Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ποταμιά-Άγραφα 2-3

Σε ένα «χορταστικό» ματς με συνολικά 5 τέρματα τα Άγραφα πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Ποταμιάς με 3-2.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο(12/10) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 4.30 και έγινε παρουσία Περίπου 30 φιλάθλων.
Η Ποταμιά, του Σπύρου Κολόκα, ξεκίνησε άσχημα την αναμέτρηση και έμεινε πίσω στο σκορ με δυο γκολ διαφορά. Δεν παράτησε την αναμέτρηση και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Σπύρου Ξαγάρα και του Ντίνου Γιαννόπουλου. Όμως υπέστη «μπλάκ άουτ» στο δεύτερο μέρος και δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο βαθμό χάνοντας έδαφος στην διεκδίκηση της 4ης θέσης. Αρκετά παράπονα υπάρχουν για την διαιτησία του νεαρού Γιώργου Στοφόρου.
Τα Άγραφα, του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου, ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση και πήραν πολύ γρήγορα προβάδισμα δυο γκολ και αυτό δεν προμήνυε την συνέχεια που θα ακολουθούσε. Οι προσπάθειες των Αγραφιωτών σταματούσαν στα δοκάρια και στις αρχές της επανάληψης ήρθε η ισοφάριση. Τα Άγραφα όμως με τέρμα του Κώστα Μπούκα σκόραραν το νικητήριο τέρμα και έλεγξαν μέχρι το τέλος τον ρυθμό του παιχνιδιού. Σκόρερ, εκτός από τον Μπούκα, χρίστηκαν οι Κώστας Καλύβας και Βασίλης Ντότσικας. Ενώ δοκάρια είχαν οι: Κώστας Μπούκας, Βαγγέλης Αθανασόπουλος και Βασίλης Ντότσικας.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Ποταμιά υποδέχεται στο αθλητικό κέντρο την Κυριακή τον Αίολο και τα Άγραφα υποδέχονται το Σάββατο το Ραπτόπουλο στο ίδιο γήπεδο. Η Ποταμιά παραμένει στην 4η θέση έχοντας 5 βαθμούς, ενώ τα Άγραφα «ξεκόλλησαν» από την τελευταία θέση και ανέβηκαν στην 6η θέση έχοντας πλέον 3 βαθμούς.

Λιγοστοί φίλαθλοι
Το ενδιαφέρον των φιλάθλων «μονοπώλησε» το ντέρμπι Αίολος-ΑΠΟΚ και στο αθλητικό κέντρο βρέθηκαν λιγοστοί φίλαθλοι και συγκεκριμένα λιγότεροι από 30.

Υποβάλλει παραίτηση


Την ερχόμενη Τρίτη (15/10) ο προπονητής της Ποταμιάς Σπύρος Κολόκας θα υποβάλλει την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία της Ποταμιάς. Την ίδια ημέρα αναμένεται να υπάρξει διοικητικό συμβούλιο των Μεγαλοχωριτών.

Πρώτη ήττα & 1η νίκη
Η Ποταμιά μετά από 3 ματς αήττητη γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Αντίθετα, τα Άγραφα κέρδισαν για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 3 ήττες. Οι Αγραφιώτες έχουν βατό πρόγραμμα και θέλουν να μπουν στην 4αδα των μπαράζ. Τον ίδιο στόχο έχει και η Ποταμιά, η οποία έχει χάσει πάρα πολύ έδαφος.

Ντεμπούτο Κατελούζου


Την εστία των Αγράφων υπερασπίστηκε ο 20χρονος γκολκίπερ Δημήτρης Κατελούζος, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Αίολο. Η πρώτη του εμφάνιση συνδυάστηκε με την 1η νίκη της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στην 11αδα Καλύβας & Κορέντζελος


Συνολικά 3 αλλαγές είχαν τα Άγραφα σε σχέση με την 11αδα που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή κόντρα στον ΑΠΟΚ. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Κατελούζος, στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Κώστας Καλύβας και στο κέντρο ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία). Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Γιόγιου, Κώστα Γιαννιώτη και Κώστα Αρκουμάνη.

Μέσα ο Κοτρώνης


Ο Σπύρος Κολόκας ξεκίνησε στο αρχικό του σχήμα τον Δημήτρη Κοτρώνη, ο οποίος αντικατέστησε τον Σπύρο Μπούρα. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι υπόλοιποι 10 ήταν οι ίδιοι όσο σε πρόσωπα, όσο και σε θέσεις, με το ματς της 3ης αγωνιστικής με την Κρέντη.

Εξέτισαν την ποινή τους
Ο Λάμπρος Φλωράκης και ο Άλκης Κατής εξέτισαν την ποινή της τιμωρίας τους και θα προσφέρουν από την ερχόμενη αγωνιστική κανονικά τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Βαγένας και Κόγιας στα στόπερ

 












Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Αγράφων συνέθεσε ο Βασίλης Βαγενάς (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Δεξιά).

Κόντρα στην προηγούμενη ομάδα


Ο έμπειρος πορτιέρο της Ποταμιάς Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τα Άγραφα.

Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι


Ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος (Φωτογραφία) άφησε το σκληρό παιχνίδι να παιχτεί και υπάρχουν σοβαρά παράπονα για αυτό και από τις δυο ομάδες.

Α΄ μέρος

Κυριαρχία Κατσαντώνη
Στα Άγραφα άνηκε πλήρως το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, τα οποία μπήκαν αποφασισμένα και έφτασαν πολύ γρήγορα στο 0-2.

Γρήγορο 0-2

 












Με την συμπλήρωση του 2ου λεπτού οι Αγραφιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με «αέρα» δυο τερμάτων. Στο 6ο λεπτό ο Χρήστος Κατσαρής σέντραρε για τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία Αριστερά), που με όμορφη ενέργεια και σουτ πέτυχε το 0-1. 14 λεπτά αργότερα ο Κατσαντώνης σκόραρε για 2η φορά στο ματς όταν μετά την σέντρα του Βαγγέλη Αθανασόπουλου, ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία Δεξιά) από κοντά με σουτ έγραψε το 0-2.





Βελτιώθηκε η Ποταμιά
Οι Μεγαλοχωρίτες βελτίωσαν την απόδοση τους και από το 25ο λεπτό και έπειτα βγήκαν και αυτοί στην επίθεση τις αξιώσεις.

Κοντά στην μείωση
Η Ποταμιά είχε δοκάρι στο 36ο λεπτό όταν ο Γιώργος Ζαγκότσης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σπύρος Ξαγάρας έκανε την κεφαλιά, που αποκρούστηκε από τον γκολκίπερ Δημήτρη Κατελούζο βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.



Γκολ από την άσπρη βούλα


Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στην μείωση του σκορ στο 37ο λεπτό, όταν ο Λεωνίδας Κόγιας βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Γιώργος Στοφόρος καταλόγισε το πέναλτι. Ο 21χρονος Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία) ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, σούταρε στο κέντρο του τέρματος και μείωσε σε 1-2. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του ποδοσφαιριστή με την φανέλα της Ποταμιάς.


2 δοκάρια


Οι Αγραφιώτες στα τελευταία λεπτά του 1ου μέρους είδαν δυο προσπάθειες τους να καταλήγουν στα αντίπαλα δοκάρια. Με την συμπλήρωση του ημιώρου το σουτ του Βασίλη Ντότσικα εκτός περιοχής χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κώστας Καλύβας πάσαρε στον 16χρονο Βαγγέλη Αθανασόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος σούταρε από καλή θέση στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς με την μπάλα να φεύγει και σε αυτή την περίπτωση στην συνέχει άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Κατσαρής έκανε όμορφα την ενέργεια από δεξιά σέντραρε για τον Καλύβα, ο οποίος σούταρε με το δεξί στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα γράφοντας το 0-1.
16΄: Ο Κόγιας προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ και σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
20΄: Ο Αθανασόπουλος έκλεψε από τον Οικονόμου έκανε την συρτή σέντρα για τον Ντότσικα, που από κοντά σούταρε χωρίς δυσκολία στο κέντρο της εστίας της Ποταμιάς και πέτυχε το 0-2.
23΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε φάουλ από θέση δεξιά, ο Νάσιος έκανε από κοντά στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά που μπλόκαρε εύκολα ο Κατελούζος.
29΄: Ο Αθανασόπουλος έκλεψε από τον Αζακά έξω από την περιοχή της Ποταμιάς και δεξιά σέντραρε για τον Καλύβα, ο οποίος πάσαρε στον Κατσαρή, που σούταρε από καλή θέση πάνω από το τέρμα του Κόκκοτα.
30΄: Ο Ντότσικας έκανε όμορφη ατομική ενέργεια εκτός περιοχής και το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ποταμιάς και πέρασε άουτ.
36΄: Ο Ζαγκότσης εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, η μπάλα έφτασε στον Ξαγάρα που από θέση αριστερά μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε. Ο πορτιέρο των Αγράφων απέκρουσε και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
37΄: Ο Κόγιας βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Στοφόρος καταλόγισε το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ξαγάρας, ο οποίος σούταρε στο κέντρο του τέρματος και μείωσε σε 1-2.
40΄: Ο Καλύβας από τα όρια της περιοχής πάσαρε στον Αθανασόπουλο, ο οποίος από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ, το οποίο χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κόκκοτα και πέρασε άουτ.
41΄: Ο Αθανασόπουλος έδωσε στον Κατσαρή, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και δεξιά με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Β΄ μέρος

Δυναμική αρχή
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος και κατάφεραν πολύ γρήγορα να ισοφαρίσουν, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη.

Γρήγορη ισοφάριση


Η Ποταμιά ξεκίνησε ιδανικά την επανάληψη και μόλις στο 5ο της λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σπύρος Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Κώστας Γιαννακόπουλος πάσαρε με το κεφάλι στον Ντίνο Γιαννόπουλο (Φωτογραφία), ο οποίος από κοντά με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Ο φορ των Μεγαλοχωριτών σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και έφτασε τα 2 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.




Πήραν μπρος
Μετά την ισοφάριση οι Αγραφιώτες «αφυπνίστηκαν» και πήραν μπρος, πιέζοντας τον αντίπαλο και σκοράροντας για 3η φορά στην αναμέτρηση.

Προειδοποίησε και σκόραρε το 2-3


Τα Άγραφα ξεπέρασαν την «ψυχρολουσία» και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς. Ο έμπειρος μέσος Κώστας Μπούκας (Φωτογραφία) στο 54ο λεπτό προειδοποίησε πρώτα και με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Τρια λεπτά έπειτα ο Βασίλης Ντότσικας τροφοδότησε τον Μπούκα, που με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Αλέκου Κόκκοτα και χάρισε την νίκη στην ομάδα του (2-3).





Τραυματισμός «Τάρα»

 












Στο 65ο λεπτό της συνάντησης ο Μιχάλης Ράπτης (Φωτογραφία Αριστερά) των Αγράφων έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κώστα Μαντζιούτα (Φωτογραφία Δεξιά) της Ποταμιάς. Το ματς διακόπηκε για λίγα λεπτά και επικράτησε ένταση για το μαρκάρισμα του παίκτη των Αγράφων. Ο ποδοσφαιριστής Ποταμιάς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, αφού πρώτα του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο γήπεδο.




Στα μέτρα των Αγράφων
Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και τον έλγχο του ρυθμού της αναμέτρησης, τα Άγραφα έκαναν το παιχνίδι δικό τους και έφτασαν χωρίς να δυσκολευτούν στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Πρώτη Καμαρέτσου-Ντεμπούτο Τσιγαρίδα














Την πρώτη του συμμετοχή με το συγκρότημα των Αγράφων κατέγραψε ο 19χρονος Στέφανος Καμαρέτσος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος πέρασε στο ματς στο 79ο λεπτό αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Ράπτη. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Απεραντιακό. Ντεμπούτο στις καθυστερήσεις για την φετινή χρονιά έκανε ο Ηλίας Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Δεξιά), που μπήκε στην θέση του Κώστα Καλύβα.

Έσκισε το φρύδι


Με παίκτη λιγότερο έπαιξε στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης η Ποταμιά. Ο μέσος Δημήτρης Νάσιος (Φωτογραφία) έσκισε το φρύδι του και αποχώρησε από την αναμέτρηση. Ο Σπύρος Κολόκας δεν είχε άλλον ποδοσφαιριστή στην διάθεση του (Στον πάγκο υπήρχε μόνο ο γκολκίπερ Κώστας Χειλάς).




Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Γιαννακόπουλος έκανε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Γιαννόπουλο, που με νέα κεφαλιά από κοντά στην δεξιά γωνία του Κατελούζου ισοφάρισε σε 2-2.
54΄: Μακρινό ξαφνικό σουτ του Μπούκα εκτός περιοχής και δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα και πέρασε άουτ.
57΄: Ο Ντότσικας πάσαρε στον Μπούκα, ο οποίος έκανε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς για το τελικό 2-3.
73΄: Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα εκτός περιοχής και αριστερά πέρασε λίγο πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
75΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, το οποίο μπλόκαρε δύσκολα ο Κόκκοτας.
78΄: Σέντρα-σουτ του Ράπτη από δεξιά πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
82΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, οι αμυντικοί των Αγράφων απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στον ίδιο που σούταρε αμέσως από πλάγια αριστερά με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατελούζου.
85΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Ντότσικα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
90΄: Μετά από διώξιμο του Κοσμά η μπάλα έφτασε στον Κατσαρή, ο οποίος έκανε το όμορφο σουτ, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κόκκοτα.

Κίτρινες Κάρτες
Κοσμάς, Γιαννόπουλος, Ράπτης, Βαγενάς, Κόγιας

Διακριθέντες
Ποταμιά:  Ξαγάρας, Γιαννόπουλος, Γιαννακόπουλος
Άγραφα: Μπούκας, Αθανασόπουλος, Καλύβας, Ντότσικας, Κατσαρής

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας(Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων και καλή συνέχεια στις δυο ομάδες.»










Νίκος Τριανταφυλλόπουλος(Άγραφα): «Φτάσαμε στην 4η αγωνιστική για να πάρουμε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αυτό δεν μας τιμά ιδιαίτερα σαν σύλλογο. Συνεχίζουμε και κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο.»









Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Κόκκοτας, Οικονόμου, Κοτρώνης, Αζακάς, Ζαγκότσης, Μαντζιούτας Κ.(68΄ λ.τρ. Πατρώνης), Πλεξίδας(66΄ Κοσμάς), Νάσιος, Γιαννόπουλος, Ξαγάρας, Γιαννακόπουλος

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος):  Κατελούζος, Ράπτης(79΄ Καμαρέτσος), Μπισμπίκης, Κορέντζελος, Βαγενάς, Κόγιας, Μπούκας, Ντότσικας, Αθανασόπουλος(63΄ Μάρκης), Κατσαρής, Καλύβας(92΄Τσιγαρίδας)

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Νίκος Μώκος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ: Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες:  Γιάννης Κολλημένος