς «έγραψε» το 24-15. Η Καρελά, η Ρουτσνόβ και η Ιβάνοβιτς (Φωτογραφία Κέντρο) πραγματοποίησαν το 26-16. Η Μαρία Χατζηπαρασίδου σκόραρε ακόμη δυο φορές (Το δεύτερο με πέναλτι) για το 28-16. Η Αλεξάντρα Ρουτσνόβ (Φωτογραφία Δεξιά) βρήκε ξανά δίχτυα για το 28-17, ενώ η Τόσκοβιτς μείωσε στο 28-18. Η Μρκίτς σημείωσε το 29-18 και με νέο πέναλτι η Μιλόσεβιτς το 29-19. Η εντυπωσιακή Χατζηπαρασίδου έκανε το 30-19 και η Τιγιάνα Πέριτς το 30-20. Με δυο πέναλτι των: Χατζηπαρασίδου και Μιλόσεβιτς, αφού σκόραρε ενδιάμεσα η Μρκίτς έγινε το τελικό 32-21.





Εξαιρετικές αποκρούσεις


Το χειροκρότημα κέρδισε στην επανάληψη η 17χρονη πορτιέρο της Ορμής Βίκυ Κασάπη, που απέκρουσε σε διάστημα δυο λεπτών εντυπωσιακά τα σουτ της Γιοβάνα Μιλόσεβιτς και της Νάντα Γκάιτς.


Σκορ Ημιχρόνου: 15-10

Συνθέσεις Ομάδων

Ορμή (Σόρεν Τζέπεσεν): Ταταράκη(ΤΦ), Κασάπη(ΤΦ), Χατζηπαρασίδου 11, Πέντερσεν 3, Μρκίτς 8, Καρακίτσου 1, Παύλου, Καρελά 3, Ρώσση, Ιβάνοβιτς 6

Σάμπατς (Μάγια Πέριτς): Σέλενιτς(ΤΦ), Γιοβάνοβιτς(ΤΦ), Μίτροβιτς(ΤΦ), Βράγκολιτς 1, Μιλόσεβιτς 7, Πέριτς Τ. 1, Ρουτσνόβ Α 3, Βασίλιεβιτς, Γκάιτς 5, Πέτροβιτς 1, Σιμεούνοβιτς, Τόσκοβιτς 3

Διαιτητής: Αλέκος Μεντζελόπουλος(Τεχνικός Σύμβουλος Ορμής)





























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας