Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μυρίκη-Άγραφα 0-0

«Αλληλοεξουδετερώθηκαν» μέσα στα νερά Μυρίκη και Άγραφα. Οι δυο ομάδες σε ένα ματς-ντέρμπι έμειναν στο «λευκό» 0-0, το οποίο με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν απόλυτα δίκαιο, καθώς πρόσεξαν κατά κύριο λόγο τις αμυντικές τους γραμμές.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και ήταν μοιρασμένος. Ποδόσφαιρο αξιώσεων δεν παίχτηκε και αυτό οφείλεται και στο βρεγμένο γήπεδο. Όποιο ομάδα σκόραρε θα ήταν και αυτή, που θα επικρατούσε σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού.
Η Μυρίκη πρόσθεσε ακόμη έναν βαθμό στο «σακούλι» της και απέκτησε το αβαντάζ, ώστε να «πλασαριστεί» στην πρώτη 2αδα. Οι περυσινοί πρωταθλητές Ευρυτανίας κατέβηκαν με συμπαγή αμυντική γραμμή και είχαν από μια πολύ καλή ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο. Οι «κόκκινοι»  του Λάκη Αναστασόπουλου είναι στην 2η θέση με 19 βαθμούς και το ντέρμπι με τον Αίολο θα είναι καθοριστικό για την κατάταξη της κανονικής διάρκειας.
Τα Άγραφα ανέβασαν την απόδοση τους για άλλη μια φορά στο δεύτερο 45λεπτο, όπου έψαξαν το γκολ και είχαν βελτιωθεί αισθητά. Κατάφεραν να κρατήσουν το «μηδέν» για 3η σερί αγωνιστική και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κατσαντώνης θα κάνει προσπάθεια, ώστε να ανέβει βαθμολογικά και να  τερματίσει είτε στην 2η είτε στην 3η θέση, καθώς η συμμετοχή του στα μπαράζ δείχνει να «σφραγίζεται» οριστικά . Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου είναι πλέον στην 3η θέση με 16 πόντους, φτάνοντας τον Αίολο, που έχει ωστόσο παιχνίδι λιγότερο.
Οι γηπεδούχοι, όπως αναφέραμε θα αντιμετωπίσουν την 10η αγωνιστική τον Αίολο ως τυπικά φιλοξενούμενοι, ενώ τα Άγραφα θα υποδεχτούν στο αθλητικό κέντρο τον ΑΠΟΚ.

Μέσα στα αυτοκίνητα
Ο φίλαθλος κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι κυρίως μέσα από τα αυτοκίνητα του. Οι κερκίδες έμειναν άδειες εξ αιτίας της βροχής και του κρύου, που επικρατούσε.




Ποικιλία αποτελεσμάτων
Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές την φετινή σαιζόν, καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στο κύπελλο. Έχουν από μια νίκη ο καθένας, ενώ στο μενού ήρθε να προστεθεί και η σημερινή ισοπαλία.

Πλεονέκτημα στην ισοβαθμία
Η Μυρίκη σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας έχει το πάνω χέρι, καθώς είχε επικρατήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου με 1-0.

Με βροχή ο αγώνας
Σχεδόν για 75 λεπτά το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε με δυνατή βροχή, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστων σε συνδυασμό με το βρεγμένο τερέν του Δημοτικού Σταδίου.



Διακόπηκε το σερί
Ο Κατσαντώνης δεν κατάφερε να κερδίσει για 6ο σερί ματς, ωστόσο παραμένει αήττητος σχεδόν για έναν γύρο. Η Μυρίκη προερχόταν από 3 συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

Ξεχώρισε ο κατά συνθήκη στόπερ 


Η απουσία των Βασίλη Βαγενά και Κώστα Αρκουμάνη έχρισε τον πλάγιο μπακ Δημήτρη Μπισμπίκη (Φωτογραφία) ως δεύτερο κεντρικό αμυντικό. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Απεραντιακό είχε πολύ καλή παρουσία.

Τα «μωρά» Α.Ο.Μ.-Κατσαντώνη
Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο μέτρο για χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστών κάτω των 20, ωστόσο οι δυο ομάδες δουλεύουν με νεαρά παιδιά. Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε με 4 πιτσιρικάδες και ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος με 6.

Επάνοδος για δυο «κόκκινους»


Ο Στέλιος Μεριγκούνης (Φωτογραφία Αριστερά) επέστρεψε και κάθισε ξανά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του. Στην επίθεση επανήλθε ο Γιώργος Κορέντζελος (Φωτογραφία Κέντρο). Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι: Κώστας Ζαραβέλης και Χρήστος Λέρης, που είχαν παίξει βασικοί στο 1-4 επί της Κρέντης. Ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Δεξιά), που είχε παίξει κατά συνθήκη τερματοφύλακας αγωνίστηκε στην φυσική του θέση, αυτή του μεσοαμυντικού.

Μέσα Μάρκης-Αθανασόπουλος


Ο Πάνος Μάρκης και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) πήραν φανέλα βασικού και αντικατέστησαν τους: Κώστα Αρκουμάνη και Νίκο Κορέντζελο, που είχαν ξεκινήσει ενάντια στον Αίολο.

Α΄ Μέρος

Χωρίς τέρματα και με λίγες ευκαιρίες
Σε ένα σχετικά μοιρασμένο όσον αφορά την κατοχή πρώτο ημίχρονο Μυρίκη και Άγραφα πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0. Ελαφρώς καλύτερη ήταν η περυσινή πρωταθλήτρια, που δημιούργησε περισσότερους κινδύνους και είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία με τον Άρη Σιταρά.

Βροχόπτωση για 30΄
Το α΄ ημίχρονο διεξήχθη για 30 αγωνιστικά λεπτά με βροχή. Ύστερα από 30΄ η βροχή σταμάτησε προς ανακούφιση των συμμετεχόντων.

Ανακόπηκε ο Μάρκης

 












Τα Άγραφα πλησίασαν με αξιώσεις στο γκολ στο 15ο λεπτό. Ο Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Αριστερά) σούταρε μέσα στην περιοχή υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής (Φωτογραφία Δεξιά) ανέκοψε σωτήρια σε κόρνερ.

Σημαντική ευκαιρία από Σιταρά


Δέκα λεπτά αργότερα η Μυρίκη έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης Σιταράς επωφελήθηκε από απόκρουση του Δημήτρη Κατελούζου σε γύρισμα του Λεωνίδα Κόγια, αλλά ο πορτιέρο του Κατσαντώνη απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.


Διάλογος linesman-προπονητή 


Ο προπονητής των γηπεδούχων Λάκης Αναστασόπουλος διαμαρτυρήθηκε για ένα αράουτ στον πρώτο βοηθό Λάμπρο Κολοκώτσιο (Φωτογραφία), ο οποίος αντέδρασε και απάντησε στον 40χρονο coach.




Αλλαγή Αγράφων


Ο κεντρικός αμυντικός Λεωνίδας Κόγιας (Φωτογραφία Αριστερά) ένοιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στον 40΄ από τον Σάκη Θεοχάρη (Φωτογραφία Κέντρο). Ο Μιχάλης Ράπτης (Φωτογραφία Δεξιά, Ήταν ξανά αρκετά θετικός) γύρισε από δεξί μπακ στόπερ και το δεξί άκρο κάλυψε ο νεοεισελθών Θεοχάρης.



Η πρώτη κίτρινη


Ο Βασίλης Ντότσικας (Φωτογραφία) παρατηρήθηκε στο 40΄ με κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, που έκανε στον χώρο του κέντρου στον Άρη Σιταρα. Αυτή ήταν η πρώτη κάρτα, που υπέδειξε ο ρέφερι.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ωραίο δυνατό σουτ του Μπούκα εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην αριστερή του γωνία ο Μεριγκούνης.
10΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η κεφαλιά του Γενιτσαρόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Αγράφων.
14΄: Μακρινό σουτ-γέμισμα του Φούκα Α. από πλάγια δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κατελούζος, προτού ο Κορέντζελος υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ.
15΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε την μπαλιά στον Μάρκη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε, αλλά ο Παχής έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.
25΄: Ο Φούκας Ν. έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Κόγιας πετάχτηκε προ του Κορέντζελου, με την μπάλα να γυρίζει προς τα πίσω και τον Κατελούζο να αποκρούει, ο Σιταράς έγινε δέκτης της μπάλας και πλάσαρε από αριστερά, με τον γκολκίπερ των Αγράφων να αποκρούει στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
34΄: Ο Ίβρος μετά από λάθος του Ντότσικα επιχείρησε όμορφο μακρινό χαμηλό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατελούζου.
37΄: Ο Κορέντζελος τροφοδότησε τον Τσίπρα, αυτός «τσίμπησε» την μπάλα από δεξιά και πλάσαρε εντός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

Δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο
Χωρίς συγκινήσεις ολοκληρώθηκε ο αγώνας.Το παιχνίδι ναι μέν ήταν πιο ανοιχτό, αλλά οι φάσεις δε ήταν ελάχιστες. Ο Κατσαντώνης ήταν καλύτερος στο επιθετικό κομμάτι από ότι στο πρώτο μέρος. Μυρίκη και Άγραφα κράτησαν τις εστίες τους ανέπαφες και έφυγαν από το γήπεδο με τον έναν βαθμό.

Επανήλθε..δριμύτερη
Η βροχή έκανε την εμφάνιση της ξανά στην επανάληψη και αυτήν την φορά ήταν πολύ ισχυρότερη. Ουκ ολίγες φορές η μπάλα κολλούσε στα νερά.

Δραστήριος με Καλύβα-Κατσαρή

 












Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου ανέβηκε στο δεύτερο 45λεπτο επιθετικά με κύριους εκφραστές των επιθέσεων της τους: Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία Αριστερά) και Χρήστο Κατσαρή (Φωτογραφία Δεξιά).

Προσπάθεια για «φρεσκάρισμα»


Ο Λάκης Αναστασόπουλος πραγματοποίησε διπλή αλλαγή στο 54΄, επιχειρώντας να βελτιώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Στο γήπεδο πέρασαν οι: Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) και Χρήστος Λέρης, που αντικατέστησαν τους: Θωμά Τσίπρα και Γιώργο Κορέντζελο

«Παρθενική» για Χ. Αρκουμάνη-Αθανασούλια

 












Δυο θερινά αποκτήματα των Αγράφων μπήκαν στην επανάληψη και έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα Άγραφα. Ο Χρήστος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) αποτέλεσε την δεύτερη αλλαγή και αγωνίστηκε ως επιθετικός και ο Λάμπρος Αθανασούλιας (Φωτογραφία Δεξιά), που επανήλθε από τραυματισμό τις περασμένες ημέρες και χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικός χαφ.

Σήκωσε την σημαία


Στο 68ο λεπτό ο νεοσειελθών Χρήστος Αρκουμάνης σούταρε εύστοχα από δεξιά, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο β΄ βοηθός Στέλιος Σώμαλης (Φωτογραφία) είχε σηκώσει την σημαία του.

Νίκησε τον Ν. Φούκα ο Κατελούζος 

 












Ο ανεβασμένος Δημήτρης Κατελούζος (Φωτογραφία Δεξιά) πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση στο 71΄, νικώντας τον Νίκο Φούκα (Φωτογραφία Αριστερά). Αυτή μάλιστα ήταν η τελευταία άξιας καταγραφής φάση της επανάληψης.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Τσίπρας σέντραρε από δεξιά, από απομάκρυνση της άμυνας των Αγράφων ο Μπουμπουρής σούταρε από το ύψος της περιοχής έξω από το αριστερό δοκάρι του Κατσαντώνη.
53΄: Σέντρα του Καλύβα από αριστερά, ο Κατσαρής σούταρε εντός περιοχής και ο Μεριγκούνης μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
67΄: Ο Θεοχάρης έβγαλε την σέντρα από την δεξιά πλευρά, ο Καλύβας ελίχτηκε από το ύψος της περιοχής και αριστερά, σούταρε, η μπάλα κόντραρε, νέο σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή διώχτηκε από τους αμυνόμενους σε κόρνερ.
71΄: Ο Φούκας Ν. επωφελήθηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σούταρε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Κατελούζος απέκρουσε σωτήρια.

Κίτρινες Κάρτες
Σιταράς, Ντότσικας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Κρασιάς, Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής
Άγραφα: Μπισμπίκης, Γιαννιώτης, Ράπτης, Κατελούζος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Στο σημερινό παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε για το ποιος ήταν καλύτερος και ότι έβγαλε πράγματα, που δουλεύουν οι ομάδες στις προπονήσεις. Πιστεύω ότι καθαρά ο αγώνας θα πήγαινε στην δύναμη, στο πάθος και στο ένα γκολ, το οποίο θα έδινε την νίκη σε μια από τις δυο ομάδες. Έχοντας τόσο κακές καιρικές συνθήκες, έχω να πω συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την θέληση, που είχαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Όσο αφορά τη δική μου ομάδα, όλα τα παιδιά παίξανε με πάθος, δύναμη, δημιουργήσανε ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε τύχη να σκοράρουμε. Ίσως να είχαμε τύχη και στο να μην δεχτούμε γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, συνεχίζουμε στο επόμενο παιχνίδι, να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα των Αγράφων.»

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Άγραφα): «Το σημερινό παιχνίδι έγινε κάτω από δύσκολε καιρικές συνθήκες και ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός. Πιέσαμε τον αντίπαλο ψηλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο, πετύχαμε το γκολ, αλλά τελικά φύγαμε με τον βαθμό της ισοπαλίας.»







Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας Α., Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ίβρος, Κρασιάς, Τσίπρας(54΄ Σταμούλης), Μπουμπουρής Α., Φούκας Ν., Σιταράς Α.(64΄  Ζαραβέλης), Κορέντζελος(54΄ Λέρης)

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κατελούζος, Ράπτης, Γιαννιώτης, Μπισμπίκης, Μάρκης(71΄ Αθανασούλιας), Κόγιας(40΄ Θεοχάρης), Μπούκας, Ντότσικας, Αθανασόπουλος(64΄ Αρκουμάνης Χ.), Κατσαρής, Καλύβας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ& Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος