Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μυρίκη-Ποταμιά 6-2

Άκρως αποτελεσματική ήταν η Μυρίκη πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, συντρίβοντας με 6-2 την Ποταμιά, σκοράροντας 4 φορές από το 59ο λεπτό και ύστερα.
Ο αγώνας, που είχε 8 γκολ συνολικά διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 26 Οκτωβρίου. Άρχισε στις 4 το απόγευμα και ήταν στα πλαίσια της 6ης(προτελευταίας) αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Οι «κόκκινοι» έκαναν ξανά ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, όπως και συνηθίζουν στο φετινό πρωτάθλημα. Ωστόσο στην επανάληψη ήταν αρκετά καλοί και βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία, εκμεταλλευόμενοι και τα λάθη του αντιπάλου. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας επέστρεψαν στις νίκες, κάνοντας ικανοποιητική εμφάνιση. Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου εδραιώνεται στην 3η θέση, φτάνοντας τους 12 πόντους (4 νίκες, 2 ήττες). Πλησίασε στον πόντο τον Αίολο και έκανε βήμα 4αδας.
Η Ποταμιά γνώρισε την 3η της συνεχόμενη ήττα και έχει να πανηγυρίσει μια νίκη από την πρεμιέρα του Ραπτοπούλου. Προδόθηκε από τραγικά λάθη, τα οποία έκανε η αμυντική γραμμή και ο τερματοφύλακας της και μοιραία οδηγήθηκε στην ήττα. Μέχρι το 60ο λεπτό βρισκόταν μέσα στο παιχνίδι, που ήταν ισόπαλο και παίζοντας έξυπνα στην κόντρα-επίθεση. Οι Μεγαλοχωρίτες του Δημήτρη Τσιγαρίδα έμειναν στους 5 πόντους και είναι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με την Φραγκίστα.
Η Μυρίκη ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο με αγώνα ενάντια στην Φραγκίστα εκτός έδρας, ενώ η Ποταμιά θα παίξει στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΚ.

Ο καιρός έφερε τον κόσμο στο γήπεδο
Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες οδήγησαν στο Δημοτικό Στάδιο περισσότερους από 100 φιλάθλους, οι οποίοι αποζημιώθηκαν από το θέαμα, ειδικά του δευτέρου ημιχρόνου.



Σκόραρε δις ο Παχής


Δυο τέρματα και μια συμμετοχή σε ένα ακόμη γκολ είχε ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής, που είχε σημαντική συμβολή στην τελική επικράτηση της ομάδας του.

Εορτάζων ο coach


Ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας καθοδήγησε την νέα του ομάδα για δεύτερη αγωνιστική ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Δεν κατάφερε ωστόσο να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Φετινό ρεκόρ
Η Μυρίκη είναι η πρώτη ομάδα, η οποία στο φετινό πρωτάθλημα καταφέρνει να σκοράρει 6 τέρματα. Ενώ τα 8 γκολ αποτελούν το φετινό ρεκόρ τερμάτων σε έναν αγώνα της τρέχουσας περιόδου.

Πρώτη παρουσία Ι. Γκορόγια


Ο αριστερός οπισθοφύλακας Γιάννης Γκορόγιας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, καλύπτοντας το αριστερό άκρο της άμυνας της Ποταμιάς.

Οι 3 αλλαγές














Πέραν του Γκορόγια στο βασικό σχήμα επανήλθε ο Γιώργος Μπούρας (Φωτογραφία Δεξιά) ύστερα από αρκετό καιρό. Στην 11αδα ξεκίνησε και ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά), που δεν είχε παίξει ενάντια στον Αίολο. Πήραν τις θέσεις των: Σπύρου Πατρώνη, Σπύρου Μπούρα και του Δημήτρη Νάσιου, με τον τελευταίο να αγωνίζεται ως αλλαγή.

Αγνοεί την νίκη
Οι «Ποταμίτες» έχουν να γευτούν την χαρά της νίκης από το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στο Ραπτόπουλο. Έκτοτε μετρούν 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Το έργο της 4αδας γίνεται δυσκολότερο.

Ίδια ενδεκάδα


Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε τους ίδιους 11 ποδοσφαιριστές, που είχε επιλέξει και στο προηγούμενο επίσημο παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ. Την ονομαστική του εορτή με νίκη γιόρτασε ο μεσοαμυντικός Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία).

Α΄ Μέρος

Φλύαρη υπεροχή
Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Προσπαθούσε να παίξει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Η Ποταμιά στην πρώτη της ευκαιρία σκόραρε και φύλαγε κατά κύριο λόγο τα αμυντικά της νώτα. Η Μυρίκη κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με αυτογκόλ και το σκορ ημιχρόνου ήταν το 1-1.

«Χτύπησε» στην κόντρα


Οι Μεγαλοχωρίτες ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους ευκαιρία, που ήταν και η μοναδική που δημιούργησαν στο πρώτο 10λεπτο. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) στο 10΄ έκανε το 0-1, τελειώνοντας ιδανικά την φάση, από την μπαλιά ακριβείας του Σπύρου Ξαγάρα. Ο «Τσίτας» σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.




Ισοφάριση ξανά με αυτογκόλ Αζακά


Το 1-1 από πλευράς «κόκκινων» ήρθε με τυχερό τρόπο. Στο 35΄ ο Θωμάς Αζακάς σημείωσε αυτογκόλ μετά την σέντρα του Κώστα Γενιτσαρόπουλου και την συμβολή του Γιώργου Κορέντζελου. Ο 29χρονος στόπερ της Ποταμιάς σημείωσε αυτογκόλ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, καθώς με δική του προσπάθεια είχε κριθεί και το παιχνίδι με τον Αίολο εις βάρος της ομάδας του.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Σουτ του Μπουμπουρή εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
10΄: Ωραία κάθετη μπαλιά του Ξαγάρα από το κέντρο, ο Γιαννακόπουλος έκανε μπάσιμο από δεξιά και μπήκε μόνος του στην περιοχή από δεξιά, πλάσαρε διαγώνια τον Μεριγκούνη στην δεξιά του γωνία, κάνοντας το 0-1.
23΄: Σέντρα του Παχή από δεξιά, κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κόκκοτα.
35΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Αζακάς πετάχτηκε στην μπάλα προ του Κορέντζελου, που έκανε κίνηση σε αυτήν, σημάδεψε την αριστερή γωνία της ομάδας του, σημειώνοντας αυτογκόλ (1-1).
38΄: Πάσα του Μπουμπουρή στον Σιταρά και το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Κόκκοτα.
40΄:Ο Σιταράς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Φούκας Α. πλάσαρε μέσα από την περιοχή και δεξιά άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Από 2-2…6-2
Η Μυρίκη προηγήθηκε με πέναλτι στο 50΄ και η Ποταμιά απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 55΄. Εν συνεχεία οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου και έφτασαν στην ευρεία επικράτησε με 6-2, έχοντας πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.

Ανατροπή από τα 11 βήματα


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας ανέτρεψαν το σκορ ολικά στο 50΄. Ο Άγγελος Παχής εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος από τον Γιώργο Μπούρα και έκανε το 2-1.






Ζήτησαν πέναλτι


Στο 52΄ οι παίχτες της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Αποστόλης Μπουμπουρής (Φωτογραφία) βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά από σουτ επιτιθέμενου. Στην εξέλιξη της φάσης την κεφαλιά του Λάμπρου Φλωράκη μάζεψε ο Στέλιος Μεριγκούνης.

Δοκάρι Άρη Σιταρά


Με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Άρης Σιταράς στο 53ο λεπτό έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των Μεγαλοχωριτών. Για 6η φορά φέτος προσπάθεια αντιπάλου σταματάει στα δοκάρια των Μεγαλοχωριτών.

2-2 με τον ίδιο τρόπο


Με πέναλτι ισοφάρισε άμεσα και η Ποταμιά. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά από προσπάθεια του συνονόματου του Μαντζιούτα. Ο δυναμικός Άλκης Κατής (Φωτογραφία) στο 55΄ εκτέλεσε υποδειγματικά και έκανε το 2-2, σκοράροντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, που διανύουμε. Η Μυρίκη σε μόλις 6 αγωνιστικές δέχεται για 4η φορά γκολ από το σημείο του πέναλτι.





Επαναφορά τάξης με Λέρη


Ο Αλέκος Κόκκοτας έκανε λάθος εκτίμηση στην σέντρα του εξαιρετικού Παχή και ο Χρήστος Λέρης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πέτυχε 4 λεπτά μετά το 2-2 το 3-2, σκοράροντας το δεύτερο φετινό του τέρμα μετά την πρεμιέρα ενάντια στην Κρέντη.





Αποβολή αναπληρωματικού 


Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απέβαλλε με απευθείας κόκκινη στο 68΄ τον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή της Ποταμιάς Χρήστο Κοσμά (Νο 16) για εξύβριση προς το πρόσωπο του.






Φούκας μπήκε-Φούκας βγήκε














Στο 71ο λεπτό ο 17χρονος Αποστόλης Φούκας (Φωτογραφία Αριστερά) άφησε την θέση του στο γήπεδο στον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο και συνεπώνυμο του Νίκο (Φωτογραφία Δεξιά).



Δεύτερο γκολ Άγγελου Παχή
Ο δικαιωματικά κορυφαίος Άγγελος Παχής σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Κόκκοτας έκανε νέο λάθος σε σέντρα του Γιάννη Κρασιά αυτήν την φορά και ο 18χρονος αριστερός μπακ διαμόρφωσε το 4-2 στο 73΄, «κλειδώνοντας» την νίκη. Έφτασε τα 3 γκολ στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ.



Ευθύνη του πορτιέρο


Ο έμπειρος γκολκίπερ Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία) δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή του ημέρα, καθώς έχει σημαντική ευθύνη, ειδικά για το 3ο και 4ο γκολ, όπου έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Τα έκανε 5 με Σταμούλη


Ο νεοεισελθών και πρώτος σκόρερ της περυσινής Α΄ Κατηγορίας Κώστας Σταμούλης σημείωσε ένα όμορφο γκολ στο 78΄, «γράφοντας» το 5-2 από τροφοδότηση του Σιταρά. Ο 23χρονος σκόραρε ύστερα από την πρεμιέρα.




Ντεμπούταρε ο Στόκας-Αντίπαλος ο Κοτρώνης

 












Σε ρόλο κεντρικού αμυντικού ο Πάνος Στόκας (Φωτογραφία Αριστερά) πέρασε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με την Μυρίκη, αντιμετωπίζοντας την προηγούμενη ομάδα του. Ο εορτάζων Δημήτρης Κοτρώνης (Φωτογραφία Δεξιά) εισήλθε στο γήπεδο στο 73΄, αντιμετωπίζοντας και αυτός την πρώην του ομάδα.

«Κερασάκι» με Κορέντζελο


Το τελευταίο τέρμα της Μυρίκης σημείωθηκε στο 92΄ με «δράστη» τον Γιώργο Κορέντζελο, που εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κώστα Ζαραβέλη. Ο επιθετικός της Μυρίκης σκόραρε το πρώτο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μπούρας Γ. τράβηξε τον Παχή μέσα στην περιοχή και αριστερά, με τον κ. Χρυσαφόπουλο να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Παχής εκτέλεσε χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κόκκοτα, αφού η μπάλα βρήκε και το κάθετο δοκάρι (2-1).
52΄: Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Μυρίκης, δυνατή κεφαλιά του Φλωράκη μπλόκαρε ο Μεριγκούνης.
53΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σιταρά από πλάγια δεξιά σαν κοντινό κόρνερ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα και εν συνεχεία πέρασε άουτ.
55΄: Ο Μαντζιούτας έκανε προσπάθεια από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γενιτσαρόπουλου μέσα στην περιοχή και υποδείχτηκε πέναλτι. Ο Κατής σούταρε δυνατά και εύστοχα στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων, κάνοντας το 2-2.
57΄: Σουτ του Γενιτσαρόπουλου εκτός περιοχής κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόκκοτα.
59΄: Ο Παχής έβγαλε την σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Κόκκοτας απέκρουσε ασθενώς και ο Λέρης με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία των αντιπάλων του (3-2).
69΄: Χαμηλό σουτ του Γιαννακόπουλου εκτός περιοχής έφυγε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μεριγκούνη.
73΄: Ο Κρασιάς έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ από αριστερά, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Παχής σε κενή εστία με εύκολο πλασέ «έγραψε» το 4-2.
78΄: Ο Σιταράς έκανε ωραία παράλληλη μπαλιά από αριστερά, ο Σταμούλης βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ «κρέμασε» τον Κόκκοτα κατά την έξοδο του, κάνοντας το 5-2.
91΄: Μπάσιμο και σουτ του Ξαγάρα εκτός περιοχής κόντραρε στα σώματα και κατέληξε σε κόρνερ από το οριζόντιο δοκάρι της Μυρίκης. Ο Νάσιος εκτέλεσε από δεξιά και η κεφαλιά του Αζακά έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Μεριγκούνη.
92΄: Ο Ζαραβέλης έβγαλε χαμηλή σέντρα από δεξιά και ο Κορέντζελος με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Κόκκοτα (6-2).

Κίτρινες Κάρτες
Φούκας Α., Κατής

Διακριθέντες
Μυρίκη: Παχής, Σιταράς, Λέρης, Κορέντζελος, Μπουμπουρής, Φούκας Α.
Ποταμιά: Ξαγάρας, Κατής

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Σήμερα δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, μείναμε πάλι πίσω στο σκορ, όμως γρήγορα παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο γυρίσαμε το παιχνίδι. Πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές μου παίξανε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, δημιουργήσανε τις κατάλληλες προϋποθέσεις στο να σημειώσουμε πολλά γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια τους, συνεχίζουμε στον επόμενο αγώνα. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»





Δημήτρης  Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την νίκη της. Όσον αφορά το παιχνίδι δεν νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κριτική, όταν στην ουσία εμείς μόνοι μας δώσαμε τα 5 γκολ στην Μυρίκη. Όποια προσπάθεια και αν κάνεις μέσα στο γήπεδο ακόμα και αν πετύχεις τους εξ αρχής στόχους που έχεις θέσει για την αντιμετώπιση του οποιουδήποτε αντιπάλου, όταν εσύ κάνεις τόσο τραγικά λάθη και στην ουσία πετυχαίνεις 5 γκολ εις βάρος της ομάδος σου τότε ακυρώνονται όλα και δεν μπορείς να κάνεις καμία κριτική. Πολλές φορές, ενώ το πνεύμα θέλει το σώμα δε μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Για μας ήταν μια κακή παρένθεση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε πολύ γρήγορα να παρουσιάσουμε  τόσο σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο πρόοδο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας Α.(71΄ Φούκας Ν.), Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ίβρος(60΄ Σταμούλης), Κρασιάς(81΄ Στόκας), Ζαραβέλης, Μπουμπουρής Α., Κορέντζελος, Λέρης, Σιταράς Α.

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπούρας Γ., Γκορόγιας Ι., Αζακάς, Κατής, Ζαγκότσης(73΄ Κοτρώνης), Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Γιαννόπουλος(46΄ Νάσιος), Φλωράκης(79΄ Πλεξίδας), Ξαγάρας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος