Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Βασίλης Βαγενάς: «Θεωρώ ότι η ομάδα μου έχει τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές στην Ευρυτανία»

Σκόραρε στην 6η αγωνιστική με εκτέλεση φάουλ από την σέντρα πετυχαίνοντας ένα σπάνιο τέρμα. Πρόκειται για τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό των Αγράφων Βασίλη Βαγενά, ο οποίος μίλησε στο ''Evrytania Sport''.
Ο ποδοσφαιριστής έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου και η μεταγραφή του είναι προσοδοφόρα για τους Αγραφιώτες, καθώς ήδη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της φετινής ομάδας.
Ο ποδοσφαιριστής των Αγράφων μας μιλάει για την ομάδα των Αγράφων και για το νεανικό σύνολο που διαθέτει. Το κακό ξεκίνημα της ομάδας του έγινε διότι έπεσαν μαζί όλα τα ντέρμπι και αυτά χάθηκαν στις λεπτομέρειες.
Μας μιλάει για το γκολ που πέτυχε την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Κρέντη, όπου ήθελε να κάνει γέμισμα προς την αντίπαλη περιοχή και η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα.
Ο πρώτος στόχος του για φέτος είναι η ομάδα του να φτάσει στον τελικό κυπέλλου και ήδη στο πίσω μέρους του μυαλού των συμπαικτών του και του ίδιου είναι ο ημιτελικός κυπέλλου της ερχόμενης Κυριακής με την Φραγκίστα. Νοιώθει κατά το ήμισυ Ευρυτάνας, αφού η μητέρα του κατάγεται από την περιοχή μας και γνώριζε πολύ καλά τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής. Ενώ είχε αρχικά συμφωνήσει να συνεχίσει στον Κεραυνό Γαβαλούς τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών τα δεδομένα άλλαξαν και ήρθε σε συμφωνία με τα Άγραφα.
Οι διαφορές της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία είναι πάρα πολλές, αλλά το ποδόσφαιρο του νομού μας δεν είναι σε τόσο χαμηλό επίπεδο, όπως ακούγεται προς τα έξω. Κλείνοντας στέλνει μήνυμα στον κόσμο των Αγράφων, που στηρίζει την ομάδα ότι θα δώσουνε όλοι τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να τους δικαιώσουν.
Ο Βασίλης Βαγενάς (Έχει γεννηθεί στις 21/6/1988) αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου αλλά και στο κέντρο της άμυνας και έχει πλούσια θητεία στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας. Πέρυσι αγωνίζονταν στην Α1 Αιτωλοακαρνανίας με τον Κεραυνό Γαβαλούς και έχει παίξει στην ίδια κατηγορία με τον Άρη Μεσάριστας αλλά και τον Αρακυνθιακό. Με τον Αρακυνθιακό την σεζόν 2008-2009 ήταν φιναλίστ κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας, όταν η ομάδα του ηττήθηκε με 3-1 στο τελικό από τον Ναυπακτιακό Αστέρα (Την ίδια σεζόν αποκλείστηκε από τον ΑΠΟΚ από το κύπελλο ερασιτεχνών). Ξεκίνησε την καριέρα του από την Β΄ ΕΠΣΑ και τον Α.Ο. Ζευγαρακίου και έχει αγωνιστεί επίσης στις μικτές ομάδες της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Μεταγράφηκε από την Γαβαλού στον Κατσαντώνη Αγράφων, όπου μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί και σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος σκοράροντας 1 τέρμα. Η μητέρα του κατάγεται από τον Τριπόταμο Ευρυτανίας.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

Evrytania Sport: Βασίλη να σε καλωσορίσουμε στο site μας το ''Evrytania Sport''. Η ομάδα σου τρέχει ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων. Που οφείλεται η αγωνιστική ανάκαμψη των Αγράφων;
Βασίλης Βαγενάς: «Καλώς σας βρήκα και εγώ. Σίγουρα η ομάδα μου έχει πολλούς μικρούς ποδοσφαιριστές και καλούς και θεωρώ ότι έχει τους καλύτερους νέους ποδοσφαιριστές στην ευρύτερη περιοχή. Μας έτυχαν στην αρχή τρία ντέρμπι και πιστεύω ότι τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Όλα τα παιδιά δουλεύουν με τον αξιόλογο προπονητή τον  κύριο Τριανταφυλλόπουλο. Ήρθαν και τα καλά αποτελέσματα και πιστεύω θα έρθουν στο μέλλον ακόμη καλύτερα.»

Evrytania Sport: Την περασμένη Κυριακή η ομάδα σου έκανε σημαντικό διπλό μέσα στην Κρέντη. Μίλησε μας για την φάση του γκολ, που σκόραρες με φάουλ από την σέντρα.
Βασίλης Βαγενάς: «Κατ αρχήν δεν ήθελα να το κάνω, ήταν ένα γέμισμα και η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Από εκεί και πέρα έγινε ομαδική προσπάθεια από όλα τα παιδιά. Πιστεύω βγάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο και ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα.»

Evrytania Sport: Ποιοι είναι οι στόχοι των Αγράφων; Η ομάδα σου πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στον νομό μας.
Βασίλης Βαγενάς: «Ξέρω ότι φέτος είναι μια καινούργια ομάδα, έχει πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Όλα τα παιδιά έχουν πάρα πολύ ταλέντο και με την προσθήκη κάποιων έμπειρων ποδοσφαιριστών θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρυτανία τα επόμενα χρόνια. Ο πρώτος μας στόχος είναι να πάμε στον τελικό κυπέλλου, καθώς την άλλη βδομάδα αγωνιζόμαστε για τα ημιτελικά μέσα στην Φραγκίστα. Ελπίζω πως θα γίνει αυτό και φυσικά να μπούμε στην 4αδα στο πρωτάθλημα που μετά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Σίγουρα το ακλόνητο φαβορί είναι η ομάδα του ΑΠΟΚ.»

Evrytania Sport: Πως βρέθηκες στην Ευρυτανία και στην ομάδα των Αγράφων το περασμένο καλοκαίρι;
Βασίλης Βαγενάς: «Γνωρίζω πολύ καλά τα πράγματα του ποδοσφαίρου στην Ευρυτανία. Δεν ήταν προγραμματισμένο να έρθω στην ομάδα του Κατσαντώνη, διότι αρχικά είχα συμφωνήσει να συνεχίσω με την ομάδα της Γαβαλούς. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν τόσο καλά για μένα και έτσι έφυγα μια μέρα πριν το τέλος των μεταγραφών και ήρθα στην ομάδα των Αγράφων. Κατά το ήμισυ εκτός από Αιτωλοακαρνάνας νοιώθω και Ευρυτάνας διότι η μητέρα μου κατάγεται από τον νομό σας. Από τα παιδικά μου χρόνια ήμουν δεμένος με την περιοχή. Πριν συμφωνήσω με την ομάδα μίλησα με τον κ. Τσιγαρίδα και τον κ. Δροσίνη, ώστε να παίξω στον Α.Ο. Αγράφων και να βοηθήσω την προσπάθεια που γίνεται φέτος.»

Evrytania Sport: Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς στα Άγραφα; Μπήκες γρήγορα στο κλίμα της ομάδας;
Βασίλης Βαγενάς: «Όχι, όχι καθόλου. Όλα τα παιδιά με αγκάλιασαν από την αρχή και ήταν όλοι κοντά μου.»

Evrytania Sport: Ποιες διαφορές εντοπίζεις μεταξύ του πρωταθλήματος της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας που αγωνιζόσουν τα προηγούμενα χρόνια;
Βασίλης Βαγενάς: «Σίγουρα η Αιτωλοακαρνανία είναι μεγαλύτερος νομός και είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρυτανία δεν είναι πολύ κακό το επίπεδο, όπως ακούγεται προς τα έξω.»

Evrytania Sport: Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ο μικρός αριθμών των ομάδων;
Βασίλης Βαγενάς: «Είναι πολύ λίγες οι ομάδες, αλλά και στις μετακινήσεις υπάρχει πρόβλημα.»

Evrytania Sport: Την ερχόμενη Κυριακή (3/11) αγωνίζεστε με το Ραπτόπουλο. Ποιος είναι ο στόχος σας για το συγκεκριμένο παιχνίδι;
Βασίλης Βαγενάς: «Δεν μπορώ να ξέρω τι ομάδα έχει η Δόξα, από τον βαθμολογικό πίνακα σίγουρα δεν είναι φόβητρο, όμως κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, αν θέλουμε να πάρουμε άλλους 3 βαθμούς για να πάμε πιο άνετα τα επόμενα παιχνίδια.»

Evrytania Sport: Θα έλεγες ότι το μυαλό σας είναι από τώρα στον ημιτελικό κυπέλλου ή κοιτάζετε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά;
Βασίλης Βαγενάς: «Σίγουρα δεν μπορείς να ξεγράψεις τον ημιτελικό, όλα τα παιδιά σκέφτονται αυτό το παιχνίδι με την Φραγκίστα βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού τους, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε ούτε το Ραπτόπουλο ούτε κάποια άλλη ομάδα. Αυτή την στιγμή προέχει το παιχνίδι με το Ραπτόπουλο για το πρωτάθλημα.»

Evrytania Sport: Βασίλη να σε ευχαριστήσουμε για την κουβέντα που είχαμε. Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
Βασίλης Βαγενάς: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω με την σειρά μου τον κόσμο των Αγράφων, που στηρίζουν την ομάδα και να πω ότι θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο εγώ και οι συμπαίκτες μου για να τους δικαιώσουμε.»

Συνέντευξη: Παναγιώτης Κολλημένος