Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 1-2

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Φραγκίστας από το Ραπτόπουλο και στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε ξανά μέσα στην έδρα των «ακριτών» με σκορ 1-2.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/10 στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και άρχισε στις 4.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών και κάτω από συννεφιά.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα γνώρισε και αυτή την αγωνιστική την ήττα. παρότι πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Οι «ακρίτες» είχαν αρκετά καλά διαστήματα σε απόδοση, ωστόσο εκτέθηκαν από την άμυνα τους σε αρκετές περιπτώσεις από τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς του αντιπάλου. Η Δόξα έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ με 0-1 στο πρώτο μέρος και εν συνεχεία δέχτηκε και δεύτερο γκολ στην επανάληψη. Δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειες της και μείωσε με γκολ του επιθετικού Βασίλη Νταβαρίνου.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα, παίζοντας έξυπνα και με ταχύτατες αντεπιθέσεις κατάφερε να επικρατήσει και στο πρωτάθλημα μέσα στο Ραπτόπουλο και να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσης της βαθμολογίας. Προηγήθηκε πολύ νωρίς στο σκορ με τέρμα του Γιάννη Μπισμπίκη και πρόσεξε περισσότερο την άμυνα της. Στο δεύτερο μέρος μετά το 0-2 του Κώστα Κατσαδούρου απώλεσε αρκετές ευκαιρίες, για να «κλειδώσει» την νίκη, ωστόσο δεν της μετουσίωσε σε γκολ και το «πλήρωσε» δεχόμενη την μείωση από τους γηπεδούχους.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική το Ραπτόπουλο αγωνίζεται στο Καρπενήσι απέναντι στην Μυρίκη, ενώ η Φραγκίστα υποδέχεται την Κρέντη. Το Ραπτόπουλο βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τα Άγραφα χωρίς βαθμό, ενώ η Φραγκίστα είναι στην 5η θέση, έχοντας 4 βαθμούς.

Μικρή προσέλευση
Η αναμέτρηση του Ραπτοπούλου είχε μικρότερη προσέλευση σε σχέση με τα προηγούμενα εντός έδρας ματς της ομάδας. Την παρακολούθησαν περίπου 30 με 40 θεατές.



Οδηγίες από Σερπάνο-Μπαστάνη

 












Ο 49χρονος Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία Αριστερά) έδινε οδηγίες από πλευράς φιλοξενούμενων. Ο ποδοσφαιριστής έκανε το ντεμπούτο στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στ τελευταίο 7λεπτο της αναμέτρησης. Ενώ για τους γηπεδούχους οδηγίες και τις αλλαγές από τον πάγκο έκανε και σε αυτό το παιχνίδι ο Πρόεδρος Φάνης (Α) Μπαστάνης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος κατά το παρελθόν υπήρξε και τερματοφύλακας της ομάδας.




Στην κερκίδα ο Μπράζιας


Ο τέως Πρόεδρος του Ραπτοπούλου Δήμος Μπράζιας και νυν ενεργός μέλος της Ευρυτανικής διαιτησίας παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα. Δεν ορίστηκε ως βοηθός μετά από αίτημα της Φραγκίστας. Στα προηγούμενα εντός ματς του Ραπτοπούλου είχε εκτελέσει χρέη πρώτου βοηθού και ήταν ακριβοδίκαιος.


2/2 για Φραγκίστα
Ο Α.Π.Ο.Δ.Φ. πέρασε νικηφόρα από το Ραπτόπουλο και για τα προημιτελικά του κυπέλλου, όσο και για πρωτάθλημα. Στο κύπελλο είχε επικρατήσει με σκορ 2-4.

Τιμωρημένος ο Μπισμπίκης
Ο μέσος Βασίλης Μπισμπίκης της Φραγκίστας δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ,καθώς αποβλήθηκε στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Θα επιστρέψει την επόμενη αγωνιστική στο ματς με την Κρέντη.

Στον πάγκο οι Πρόεδροι 



Από τους πάγκους της ομάδας του παρακολούθησαν τις αναμετρήσεις οι Πρόεδροι των ομάδων Φάνης Μπαστάνης (Ραπτόπουλο) και Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα). Το παρών έδωσε ο γενικός γραμματέας της Φραγκίστας Θοδωρής Τουφεκούλας (Φωτογραφία) και το διοικητικό στέλεχος της Δόξας και πρώην πρόεδρος της Θανάσης Παπαδήμος.

11αδάτοι Μάκκας & Π. Καζάκος

 












Για πρώτη φορά στην αρχική 11αδα της Δυτικής Φραγκίστας αγωνίστηκε ο αριστερός μπακ Κώστας Μάκκας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο αριστερός μέσος Πάνος Καζάκος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Μπισμπίκη (Τιμωρημένος) και Ταξιάρχης Γούλας (Απουσίαζε).

4 αλλαγές
 

Ο Φάνης Ντζίμας κατέβασε τους γηπεδούχους με 4 τροποποιήσεις στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τον Αίολο. Ντεμπούτο για φέτος έκανε ο γκολκίπερ Κώστας Ντάλλης (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Φάνης Ντζίμας (Φωτογραφία Κέντρο) και στην επίθεση ο Βασίλης Νταβαρίνος, στην μεσαία γραμμή έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα ο Θωμάς Γεωργαλής (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Αλέκου Γούλα (Απουσίαζε), Αλέξανδρου Αζούκη (Τραυματίας), Δημήτρη Ζαχαράκη και Βασίλη Γεωργαλή, που απουσίαζαν.

Σε δυσχερή θέση
Το Ραπτόπουλο μετά από 3 αναμετρήσεις εκ των οποίων οι 2 στο γήπεδο του δεν έχει αποστάσει κάποιο βαθμό και βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση.

Ξεχώρισε ο Ντάλλας


Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιήσε ο έμπειρος μέσος Γιάννης Ντάλλας, ο οποίος κέρδισε πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και βοήθησε τα μέγιστα για να φύγει η ομάδα του με το διπλό από το Ραπτόπουλο.

Α΄ μέρος

1η επίσκεψη και 0-1


Η Φραγκιστιανοί στην πρώτη τους επίσκεψη στην περιοχή του Κώστα Ντάλλη άνοιξαν το σκορ. Ο Μάκης Ζήκας έκανε την μπαλιά, ο Λάμπρος Παπαδήμος απέκρουσε με το κεφάλι (Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η τροποποίηση του νέου κανονισμού του οφσάιντ στα Ευρυτανικά γήπεδα) και ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) μπήκε τετ α-τετ απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ πλάσαρε στην αριστερή του γωνία και άνοιξε το σκορ.




Ξεπέρασε την ψυχρολουσία


Παρά την ψυχρολουσία του 0-1 οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση της και κυρίως με στημένα και προσπάθειες του Βασίλη Νταβαρίνου έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις απειλητικοί. Πίεσαν τον αντίπαλο και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 30ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Θωμά Γεωργαλή, ο Γιώργος Λαθύρης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του συμπαίκτη του Γιώργου Νταλαφούρα και στο 40ο λεπτό μετά από κόρνερ του Βασίλη Νταβαρίνου, η κεφαλιά του Πάνου Παπαδήμου (Φωτογραφία) έφυγε άουτ.



Με αντεπιθέσεις
Η Φραγκίστα ήταν αμυντικά στημένη στο πρώτο μέρος, ωστόσο έκανε την ζημία μέσα από γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 38ο λεπτό ο Γιάννης Μπισμπίκη από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από την εστία του Ραπτοπούλου.


Απόκρουση και δοκάρι
Στο 36ο λεπτό ο έμπειρος Κώστας Κατσαδούρος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Κώστας Ντάλλης απέκρουσε σωτήρια την μπάλα με την βοήθεια της ρίζας της δεξιάς δοκού του τέρματος του.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Εκτέλεση φάουλ του Γεωργαλή από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό «Γ» του Λαθύρη.
13΄: Ο Ζήκας έκανε την μπαλιά πίσω από το κέντρ,  ο Παπαδήμος Λ. απέκρουσε προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Μπισμπίκης Ι. βγήκε τετ α τετ με τον Ντάλλη και πλάσαρε υποδειγματικά στην αριστερή του γωνία, ανοίγοντας το σκορ (0-1).
22΄: Ο Γούλας έδωσε στον Νταβαρίνο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Λαθύρης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ψηλά σε κόρνερ.
30΄: Ο Γεωργαλής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Νταλαφούρας έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον γκολκίπερ της ομάδας του να αποκρούει δύσκολα από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
36΄: Χαμηλή δυνατή εκτέλεση φάουλ του Κατσαδούρου από καλή θέση απέκρουσε ο Ντάλλης και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε και στην ρίζα της κάθετης δεξιάς δοκού.
38΄: Ο Ζήκας έδωσε για τον Μπισμπίκη Ι. που σούταρε πάνω από το τέρμα του Ραπτοπούλου.
40΄: Ο Νταβαρίνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η εξ επαφής κεφαλιά του Παπαδήμου Π. έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Δόξας.
43΄: Ο Διαμαντής πάσαρε στον Νταβαρίνο, που πλάσαρε από καλή θέση και ο Λαθύρης μπλόκαρε εύκολα.

Β΄ Μέρος

Ελαφριά υπεροχή
Το Ραπτόπουλο ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης είχε την ελαφριά υπεροχή. Άλλη μια καλή ευκαιρία έχασε στο δεύτερο μέρος ο Πάνος Παπαδήμος που στο 75΄ μετά την σέντρα του Θωμά Γεωργαλή από δεξιά σούταρε και ο πορτιέρο της Φραγκίστας μπλόκαρε σταθερά.


Δεύτερο γκολ με «Κάτσα»


Η ομάδα της Φραγκίστας έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος στο 67ο λεπτό, όταν ο Γιάννης Μπισμπίκης σέντραρε από αριστερά και ο Κώστας Κατσαδούρος (Φωτογραφία) από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το 0-2. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έντονα από ποδοσφαιριστές, καθώς και από τον πάγκο της ομάδας.




Ευκαιρίες να το «καθαρίσει»


Η Φραγκίστα παίζοντας με τον «αέρα» του 0-2 απώλεσε 2-3 καλές στιγμές να καθαρίσει το ματς. Σημαντικότερο ήταν αυτή στο 78ο λεπτό όταν μετά το πλασέ του Γιάννη Μπισμπίκη, ο Πάνος Γερονίκος (Φωτογραφία) δεν μπόρεσε εξ επαφής να σκοράρει. Στην επόμενη φάση προήλθε το γκολ της μείωσης από το Ραπτόπουλο. Ο Γερονίκος αστόχησε και 82ο λεπτό όταν μετά την μπαλιά του Μάκη Ζήκα από καλή θέση σούταρε αρκετά άουτ.



Μπήκε στο ματς στο παρά 11


11 λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90ου λεπτού οι «ακρίτες» μπήκαν στο ματς, όταν μείωσαν στο τελικό 1-2. Ο Λάμπρος Παπαντζίμας πάσαρε στον Βασίλη Νταβαρίνο (Φωτογραφία), που με άπιαστο σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γιώργου Λαθύρη και μείωσε στο τελικό 1-2.



Ντεμπούτο για 2

 












Την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ κατέγραψε ο 18χρονος δεξιός μέσος Χάρης Καραντζούνης (Φωτογραφία Αριστερά) του Ραπτοπούλου. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για την φετινή σεζόν έκανε το 49χρονος Γιώργος Σερπάνος (Φωτογραφία Δεξιά) των φιλοξενούμενων.

Οι καλύτερες φάσεις
46΄: Ο Γούλας  ελίχτηκε εκτός περιοχής και σούταρε λίγο άουτ από την δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων.
58΄: Σουτ του Γεωργαλή εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Λαθύρης.
60΄: Νέο σουτ του Γεωργαλή μέσα από την μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξιά μπλόκαρε εύκολα ο πορτιέρο της Φραγκίστας.
62΄: Ο Καζάκος Γ. έκανε την μπαλιά για τον Κατσαδούρο, που έκανε την προβολή από κοντά, η οποία πέρασε πάνω από την εστία του Ντάλλη.
65΄: Πλασέ του Κατσαδούρου από τα όρια της περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
67΄: Ο Μπισμπίκης Ι. σέντραρε από αριστερά και ο Κατσαδούρος στο δεύτερο δοκάρι από κοντά με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Ραπτοπούλου διαμόρφωσε το 0-2.
75΄: Ο Γεωργαλής σέντραρε από δεξιά και τον πλασέ του Παπαδήμου Π. από τα όρια της μικρής περιοχής κοντραρίστηκε σε αμυντικά και εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Λαθύρη.
78΄: Ο Μπισμπίκης Ι. βρέθηκε στην περιοχή από αριστερά χωρίς πίεση, πλάσαρε και ο Γερονίκος Π.  μπήκε στην πορεία της μπάλας και εξ επαφής σε κενή εστία δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση διαρκείας ολοκληρώθηκε με σουτ του Μπισμπίκη Ι., που μπλόκαρε ο Ντάλλης.
79΄: Ο Παπαντζίμας έδωσε στον Νταβαρίνο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με σουτ στο αριστερό «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων μείωσε στο τελικό 1-2.
82΄: Ο Ζήκας βρήκε με όμορφη κάθετη τον Γερονίκο Π., που μέσα από την περιοχή και δεξιά χωρίς πίεση πλάσαρε αρκετά άουτ.
87΄: Πλασέ του Νταβαρίνου από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΔΦ.

Κίτρινες Κάρτες
Καζάκος Π., Ζήκας

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Νταβαρίνος, Παπαδήμος Π.
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Ι., Μακρής, Κατσαδούρος

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας για την νίκη και στην δική μου ομάδα. Σήμερα πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι, απλά κάναμε δυο λάθη στην άμυνα και φάγαμε δυο γκολ. Δεν κινδυνέψαμε και είχαμε πιο πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Έχουμε πρόβλημα στο γκολ και πιο πολύ τα αγωνιστικά προβλήματα πίσω στην άμυνα δεν μας επέστρεψαν να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.»
Σε ερώτηση μας για την χαμηλή βαθμολογική θέση της ομάδας είπε τα εξής: «Είμαστε καινούργια ομάδα, δεν έχουμε έμπειρους παίκτες, μεταγραφές δεν κάναμε και στηριζόμαστε σε  νεαρά παιδιά και δεν υπάρχει σταθερή 11αδα. Το θέμα είναι να παίζουμε καλά, όπως σήμερα. Άμα συνεχίσουμε έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα.» 

Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Θέλαμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι, αν και ξέραμε ότι θα δυσκολευτούμε, γιατί είχαμε δυο σημαντικές απουσίες του Βασίλη Μπισμπίκη από το κέντρο και του Ταξιάρχη του Γούλα από την επίθεση. Ευτυχώς τα παιδιά που μπήκαν στην θέση τους κάλυψαν στο έπακρο την απουσία τους.  Με έναν άψογο Γιάννη Ντάλλα στην άμυνα και με  τον Γιάννη Μπισμπίκη μπροστά στην θέση του καθαρού σέντερ φορ μπορέσαμε και πήραμε του 3 πολύτιμους βαθμούς.  Η νίκη αυτή μας ανέβασε βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Η ομάδα κινείται σε καλά πλαίσια. Είμαστε μια ομάδα φέτος υπολογίσιμη, όπως έχω πει δικαιώνομαι για αυτό που έχω πει στο παρελθόν. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου, οι οποίοι ορισμένοι αν και αγωνίστηκαν τραυματίες,  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Η τύχη ήταν με το μέρος στο πρώτο μέρος, καθώς παίζαμε αμυντικά και δεν δεχτήκαμε γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Για δεύτερη φορά η φιλοξενία του Ραπτοπούλου ήταν άψογη. Η διαιτησία του Γιώργου Στοφόρου ήταν άψογη και εάν συνεχίσει έτσι θα γίνει από τους καλύτερους διαιτητές του τοπικού. Ακολουθούν δύσκολοι αγώνες βαθμολογικά με αρχή το ματς με την Κρέντη στο γήπεδο μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια στο Ραπτόπουλο και εμείς συνεχίζουμε δυναμικά.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Τσιάμης(82΄ Πέτσας), Παπαντζίμας, Αλέστας(68΄ Καραντζούνης), Ντζίμας, Παπαδήμος Λ., Παπαδήμος Π., Διαμαντής(54΄ Μπαστάνης Θ.(Ε)), Νταβαρίνος, Γούλας, Γεωργαλής Θ.

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Λαθύρης Γ., Μάκκας, Μακρής Δ., Νταλαφούρας, Περούλας Γ., Ντάλλας Ι., Γερονίκος Π.(83΄ Σερπάνος), Καζάκος Π.(62΄ Καζάκος Γ.), Κατσαδούρος(91΄ Λαθύρης Α.), Ζήκας, Μπισμπίκης Ι.

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μώκος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος