Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Στις 11/1 αρχίζει η Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ


Με ανακοίνωση που έχει εξέδωσε εδώ και αρκετό καιρό η Ένωση Σωματείων Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ανακοινώνει ότι η Γ΄ κατηγορία θα αρχίσει στις 11 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα έχει η Π.Α.Κ., ωστόσο το Καρπενήσι είναι πολύ πιθανό να έχει εκπροσώπηση για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών από τον νεοσύστατο Άτλαντα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο 4 της προκήρυξης, το οποίο αναφέρει ότι κάθε ομάδα πρέπει να έχει δηλώσει στην 12αδα της 2 παίκτες κάτω των 20 ετών (Γεννημένοι μετά την 1/1/1993). Η κάθε ομάδα θα πρέπει σε 1η και 2η περίοδο να παίζει καθ όλη την διάρκεια με 1 μικρό.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για την Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους και λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει η κλήρωση και ο καταρτισμός των ομίλων (1-3 ανάλογα τον αριθμό των συμμετοχών). Εάν κάποια ομάδα από την Ευρυτανία δηλώσει συμμετοχή θα τοποθετηθεί μαζί με τις ομάδες της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας, εφόσον δημιουργηθούν 3 όμιλοι.