Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ραπτόπουλο 7-2

Αρκετά ανώτερος ο ΑΠΟΚ «καθάρισε» από αρκετά νωρίς την νίκη και επιβλήθηκε εύκολα του Ραπτοπούλου με το «αγγλικό» 7-2. Ο πρώτος της βαθμολογίας αντιμετώπισε τον τελευταίο και ήταν εξ αρχής το φαβορί για μια εύκολη επικράτηση, που ήρθε φυσιολογικά.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, άρχισε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΕ. Η διαφορά δυναμικής φάνηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εξ ου και το τελικό σκορ. Το ματς έγινε κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, που συντέλεσαν στην διεξαγωγή ενός όμορφου παιχνιδιού.
Το Βελούχι «εξαπλασίασε» τις νίκες του και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, προηγούμενο από το 7΄ μόλις με 3-0, σκοράροντας με όμορφους συνδυασμούς. Στην επανάληψη χαλάρωσε μέχρι το τελευταίο 20λεπτο, όπου ανέβασε ξανά ρυθμούς. Χρόνο συμμετοχής πήραν ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά έως τώρα. Σκόρερ χρίστηκαν οι: Μπακαλίδης(3), Γενιτσαρόπουλος(2), Σαΐτης(1) και Τσιλίκας(1) με τους παραπάνω επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές να είναι εκφραστές σχεδόν όλων των επιθέσεων της ομάδας τους. Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη έφτασε τους 18 βαθμούς και έχει διαφορά 5 βαθμών από τους διώκτες του, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Η Δόξα αγωνίστηκε χωρίς άγχος, αλλά παρουσιάζοντας πολλά αμυντικά κενά δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή και μια ακόμη ήττα. Βελτιώθηκε στην επανάληψη. Μια ομάδα μόνος του είναι ο Λάμπρος Γούλας, που σημείωσε και τα δυο γκολ των «ακριτών». Οι παίχτες του Φάνη Ντζίμα παρέμειναν στον πυθμένα της βαθμολογίας χωρίς πόντο και απέχουν 5 βαθμούς από την γραμμή σωτηρίας.
Οι νικητές αντιμετωπίζουν για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου την Ποταμιά, ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν ξανά στο Καρπενήσι με αντίπαλο τα Άγραφα.

50-60 φίλαθλοι
Το αδιάφορο παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 50-60 φίλοι του ποδοσφαίρου. Διεξήχθη κάτω από ηλιόλουστο καιρό.


Πρωταθλητής χειμώνα
Η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια χειμώνα, έχοντας αποσπαστεί ήδη 5 βαθμούς από τον δεύτερο Αίολο και 6 από την τρίτη Μυρίκη.

Αντικατάσταση επόπτη


Ο αρχικά ορισθείς δεύτερο βοηθός Νίκος Μώκος δήλωσε κώλυμα και την θέση του πήρε ο Ηλίας Λιασκώνης (Φωτογραφία).

Βίοι αντίθετοι
Οι δυο πιο ιστορικές ομάδες της Ευρυτανίας έχουν κάνει ακριβώς αντίθετη πορεία στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ. Ο ΑΠΟΚ είναι πρώτος, έχοντας το απόλυτο νικών και η Δόξα τελευταία, διατηρώντας το απόλυτο ηττών.

Χρησιμοποίησε 3 «καινούργιους»


Θέση στο αρχικό σχήμα του Βελουχίου πήραν οι: Κώστας Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Νίκος Κωστής (Φωτογραφία). Απουσίαζε ο τιμωρημένος Βασίλης Συγκελόπουλος, στον πάγκο έμεινε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης, ενώ απών ήταν και ο Πάνος Κουτσονίκας.

Πρώτη για Γιαννόπουλο


Ο νεαρός δεξιός μπακ Κώστας Γιαννόπουλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος σε όλο το 90λεπτο.

Από 6-2…7-2
Το ρεκόρ του 6-2 της προηγούμενης ημέρας στον αγώνα Μυρίκη-Ποταμιά «έσπασε» στο ίδιο γήπεδο στο ματς ΑΠΟΚ Βελούχι-Ραπτόπουλο, στο οποίο σημειώθηκαν 9 συνολικά γκολ.

Άλλαξε τα 6/11
 














Μια τελείως διαφορετική ομάδα ύστερα από το 0-2 ενάντια στην Κρέντη παρουσίασε το Ραπτόπόυλο. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ενώ φανέλα βασικού πήραν οι: Αλέξανδρος Αζούκης (Επέστρεψε από τραυματισμό), Κώστας Διαμαντής (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά, Εξέτισε την τιμωρία του), Λάμπρος Τσιάμης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Σπύρος Στασινός (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), Λάμπρος Γούλας και Θωμάς Γεωργαλής (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο). Απόντες ήταν οι: Κώστας Ντάλλης, Βασίλης Νταβαρίνος, Χάρης Καραντζούνης, Θανάσης Καραβίδας και Βασίλης Γεωργαλής. Ο Χρήστος Μύτας χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στην επανάληψη.

Νέες εμφανίσεις


Το Ραπτόπουλο φόρεσε καινούργιες εμφανίσεις, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν γούρικες.


Πρώτη φορά 2 τέρματα
Η ομάδα του Φάνη Ντζίμα σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα 2 φορές. Πέτυχε τα γκολ της απέναντι στην ομάδα με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (!)

Α΄ Μέρος

Βγήκε για «περίπατο»
Έναν υγιεινό περίπατο έκανε η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη. Προηγήθηκε με 5-0 στο 27ο λεπτό, σκοράροντας με ωραίους συνδυασμούς. Στην συνέχεια κατέβασε ρυθμούς ,με το Ραπτόπουλο να μειώνει στο 5-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

3-0 στο 7΄


Μόλις στο 2΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης άνοιξε από κοντά το σκορ, «κλέβοντας» την δόξα την τελευταία στιγμή από τον Πολυτσέρη. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σκόραρε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, κάνοντας το 2-0 στο 6΄ μετά από σέντρα του Σάκη Τσιλίκα. Αμέσως με την σέντρα ο Τάκης Σαΐτης (Φωτογραφία), που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος χρίστηκε σκόρερ «γράφοντας» νωρίς-νωρίς το 3-0. 








Ακόμη δυο τέρματα


Ο ΑΠΟΚ έχοντας τον έλεγχο και την υπεροχή έφτασε το σκορ στο 5-0. Ο Άλεξ Μπακαλίδης στο 23΄ από σέντρα του Σάκη Τσιλίκα (Φωτογραφία) πέτυχε το δεύτερο του γκολ στον αγώνα, ενώ ο Τσιλίκας από πασέρ μετατράπηκε σε σκόρερ στο 27΄, δεχόμενος πάσα του Τάκη Σαΐτη. Ο επιθετικός του Βελουχίου πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.





Γρήγορη αλλαγή














Ο αμυντικός Αλέξανδρος Αζούκης (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε γρήγορα, καθώς αγωνιζόταν με πονοκέφαλο. Την θέση του πήρε ο Θωμάς Πέτσας (Φωτογραφία Δεξιά) στο 24΄.


Απείλησε δυο φορές-Μείωσε η Δόξα


Το Ραπτόπουλος έχοντας χάσει από μια καλή ευκαιρία με τον Βασίλη Αλέστα (Φωτογραφία) και τον Σπύρο Στασινό μείωσε σε 5-1  στο 41΄ με σκόρερ τον κορυφαίο παίχτη του Λάμπρο Γούλα, ύστερα από σέντρα του Λάμπρου Παπαντζίμα.





Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Σαΐτης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Πολυτσέρης πλάσαρε και ο Μπακαλίδης με νέο πλασέ στο άδειο τέρμα «έγραψε» το 1-0.
5΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας του Ραπτοπούλου.
6΄: Ο Τσιλίκας έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Γενιτσαρόπουλος με εύκολο κοντινό πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το 2-0.
7΄: Ο Σαΐτης κατευθείαν με την σέντρα, εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αντιπάλων, έφυγε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Παπαδήμο (3-0).
11΄: Σέντρα του Πολυτσέρη από αριστερά, κεφαλιά του Σαΐτη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Παπαδήμος.
13΄: Μακρινό σουτ του Γενιτσαρόπουλου απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.
15΄: Ο Αλέστας δέχτηκε βαθιά μπαλιά και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, η οποία πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.  
17΄: Μπαλιά του Σαΐτη, ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Μπακαλίδης από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.
23΄: Ο Τσιλίκας έβγαλε σέντρα από δεξιά και ο Μπακαλίδης με πλασέ εξ επαφής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
27΄: Συνδυασμός Γενιτσαρόπουλου-Μπακαλίδη-Σαΐτη είχε τελικό αποδέκτη τον Τσιλίκα, ο οποίος με κοντινό διαγώνιο σουτ σημάδεψε την δεξιά γωνία του Παπαδήμου (5-0).
30΄: Ο Παπαντζίμας έβγαλε μπαλιά για τον Στασινό, ο οποίος πλάσαρε από δεξιά προ του Παπαβασιλείου και ο Ντουφεκιάς απομάκρυνε τον κίνδυνο.
36΄: Μπαλιά του Ντουφεκιά για τον Κωστή, που πλάσαρε ψηλοκρεμαστά εντός περιοχής και ο Παπαδήμος μάζεψε χωρίς δυσκολία. 
41΄: Ο Στασινός έβγαλε την μπαλιά, ο Παπαντζίμας σέντραρε από αριστερά και ο Γούλας σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας ψηλά την μπάλα στο τέρμα του Βελουχίου, μειώνοντας σε 5-1.
42΄: Μπαλιά του Μπακαλίδη στον Γενιτσαρόπουλο, που σέντραρε από αριστερά και ο Σαΐτης σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
45΄: Ο Πολυτσέρης έβγαλε την μπαλιά ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε από αριστερά και ο Πέτσας έδιωξε την τελευταία στιγμή προ του Σαΐτη.

Β΄ Μέρος

Χωρίς ενδιαφέρον το δεύτερο ημίχρονο
Έχοντας τα πάντα κριθεί το δεύτερο ημίχρονο είχε πεσμένο ρυθμό. Το Ραπτόπουλο μείωσε ξανά με τον Γούλα, επιχειρώντας να σώσει τις εντυπώσεις. Το Βελούχι ανέβηκε μετά το 70΄ και πέτυχε ακόμη δυο γκολ, φτάνοντας στο 7-2, καθώς ως τότε αναλώθηκε σε παιχνίδι συντήρησης.

Αναγκαστική αλλαγή αρχηγού-Πρώτη Θ. Τσιλιμέκη














Ο 42χρονος αρχηγός του ΑΠΟΚ Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά) αντικαταστάθηκε στο 49΄ λόγω θλάσης. Την θέση του πήρε ο Θοδωρής Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε για φέτος ντεμπούτο.



Σκόραρε ξανά το Ραπτόπουλο


Με γκολ άρχισε στην επανάληψη η φιλοξενούμενη ομάδα, η οποία μείωσε και άλλο. Ο Θωμάς Γεωργαλής εκτέλεσε φάουλ και ο Λάμπρος Γούλας (Φωτογραφία) βρήκε ξανά δίχτυα, σκοράροντας με κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος το λάθος του πορτιέρο Χρήστου Παπαβασιλείου.



Ντεμπούτο Σαπούνη-Βάπτισμα του πυρός για Ρεσίτη














Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο πρωτάθλημα μετά την επιστροφή του στο Βελούχι πραγματοποίησε ο δεξιός μπακ Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Αριστερά). Το «βάπτισμα το πυρός» πήρε ο 14χρονος Στέλιος Ρεσίτης (Φωτογραφία Δεξιά), που έπαιξε ένα περίπου 15αρτο.

Είχε και ένα δοκάρι
Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος ένα μόλις λεπτό πριν την συμπλήρωση των 70΄ σημάδεψε με σουτ εκτός περιοχής το δοκάρι του Λάμπρου Παπαδήμου.

Με τους ίδιους «δράστες»-Χατ-τρικ «Μπάκα»














Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) πέτυχε δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ, φτάνοντας τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα. Σκόραρε στο 74΄ και με κεφαλιά μετά την σέντρα του Ηλία Σαπούνη. Το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τελευταίο της αναμέτρησης σημείωσε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) στο 81ο λεπτό. Ο 19χρονος τροφοδοτήθηκε από τον αριστερό μπακ Νίκο Κωστή.




Γκολ..που δεν χάνεται


Μια απίστευτη ευκαιρία έχασε στο 88΄ ο Ζάχος Πολυτσέρης (Φωτογραφία). Ο 21χρονος έστειλε την μπάλα σε άδειο τέρμα εξ επαφής άουτ, καθώς δεν «ζύγισε» σωστά την μπάλα.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Χτύπημα φάουλ του Γεωργαλή από αριστερά, ο Γούλας με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του Παπαβασιλείου και σημάδεψε την δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ (5-2).
63΄: Πάσα του Τσιλιμέκη στον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδήμου.
68΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, το σουτ του τελευταίου εκτός περιοχής κατέληξε μόλις πάνω από το τέρμα της Δόξας.
69΄: Ο Σαΐτης πάσαρε στον Γενιτσαρόπουλο, το χαμηλό σουτ του οποίου εκτός περιοχής χτύπησε στην ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού του Παπαδήμου και πέρασε άουτ.
71΄: Πλασέ του Τσιλίκα μέσα από την μικρή περιοχή μπλοκαρίστηκε από τον γκολκίπερ του Ραπτοπούλου.
74΄: Ο Σαπούνης σέντραρε από την δεξιά πλευρά και ο Μπακαλίδης με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Παπαδήμου, κάνοντας το 6-2.
81΄: Από κοντινή μπαλιά του Κωστή από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος στην πορεία της μπάλας πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Παπαδήμο, «γράφοντας» το τελικό 7-2.
88΄: Ο Μπακαλίδης έπαιξε το 1-2 με τον Τσιλίκα, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Πολυτσέρης σε άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το τέρμα του Παπαδήμου.

Κίτρινες Κάρτες
Στασινός

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Κρίντας, Σαΐτης, Τσιλίκας, Κωστής
Ραπτόπουλο: Γούλας, Γεωργαλής

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Νομίζω ότι το τελικό σκορ τα λέει όλα, όμως εμείς οφείλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια. Κάποια πράγματα που κάνουμε στις προπονήσεις πρέπει να βγαίνουνε και μέσα στο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά. Παίξαμε ποδόσφαιρο μόνο για 30 λεπτά, μετά το παιχνίδι ήταν διαδικαστικό και χαλάρωσαν λίγο οι παίκτες μου. Έδωσα και χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που είχαν λίγη χρόνο συμμετοχής στους μέχρι τώρα αγώνες και μπορώ να πω ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και να ευχηθώ και καλή συνέχεια στην ομάδα του Ραπτοπούλου.»


Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Αργήσαμε ενα δεκάλεπτο να μπούμε στο ματς και ήδη το σκορ τότε είχε γίνει 3-0. Το μόνο θετικό που κρατάμε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν τα δυο γκολ που πετύχαμε.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Γιαννόπουλος, Κωστής, Κρασιάς(49΄ Τσιλιμέκης Θ.), Ντουφεκιάς(46΄ Σαπούνης), Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος, Πολυτσέρης, Σαΐτης(76΄ Ρεσίτης), Μπακαλίδης, Τσιλίκας

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Αζούκης(24΄ Πέτσας), Τσιάμης, Ντζίμας(83΄ Κοτούλας Η.), Στασινός Σ., Παπαντζίμας, Παπαδήμος Π.(46΄ Μύτας), Διαμαντής, Αλέστας, Γούλας, Γεωργαλής Θ.  

Διαιτητής: Γιώργος Στοφόρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Δροσίνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος