Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

«Δεσπόζει» το ντέρμπι κορυφής Μυρίκη-Αίολος : Η προαναγγελία της 3ης αγωνιστικής


Αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Οι 4 αναμετρήσεις παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. Στο πρόγραμμα «δεσπόζει» το ντέρμπι κορυφής Μυρίκη-Αίολος.
Στο Αθλητικό κέντρο η Μυρίκη υποδέχεται τον Αίολο με τις ομάδες να προέρχονται από δυο νίκες. Στο Δημοτικό στάδιο ο ΑΠΟΚ υποδέχεται τα Άγραφα, σε μια εξίσου δυνατή αναμέτρηση.
Στο Κερασοχώρι η τοπική Κρέντη μετά από δυο αρνητικά αποτέλεσμα παίζει ξανά στο γήπεδο της με την πάντοτε επικίνδυνη αλλά και συνάμα απρόβλεπτη Ποταμιά. Δόξα και Φραγκίστα «καίγονται» για βαθμούς για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη 8η θέση. Oι «ακρίτες» θα υποδεχτούν στο γήπεδο τους, τους Φραγκιστιανούς.
Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν την Κυριακή(6/10) και θα ξεκινήσουν στις 4.30 το απόγευμα. Όπως σας είχαμε προϊδεάσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ αρκετό ενδιαφέρον έχει ο ορισμός της διαιτησίας, που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Όλα Κυριακή
Και τα 4 παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν την Κυριακή (6/10). Η Ποταμιά και η Μυρίκη έκαναν αίτημα από το Σάββατο να αγωνιστούν Κυριακή, το οποίο έγινε δεκτό από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Αλλαγή έδρας
Τα αιτήματα των ομάδων επέφεραν και την αλλαγή έδρας του ντέρμπι κορυφής. Το Μυρίκη-Αίολος θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο και όχι στο Δημοτικό στάδιο, όπως είχε αρχικά ορισθεί.

Σφυρίζει ο Αθανασιάς-Επιστροφή Σώμαλη

 












Μετά από αρκετά χρόνια ο παλιός διαιτητής της ΕΠΣΕ Δημήτρης Αθανασιάς (Φωτογραφία  Αριστερά) σφυρίζει ξανά. Ορίστηκε διαιτητής στο Κρέντη-Ποταμιά. Ο Αθανασιάς διαμένει στον Αγρίνιο και είχε σφυρίξει παιχνίδι για το τουρνουά 5Χ5 του Δήμου Αγράφων. Μετά από αρκετά χρόνια και ελλείψει διαιτητών επιστρέφει στα Ευρυτανικά γήπεδα. Μετά από ένα πέρασμα στην διοίκηση του ΑΠΟΚ επέστρεψε στην διαιτησία ο Στέλιος Σώμαλης (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος ορίστηκε βοηθός στην αναμέτρηση του ΑΠΟΚ με τα Άγραφα (!)

Με Φθιωτό βοηθό το ντέρμπι
Δεύτερος βοηθός στο ντέρμπι κορυφής Μυρίκη-Αίολος θα είναι κάποιος από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, ο οποίος θα ταξιδέψει από την Λαμία μαζί με τους Χατζηθεοδώρου-Λιασκώνη.

Αίτημα για εξαίρεση


Η Φραγκίστα έκανε αίτημα για εξαίρεση του Δήμου Μπράζια (Φωτογραφία) από την αναμέτρηση της ομάδας της στο Ραπτόπουλο. Ο Μπράζιας μέχρι πριν 1 χρόνο ήταν Πρόεδρος του Ραπτοπούλου. Φυσικά το αίτημα του ΑΠΟΔΦ έγινε δεκτό.

Οι τιμωρημένοι της 3ης Αγωνιστικής


Μυρίκη: Γιάννης Ζαλοκώστας
Ποταμιά: Άλκης Κατής, Λάμπρος Φλωράκης
Φραγκίστα: Βασίλης Μπισμπίκης

Τα μενού των αγώνων:

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα


Μετά από 3 εβδομάδες, το Ραπτόπουλο θα υποδεχτεί ξανά στο γήπεδο του την Φραγκίστα. Ο ΑΠΟΔΦ για τα προημιτελικά του κυπέλλου είχε περάσει με το νικηφόρο 2-4 και έχει ως στόχο να επαναλάβει και στο πρωτάθλημα την επιτυχία της.
Η ομάδα του Γιώργου Περούλα απέσπασε τον πρώτο της βαθμό στο Καρπενήσι με την Ποταμιά και θέλει να συνεχίσει και αυτή την αγωνιστική αήττητη για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος μέσος Βασίλης Μπισμπίκης.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα γνώρισε 2 ήττες και χρειάζεται αρκετή βελτίωση για να ξεφύγει από τον «πάτο» της βαθμολογίας. Με την δύναμη της έδρας θα προσπαθήσει να φτάσει στο πρώτο του τρίποντο.

Προϊστορία των τελευταίων ετών
2004-2005
2-2
2007-2008
0-3
2011-2012
5-1

Μυρίκη-Αίολος


Στο αθλητικό κέντρο και όχι στο Δημοτικό στάδιο θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής μεταξύ Μυρίκης και Αίολου. Οι δυο ομάδες προέρχονται από δυο νίκες και έχουν ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Οι τελευταίες αναμετρήσεις των ομάδων έχουν έρθει ισόπαλες και το «Χ» και φέτος συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Ισόπαλος είχε λήξει και ο προημιτελικός κυπέλλου πέρυσι, όπου η Μυρίκη προκρίθηκε με σκορ 8-7 στα πέναλτι.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου προέρχεται από σημαντική νίκη επί των Αγράφων πιάνοντας αρκετά καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κόκκινοι» στοχεύουν να συνεχίσουν με νίκες και να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο. Ο Μακεδόνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γιάννη Ζαλοκώστα, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη την περασμένη αγωνιστική.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έκανε το 2/2 παίζοντας στο Δημοτικό στάδιο και δείχνει και αυτός θετικά δείγματα γραφής. Άπαντες έχουν πίστη και αισιοδοξία για νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στους πρωταθλητές Ευρυτανίας. Αίσιο τέλος υπήρξε με τον ικανότατο μεσοεπιθετικό Δημήτρη Τύμπα, ο οποίος συνεχίζει στην ομάδα, όπως και ο αριστερός μπακ Περικλής Πλακιάς.

Η προϊστορία των τελευταίων ετών
2002-2003
0-1/2-0
2004-2005
2-2/4-1
2006-2007
2-1
2008-2009
1-1
2009-2010
0-3
2010-2011
1-1
2011-2012
0-0

Κρέντη-Ποταμιά


Αν και είναι νωρίς, την νίκη θέλουν για διαφορετικούς λόγους οι δυο ομάδες οι μεν γηπεδούχοι για να φύγουν από τις τελευταίες θέσεις η δε Ποταμιά για να μείνει στην πρώτη 4αδα.
Η Κρέντη παίζοντας απέναντι σε Μυρίκη και ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να αποφύγει την συντριβή και ηττήθηκε και στις δυο αναμετρήσεις. Ο τεχνικός Κώστας Λαθύρης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η τεχνική ηγεσία θα περάσει και φέτος σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Οι Κρενιτώτες θα επιδιώξουν να κάνουν βαθμολογικό «σεφτέ» παρά τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Άλλη μια απουσία έχει προστεθεί στο ήδη περιορισμένο ρόστερ και αυτή είναι ο τραυματισμός του μέσου Νίκου Βούρτσα.
Οι Μεγαλοχωρίτες του Σπύρου Κολόκα άφησαν δυο βαθμούς κόντρα στην Φραγκίστα και καλούνται να αποδράσουν με το διπλό από το «Σύνορο» για να παραμείνουν στην τροχιά 4αδας. Θα απουσιάσει ο τιμωρημένος στόπερ Άλκης Κατής και ο επίσης τιμωρημένος μέσος Λάμπρος Φλωράκης.  

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2005-2006
1-0
2006-2007
3-3
2007-2008
1-0
2008-2009
2-3
2009-2010
1-1
2010-2011
2-0
2011-2012
4-2
2012-2013
1-2

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα


Μετά τις περσινές ενστάσεις και εφέσεις, ΑΠΟΚ και Άγραφα αναμετρώνται και πάλι στο Δημοτικό στάδιο. Οι δυο ομάδες ακολουθούν διαφορετική πορεία.
Το Βελούχι του Γιάννη Φλωράκη πέρασε εύκολα από την Δυτική Ευρυτανία και επικράτησε και έκαμψε την αντίσταση Φραγκίστας και Κρέντης. Οι Καρπενησιώτες παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και αποτελούν το φαβορί για την αναμέτρηση κόντρα στα Άγραφα. Φορτσάτος έρχεται ο Άλεξ Μπακαλίδης, που έχει σκοράρει συνολικά 4 φορές στις πρώτες δυο αγωνιστικές και άλλες 3 φορές (Χατ-τρικ) στον προημιτελικό κυπέλλου.
Τα Άγραφα προβληματίζουν με την αγωνιστική τους παρουσία και αυτό ίσως οφείλεται στην ανανέωση και τις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Οι Αγραφιώτες μετρούν δυο ήττες και θα επιδιώξουν να αγωνιστούν χωρίς άγχος και να κάνουν την έκπληξη κόντρα στον ΑΠΟΚ.
Πέρυσι στα ημιτελικά των Play Off τα Άγραφα είχαν προκριθεί στους τελικούς με 2 ισοπαλίες, ωστόσο ακολούθησαν ενστάσεις και εφέσεις που έφεραν τον μηδενισμό και τσουχτερά πρόστιμα και για τους δυο.

Η προϊστορία όλων των αγώνων
2010-2011
2-1/0-0/3-2
2012-2013
2-0/-

Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι διαιτησίες

3η αγωνιστική Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(6-10-2013) 16:30

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 6-10-2013 Γήπεδο Ραπτοπούλου
Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Μώκος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Μυρίκη-Αίολος 6-10-2013 Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ξένος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Κρέντη-Ποταμιά 6-10-2013 Γήπεδο Κερασοχωρίου
Διαιτητής: Δημήτρης Αθανασιάς(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

ΑΠΟΚ Βελούχι-Άγραφα 6-10-2013 Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου
Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)