Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Πιο τυχερός στάθηκε ο ΑΠΟΚ που επικράτησε εκτός έδρας των Αγράφων με 1-2 σε μια μοιρασμένη αναμέτρηση. Σκόρερ των νικητήριων τερμάτων ήταν ο Άλεξ Μπακαλίδης.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30/11) στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση, χαμηλή θερμοκρασία και με λιγοστούς φιλάθλους.
Τα Άγραφα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου στάθηκαν άτυχα και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες. Η ομάδα κοίταξε στα ίσα τον ισχυρότερο αντίπαλο και είχε τις ευκαιρίες να συνεχίσει το αήττητο σερί της. Μπορεί να ξεκίνησε άσχημα και να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως δεν το έβαλε κάτω και είχε 2 μεγάλες ευκαιρίες να φτάσει στην ισοφάριση στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη η αλλαγή ο Νίκος Κορέντζελος ισοφάρισε στο 58ο λεπτό και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Τελικώς οι Αγραφιώτες δέχτηκαν 2ο τέρμα και παρά τις προσπάθειες για την ισοφάριση ηττήθηκαν με 1-2.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη για ακόμη μια αναμέτρηση «γλίτωσε» χάρις τον Άλεξ Μπακαλίδη την πρώτη του βαθμολογική απώλεια. Οι «κυανόλευκοι» έπαιξαν με αρκετές και σημαντικές απουσίες και δεν έπιασαν ιδιαίτερη υψηλή απόδοση. Το γρήγορο γκολ του Άλεξ Μπακαλίδη τους έβαλε μπροστά στο 13ο λεπτό και ακολούθησαν ένα καλό 15λεπτο, όπου χάθηκαν 2-3 ευκαιρίες. Στην συνέχεια ο ΑΠΟΚ έχασε την μάχη του κέντρου και πιέστηκε από τον αντίπαλο. Παρότι ισοφαρίστηκε στο δεύτερο μέρος, ο Άλεξ Μπακαλίδης σκόραρε με κεφαλιά στο 69ο λεπτό και χάρισε την 10η νίκη στην ομάδα του.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται την Κυριακή (8/12) στο Δημοτικό στάδιο με τον Αίολο και τα Άγραφα το Σάββατο (7/12) παίζουν ξανά στην έδρα τους με την Ποταμιά. Ο ΑΠΟΚ με την 10η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα έφτασε τους 30 βαθμούς και τα Άγραφα παρέμειναν στην 4ηθέση έχοντας 16 βαθμούς.

Άδεια κερκίδα
Παρουσία λιγότερων από 10 θεατών έγινε η αναμέτρηση. Η βροχόπτωση και το κρύο δεν συνέβαλλαν στο να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο.

Δύσκολες συνθήκες
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνεχή βροχόπτωση και χαμηλή θερμοκρασία. Ο υδράργυρος βρίσκονται λίγους βαθμούς πάνω από το 0.

Ίδιο σκορ-Ίδιος ρέφερι


Με σκορ 2-1 είχε κερδίσει και την 3η αγωνιστική ο ΑΠΟΚ τα Άγραφα. Με το ίδιο σκορ νίκησε και εκτός έδρας σήμερα για τον 2ο γύρο του πρωταθλήματος. Διαιτητής και της αναμέτρησης του  1ου γύρου ήταν ο Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία).

1 γύρο αήττητα
6 ολόκληρες αγωνιστικές τα Άγραφα ήταν αήττητα. Το σερί αυτό διακόπηκε σήμερα από τον ΑΠΟΚ. Τα Άγραφα είχαν ηττηθεί τελευταία φορά την 3η αγωνιστική με 2-1 από τον ΑΠΟΚ.

Ζευγάρι και στα Play Off
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δυο ομάδες θα αποτελέσουν για 2η συνεχή σεζόν ζευγάρι των ημιτελικών των Play Off του φετινού πρωταθλήματος.

1.9 μ.ο.-«Σπάει» τα κοντέρ


Για 10ο(!) συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα σκόραρε ο 32χρονος Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) και έφτασε πλέον τα 19 τέρματα. Ο εξαιρετικός ποδοσφαιριστής σκόραρε και τα 2 γκολ του ΑΠΟΚ και σκοράρει 1.9 γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής είναι ασταμάτητος και συνεχίζει να «σπάει» όλα τα κοντέρ.

Αρκετές απουσίες
Το Βελούχι στερήθηκε για ακόμη μια αναμέτρηση βασικούς ποδοσφαιριστές τους. Δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού: Σάκης Τσιλίκας, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Ζαλοκώστας. Ενώ απουσίαζαν οι: Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και Γιώργος Φαρμάκης.

Έπαιξε στα ίσα
Τα Άγραφα έπαιξαν στα ίσα τον ΑΠΟΚ, όπως και στον 1ο γύρο και δεν έπαιξαν παιχνίδι σκοπιμότητας. Δεν «ταμπουρώθηκαν», πίεσαν ψηλά σε όλο 90λεπτο και απώλεσαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες.

Χωρίς εξ αναβολής
Ο ΑΠΟΚ και τα Άγραφα έχουν αγωνιστεί και στα 10 παιχνίδια και δεν έχουν να δώσουν κάποια εξ αναβολής αναμέτρηση.

Άλλαξε η άμυνα


Τα 3/4 της αμυντικής διάταξης των γηπεδούχων ήταν διαφορετικά σε σχέση με το ματς της 9ης αγωνιστικής με την Μυρίκη. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι:  Κώστας Αρκουμάνης (Φωτογραφία Αριστερά) και Βασίλης Βαγενάς (Φωτογραφία Κέντρο), ενώ σαν δεξιός μπακ άρχισε ο Σάκης Θεοχάρης (Φωτογραφία Δεξιά, Ο Μιχάλης Ράπτης έπαιξε στο κέντρο). Αυτές ήταν οι 3 αλλαγές του Κατσαντώνη σε σύγκριση με την αναμέτρηση με την Μυρίκη. Πήραν τις θέσεις των: Λεωνίδα Κόγια (Τραυματίας), Πάνου Μάρκη (Μπήκε αλλαγή) και Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Έπαιξε αλλαγή).

Σέντερ φορ ο Μπούκας


Ο Κώστας Μπούκας δεν έπαιξε στο κέντρο, αλλά στην κορυφή της επίθεσης των Αγράφων. Αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα.

Ειδική αποστολή


Ο ταχύτατος Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία) αγωνίστηκε στα αμυντικά χαφ, έχοντας ειδική αποστολή την επιτήρηση του Νο 1 κινδύνου του ΑΠΟΚ τον Άλεξ Μπακαλίδη. Στα αμυντικά χαφ και όχι στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε στο πρώτο 45λεπτο ο Μιχάλης Ράπτης.

Μέσα 4


Το Βελούχι άλλαξε 4 ποδοσφαιριστές στην αρχική του 11αδα σε σύγκριση με την αναμέτρηση της 9ης αγωνιστικής με την Κρέντη. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) και στο δεξί ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία Κέντρο), ενώ στο βασικό σχήμα επανήλθε και ο Άλεξ Μπακαλίδης. Αντικατέστησαν τους: Θοδωρή Τσιλιμέκη, Κώστα Γιαννόπουλο (Έμεινε στον πάγκο), Πάνο Αντωνίου (Έπαιξε αλλαγή) και Δημήτρη Τσιλιμέκη (Εκτός αποστολής).

Α΄ μέρος

Ανέβασε στροφές
Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η ομάδα του ΑΠΟΚ ανέβασε στροφές και πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 13ο λεπτό.

Γούρικο 13ο
Μόνο γρουσούζικο δεν ήταν το 13ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν και έφτασαν στην επίτευξη του 1ου τους τέρματος στο ματς. Ο Πάνος Κουτσονίκας ελίχτηκε εκτός περιοχής σούταρε χαμηλά, ο Δημήτρης Κατελούζος απέκρουσε ασταθώς και ο Άλεξ Μπακαλίδης στην επαναφορά με σουτ πέτυχε εύκολα το 0-1.





Καλό 15λεπτο
Τα Άγραφα είχαν ένα καλό 15λεπτο στο φινάλε του 1ου ημιχρόνου, όπου πίεσαν και λίγο έλλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση.

Αστόχησαν Μπούκας & Κατσαρής


Τα Άγραφα στα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου «άγγιξαν» την ισοφάριση σε 2 περιπτώσεις. Στο 39ο λεπτό το σουτ του Κώστα Μπούκα από καλή θέση απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ και στην συνέχεια μετά την σέντρα του Κώστα Γιαννιώτη από αριστερά και το λάθος του Χρήστου Παπαβασιλείου ο Κώστας Μπούκας από κοντά σούταρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα το κοντινό σουτ του Χρήστου Κατσαρή (Φωτογραφία) μετά την ασθενή απόκρουση του Χρήστου Παπαβασιλείου σε σουτ του Μιχάλη Ράπτη πέρασε πάνω από την εστία του Βελουχίου.





Απείλησε με Σαϊτη


Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Άλεξ Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Τάκη Σαϊτη απέκρουσε όμορφα ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο ΑΠΟΚ απάντησε στις απανωτές ευκαιρίες των Αγράφων και έφτασε κοντά στο 0-2.


Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και ο Θεοχάρης από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από τα δοκάρια του ΑΠΟΚ.
11΄: Μακρινό δυνατό σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε όμορφα στην δεξιά του γωνία ο Κατελούζος.
13΄: Χαμηλό σουτ του Κουτσονίκα εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε ασταθώς ο Κατελούζος και στην επαναφορά ο Μπακαλίδης εύκολα με σουτ προ κενής εστίας έκανε το 0-1.
25΄: Μακρινό φάουλ του Μπακαλίδη μπλόκαρε σταθερά στην αριστερή του γωνία ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη.
33΄: Ο Κρίντας πάσαρε στον Κουτσονίκα, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Κατελούζος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
39΄: Ο Κατσαρής γύρισε από αριστερά στον Μπούκα, που σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. Στην συνέχεια ο Γιαννιώτης σέντραρε από αριστερά, ο Παπαβασιλείου απέκρουσε ασθενώς κάνοντας λάθος εκτίμηση της μπάλας και ο Μπούκας από κοντά σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
42΄: Ο Βαγενάς εκτέλεσε φάουλ, ο Ράπτης έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε και στην συνέχεια το κοντινό σουτ του Κατσαρή πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
45΄+1΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την σέντρα από δεξιά και την κεφαλιά του Σαϊτη λίγο έξω από την μικρή περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των Αγράφων.

Β΄ μέρος

Απομάκρυνε Καρδαμπίκη


Στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απομάκρυνε εκτός αγωνιστικού χώρου τον παράγοντα του ΑΠΟΚ Νεκτάριο Καρδαμπίκη. Ο διοικητικός του ΑΠΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια απόφαση του διαιτητή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο διαιτητής να τον απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας του. Οι δυο τους είχαν και συζήτηση μετά το τέλος του αγώνα.

Μοιρασμένο 45λεπτο
Μοιρασμένο ήταν και το δεύτερο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να σκοράρουν από 1 φορά.

Ξανά καλύτερα
Ο ΑΠΟΚ και στο δεύτερο μέρος ήταν απειλητικός στα πρώτα λεπτά, όπως και στο πρώτο μέρος.

Διπλό «όχι»

 












Ο τερματοφύλακας των Αγράφων Δημήτρης Κατελούζος (Φωτογραφία Αριστερά) είπε διπλό «όχι» με διαδοχικές αποκρούσεις στους περσινούς του συμπαίκτες στον Αίολο, Άλεξ Μπακαλίδη και Ζάχο Πολυτσέρη (Φωτογραφία Δεξιά). Στο 54ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης εκτέλεσε φάουλ, ο πορτιέρο απέκρουσε και στην επαναφορά εξουδετέρωσε κοντινό σουτ του Ζάχου Πολυτσέρη.



Ανάκαμψη
Οι γηπεδούχοι είχαν αγωνιστική ανάκαμψη και έφτασαν λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού στην ισοφάριση.

Νεύρα μεταξύ 2


Στο 55ο λεπτό επικράτησαν νεύρα μεταξύ του Κώστα Μπούκα των Αγράφων και του Πάνου Κουτσονίκα (Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ, όταν ο δεύτερος ζήτησε από τον 1ο να βγάλει την μπάλα εκτός γηπέδου για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον Κώστα Καλύβα που ήταν πεσμένος στο έδαφος. Με την παρέμβαση των συμπαικτών τους το περιστατικό θεωρήθηκε γρήγορα λήξαν.


Ισοφάρισε ο «Κορέ»


Στο 58ο λεπτό οι Αγραφιώτες ευτύχησαν να ισοφαρίσουν το ματς. Ο Χρήστος Κατσαρής έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε προσωρινά και ο Νίκος Κορέντζελος με χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ (1-1). Ο ποδοσφαιριστής είχε περάσει στο ημίχρονο ως αλλαγή στην θέση του Σάκη Θεοχάρη και σκόραρε το 1ο του τέρμα με την φανέλα των Αγράφων.




Είχε την λύση
Ο ΑΠΟΚ είχε την λύση και απάντησε στο γκολ των Αγράφων 11 λεπτά αργότερα. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Άλεξ Μπακαλίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα από την μικρή περιοχή και με κεφαλιά πέτυχε το 1-2. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής σκόραρε το 19ο φετινό του τέρμα. Έχει σκοράρει με όλους τους τρόπους (Σουτ, κεφαλιά, φάουλ, πέναλτι).




Δεν τα παράτησε
Παρότι τα Άγραφα δεν κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το 1-1, δεν το έβαλαν κάτω και διεκδίκησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης.

Τελευταία προσπάθεια


Η τελευταία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των Αγράφων έγινε 3 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄. Οι δυο αλλαγές του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου συνδυάστηκαν ο Πάνος Μάρκης σέντραρε από αριστερά και ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία) από καλή θέση σούταρε πάνω από την εστία του Βελουχίου.



Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Χαμηλή εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από καλή θέση απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Κατελούζος και στην συνέχεια ο Πολυτσέρης σούταρε με τον Κατελούζο να αποκρούει ξανά.
58΄: Σέντρα-σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής και δεξιά απέκρουσε με τι γροθιές ο Παπαβασιλείου, ο Ντότσικας προσπάθησε να κερδίσει την κατοχή της μπάλας και ο επερχόμενος Κορέντζελος με χαμηλό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελουχίου (1-1).
67΄: Σουτ του Καλύβα από τα όρια της περιοχής και αριστερά μπλόκαρε ο γκολκίπερ των «κυανόλευκων».
69΄: Ο Συγκελόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μπακαλίδης πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-2.
71΄: Συρτό σουτ του Ντουφεκιά εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.
78΄: Σέντρα-σουτ του Κωστή από δεξιά απέκρουσε ο γκολκίπερ των Αγράφων στην δεξιά του γωνία.
87΄: Ο Μάρκης σέντραρε όμορφα από αριστερά και ο Αθανασόπουλος λίγο έξω από την μικρή περιοχής σούταρε πάνω από το δεξί «Γ» του ΑΠΟΚ.


Κίτρινες Κάρτες
Μπούκας, Ντότσικας, Μπισμπίκης, Κουτσονίκας

Διακριθέντες
Άγραφα: Κατσαρής, Μπούκας, Κορέντζελος, Ράπτης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Κρίντας, Κρασιάς, Κουτσονίκας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος: «Στο σημερινό παιχνίδι πιέσαμε, είχαμε διάρκεια, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, χωρίς όμως να τις αξιοποιήσουμε. Από εκεί και περά ο αντίπαλος έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι παράδειγμα προς μίμηση και πολυτέλεια για το πρωτάθλημα μας, του αξίζουν συγχαρητήρια.»





Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα παιχνίδι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες για όλους τους ποδοσφαιριστές. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στους 22 ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια, την οποία καταβάλλανε. Νομίζω ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη, έστω και με αυτή την μικρή διαφορά. Σιγά-σιγά μπαίνουν οι παίκτες στο νόημα της ομάδος, δεν είμαστε πολλοί, είμαστε λίγοι, έχουμε κάποιες απουσίες, κάποια προβλήματα, αλλά και αυτοί, οι οποίοι παίζουν και συμμετέχουν για να βρίσκονται στην ομάδα του ΑΠΟΚ σημαίνει ότι το αξίζουν. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλή για μας, θα τελειώσουμε τα δυο παιχνίδια τώρα μέχρι τις γιορτές και θα ανασυνταχτούμε μετά τα Χριστούγεννα για τα μπαράζ και για την επόμενη φάση των μπαράζ. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων, είναι μια ομάδα που δουλεύει καλά, έχει καλούς ποδοσφαιριστές και νέους, όλο το μέλλον είναι μπροστά της.»

Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Κατελούζος, Θεοχάρης(46΄ Κορέντζελος), Γιαννιώτης, Αρκουμάνης Κ., Βαγενάς, Ράπτης, Μπούκας(71΄ Αθανασόπουλος), Ντότσικας, Μπισμπίκης, Κατσαρής, Καλύβας Κ.(78΄ Μάρκης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Σαπούνης(67΄ Κωστής), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ντουφεκιάς, Πολυτσέρης(69΄ Αντωνίου), Σαϊτης(84΄ Παπαϊωάννου), Κρίντας, Κουτσονίκας, Μπακαλίδης, Σερπάνος

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος