Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Έφηβοι: Π.Α.Κ.-Έσπερος Λαμίας 49-61

Ο Έσπερος Λαμίας κατέκτησε το «ροζ» φύλλο αγώνος στην πρεμιέρα του εφηβικού πρωταθλήματος. Επικράτησε την Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης με διαφορά 12 πόντων και συγκεκριμένα με 61-49.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/10 στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 12:00. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ (Α΄ Φάση) και τον παρακολούθησαν περίπου 35-40 θεατές.
Η Π.Α.Κ. των Μπαλωμένου-Ζαχαρόπουλου έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο πρώτο 10λεπτο, αλλά στην συνέχεια οι μηχανές «έσβησαν» και σκοράροντας μόλις ένα 2ποντο στο δεύτερο δεκάλεπτο βρέθηκε στο -12. Παρότι πήρε αρκετά τρίποντα ψυχολογίας δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και ηττήθηκε από τους Φθιωτούς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την διαφορά ύψους και δεν έβαλαν την μπάλα κοντά στο καλάθι.
Ο Έσπερος του Γιάννη Σοφογιάννη έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον πλέι μέικερ του Άγγελο Ρόκα πέρασε νικηφόρα από το Καρπενήσι και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα εφήβων. Είχε διάρκεια στην απόδοση της σε όλο το 40λεπτο και ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της.
Η Ευρυτανική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (13/10) στις 12 για την 2η αγωνιστική τον γνώριμο της Άρη Σπερχειάδας εκτός έδρας, ενώ ο Έσπερος υποδέχεται στις 4 στο Λαμιώτικο ντέρμπι τον Ιωνικό στο κλειστό του ΔΑΚ Λαμίας («Χαλκιοπούλειο»).

Το μοναδικό παιχνίδι
Με αυτό το παιχνίδι άνοιξε η αυλαία του 5ου Ομίλου. Τα άλλα δυο παιχνίδια της πρεμιέρας Μούτα Δομοκού-Άρης Σπερχειάδας και Ιωνικός Λαμίας-Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη κατοχυρώθηκαν με 20-0 άνευ αγώνος σε Σπερχειάδα και Ιωνικό, καθώς οι αντίπαλοι τους αποχώρησαν από το πρωτάθλημα, που γίνεται με 4 ομάδες. Την πρόκριση για την Β΄ Φάση θα πάρουν οι 2 πρώτοι.

Χλιαρή παρουσία
Το παιχνίδι μπάσκετ είδαν γύρω στα 35-40 άτομα και η παρουσία του κόσμου ήταν κάτω του αναμενομένου. Σε αυτό συντέλεσε και η ώρα διεξαγωγής του ματς.



«Παρθενικό» ματς
Έπρεπε να φτάσουμε στο 2013 για να διεξαχθεί επίσημος αγώνας μπάσκετ στο Καρπενήσι. Το παιχνίδι είχε ιστορική σημασία για την Π.Α.Κ., που έδωσε το «παρθενικό» της παιχνίδι επίσημου χαρακτήρα στον 3ο χρόνο της λειτουργίας της. Μέχρι σήμερα είχε δώσει μόνο αρκετά φιλικά.

Πρώην διαιτητής Α1΄-Ντεμπούτο Περράκη

 












Τον αγώνα διεύθυναν δυο ρέφερι από τον σύνδεσμο Ανατολικής Στερεάς/Εύβοιας και συγκεκριμένα ο 43χρονος Αλέκος Κοτσιμπός (Φωτογραφία Αριστερά, Έχει διευθύνει αγώνες της Α1΄ ανδρών) και ο Κωνσταντίνος Περράκης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο δεύτερος μάλιστα έκανε ντεμπούτο σε εθνικά πρωταθλήματα.


Καθοδήγηση από 2

 












Την Ακαδημία καθοδήγησαν στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι ο Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) και η Κατερίνα Μπαλωμένου (Φωτογραφία Αριστερά).


Προπονητής ο Γιάννης Σοφογιάννης


Την εφηβική ομάδα του Έσπερου προπονεί ο Γιάννης Σοφογιάννης, ο οποίος είναι και ο προπονητής του ανδρικού τμήματος, που αγωνίζεται στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ (Τερμάτισε πέρυσι 5ος και πρόπερσι συμμετείχε στην Γ΄ Εθνική).


Με τρίποντα πρώτος ο Νιαβής


Από πλευράς Ακαδημίας του σκοραρίσματος ηγήθηκε ο Κώστας Νιαβής. Ο αθλητής της Π.Α.Κ. σημείωσε 12 πόντους, οι οποίοι προήλθαν όλοι από τα 4 τρίποντα του. Στους 9 σταμάτησε(Με 1 τρίποντο) ο Θοδωρής Τάκης, όσους είχε και ο Σεραφείμ Κολοκύθας.

Ρόκας=Μισή ομάδα


Εκπληκτική παρουσία είχε για τους νικητές ο Άγγελος Ρόκας. Ο μπασκετμπολίστας του Έσπερου σκόραρε 33 πόντους με 5 τρίποντα. Ο Ρόκας αποτελεί μέλος της αντρικής ομάδας του Έσπερου και πιο πριν αγωνίζονταν στον Πανελευσινιακό. Ήταν μάλιστα ο μοναδικός διψήφιος των Φθιωτών. Ακολούθησε με 9 πόντους ο Θοδωρής Τσάμης, που πέτυχε και 2 τρίποντα.



Ευρυτανική γραμματεία
Κριτής του παιχνιδιού ήταν ο Θανάσης Γιαννόπουλος, που έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε σχολή, για να επιτελέσει αυτό το έργο. Χρονομετρητές ήταν οι: Δημήτρης Λερογιάννης και Βαγγέλης Βλάχος.

Προβάδισμα για τους Ευρυτάνες


Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχοντας ρυθμό στο παιχνίδι τους προηγήθηκαν ακόμη και με 8 πόντους, ωστόσο ο εντυπωσιακός Ρόκας (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιζε μόνος του και κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ. Με δίποντο του Βασίλη Τσολάκη η Π.Α.Κ. προηγήθηκε με 2-0 και ο Άγγελος Ρόκας με τρίποντο έκανε το 2-3. Ο Τσολάκης απάντησε και με τρίποντο έγραψε το 5-3. Ο Θοδωρής Κατσαρός με νέο τρίποντο πέτυχε το 8-3. Με 1/2 βολές του Βαγγέλη Εμμανουήλ  και δυο συνεχόμενα δίποντα του Δημήτρη Νιούτσικου (Φωτογραφία Κέντρο) το σκορ έγινε 12-4. Με 1/2 ελεύθερες βολές του Βαγγέλη Εμμανουήλ και 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα το σκορ έγινε 13-5. Ο Άγγελος Ρόκας με τρίποντο μείωσε σε 13-8 και με 2ποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα το σκορ έγινε 15-8. Ο Άγγελος Ρόκας με νέο τρίποντο μείωσε σε 15-11 και με 2/2 βολές έκανε το 15-13. Ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο έκανε το 17-13 και ο Άγγελος Ρόκας με νέο τρίποντο μείωσε στον πόντο για το 17-16. Ο Κώστας Νιαβής με 3ποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο έκαναν το 22-16. Ο Στέφανος Ξηρομερίτης με δίποντο μείωσε στο 22-18 του 1ου δεκαλέπτου. Πολλά φάουλ έγινε στο πρώτο μέρος και οι δυο ομάδες εκτελούσαν από νωρίς βολές.  



Ανατροπή στο +12 ο Έσπερος

 












Η Π.Α.Κ. ήταν κάκιστη στο δεύτερο 10λεπτο, όπου δεν μπήκε καθόλου στο ματς. Οι Φθιωτοί κυριάρχησαν και έκαναν την ανατροπή προηγούμενοι με +12 και 24-36. Σκόραραν ξανά έξω από την γραμμή των 6.25. Ο Θοδωρής Τσάμης με τρίποντο μείωσε στον πόντο και στο 22-21 και ο Άγγελος Ρόκας με 2/2 βολές έβαλε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 22-23. Ακολούθησε δίποντο του Βαγγέλη Εμμανουήλ (Φωτογραφία Αριστερά) και το μοναδικό καλάθι της Π.Α.Κ. στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Θοδωρή Τάκη για να διαμορφωθεί το 24-25. Με 1/2 βολές του Ρόκα, 1/2 βολές του Θωμά Διπλάρη και τρίποντο του Άγγελου Ρόκα το σκορ έγινε 24-30. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο Θοδωρής Τσάμης (Φωτογραφία Δεξιά) που με τρίποντο, 1/2 βολές και δίποντο έκανε το 24-36. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 0/2 άστοχες βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα σε φάουλ που έγινε σε νεκρό χρόνο. Ο Παντέλης Κωστής της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Βαγγέλη Εμμανουήλ του Έσπερου.




Σταθερά στους 12


Ο Έσπερος έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και έτρεξε όταν χρειάστηκε στον αιφνιδιασμό κρατώντας την διαφορά στους 12. Η Π.Α.Κ. προσπάθησε για την αντεπίθεση, ωστόσο είχε χάσει ήδη αρκετό έδαφος από την νεκρή 2η περίοδο. Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και δίποντο του Άγγελου Ρόκα για το 26-38. Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο μείωσε σε 29-38. Ο Βασίλης Αναγνώστου (Φωτογραφία Αριστερά) με δυο κοντινά καλάθια έκανε το 29-42. Με καλάθι του Ρόκα και δίποντο του Τάκη το σκορ έγινε 31-44. Ο Άγγελος Ρόκας άνοιξε την διαφορά στο +16 και με λέι άπ πέτυχε το 31-46. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε σε 33-46. Με 1/2 βολές του Ρόκα και τρίποντο του Κώστα Νιαβή η Π.Α.Κ. μείωσε στους 11 και στο 36-47. Ο Στέφανος Ξηρομερίτης με δίποντο έκανε το 36-49 του 3ου δεκαλέπτου.



Εύκολα στην νίκη
Οι Φθιωτοί παρά την αντεπίθεση της Π.Α.Κ. με ξαφνικά τρίποντα διατηρήθηκαν μπροστά δεν πτοήθηκαν και πήραν εύκολα την νίκη. Ο Θωμάς Διπλάρης με δίποντο και ο Αποστόλης Κατσαρός με δίποντο έκαναν το 36-53 για τους Φθιωτούς και πήγαν την διαφορά στο +17. Ο Κώστας Νιαβής με δυο απανωτά τρίποντα μείωσε στο 42-53 και εν συνεχεία ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 βολές μείωσε στο 42-53 και στο -9. Η Π.Α.Κ. έτρεξε ένα σερί 8-0. Ο Άγγελος Ρόκας με δίποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2 εύστοχες βολές έκαναν το 44-55. Με δίποντο του Παντελή Κωστή και 2/2 βολές του Ρόκα το σκορ έγινε 46-57. Ο Στέλιος Ρεσίτης με 3ποντο μείωσε στο 49-57. Με βολές των Ρόκα και των Εμμανουήλ διαμορφώθηκε το τελικό 49-61.


Έξω 3 με φάουλ


4.48 πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Θωμάς Διπλάρης (Φωτογραφία Αριστερά) του Έσπερου αποχώρησε από το παιχνίδι κάνοντας το 5ο φάουλ. 1.45 πριν το τέλος ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Δεξιά) αποχώρησε με 5 φάουλ και 1.16 πριν το τέλος ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Κέντρο) βγήκε από την αναμέτρηση συμπληρώνοντας και αυτός 5 φάουλ.

Πανηγύρισαν
Μετά το τέλος του ματς οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.



Τα δεκάλεπτα
22-18, 24-36, 36-49, 49-61

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρεσίτης 3(1), Παπαδόπουλος, Μπάρκας, Νείλας, Τσολάκης 5(1), Κολοκύθας 9, Κατσαρός Θ. 3(1), Τάκης 9(1), Νιαβής 12(4), Τετράδης, Κωστής 4, Νιούτσικος 4

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Ρόκας 33(5), Αναγνώστου 4, Κουφαλιώτης, Εμμανουήλ 6, Κατσαρός Α. 2, Τσάμης 9(2), Κάιλας, Κόρκος, Ξηρομερίτης 4, Γεράνης, Διπλάρης 3

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης  (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας) 


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος