Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Μυρίκη-Αίολος 0-2

Ανώτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο Αίολος επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής δίκαια της Μυρίκης με 2-0, έχοντας και άλλες ευκαιρίες για να φτάσει πιο εύκολα στην τελική επικράτηση.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6-10 στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, άρχισε στις 16:30 και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Το κρύο εμπόδισε την παρουσία αρκετών φιλάθλων στο γήπεδο. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από την δύναμη, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, καθώς σημειώθηκαν αρκετές καλές ευκαιρίες. «Κοντραρίστηκαν» οι πρωταθλητές των δυο τελευταίων ετών.
Η Μυρίκη ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας δημιουργήσει δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Μετά το τέρμα του αντιπάλου κατέρρευσε και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος δεν απείλησε καθόλου. Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου περιορίστηκε σε μέτρια εμφάνιση, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα και δεχόμενο τα πρώτα του γκολ. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας βρίσκονται στην 3η θέση με 6 πόντους.
Ο Αίολος συνεχίζει να κερδίζει, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο. Κυριάρχησε στην επανάληψη. Πέτυχε δυο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, ενώ είχε και δυο δοκάρια, όπως και άλλες σπουδαίες φάσεις. Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου τριπλασίασε τα θετικά της αποτελέσματα με σκόρερ τον Κώστα Χρυσαφόπουλο και τον Δημήτρη Κουρλό. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία οδηγεί την κούρσα της Α΄ Κατηγορίας με 9 βαθμούς, όσους έχει και το Βελούχι.
Οι νικητές θα αντιμετωπίσουν σε νέο ντέρμπι την ερχόμενη(4η) αγωνιστική τον ΑΠΟΚ, ενώ η Μυρίκη θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες, υποδεχόμενη το Ραπτόπουλο.

Κάτω από 50
Τον αγώνα είδαν λιγότεροι από 50 φίλαθλοι. Περίπου 30-40 φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησε το παιχνίδι, που έγινε υπό χαμηλή θερμοκρασία.



Φθιωτική τριάδα

 












Και οι τρεις διαιτητές (Χατζηθεοδώρου-Αναγνώστου-Λιασκώνης) κατάγονται από την γειτονική Φθιώτιδα. Ο πρώτος βρίσκεται στην Ευρυτανική διαιτησία για 2η συνεχόμενη σαιζόν και ο τρίτος για 1η. Ο ρέφερι χρειάστηκε να υποδείξει αρκετές κίτρινες κάρτες εξ αιτίας των σκληρών μαρκαρισμάτων.



Η επιστροφή του Αναγνώστου


Ο πρώτος επόπτης Κώστας Αναγνώστου, που ανήκει στον γειτονικό σύνδεσμο Φθιώτιδας κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αγώνα της Ευρυτανίας μετά από περίπου δυο χρόνια.


Στα στόπερ ο αρχηγός


Η απουσία του Γιώργου Γιάκου έφερε τον αρχηγό των νικητών Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο σε θέση κεντρικού αμυντικού ως «παρτενέρ» του Ρέμμους Πάτρου.

Διπλή διαφοροποίηση


Οι πολύτιμοι Μάκης Χρυσικός και Γιώργος Γιάκος ήταν εκτός αποστολής και τις θέσεις του στο βασικό σχήμα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου πήραν οι: Γιώργος Ράικος (Φωτογραφία/Έπαιξε ενάντια στην παλιά του ομάδα) και Μιχάλης Νούλας, που πήραν για πρώτο ματς θέση στην 11αδα.

Άτυπη ρεβάνς
Οι παίχτες του Αιόλου πήραν την άτυπη ρεβάνς για τον προ ενός έτους αποκλεισμό από την Μυρίκη, που τον είχε κερδίσει στα πέναλτι στον προημιτελικό κυπέλλου.

Δεν της έφεραν γούρι…έσπασε το σερί


Οι νέες εμφανίσεις της Μυρίκης δεν αποδείχτηκαν γούρικες, καθώς συνδυάστηκαν με ήττα. Ο Α.Ο.Μ. είχε να ηττηθεί σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Νοέμβριο του 2012 (Ήττα 1-0 από την Κρέντη).

Στην κερκίδα ο τιμωρημένος


Ο αμυντικός μέσος των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Ζαλοκώστας εξέτισε την μια αγωνιστική της τιμωρίας του, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των συμπαιχτών του από την κερκίδα.

Μέσα ο Γκορόγιας


Με μια μόλις αλλαγή παρέταξε την Μυρίκη ο Λάκης Αναστασόπουλος. Την θέση του απόντα λόγω τιμωρίας Γιάννη Ζαλοκώστα πήρε ο αμυντικός χαφ Δημήτρης Γκορόγιας, που έπαιξε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ως βασικός.

Α΄ Μέρος

Μοιρασμένο ως το 35΄-Η συνέχεια στον Αίολο
Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στα πρώτα του 35 λεπτά. Ο Αίολος είχε δοκάρι και η Μυρίκη δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Στα τελευταία 10 λεπτά του ημιχρόνου οι περυσινοί εκπρόσωποι του νομού στην Δ΄ Εθνική «φόρτσαραν», πέτυχε γκολ και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και για δεύτερο τέρμα.

Κεφαλιά του Νούλα στο δοκάρι


Ο Αίολος άγγιξε το γκολ στο 13ο λεπτό. Ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Μιχάλης Νούλας με πολύ ωραία κεφαλιά σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι.

Σταματήθηκαν από τον Κόκκοτο

 












Δυο αρκετά καλές ευκαιρίες έχασαν οι γηπεδούχοι, αλλά ο σταθερότατος τερματοφύλακας Θεοδόσης Κόκκοτος δήλωσε «παρών». Στο 23΄ σταμάτησε όμορφα την εξίσου καλή προσπάθεια του Κώστα Γενιτσαρόπουλου και στο 29΄ μπλόκαρε τετ α τετ του Γιώργου Κορέντζελου, που προήλθε από τραγικό αμυντικό λάθος.


«Χτύπησε» ο Χρυσαφόπουλος


Με την συμπλήρωσε 40 λεπτών ο Αίολος πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο 16χρονος Κώστας Χρυσαφόπουλος τελείωσε ιδανικά με δυνατό σουτ την φάση, ύστερα από μπαλιά του Ρέμμους Πάτρου. Ο νεαρός άσος του Αιόλου έφτασε τα 2 γκολ, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς.





Συνέχισε να απειλεί
Παραλίγο να γίνει το 0-2 ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45΄, όταν ο Δημήτρης Κουρλός τροφοδοτήθηκε από τον Μιχάλη Νούλα και σούταρε ψηλά άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
9΄:Κεφαλιά-πάσα του Κουρλού στον Νικολάου, που σούταρε από θέση αριστερά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
13΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος εκτέλεσε φάουλ από μακριά και αριστερά, ο Νούλας έπιασε ωραία γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, που σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης και εν συνεχεία απομάκρυνε ο Γενιτσαρόπουλος Κ.
14΄: Μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου στον Κουρλό, ο οποίος κινήθηκε μέσα από την περιοχή και δεξιά, σούταρε και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.
15΄: Ο Σταμούλης έκανε την επέλαση από αριστερά, σούταρε διαγώνια, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κόκκοτου.
23΄: Ο Μπουμπουρής εκτέλεσε φάουλ, ο Γενιτσαρόπουλος Κ. μετά από αδράνεια των αντιπάλων έπιασε μέσα από την περιοχή ξαφνικό γυριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
29΄: Ο Πάτρου έκανε απρόσεκτη πάσα, ο Κορέντζελος έκλεψε και πλάσαρε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Κόκκοτος μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία με διπλή προσπάθεια.
30΄: Ο Ηλιάδης σέντραρε από δεξιά, η προβολή του Κουρλού κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
40΄: Ο Πάτρου έκανε βαθιά μπαλιά, ο Χρυσαφόπουλος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ, αφού η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη άνοιξε το σκορ (0-1).
44΄: Μακρινό γέμισμα του Πάτρου από δεξιά, ο Νούλας έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Κουρλό, που σούταρε από καλή θέση πάνω από το αντίπαλο τέρμα.

Β΄ Μέρος

Κυριαρχία και δίκαιη νίκη Αιόλου
Πετυχαίνοντας ένα ακόμη γκολ, έχοντας ένα επιπλέον δοκάρι και σπουδαίες ευκαιρίες ο Αίολος έφτασε στην νίκη με 2-0 απέναντι στην κάκιστη Μυρίκη.

Δεύτερο δοκάρι
Με το «καλημέρα» το δευτέρου ημιχρόνου ο Αίολος είχε δοκάρι. Ο Δημήτρης Κουρλός τροφοδοτήθηκε από τον Μιχάλη Νούλα και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη.



Μοναδικές ευκαιρίες με τους ίδιους «δράστες»
Οι «Αιολίτες» θα μπορούσαν πολύ ευκολότερα να «καθαρίσουν» την νίκη τους, σπαταλώντας σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 62΄ ο Δημήτρης Κουρλός και δυο φορές ο Μιχάλης Νούλας στο 72΄ και στο 76΄ σούταραν άουτ από καλές θέσεις για γκολ.



Πρώτο επίσημο του Τύμπα


Ο νεοαποκτηθείς Δημήτρης Τύμπα πέρασε στο γήπεδο στο 59΄ και έκανε την «παρθενική» του εμφάνιση με τον Αίολο. Είχε μείνει ελεύθερος από την Κρέντη και αποτήθηκε από τον Αίολο την τελευταία ημέρα των επανεγγραφών.



Έχασε τον Ζαραβέλη-Στα μπακ ο Λέρης

 












Ο δεξιός μπακ της Μυρίκης Κώστας Ζαραβέλης χτύπησε στο χέρι και αντικαταστάθηκε στο 67΄ από τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο. Σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα πέρασε ο μέσος Χρήστος Λέρης.


Εξιλέωση με πέναλτι για τον Κουρλό


Στο 84΄ οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου γκολ. Ο Δημήτρης Κουρλός ευστόχησε σε πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Κουρλός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς με πέναλτι, ενώ είχε πετύχει γκολ από την «άσπρη βούλα» και στο κύπελλο. Η παρουσία των Κουρλού και Νούλα δίνει άλλη «αίγλη» στην επίθεση του Αιόλου, καθώς οι δυο ποδοσφαιριστές ήταν αρκετά κινητικοί.





Περιορισμένη η Μυρίκη


Οι παίχτες του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν αρκετά κακοί στο δεύτερο 45λεπτο. Περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και είχαν μόλις δυο τελικές προσπάθειες με τον Γιώργο Κορέντζελο.

Ντεμπούταραν Λιάγκος & Π. Γενιτσαρόπουλος














Την πρώτη τους παρουσία με την φανέλα του Αιόλου έκαναν ακόμη δυο ποδοσφαιριστές, που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Χρόνο συμμετοχής πήραν ο Πολυχρόνης Λιάγκος και ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος, που αγωνιζόταν στον Απεραντιακό.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Ράικος Γ. έκανε την κάθετη μπαλιά για τον Νούλα, που πάσαρε δεξιά του στον Κουρλό, που έπιασε δυνατό σουτ εντός περιοχής, που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης.
50΄: Χτύπημα φάουλ του Κουρλού από καλό σημείο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
62΄: Ο Ράικος Ν. τροφοδότησε τον Κουρλό, ο οποίος έπαιξε το 1-2 με τον Χρυσαφόπουλο και σούταρε διαγώνια λίγο άουτ από αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
72΄: Ο Ράικος Ν. βρήκε τον Νούλα, ο οποίος μπήκε ταχύτατα στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Μεριγκούνη.
76΄: Ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Κουρλός έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Νούλα, ο οποίος σούταρε απευθείας πάνω από την αντίπαλη εστία.
82΄: Σουτ του Κορέντζελου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτου.
84΄: Ο Κουρλός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Γενιτσαρόπουλο Κ., κερδίζοντας πέναλτι. Ο παθών Κουρλός σημάδεψε στο κέντρο της εστίας του Μεριγκούνη και έκανε το 0-2.
91΄: Καλό μπάσιμο και σουτ του Χρυσαφόπουλου από θέση αριστερά πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
92΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε το λάθος, ο Κορέντζελος πλάσαρε και ο γκολκίπερ του Αιόλου μάζεψε στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος Κ., Γκορόγιας, Σταμούλης, Μπουμπουρής, Σιταράς, Πάτρου, Ηλιάδης, Χρυσαφόπουλος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Γενιτσαρόπουλος Κ., Κορέντζελος
Αίολος: Χρυσαφόπουλος, Ηλιάδης, Αζακάς, Νικολάου, Τριανταφυλλόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Στο σημερινό αγώνα ξεκινήσαμε, έχοντας καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε 2-3  περιπτώσεις για γκολ και απειληθήκαμε σε ένα στημένο, το οποίο ο αντίπαλος είχε το δοκάρι. Στο 40΄ σε μια αδράνεια και ένα λάθος μας, δεχτήκαμε το πρώτο τέρμα και εκεί χάσαμε το παιχνίδι. Εμείς δεν αντιδράσαμε καθόλου στα εναπομείναντα λεπτά. Ήμασταν πάρα πολύ κακοί, όλοι μας και περισσότερο εγώ, γιατί δεν βρήκα τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου. Είμαι προβληματισμένος όχι για την ήττα, αλλά για την εμφάνιση μας. Θα προσπαθήσω να βρω λύσεις. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου, που κέρδισε δίκαια.»



Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Το σημερινό παιχνίδι γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο, παίζαμε με έναν δυνατό αντίπαλο. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να παίξουμε με δύναμη και με πάθος. Σίγουρα θέλαμε την νίκη και μέσα από το πολύ καλό παιχνίδι που κάναμε, ήμασταν εμείς αυτοί που πήραμε τους 3 βαθμούς. Πιέσαμε αρκετά τον αντίπαλο, είχαμε την κατοχή της μπάλας και πέρα από τα δυο γκολ που σημειωθήκανε, δημιουργήσαμε πολλές φάσεις ακόμη, μέσα από πολύ καλές ομαδικές ενέργειες, αλλά δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης στο πρωτάθλημα και να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί πραγματικά για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος δείχνουνε μια πολύ καλή εικόνα της ομάδας και κατανοούν τα πράγματα, που δουλεύουμε στις προπονήσεις.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(67΄ λ.τρ Γενιτσαρόπουλος Χ.), Παχής(51΄ Φούκας), Γενιτσαρόπουλος Κ., Γκορόγιας, Κρασιάς, Σταμούλης, Μπουμπουρής Α., Κορέντζελος, Σιταράς Α.(60΄ Φύκας), Λέρης

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Αζακάς, Νικολάου, Πάτρου, Τριανταφυλλόπουλος, Ράικος Ν., Ράικος Γ.(59΄ Τύμπας), Ηλιάδης, Κουρλός(89΄ Γενιτσαρόπουλος Π.), Χρυσαφόπουλος, Νούλας Μ.(80΄ Λιάγκος)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Κώστας Αναγνώστου(ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος