Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ποταμιά-Αίολος 0-1

Με ένα αυτογκόλ του Θωμά Αζακά, ο Αίολος επέστρεψε στις νίκες και επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ποταμιάς με 0-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (20/10) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας και την είδαν περίπου 100 με 120 άτομα.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα (Έκανε ντεμπούτο με ήττα) παρατάχτηκε με αμυντική διάταξη και η άμυνα της ομάδας λειτούργησε υποδειγματικά. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν και με ένα αυτογκόλ ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική. Οι Μεγαλοχωρίτες δεν το έβαλαν κάτω και προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς και να αποσπάσουν κάποιο πόντο, χωρίς να το επιτύχουν.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου αν και είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Δεν βρήκε καθόλου κενούς χώρους και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην τελική προσπάθεια. Χρειάστηκε να περάσουν 72 λεπτά για να κάνει ο Δημήτρης Κουρλός την προσπάθεια από δεξιά να σεντράρει και ο Θωμάς Αζακάς άθελα του με αυτογκόλ να χαρίσει την νίκη στους φιλοξενούμενους. Η εστία του Θεοδόση Κόκκοτου απειλήθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται εκτός έδρας με την Φραγκίστα και η Ποταμιά εκτός έδρας στο Δημοτικό στάδιο με την Μυρίκη. Ο Αίολος παρέμεινε μόνος στην 2η θέση φτάνοντας τους 12 βαθμούς και η Ποταμιά υποχώρησε στην 6η θέση μένοντας στους 5 πόντους.

Οι φίλαθλοι
Ο μοναδικός αγώνας που διεξήχθη την Κυριακή στο Καρπενήσι ήταν αυτός μεταξύ Ποταμιάς και Αίολου. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν γύρω στα 100 με 120 άτομα.




Ντεμπούτο Τσιγαρίδα


Με ήττα συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Δημήτρη Τσιγαρίδα στον πάγκο της Ποταμιάς. Ο 41χρονος τεχνικός ανέλαβε την περασμένη Παρασκευή την τεχνική ηγεσία της ομάδας και διαδέχτηκε τον Σπύρο Κολόκα.



Επέστρεψαν οι τιμωρημένοι

 












Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα η Ποταμιά δεν έχει κάποιο τιμωρημένο ποδοσφαιριστή. Ο Άλκης Κατής (Φωτογραφία Δεξιά) εξέτισε την ποινή 4 αγωνιστικών και ντεμπούταρε στο πρωτάθλημα. Την ποινή του εξέτισε και ο μέσος Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος αποβλήθηκε την 3η αγωνιστική κόντρα στην Φραγκίστα.

Αυτογκόλ Αζακά και πριν 2 χρόνια
Η Ποταμιά πριν δυο χρόνια είχε επικρατήσει στην αντίστοιχη αναμέτρηση του Αίολου με αυτογκόλ. Τότε το αυτογκόλ είχε ο πετύχει περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Πάνος Αζακάς του Αίολου, σήμερα το αυτογκόλ πέτυχε ο Θωμάς Αζακάς της Ποταμιάς.

Βασικοί Κοράκης-Τύμπας-Γιάκος


Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος άλλαξε 3 ποδοσφαιριστές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής με τον ΑΠΟΚ. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο έμπειρος Γιώργος Γιάκος (Φωτογραφία Δεξιά) και για πρώτη φορά αγωνίστηκε βασικός ο νεαρός Ανέστης Κοράκης (Φωτογραφία Αριστερά), καθώς και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας ο μέσος Δημήτρης Τύμπας (Φωτογραφία Κέντρο). Πήραν τις θέσεις των: Μάκη Χρυσικού, Μιχάλη Νούλα και Νίκου Ράικου. Και οι 3 τους απουσίαζαν.

4 αλλαγές


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας παρέταξε την Ποταμιά με 4 διαφοροποιήεις σε σύγκριση με την αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής. Επανήλθαν στην 11αδα οι Άλκης Κατής, Λάμπρος Φλωράκης, ο Σπύρος Μπούρας και ο Σπύρος Πατρώνης (Φωτογραφία). Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Πλεξίδα, Δημήτρη Κοτρώνη, Αλέκο Οικονόμου και Κώστα Μαντζιούτα.

2η ήττα
Η Ποταμιά ηττήθηκε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική και για πρώτη φορά φέτος έμεινε εκτός της πρώτης προνομιούχου 4αδας. Και οι δυο ήττες ήταν εντός έδρας και στο αθλητικό κέντρο.

Επέστρεψε στις νίκες
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου επέστρεψε στις νίκες και παρέμεινε μόνη στην 2η θέση βρισκόμενη 3 πόντους πίσω από τον ΑΠΟΚ και στο +6 από την 5η θέση.

Α΄ μέρος

Λιγοστές καλές στιγμές
Ελάχιστες καλές ευκαιρίες σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Οι δυο ομάδες δεν είχα σωστά τελειώματα στις επιθέσεις τους.

Ισορροπημένο 20λεπτο
Μοιρασμένο ήταν το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, με τον Αίολο να έχει ελαφριά υπεροχή και την Ποταμιά να βγαίνει στην επίθεση κυρίως από αντεπιθέσεις.

Τραυματισμός Αζακά Π.

 












Στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού, ο δεξιός μπακ του Αίολου, Πάνος Αζακάς (Φωτογραφία Αριστερά) τραυματίστηκε στην γλώσσα και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Σπύρος Πατρώνης απομάκρυνε δυνατά την μπάλα και αυτή χτύπησε στο πρόσωπο του παίκτη των φιλοξενούμενων. Ο Αίολος έμεινε για 6 λεπτά με παίκτη λιγότερο και στην θέση του μπήκε ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά). Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.





Ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι
Στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ψηλά, ωστόσο η κλειστή άμυνα της Ποταμιάς δεν τους επέτρεψε να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ζήτησαν πέναλτι


Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 43ο λεπτό για χέρι του Νίκου Νικολάου. Ο Λάμπρος Φλωράκης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Ρέμμους Πάτρου γύρισε την μπάλα προς τα πίσω και αυτή προσέκρουσε στο χέρι του Νίκου Νικολάου (Φωτογραφία). Ο ρέφερι Λάμπρος Κολοκώτσιος, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, θεώρησε ότι δεν υπήρχε πρόθεση του αριστερού μπακ του Αίολου και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Νικολάου έκανε την προσπάθεια από αριστερά πάσαρε στον Χρυσαφόπουλο Κ.(Γ), Ο όποιος πάσαρε στον Κουρλό, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.
12΄: Απ  ευθείας εκτέλεση φάουλ του Νικολάου πέρασε ψηλά άουτ.
26΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος πάσαρε στον  Τύμπα, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή της Ποταμιάς και ο Κόκκοτας μπλόκαρε εύκολα.
30΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από δεξιά, απέκρουσε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων και στην συνέχεια η κοντινή κεφαλιά του Πάτρου αποκρούστηκε από τον Ζαγκότση.

Β΄ μέρος

Ίδια εικόνα
Όπως έκλεισε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη. Ο Αίολος είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Ποταμιάς. Δεν μπόρεσε να βρει χώρους και το γκολ της νίκης προήλθε από αυτογκόλ.

Η συγκέντρωση στην άμυνα
Οι γηπεδούχοι είχαν το μυαλό τους στην άμυνα τους και στην επανάληψη και επιτέθηκαν μέσα από αντεπιθέσεις.

Νίκη με αυτογκόλ

 












Στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) ελίχτηκε από δεξιά μετά την μεταβίβαση του Κώστα(Γ) Χρυσαφόπουλου, σέντραρε και ο Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Δεξιά) στο πρώτο δοκάρι με γύρισμα προς τα πίσω σημείωσε άθελα του αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αλέκου Κόκκοτα, ο οποίος βρήκε την μπάλα χωρίς ωστόσο να μπορέσει να αποσοβήσει το γκολ (0-1).




Επιζήτησαν την ισοφάριση
Οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν την «ψυχρολουσία» και διεκδίκησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης. Ανέβηκαν στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού.

Ευκαιρία για τους Μεγαλοχωρίτες


Οι γηπεδούχοι στο 83ο λεπτό έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Σπύρος Ξαγάρας τροφοδότησε τον Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος από καλή θέση μέσα στην περιοχή σούταρε λίγο πάνω από το τέρμα του Θεοδόση Κόκκοτου.



Νέος τραυματισμός


Και δεύτερος τραυματισμός ποδοσφαιριστής σημειώθηκε στην αναμέτρηση. Ο δεξιός αμυντικός Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία) των γηπεδούχων στο 87΄ χτύπησε στο μάγουλο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο τραυματισμός προήλθε από διεκδίκηση της μπάλας που είχε μέσα στην περιοχή της ομάδας του με τον Νίκο Νικολάου. Ο ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.



Πρώτη για δυο

 












Δυο ποδοσφαιριστές χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά φέτος. Ντεμπούτο με την Ποταμιά έκανε ο Νίκος Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά, Πέρασε στην θέση του τραυματία Σπύρου Μπούρα) και ο 14χρονος Κώστας Χρυσαφόπουλος του Παντελή (Φωτογραφία Δεξιά) με τον Αίολο. Ο τελευταίος αποκτήθηκε από την Ακαδημία και έπαιξε για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία. Είναι 1ος ξάδερφος του Κώστα Χρυσαφόπουλου του Γιώργου.

Οι καλύτερες φάσεις
58΄: Ο Φλωράκης έκανε όμορφα την κάθετη για τον Ξαγάρα, ο Κόκκοτος έκανε έγκαιρα την έξοδο και έπεσε και μπλόκαρε.
67΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε απευθείας φάουλ μετά από κομπίνα και η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς.
70΄: Ο Πάτρου έκανε την μπαλιά για τον Νικολάου, που από καλή θέση μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε πολλά μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Κόκκοτα.
72΄: Ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ) έκανε την βαθιά μπαλιά από δεξιά, ο Κουρλός ελίχτηκε από δεξιά, απέφυγε τον Κατή, σέντραρε από πλάγια δεξιά ο Αζακάς Θ. στο πρώτο δοκάρι στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του τέρματος του πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα (0-1).
74΄: Ο Ζαγκότσης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κόκκοτος απέκρουσε στο κέντρο του τέρματος με τις γροθιές.
83΄: Ο Ξαγάρας με μπαλιά βρήκε τον Γιαννακόπουλο, που από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή επεχείρισηε το σουτ, το οποίο κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αίολου.
90΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Ράικο Γ., που εκτός περιοχής και πλάγια δεξιά έκανε την σέντρα-σουτ με τον Κόκκοτα να μαζεύει εύκολα.
91΄: Σουτ του Γιαννακόπουλου εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κόκκοτου.
93΄: Ο Τύμπας εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά με τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς να μπλοκάρει εύκολα.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Νάσιος, Ξαγάρας, Κατής
Αίολος: Ηλιάδης, Νικολάου, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ)

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια. Για μας ήταν ένα πρώτο παιχνίδι έτσι ώστε να δούμε και τις δυνατότητες της ομάδας. Σχεδιάσαμε και σταθήκαμε σε κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι, που τα παιδιά πραγματικά προσπάθησαν και σε ένα μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν. Σταθήκαμε άτυχοι στο γκολ που δεχτήκαμε από μια κόντρα. Κάθε μέρα που θα περνάει ελπίζουμε να είμαστε καλύτεροι. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι μπορούμε περισσότερο. Συγχαρητήρια στον Αίολο.»


Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Το πρώτο που θα ήθελα είναι να ευχηθώ περαστικά στον ποδοσφαιριστή μου Αζακά, που νωρίς-νωρίς με την έναρξη του 1ου ημιχρόνου είχε ένα τραυματισμό στην γλώσσα του. Εύχομαι να μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιου είδους τραυματισμούς εντός του γηπέδου.  Να ευχηθώ επίσης στον καλό μου φίλο τον Δημήτρη \ Τσιγαρίδα να μπορέσει να φτάσει την ομάδα της Ποταμιάς όσο το δυνατόν ψηλότερα και να του βγουν τα πράγματα που θέλει να δουλέψει. Τώρα στο παιχνίδι ήμασταν πιστεύω αρκετά καλύτεροι, περιορίσαμε αρκετά τον αντίπαλο καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού με σωστή κυκλοφορία, καλές ενέργειες, οι οποίες όμως σταματούσαν στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Παίζαμε απέναντι σε μια καλοστημένη άμυνα και δυσκολευτήκαμε να βρούμε λύσεις, ώσπου να φτάσουμε στο γκολ. Η Ποταμιά σήμερα μας απέδειξε πως κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος, εάν εσύ δεν βάλεις την μπάλα στα δίχτυα. Εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σωστά και με την προσθήκη και του Χρυσικού, που απολύεται τώρα από φαντάρος η ομάδα θα δέσει ακόμα περισσότερο. Βλέπουμε προσεκτικά το επόμενο παιχνίδι μέσα στην Φραγκίστα, συνεχίζοντας να έχουμε καλές παρουσίες στο γήπεδο. Να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, που αγωνιστήκανε μέσα σε ένα καλό κλίμα και δεν δημιουργήθηκε η παραμικρή ένταση.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Αζακάς Θ., Ζαγκότσης, Νάσιος, Γιαννόπουλος(82΄ Κοσμάς), Ξαγάρας, Γιαννακόπουλος, Πατρώνης, Μπούρας Σ.(87΄ λ.τρ. Μαντζιούτας Ν.), Κατής, Φλωράκης

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Αζακάς Π.(24΄ λ.τρ.  Γενιτσαρόπουλος), Νικολάου, Τριανταφυλλόπουλος, Γιάκος, Πάτρου, Τύμπας, Ηλιάδης, Κουρλός(91΄ Χρυσαφόπουλος Κ.(Π)), Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Κοράκης(82΄ Ράικος Γ.)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ-Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας