Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Άγραφα-Φραγκίστα 2-0

Τα Άγραφα σκοράροντας από 1 φορά σε κάθε ημίχρονο συνέχισαν με νίκες. Αυτή την φορά νίκησαν την Φραγκίστα με 2-0 και «αναρριχηθήκαν» στον βαθμολογικό πίνακα.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν το Σάββατο (19/10) στο αθλητικό κέντρο για την 5η αγωνιστική της Α΄ κατηγορίας. Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 4.30 και έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκαναν εξαιρετικό πρώτο μέρος, όπου έπιασαν αρκετά καλή απόδοση παίζοντας και αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Μπισμπίκης. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο περίπου ρυθμό για 20 με 25 λεπτά, όταν με το δεύτερο γκολ του Λεωνίδα Κόγια εξασφάλισαν την νίκη τους. Σημαντικές ευκαιρίες απώλεσε ο Κώστας Καλύβας, ο οποίος είχε και 1 δοκάρι.
Η Φραγκίστα του Γιώργου Περούλα παρατάχτηκε αμυντικά και με στόχο να κρατήσει το μηδέν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού η ομάδα ηττήθηκε για πρώτη φορά εκτός έδρας. Οι «βυσσινί» βελτίωσαν στο δεύτερο μέρος την απόδοση τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση και δέχτηκε το 2ο τέρμα από λάθος στην άμυνα τους. Δοκάρι στο 0-0 και στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού είχε ο Ταξιάρχης Γούλας.
Την επόμενη (6η) αγωνιστική  η Φραγκίστα υποδέχεται το Σάββατο (26/10) τον Αίολο και τα Άγραφα την Κυριακή (27/10) αναμετρώνται εκτός έδρας με την Κρέντη. Τα Άγραφα με την 2η συνεχόμενη νίκη τους έφτασαν στην 4η θέση έχοντας 6 βαθμούς (Ποταμιά και Κρέντη έχουν αγώνα λιγότερο), ενώ η Φραγκίστα παρέμεινε στην 6η θέση μαζί με την Κρέντη με 4 βαθμούς.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Μόλις 30 φίλαθλοι βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο για να παρακολούθησαν την αναμέτρηση των Αγράφων με την Φραγκίστα. Η πλειοψηφία των φιλάθλων παρακολούθησε το ματς ΑΠΟΚ-Μυρίκη στο Δημοτικό στάδιο.


2η συνεχόμενη
Τα Άγραφα νίκησαν για 2η συνεχόμενο ματς και «αναρριχηθήκαν» αισθητά στον βαθμολογικό πίνακα μπαίνοντας στην προνομιούχο 4αδα (Ποταμιά και Κρέντη έχουν ματς λιγότερο). Αντίθετα η Φραγκίστα γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα της και παραμένει εκτός 4αδας.

Κράτησε το μηδέν
Για πρώτη φορά η εστία των Αγράφων έμεινε απαραβίαστη. Τα Άγραφα στις προηγούμενες 4 αναμετρήσεις είχαν δεχτεί γκολ.

Αδερφική μονομαχία


Αντίπαλοι βρέθηκαν τα αδέρφια Μπισμπίκη. Ο 21χρονος Δημήτρης αγωνίστηκε με τα Άγραφα και σκόραρε το 1ο τέρμα της ομάδας του, ενώ ο 26χρονος Βασίλης (Φωτογραφία) έπαιξε με την ομάδα της Φραγκίστας. Νικητής αναδείχτηκε ο μικρός αδερφός.

Σκοράρει με Φραγκίστα


Ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) των Αγράφων είχε σκοράρει και πέρυσι κόντρα στην Φραγκίστα με την φανέλα του Απεραντιακού στην εκτός έδρας επικράτηση της πρώην του ομάδας με σκορ 1-2. Η αναμέτρηση ήταν για την προτελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος.

Γκολκίπερ ο Κ.Σάλτης


Την εστία της Φραγκίστας υπερασπίστηκε ο Κώστας Σάλτης, καθώς ο βασικός γκολκίπερ Γιώργος Λαθύρης απουσίαζε. Ο ποδοσφαιριστής έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ. Φέρει σημαντική ευθύνη για το 2ο γκολ που δέχτηκε, ωστόσο έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.



Στην 11αδα ο Λαθύρης


Η Φραγκίστα εκτός του γκολκίπερ Σάλτη είχε μια ακόμη αλλαγή στο βασικό σχήμα της σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής. Στην αρχική 11αδα έπαιξε ο νεαρός Αχιλλέας Λαθύρης, ο οποίος πήρε την θέση του Δημήτρη Μακρή (Αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος).

Βασικοί Γιόγιος & Κ. Αρκουμάνης

 












Οι γηπεδούχοι είχαν 2 νέα πρόσωπα στην βασική τους 11αδα σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής με την Ποταμιά. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο ταλαντούχος 15χρονος γκολκίπερ Γιώργος Γιόγιος (Φωτογραφία Αριστερά) και στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο 25χρονος στόπερ Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Κατελούζου και Νίκου Κορέντζελου.

Ίδιο σκορ με πέρυσι
Τα Άγραφα είχαν επικρατήσει της Φραγκίστας και πέρυσι με 2-0. Η αναμέτρηση είχε γίνει στο Δημοτικό στάδιο. Οι Αγραφιώτες είναι αήττητοι στο γήπεδο τους απέναντι στον ΑΠΟΔΦ. Σε 3 αναμετρήσεις έχουν ισάριθμες νίκες, χωρίς να δεχτούν κάποιο τέρμα.

Α΄ μέρος

Άνηκε στους γηπεδούχους
Ολοκληρωτικά το πρώτο μέρος άνηκε στους Αγραφιώτες, οι οποίοι παίζοντας καλό ποδόσφαιρο είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και δίκαια προηγήθηκαν με 1-0.

Από τα πόδια του Μπούκα


Οι περισσότερες επιθέσεις των Αγράφων στο πρώτο 45λεπτο ξεκινούσαν από τα πόδια του έμπειρου μέσου Κώστας Μπούκας. Ο ποδοσφαιριστής έχει αρχίσει να προσφέρει πολλές λύσεις σε όλες τις γραμμές του γηπέδου.

Δοκάρι για τον ΑΠΟΔΦ


Στο 17ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία, όταν ο 18χρονος μεσοεπιθετικός Ταξιάρχης Γούλας (Φωτογραφία) ξέφυγε από αριστερά από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.



Ισοφάρισαν τα δοκάρια


6 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν και αυτοί έχοντας δοκάρια. Μετά από συνδυασμό του Λεωνίδα Κόγια και του Βασίλη Ντότσικα, ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) δέχτηκε την μπάλα ξεμαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε από πλάγια αριστερά στο οριζόντιο δοκάρι του Κώστα Σάλτη.


Έκανε συστάσεις στον Τριανταφυλλόπουλο


Ο διαιτητής του αγώνα Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (Φωτογραφία) στο 32ο λεπτό του παιχνιδιού έκανε συστάσεις στον πάγκο των Αγράφων και συγκεκριμένα στον προπονητή τους Νίκο Τριανταφυλλόπουλο.



Προηγήθηκαν με «Μπί»
Στο 34ο λεπτό η υπεροχή των Αγράφων μετουσιώθηκε σε γκολ. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε όμορφα στην αριστερά γωνία του Κώστα Σάλτη ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.



Αμυντικά ο ΑΠΟΔΦ
Μόλις 2 καλές στιγμές είχε η Φραγκίστα στο πρώτο μέρος, η οποία παρατάχτηκε με αμυντικές βλέψεις. Η κακή εμφάνιση κόντρα στην Κρέντη συνεχίστηκε και στο Καρπενήσι απέναντι στα Άγραφα.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Μετά από λάθος του Αρκουμάνη, ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε από το ύψος της περιοχής άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.
8΄: Ο Καλύβας σέντραρε από αριστερά, ο Αθανασόπουλος πήγε να μπει στην φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Ντότσικα, που από το ύψος της περιοχής σούταρε πάνω από την εστία του Σάλτη.
13΄: Μετά από όμορφο συνδυασμό των γηπεδούχων ο Μπούκας ήταν ο τελικός αποδέκτης, ο οποίος σούταρε όμορφα εκτός περιοχής μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι της Φραγκίστας.
15΄: Ράπτης-Κατσαρής-Καλύβας συνδυάστηκαν και ο τελευταίος σούταρε από την γωνία της μεγάλης περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σάλτη.
17΄: Ο Γούλας Τ. ξέφυγε από τους αντιπάλους από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιόγιου.
22΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια σούταρε από αριστερά και ο γκολκίπερ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία.
23΄: Ο Κόγιας πάσαρε στον Ντότσικα και αυτός έδωσε με την σειρά του στον Καλύβα, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε όμορφα και σούταρε από πλάγια αριστερά στο οριζόντιο δοκάρι του Σάλτη.
28΄: Ο Ντότσικας σέντραρε από αριστερά, ο Αθανασόπουλος έδωσε στον Κατσαρή που μόνος από κοντά και θέση δεξιά σούταρε και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε σωτήρια.
30΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Κόγια πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
34΄: Μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ ο Μπισμπίκης Δ. ελευθερώθηκε και έκανε το ξαφνικό σουτ από μακριά με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας (1-0).
45΄+1΄: Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα απέκρουσε στο αριστερό του «Γ» σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Φραγκίστας και παράλληλα ο ρέφερι σφύριξε την λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Β΄ μέρος

Ίδια εικόνα
Το πρώτο 20λεπτο της επανάληψης παρουσίασε περίπου την ίδια εικόνα με το πρώτο μέρος. Οι Αγραφιώτες ήταν αρκετά καλύτεροι και αφού δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες σκόραραν το 2ο τέρμα τους στο ματς.

Νικήθηκε δις ο Καλύβας
Ο Κώστας Καλύβας των Αγράφων μετά το δοκάρι, ούτε στο 56ο λεπτό μπόρεσε να χριστεί σκορερ. Ο Βασίλης Ντότσικας έκανε την μπαλιά ο παίκτης των γηπεδούχων μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή του ΑΠΟΔΦ πλάσαρε και ο Κώστας Σάλτης μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Καλύβας σούταρε από κοντινή απόσταση, ωστόσο ο γκολκίπερ της Φραγκίστας τον νίκησε για ακόμη μια φορά.




Βελτιώθηκαν οι «βυσσινί»


Η Φραγκίστα στο δεύτερο μέρος  βελτιώθηκε αρκετά και πίεσε ψηλά, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ορισμένα κενά στην άμυνα. Ευκαιρία έχασε στο 48ο λεπτό ξανά ο Ταξιάρχης Γούλας, ο οποίος σούταρε από αριστερά και ο Γιόγιος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ 9 λεπτά αργότερα η κεφαλιά-«ψαράκι» του φορ Κώστα Κατσαδούρου (Φωτογραφία) πέρασε άουτ.

Διπλασιασμός με Κόγια


Στο 70ο λεπτό τα Άγραφα «κλείδωσαν» την νίκη τους σκοράροντας για 2η φορά στο παιχνίδι. Ο Δημήτρης Μπισμπίκης έκανε την σέντρα από αριστερά και ο 18χρονος Λεωνίδας Κόγιας με πλασέ από το ύψος του πέναλτι εύκολα πραγματοποίησε το τελικό 2-0. Ο γκολκίπερ Κώστας Σάλτης βρισκόνταν σε λάθος θέση και η εστία του έμεινε όλη άδεια(!)



Έπεσε ο ρυθμός
Μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος οι γηπεδούχοι «χαλάρωσαν» και ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε. Ωστόσο τα Άγραφα απώλεσαν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων σημαντική ευκαιρία με το 19χρονο Πάνο Μάρκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Κώστα Σάλτη.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μπισμπίκης Β. έκανε την μπαλιά για τον Γούλα Τ., ο οποίος κινήθηκε από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Γιόγιο να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία.
56΄: Ο Ντότσικας έκανε την μπαλιά, ο Καλύβας μπήκε τετ-α-τετ στην περιοχή από αριστερά πλάσαρε και ο αντίπαλος γκολκίπερ μπλόκαρε σωτήρια.
57΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε την σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά-«ψαράκι» του Κατσαδούρου στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
59΄: Ο Ράπτης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αθανασόπουλος άφησε την μπάλα να περάσει και ο Καλύβας σούταρε. Ο Σάλτης μπλόκαρε ξανά αυτή την φορά με 2πλη προσπάθεια.
70΄: Ο Μπισμπίκης Δ. έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Κόγιας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στο κέντρο του τέρματος, αφού ο γκολκίπερ Σάλτης είχε χάσει τον έλεγχο της εστίας και το τέρμα έμεινε ακάλυπτο για να γίνει το 2-0.
91΄: Μετά από συνεργασία των Καλύβα-Κατσαρή-Μάρκη, ο τελευταίος πλάσαρε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, ο οποίος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Μπούκας, Ντότσικας, Κατσαρής, Μάρκης, Ζήκας

Διακριθέντες
Άγραφα: Μπισμπίκης Δ., Καλύβας, Μπούκας, Ράπτης, Βαγενάς
Φραγκίστα : Γούλας Τ., Σάλτης Κ.

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Σήμερα κάναμε αρκετά καλή προσπάθεια, ειδικά στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Βελτιωνόμαστε πιστεύω από παιχνίδι σε παιχνίδι, δείχνουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θέληση.»







Γιώργος Περούλας (Φραγκίστα): «Γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στην ομάδα των Αγράφων και ότι ο αντίπαλος θα κατέβαινε δυνατά για να κυνηγήσει τους 3 βαθμούς.  Για αυτό και εμείς ξεκινήσαμε αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο, κλειστήκαμε πίσω, αν και είχαμε κάποιες ευκαιρίες να προηγηθούμε στο σκορ στην αρχή του ημιχρόνου. Δεχτήκαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους και  δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε και οι δυο ομάδες ευκαιρίες στην αρχή και το ματς κρίθηκε στο ποιος θα έβαζε πρώτος το γκολ. Στο δεύτερο μέρος  μπήκαμε πιο δυνατά, είχαμε ευκαιρίες, από το κέντρο και μπροστά ανοιχτήκαμε και πιέσαμε σε κάποιες φάσεις να βάλουμε γκολ, αλλά δεν ήμασταν τυχεροί, με αποτέλεσμα να δεχτούμε το 2ο γκολ από αδράνειας της άμυνας. Σε γενικά πλαίσια είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου γιατί σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Κρέντη, σήμερα βρήκαμε ξανά τον εαυτό μας. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολα ματς στην συνέχεια. Θέλω να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω και ότι θα επιστρέψουμε στα θετικά αποτέλεσμα. Θα κυνηγούμε κάποιους βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια. Καλή συνέχεια στα Άγραφα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Ράπτης, Μπισμπίκης Δ.(81΄ Κατσαρός), Αρκουμάνης Κ., Βαγενάς, Κόγιας, Μπούκας, Ντότσικας(72΄ Μάρκης), Αθανασόπουλος(60΄ Γιαννιώτης), Κατσαρής, Καλύβας

Φραγκίστα (Γιώργος Περούλας): Σάλτης Κ., Λαθύρης Α.(46΄ Μακρής Δ.), Γερονίκος Π., Νταλαφούρας, Περούλας Γ., Ντάλλας Ι.(70΄ Καζάκος Γ.), Μπισμπίκης Ι., Γούλας Τ., Μπισμπίκης Β.(Κ-Γ), Ζήκας, Κατσαδούρος(83΄Καζάκος Π.)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες:  Δημήτρης  Κολλημένος