Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 2-1

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού λυτρώθηκε ο ΑΠΟΚ, ο οποίος κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει των Αγράφων με 2-1.
Το παιχνίδι διεξήχθη την Κυριακή 6/10 στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και άρχισε στις 16:30. Γύρω στους 50 φίλαθλους είδαν τον αγώνα, που κρίθηκε κυριολεκτικά στην εκπνοή.
Ο ΑΠΟΚ βρέθηκε στο «καναβάτσο» και ήταν πίσω στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως έδειξε ψυχικά αποθέματα, φτάνοντας σε ακόμη μια νίκη. Σκόρερ των νικητών ήταν οι: Άλεξ Μπακαλίδης και Βασίλης Συγκελόπουλος, με τον δεύτερο να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 93΄. Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη βρίσκεται στην κορυφή με τον Αίολο, φτάνοντας τους 9 βαθμούς μετά το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι. Παρότι δεν ικανοποίησε με την απόδοση του κρατά τους νικηφόρους τρεις βαθμούς.
Τα Άγραφα βελτίωσαν το αγωνιστικό τους πρόσωπο μετά τα δυο πρώτα παιχνίδια, πρωταθλήματος αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την 3η συνεχόμενη ήττα. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είχε να αντιμετωπίσει ακόμη έναν δύσκολο αντίπαλο, που είναι από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Χρήστο Κατσαρή, κρατώντας την πρωτοπορία έως το 77΄. Τελικώς έμεινε με «άδεια χέρια».  Ο Κατσαντώνης μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας μαζί με το Ραπτόπουλο, μη έχοντας ακόμη βαθμολογική συγκομιδή.
Την επόμενη(4η) αγωνιστική οι νικητές θα αγωνιστούν στο ντέρμπι κορυφής με τον Αίολο, ενώ οι Αγραφιώτες θα τεθούν αντιμέτωποι με την Ποταμιά σε έναν καθοριστικό αγώνα.

Λίγος κόσμος
Εξ αιτίας του κρύου ο αγώνας παρότι ήταν ντέρμπι παρακολουθήθηκε από περίπου 50 φίλους του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.



Βίοι αντίθετοι
Το Βελούχι ύστερα από την πάροδο 3 αγωνιστικών μετρά ισάριθμες νίκες, ενώ ο Κατσαντώνης ισάριθμες ήττες. Μάλιστα η εστία του Παπαβασιλείου «παραβιάστηκε» για πρώτο φετινό ματς πρωταθλήματος.

Επιστράτευση Σώμαλη


Στον χώρο της διαιτησίας επέστρεψε ο Στέλιος Σώμαλης. Ο 37χρονος εκτέλεσε χρέη δεύτερου βοηθού. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνταν ως φροντιστής και παράγοντας του ΑΠΟΚ!.

Βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν σε επίσημο παιχνίδι μισό χρόνο μετά ύστερα από τον περιβόητο ημιτελικό των μπαράζ, που είχε λήξει με 2-2. Εν συνεχεία ακολούθησαν οι εκατέρωθεν ενστάσεις και εφέσεις με τις δυο ομάδες να μηδενίζονται και τον τίτλο να καταλήγει στην Μυρίκη.

3 νέα πρόσωπα


Επέστρεψε στο αρχικό σχήμα ο 15χρονος Πάνος Αντωνίου, που αντιμετώπισε την περυσινή του ομάδα. Φανέλα βασικού πήραν και οι: Βασίλης Συγκελόπουλος, Δημήτρης Ζαλοκώστας.
Εκτός αποστολής, αλλά παρών στον πάγκο ήταν ο Γιάννης Φλωράκης, ενώ αλλαγές εισήλθαν οι: Γιώργος Φαρμάκης και Πάνος Κουτσονίκας.

Ντεμπούτο Γιόγιου- Ξεκίνησε ο Ντότσικας














Ο 15χρονος τερματοφύλακας των Αγράφων Γιώργος Γιόγιος έκανε επίσημο ντεμπούτο με την νέα του ομάδα κόντρα στον ΑΠΟΚ, στον οποίο έπαιξε πέρυσι ως δανεικός από την Ακαδημία. Ο έμπειρος ανασταλτικός χαφ Βασίλης Ντότσικας άρχισε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα με τον Κατσαντώνη, καθώς δεν είχε αγωνιστεί κόντρα σε Αίολο και Μυρίκη.

Εντός Βαγενάς-Αθανασόπουλος














Φανέλα βασικού πήραν οι: Βασίλης Βαγενάς και Βαγγέλης Αθανασόπουλος . Απουσίαζαν οι: Βαγγέλης Καραγιώργος και Νίκος Κορέντζελος, ενώ αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Πάνος Μάρκης και Κώστας Καλύβας.

Ενάντια στο Βελούχι


Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του Κατσαντώνη Μιχάλης Ράπτης αντιμετώπισε τον ΑΠΟΚ, στον οποίο αγωνίστηκε την περασμένη σαιζόν.

Α΄ Μέρος

Υπερείχε ο ΑΠΟΚ


Με κύριους «δράστες» τους Άλεξ Μπακαλίδη και Άλεξανδρο Γενιτσαρόπουλο ο ΑΠΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα. Έως το 25΄ ήταν ανώτερος, με την εικόνα του αγώνα να αλλάζει στην συνέχεια.



Δοκάρι από «Μπάκα»
Πολύ κοντά στο γκολ έφτασαν οι γηπεδούχοι με τον Μπακαλίδη στο 15΄ από χτύπημα φάουλ του Ζαλοκώστα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στο 23΄ από τροφοδότηση του Γενιτσαρόπουλου ο «Μπάκα» νικήθηκε από τον Γιόγιο, που έκανε ωραία επέμβαση.

Κόντρα στην ροή 0-1 ο Κατσαρής


Στην πρώτη τους αξιόλογη φάση οι παίχτες των Αγράφων προηγήθηκαν στο σκορ. Στο 27΄ ο Κώστας Μπούκας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Βασίλη Συγκελόπουλου, πάσαρε στον Χρήστο Κατσαρή, που νίκησε μέσα από την περιοχή τον συνονόματο του Παπαβασιλείου. Ο 20χρονος έχει πετύχει και τα δυο γκολ της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο και στην ίδια εστία.




Ισορροπία στα επόμενα 20΄
Μετά το γκολ του Κατσαρή τα Άγραφα ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι την λήξη του ημιχρόνου το υπέρ τους 0-1.

Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Συγκελόπουλος έκανε σέντρα πίσω από το κέντρο, βρήκε τον Μπακαλίδη, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε ψηλά πάνω από την αντίπαλη εστία.
10΄: Ο Ντουφεκιάς τροφοδότησε τον Μπακαλίδη από το κέντρο, η κεφαλιά του τελευταίου από τα όρια της περιοχής πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιόγιου, που είχε κάνει έξοδο.
15΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα από το κέντρο και αριστερά, ο Μπακαλίδης μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγράφων.
22΄: Ο Κατσαρής χτύπησε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τοίχος, ο Βαγενάς σούταρε πάνω στην κίνηση εκτός περιοχής αρκετά άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
23΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, ο Μπακαλίδης σούταρε, υποχρεώνοντας τον Γιόγιο να αποκρούσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
27΄: Μετά από λάθος του Συγκελόπουλου μέσα στην περιοχή, ο Μπούκας έκλεψε και πάσαρε στον Κατσαρή, που με σουτ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαβασιλείου και εν συνεχεία στα δίχτυα(0-1).
36΄: Ο Κατσαρής σέντραρε από αριστερά, η άμυνα του Βελουχίου έδιωξε και ο Κόγιας με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε, με τον Παπαβασιλείου να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
45΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, ο Μπακαλίδης στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, η οποία πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.

Β΄ Μέρος

Το έφερε «τούμπα»
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΑΠΟΚ να μπαίνει ξανά πιο δυναμικά και τα Άγραφα να ισορροπούν και να απειλούν με τον Μάρκη, που είχε μάλιστα και δοκάρι. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι στο τελευταίο 15αρτο και να πάρουν τους τρεις βαθμούς με περιπετειώδη τρόπο.

Αναγκαστική αλλαγή














Ο στόπερ Κώστας Αρκουμάνης αποχώρησε λόγω τραυματισμού κατά την διάρκεια της ανάπαυλας και ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος πέρασε στην θέση του τον Κώστα Καλύβα.

Απομάκρυνε Αθανασούλια


Στο 47ο λεπτό ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλο απομάκρυνε από τον πάγκο των Αγράφων τον ποδοσφαιριστή Λάμπρο Αθανασούλια (Ήταν εκτός 18αδας) για διαμαρτυρία του μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Ντουφεκιά στον Αθανασόπουλο.


Ευκαιρία και δοκάρι Μάρκη


Ο νεοεισελθών Πάνος Μάρκης απώλεσε δυο σημαντικές ευκαιρίες για το 0-2. Πρώτα στο 61΄ νικήθηκε από τον Χρήστο Παπαβασιλείου, ενώ ο 19χρονος με σουτ στο 72΄ έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο δοκάρι.

Ισοφάριση με ποιον άλλον…τον Μπακαλίδη-Διαμαρτυρίες για οφσάιντ


Ένα λεπτό μετά το δοκάρι του Κατσαντώνη ο ΑΠΟΚ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Άλεξ Μπακαλίδης «εκτέλεσε» μετά από συνδυασμό Γενιτσαρόπουλου-Τσιλίκα. Ο 32χρονος έφτασε τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον β΄ βοηθό Σώμαλη για οφσάιντ στο γκολ του Μπακαλίδη.




Καθοριστικός ο Τσιλίκας


Ο επιθετικογενής Σάκης Τσιλίκας πέρασε στο γήπεδο στο 56΄ και αποτέλεσε την δεύτερη αλλαγή του Γιάννη Φλωράκη. Αποδείχτηκε καθοριστικός, καθώς είχε μερίδιο και στα δυο τέρματα.

Λύτρωση με Συγκελόπουλο


Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάκης Τσιλίκας σέντραρε και ο αριστερός μπακ Βασίλης Συγκελόπουλος με κεφαλιά χάρισε ακόμη τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Ο 33χρονος είχε υποπέσει σε λάθος στην φάση του 0-1 και πήρε το «αίμα» του πίσω. Το τέρμα πανηγυρίστηκε έξαλλα.






Πανηγυρισμοί των νικητών
Την σπουδαία νίκη τους πανηγύρισαν με το τελευταίο σφύριγμα του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ.



Επεισοδιακό φινάλε
Μετά την επίτευξη του 2-1 υπήρξε αψιμαχία μεταξύ του ποδοσφαιριστή των Αγράφων Βασίλη Ντότσικα και του προπονητή του ΑΠΟΚ Γιάννη Φλωράκη εξ αιτίας σκληρών μαρκαρισμάτων, που υπήρξαν εκατέρωθεν. Ύστερα από την λήξη του αγώνα λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια ο Πάνος Ζωχάκης (Παίχτης των Αγράφων) και ο Γενικός Αρχηγός του ΑΠΟΚ Νεκτάριος Καρδαμπίκης, με τους δυο άνδρες να έχουν έντονη λογομαχία.






Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ωραία ενέργεια και πάσα του Ζαλοκώστα στον Σαΐτη, που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε πάνω από την εστία του Γιόγιου.
50΄: Απευθείας φάουλ του Μπακαλίδη από μακρινή απόσταση μπλόκαρε στο κέντρο του τέρματος του ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
59΄: Ο Ζαλοκώστας πάσαρε στον Τσιλίκα, που έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά, με τον Γιόγιο να μαζεύει στην αριστερή του γωνία.
61΄: Ο Ράπτης τροφοδότησε τον Μάρκη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με χαμηλό σουτ υποχρέωσε τον Παπαβασιλείου να αποκρούσει με δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.
64΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα από θέση δεξιά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
72΄: Ξαφνικό σουτ του Μάρκη μετά από λάθος της άμυνας από δεξιά και πολύ κοντά απέκρουσε με δυσκολία ο Παπαβασιλείου, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και πέρασε σε κόρνερ. Ο Ντότσικας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κρίντας απομάκρυνε στο πρώτο δοκάρι, ο Θεοχάρης έξω από την περιοχή σούταρε, με τον Παπαβασιλείου να διώχνει σε νέο κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
73΄: Ο Γενιτσαρόπουλος συνεργάστηκε όμορφα με τον Τσιλίκα, ο τελευταίο έκανε παράλληλη πάσα στον Μπακαλίδη, που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε στην δεξιά κλειστή γωνία του Γιόγιου, «γράφοντας» το 1-1.
87΄: Απευθείας χτύπημα κόρνερ του Συγκελόπουλου από δεξιά απέκρουσε με υπερένταση ο Γιόγιος σε ένα ακόμη κόρνερ.
93΄: Ο Τσιλίκας σέντραρε από δεξιά, ο Συγκελόπουλος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κίτρινες Κάρτες
Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Κουτσονίκας, Φαρμάκης, Τσιλίκας, Μπούκας, Γιαννιώτης, Βαγενάς, Ντότσικας, Αθανασόπουλος

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Ζαλοκώστας, Τσιλίκας, Γενιτσαρόπουλος
Άγραφα: Κατσαρής, Μπούκας, Μάρκης

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι ήταν μια δύσκολη νίκη για μας, δεν παρουσιαστήκαμε έτσι όπως έπρεπε να είμαστε μέσα στο γήπεδο. Νομίζαμε ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις θα μας δίνανε την νίκη χωρίς προσπάθεια. Βέβαια το ποδόσφαιρο έτσι είναι, εάν δεν έχουμε καθαρό μυαλό και ψυχραιμία δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Το μόνο που κρατάω από αυτό το παιχνίδι είναι η ανατροπή, το πάθος που δείξανε τα παιδιά, για να γυρίσουνε το παιχνίδι. Χρειάζεται όμως και το ξαναλέω να έχουμε καθαρό μυαλό και το δύσκολο είναι να το βελτιώσουμε και να προσπαθούμε περισσότερο μέσα στο γήπεδο από ότι σήμερα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων για την προσπάθεια που έκανε και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): Σήμερα παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα δυο παιχνίδια. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε τους πρώτους βαθμούς μας στο πρωτάθλημα. Πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε το κεφάλι και να σταματήσουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Αντωνίου(69΄ Κουτσονίκας), Κρίντας, Ντουφεκιάς(49΄ Φαρμάκης), Γενιτσαρόπουλος, Σαΐτης(56΄ Τσιλίκας), Μπακαλίδης, Ζαλοκώστας

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Μπούκας(56΄ Μάρκης), Γιαννιώτης, Αρκουμάνης Κ.(46΄ λ.τρ Καλύβας), Βαγενάς, Κόγιας, Ράπτης Μ., Ντότσικας, Αθανασόπουλος(67΄ Θεοχάρης), Κατσαρής, Μπισμπίκης

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης