Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Νέοι: ΕΠΣ Φωκίδας-ΕΠΣ Ευρυτανίας 1-1

Στο παρά ένα, δεχόμενη γκολ με πέναλτι η Ευρυτανία «πλήρωσε» την επιπολαιότητα και έφυγε από την Φωκίδα με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη (6/11) στο ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα.  Ξεκίνησε στις 3.20 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων για τον 6ο όμιλο. Λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν και το ματς των νέων.
Η Φωκίδα του Παναγιώτη Καραχρήστου είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες ώστε να απειλήσει την εστία του Γιώργου Γιόγιου. Στο δεύτερο μέρος δεν μπήκε καλά στο ματς και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν. Στα τελευταία λεπτά πάλεψε και δικαιώθηκε ισοφαρίζοντας στο 89ο λεπτό με πέναλτι (Προήλθε από χέρι του Αντωνίου) του αρχηγού Μίλτου Σκούτα. Η ΕΠΣΦ είχε αρκετές απουσίες και είχε αποστολή μόλις 15 ατόμων.
Η Ευρυτανία του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μετά από ένα αμυντικό πρώτο μέρος, όπου έγινε κακό ματς, βγήκε στην επίθεση στο δεύτερο μέρος και κυριάρχησε κατά κράτος. Η ΕΠΣΕ προηγήθηκε στο 3ο λεπτό της επανάληψης με κεφαλιά του αρχηγού Πάνου Αντωνίου και συνέχισε να δημιουργεί σωρεία ευκαιριών με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κώστα Χρυσαφόπουλου στο 81ο λεπτό. Δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και το «πλήρωσε» στο 89ο λεπτό, όπου δέχτηκε γκολ με πέναλτι και επέστρεψε στο Καρπενήσι με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική στις (13/11) η Ευρυτανία θα αγωνιστεί στο Καρπενήσι με την Εύβοια, ενώ η Φωκίδα θα κάνει το ρεπό της. Οι δυο ομάδες μοιράζονται την τελευταία θέση, πανηγυρίζοντας τον πρώτο τους βαθμό.

Μαζί Αντωνίου & Μαρκοδήμος
Ο ενωσιακός προπονητής των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας Δημήτρης Αντωνίου παρακολούθησε την αναμέτρηση των νέων μαζί με τον Γιάννη Μαρκοδήμο. Ο κ. Μαρκοδήμος ήταν μέχρι πέρυσι προπονητής των νέων της ΕΠΣ Φωκίδας.


Εκτός ο Λούπουλ
Απουσίαζε από τους γηπεδούχους το «αστέρι» της ομάδας ο ταλαντούχος επιθετικός Δημήτρης Λούπουλ.

Πρώτη για 3














3 ποδοσφαιριστές της Ευρυτανίας συμπεριλήφθηκαν στην κατάσταση υγείας της ΕΠΣ Ευρυτανίας και έκαναν ντεμπούτο στο βασικό σχήμα των φιλοξενούμενων. Πρόκειται για τον επιθετικό του Αίολου Κώστα Χρυσαφόπουλο, τον επιτελικό μέσο της Ποταμιάς Βαγγέλη Φύκα (Φωτογραφία Αριστερό) και τον αριστερό χαφ της Μυρίκης Γιώργος Μπάρκα (Φωτογραφία Δεξιά), που έκανε ντεμπούτο.

Διατήρησε την παράδοση
Η Ευρυτανία διατήρησε την ευνοική παράδοση που έχει χτίσει στην Άμφισσα τα τελευταία χρόνια και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Χωρίς νίκη
Ο Γιώργος Χρυσαφόπουλος δεν κατάφερε στις λεπτομέρειες να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη ως ενωσιακός προπονητής. Ο κ. Χρυσαφόπουλος βρίσκεται για 2η συνεχή χρονιά στον πάγκο των νέων της ΕΠΣΕ.

3η σερί ισοπαλία
Με ισοπαλία είχαν λήξει και πέρυσι οι αναμετρήσεις των νέων Ευρυτανία-Φωκίδα. Για 3ο συνεχόμενο ματς οι δυο ομάδες αναδεικνύονται ισόπαλες.

Ξεχώρισαν 5

 
5 παίκτες της Ευρυτανίας ξεχώρισαν με την εμφάνιση τους. Πρόκειται για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πάνο Λιάγκα (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνο Αντωνίου (Άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό της επανάληψης), τον μεσοαμυντικό της Παλαιοκατούνας Πάνο Μπλέντζο (Φωτογραφία Κέντρο), τον δεξιό μέσο της Ποταμιάς Γιώργο Πλεξίδα (Φωτογραφία Δεξιά) και τον επιθετικό του Αίολου Κώστα Χρυσαφόπουλο (Είχε δοκάρι και έχασε ευκαιρία για το 0-2).

Καλύτεροι οι Σκούτας & Φουσέκης


Για την Φωκίδα πολύ καλή παρουσία είχε ο αρχηγός Μίλτος Σκούτας (Σκόραρε με πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης) και ο πλάγιος μέσος Παναγιώτης Φουσέκης (Φωτογραφία).

Με 15αδες
Οι δυο ομάδες είχαν αποστολή 15 αθλητών και είχαν αρκετές απουσίες. Μάλιστα οι γηπεδούχοι έκαναν μόλις 1 αλλαγή. Η Ευρυτανία είχε στον πάγκο τον Γιάννη Μπακατσιά. Δεν δηλώθηκε ο Στέλιος Ρεσίτης (Δεν συμπεριλήφθη στην κατάσταση υγείας) και εκτός αποστολής έμεινε ο άρρωστος Δημήτρης Μπανιάς και ο γκολκίπερ Γιάννης Φεγγούλης, που δεν ταξίδεψαν στην Άμφισσα.

Παράπονα για διαιτησία


Οι φιλοξενούμενοι έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Δημήτρη Κουφογιάννη (Φωτογραφία, ΕΠΣ Φωκίδας). Θεωρούν ότι ο διαιτητής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Φέτος η ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίζει αγώνες στις μικτές διαιτητές από την γηπεδούχο ένωση.

Νέες εμφανίσεις


Η Ευρυτανία αγωνίστηκε με νέες εμφανίσεις χρώματος μαύρου, οι οποίες φέρουν τα διακριτικά του νέου χορηγού του πρωταθλήματος της εταιρίας αθλητικών ειδών intersport.

Α΄ μέρος

Κακό ποιοτικά
Κάκιστη ποιοτικά ήταν η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος. Ελάχιστες σωστές ενέργειες έγιναν από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Εδαφική υπεροχή
Η Φωκίδα είχε την εδαφική υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 40λεπτο, όμως απείλησε με σουτ εκτός περιοχής.

Έκλεισε χώρους
Η Ευρυτανία έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο πρώτο μέρος, έκλεισε όλους τους χώρους και κράτησε εύκολα το μηδέν. Επιθετικά δεν μπόρεσε να φανεί.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Χτύπημα φάουλ του Σκούτα από την σέντρα και αριστερά, έσκασε στο έδαφος μπροστά από τον Γιόγιο και πέρασε άουτ πάνω από το τέρμα της Ευρυτανίας.
21΄: Ο Φουσέκης εκτέλεσε φάουλ με πάσα για τον Αλεξίου, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ευρυτανίας.
30΄: Μακρινό φαλτσαριστό αδύναμο σουτ του Βλάχου μπλόκαρε εύκολα ο Γιόγιος.
37΄: Σουτ του Καββαδία εκτός περιοχής και αριστερά κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι της Φωκίδας.
39΄: Ο Σίμος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και την κεφαλιά του Σκούτα μπλόκαρε εύκολα ο Γιόγιος.
43΄: Ο Μοσκαχλαϊδής σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Βλάχου πέρασε πάνω  από το τέρμα της Ευρυτανίας.

Β΄ μέρος

Καλύτεροι οι Ευρυτάνες
Η επανάληψη άνηκε πλήρως στους φιλοξενούμενους, που προηγήθηκαν και είχαν σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν και άλλα τέρματα. Η Ευρυτανία βγήκε από τα καρέ τις και έδειξε ότι μπορεί να παίξει και επιθετικά.

Ξεκίνησε ιδανικά


Στο 3ο λεπτό της επανάληψης η ομάδα της Ευρυτανίας βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Ο Γιώργος Πλεξίδας εκτέλεσε το φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά και ο προωθημένος Πάνος Αντωνίου (Φωτογραφία) πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας την βρήκε όσο χρειάζονταν με το κεφάλι και την έστειλε στην δεξιά γωνία του Ηλία Ρίζου για το 0-1. Το πρώτο τέρμα της Ευρυτανίας στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας.




Άνοιξαν οι χώροι
Μετά το γκολ του Αντωνίου οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν και έτσι η Ευρυτανία βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει μέσα από αντεπιθέσεις.

Δεν το «καθάρισε»


9 λεπτά πριν το φινάλε και ενώ η αναμέτρηση είχε γρήγορο ρυθμό με την μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω η Ευρυτανία έχασε μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσει» το τρίποντο. Ο κορυφαίος του γηπέδου Πάνος Λιάγκας με κάθετη πάσα βρήκε τον Γιώργο Πλεξίδα, αυτός σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) μόνος του μέσα από την μικρή περιοχή σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.



Συστάσεις από Κουφογιάννη
Συστάσεις έκανε το 87ο λεπτό ο ρέφερι Δημήτρης Κουφογιάννης στον ενωσιακό προπονητή της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργο Χρυσαφόπουλο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για μια απόφαση του ρέφερι. 


Ισοφάριση στο 89΄


Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Ευρυτανία θα έφευγε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα με το διπλό από την Φωκίδα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 89ο λεπτό, όταν ο Μίλτος Σκούτας (Φωτογραφία) σέντραρε από δεξιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πάνου Αντωνίου. Ο ρέφερι Δημήτρης Κουφογιάννης καταλόγισε πέναλτι και ο Σκούτας το εκτέλεσε εύστοχα, πλασάροντας χαμηλά στην δεξιά γωνία του Γιώργου Γιόγιου (Έπεσε στην σωστή γωνία) για το τελικό 1-1. Ο Σκούτας είχε προωθηθεί στα τελευταία λεπτά μετά από εντολή το προπονητή του.





Κερκίδα των «μικρών»
Οι ποδοσφαιριστές των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας ενθάρρυναν από την κερκίδα αυτούς των νέων φωνάζοντας δυνατά συνθήματα από την κερκίδα. Παράλληλα εμψύχωναν αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε το φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά, ο Αντωνίου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας την «τσίμπησε» με το κεφάλι και την έστειλε στην δεξιά γωνία του Ρίζου (1-0).
53΄: Σουτ του Βλάχου από αριστερά πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Γιόγιου.
57΄: Σέντρα-σουτ του Φουσέκη από αριστερά απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ της Ευρυτανίας και στην επαναφορά ο Φώτης δεν μπόρεσε να σουτάρει.
58΄: Ο Ρίζος απέκρουσε απρόσεκτα και ο Φύκας σούταρε σε κενή εστία εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
62΄: Ο Πλεξίδας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κοντινή κεφαλιά του Λιάγκα πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
76΄: Ο Μπλέντζος έκανε την μπαλιά για τον Χρυσαφόπουλο, που σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή και πλάγια αριστερά πάνω από τα δοκάρια του Ρίζου.
81΄: Ο Λιάγκας πραγματοποίηση την κάθετη μπαλιά για τον Πλεξίδα, αυτός σέντραρε από δεξιά και ο Χρυσαφόπουλος εξ επαφής μόνος του σούταρε στην κίνηση στο οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να φεύγει στην συνέχει άουτ.
89΄: Ο Σκούτας έκανε την σέντρα από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αντωνίου και ο Κουφογιάννης  καταλόγισε το πέναλτι. Ο Σκούτας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών πλάσαρε χαμηλά στην δεξιά γωνία της Ευρυτανίας και ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσαρός, Κουτσουπιάς

Διακριθέντες
Φωκίδα: Σκούτας, Φουσέκης
Ευρυτανία: Αντωνίου, Λιάγκας, Μπλέντζος, Πλεξίδας, Χρυσαφόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Καραχρήστος (Φωκίδα): «Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Η Φωκίδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη η Ευρυτανία. Συγχαρητήρια στην Ευρυτανία και στα παιδιά της Φωκίδας.»







Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Ευρυτανία): «Σήμερα κάναμε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας και είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοση, που είχανε τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε δυνατά από την αρχή και είχαμε αρκετός πάθος για να πάρουμε τη νίκη και όχι να σταθούμε σε κάποιο άλλο αποτέλεσμα. Καταφέραμε βγήκαμε στην ανάπαυλα με το 0-0 και στο δεύτερο ημίχρονο μέσα από κάποιες διορθώσεις που γίνανε μπήκαμε μπροστά στο σκορ στο 48ο λεπτό με ένα όμορφο γκολ από κεφαλιά του Αντωνίου και συνεχίσαμε με πολύ δεμένη άμυνα και μέσα από σωστές αντεπιθέσεις να είμαστε αρκετά επικίνδυνοι. Είχαμε την ευκαιρία με το δοκάρι του Χρυσαφόπουλου στο 81΄ να κάνουμε το 2-0 και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Δεν ήμασταν τυχεροί και προς το τέλος του παιχνιδιού μας ισοφάρισαν με πέναλτι, το οποίο από ότι έδειξε ο διαιτητής από την αρχή του παιχνιδιού, έβαζε την ομάδα της Φωκίδας συνέχεια στο παιχνίδι, δεν κράτησε σωστά τις ισορροπίες και σε πολλές περιπτώσεις ήταν άδικος μαζί μας, με τον τρόπο του κατάφερε να έχει συνεχώς στο παιχνίδι την αντίπαλη ομάδα και για αυτό το λόγο ισοφαριστήκαμε κιόλας. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να πετύχουν γκολ, διότι ήμασταν αρκετά καλοί στην άμυνα μας και είχαμε κλείσει όλους τους διαδρόμους και όπως αποδείχτηκε δεν είχαν κάποια ευκαιρία για γκολ σε όλο το 90ο λεπτό, φαινόταν ξεκάθαρα ότι θα φεύγαμε από εκεί με το διπλό. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και μέσα από αυτή κυρίως την αγωνιστικότητα που δείξανε σήμερα θα προχωρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί παρόλο που τα περισσότερα παιδιά που έχω στην ομάδα δεν αγωνίζονται σε κάποιο σύλλογο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Φωκίδα (Παναγιώτης Καραχρήστος): Ρίζος, Μούκας, Αλεξίου, Τερλίγκας, Σκούτας, Φουσέκης, Μοσκαχλαϊδής(46΄ Καρανάσος), Σίμος, Φώτης, Βλάχος, Δημητρέλος

Ευρυτανία (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γιόγιος, Κατσαρός, Μπουμπουρής, Λιάγκας, Αντωνίου, Μπλέντζος, Φύκας(75΄ Καμαρέτσος), Καββαδιάς, Χρυσαφόπουλος(87΄ Μπίκας), Πλεξίδας, Μπάρκας(52΄ Κουτσουπιάς)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουφογιάννης (ΕΠΣ Φωκίδας)
1ος Βοηθός: Θόδωρος Χρέλιας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Ανδρεόπουλος (ΕΠΣ Φωκίδας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος