Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Μυρίκη-Κεράσοβο 3-1

Φιλική νίκη πήρε η ομάδα της Μυρίκης κόντρα στο Κεράσοβο, που θα αγωνιστεί στην Β΄ κατηγορία με σκορ 3-1.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3. Διήρκησε περίπου 80 λεπτά.
Η Μυρίκη εκμεταλλεύτηκε την διακοπή του πρωταθλήματος και έδωσε φιλική αναμέτρηση, ώστε να διατηρηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό.
Παίζοντας ελεύθερο ποδόσφαιρο έκανε μια δυνατή προπόνηση και «λύγισε» την αντίσταση του Κερασόβου με σκορ 3-1. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι: Δημήτρης Ίβρος, Χρήστος Γενιτσαρόπουλος και Άρης Σιταράς.
Το Κεράσοβο δοκίμασε τις δυνάμεις του με έναν ισχυρότερο αντίπαλο και οι ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά. Έδειξαν θετικά δείγματα γραφής και ότι θα αποτελέσουν, αν όχι την ισχυρότερη, μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Β΄ κατηγορίας. Ο Γιάννης Χαλκιάς ισοφάρισε στο πρώτο μέρος για το Κεράσοβο, που είχε και δοκάρι με τον Βαγγέλη Χριστόπουλο.

80 λεπτά
Συνολικά 80 λεπτά διήρκησε η φιλική αναμέτρηση. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Ρέφερι ο Ζαλοκώστας


Το φιλικό σφύριξε ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης Γιάννης Ζαλοκώστας. Βοηθούς είχε από 1 ημίχρονο τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ, Πάνο Κουτσονίκα και Χρήστο Παπαβασιλείου και σαν δεύτερο τον προπονητή της Ακαδημίας Χρήστο Καλαμπάκα.

Υπηρεσιακοί γκολκίπερ

 












Την εστία της Μυρίκης υπερασπίστηκε ο προπονητής της Ποταμιάς Δημήτρης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Δεξιά) και αυτή του Κερασοχωρίου ο γκολκίπερ της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με τους συμπαίκτες του.

Προετοιμάζεται για την επάνοδο
Το Κερασοχώρι προετοιμάζεται για την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία του νομού. Ενισχύθηκε σημαντικά στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι και απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Θα αγωνιστεί για 2η συνεχή χρονιά στο Β΄ τοπικό και με στόχο να κατακτήσει την άνοδο στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Εκμεταλλεύτηκε το κενό
Η Μυρίκη εκμεταλλεύτηκε την διακοπή, καθώς δεν αγωνίστηκε για τον θεσμό του κυπέλλου και έδωσε ένα φιλικό ώστε οι ποδοσφαιριστές να διατηρηθούν σε αγωνιστικό ρυθμό. Οι πρωταθλητές αγωνίζονται για την πρώτη αγωνιστική του 2ου γύρου εκτός έδρας την Κρέντη.

Ανεπίσημα ντεμπούτα















Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Κεράσοβου έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο με την νέα τους ομάδα. Πρόκειται για τους: Θανάση Φύκα (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Γιάννη Χαλκιά, Αντώνη Τσιμπιδάκη (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά, Αποκτήθηκαν από την Αναγέννηση Παλαιοκατούνα), Παναγιώτη Μαντέκα (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά, Αποκτήθηκε από τα Άγραφα), Χρήστο Σεντή (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Βαγγέλη Χριστόπουλο (Μεταγράφηκαν από τον γειτονικό Τυμφρηστό).

Την κατέβασε ο Μούτσελος


Τους φιλοξενούμενους κοούτσαρε ο αριστερός μπακ Θύμιος Μούτσελος, καθώς ο προπονητής της ομάδας Πάνος Βλάχος απουσίαζε.

Χωρίς Αναστασόπουλο


Δεν παραβρέθηκε στο φιλικό ο προπονητής της Μυρίκης Λάκης Αναστασόπουλος, καθώς ήταν εκτός Ευρυτανίας. Την διοίκηση εκπροσώπησε ο Γιάννης Χαντζόπουλος (Φωτογραφία).

Α΄ μέρος

Καλύτερα οι πρωταθλητές
Πιο καλά ξεκίνησαν το φιλικό οι γηπεδούχοι της Μυρίκης, που πίεσαν τον αντίπαλο και προηγήθηκαν στο σκορ.

Γρήγορο 1-0


Με την συμπλήρωση του 10ου λεπτού του φιλικού η ομάδα της Μυρίκης άνοιξε το σκορ. Ο Χρήστος Λέρης έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Στάθης Φακίτσας δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία) από κοντά με σουτ εύκολα πέτυχε το 1-0.

Ανέβηκαν οι Κερασοβίτες
Μετά το «νωχελικό» ξεκίνημα το Κεράσοβο ανέβηκε αισθητά και από το 20ο λεπτό επισκέφτηκε αρκετές φορές την εστία της Μυρίκης.

Ισοφάρισε ο Χαλκιάς


Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 40ο λεπτό στην ισοφάριση με όμορφο σουτ του Γιάννη Χαλκιά εκτός περιοχής, το οποίο κατέληξε στο δεξί «παραθυράκι» του Δημήτρη Τσιγαρίδα (1-1).


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Λέρης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Φακίτσας απέκρουσε και ο επερχόμενος Ίβρος με σουτ από κοντά εύκολα άνοιξε το σκορ (1-0).
17΄: Σουτ του Σιταρά Α. εκτός περιοχής μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Κερασόβου.
26΄: Σουτ του Τσιμπιδάκη εκτός περιοχής πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.
31΄: Σουτ του Χριστόπουλου από τα όρια της περιοχής πέρασε ψηλά άουτ από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
33΄: Ο Μπουμπουρής Α. με μακρινή μεταβίβαση βρήκε τον Ζαραβέλη, που πλάσαρε από κοντά πάνω από το τέρμα του Φακίτσα.
40΄: Ο Χαλκιάς με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» των «κόκκινων» ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Β΄ μέρος

Κυριάρχησε η Μυρίκη
Οι «κόκκινοι» της Μυρίκης κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος. Σκόραρα ακόμη δυο τέρματα και επιβλήθηκαν με 3-1.

Σκόραρε ο Χ.Γενιτσαρόπουλος


Στο 5ο λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος τους στην αναμέτρηση. Ο Άρης Σιταράς τροφοδότησε τον Χρήστο Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Κερασόβου και με πλασέ έκανε το 2-1. 9 λεπτά αργότερα ο παίκτης της Μυρίκης μετά από σέντρα του Πάνου Λιάγκα από δεξιά σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.


Δοκάρι με Χριστόπουλο


Το Κεράσοβο λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει εκ νέου όταν ο Μακρής έκανε την σέντρα από δεξιά και η κεφαλιά του Βαγγέλη Χριστόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Έκλεισε στο 3-1


Με ωραίο σουτ του Άρη Σιταρά (Φωτογραφία) στο 64ο λεπτό η Μυρίκη σκόραρε για 3η φορά στην αναμέτρηση και πήρε την φιλική νίκη με σκορ 3-1.


Δυο υπό δοκιμή

 












Δυο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν με το Κεράσοβο, οι οποίοι δεν ανήκουν ακόμη στην ομάδα. Πρόκειται για τον Θανάση Μακρή (Φωτογραφία Αριστερά, Αγωνίζεται στην Αιτωλοακαρνανία με την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου) και ο 17χρονος Βαγγέλης Ζαννιάς (Φωτογραφία Δεξιά), ο οποίος τις επόμενες μέρες θα βγάλει το πρώτο του δελτίο στο Κεράσοβο.

Πρώτη Μπάρκα


Ο 15χρονος Γιώργος Μπάρκας, ο οποίος έβγαλε δελτίο με την Μυρίκη πριν μερικές ημέρες έκανε στην επανάληψη την πρώτη του ανεπίσημη συμμετοχή με τους «κόκκινους».

Οι καλύτερες φάσεις
45΄: Ο Σιταράς Α. βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο Χ., ο οποίος τετ-α-τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ πλάσαρε ιδανικά και έγραψε το 2-1.
54΄: Ο Λιάγκας Π. σέντραρε από τα δεξιά και ο Γενιτσαρόπουλος Χ. πλάσαρε από κοντά με την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
56΄: Ο Μακρής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά από απομάκρυνση των αμυντικών των γηπεδούχων σέντραρε και ο Χριστόπουλος πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
62΄: Σουτ του Χριστόπουλου από τα όρια της περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
64΄: Ο Σιταράς Α. με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό «Γ» του Φακίτσα και πέτυχε το τελικό 3-1.
70΄: Ο Σιταράς Α. εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και την κεφαλιά του Λιάγκα Π. απέκρουσε ενστικτωδώς ο πορτιέρο του Κερασόβου.

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη: Τσιγαρίδας, Γενιτσαρόπουλος Κ., Σιταράς Α., Μπουμπουρής Α., Ζαραβέλης, Φούκας Ν., Λέρης, Φούκας Α., Μπουμπουρής Γ.(Χ),  Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος Χ.
Αγωνίστηκαν οι: Λιάγκας Π., Μπάρκας

Κεράσοβο (Θύμιος Μούτσελος): Φακίτσας, Μπανιάς, Μαντέκας, Λάππας, Φύκας, Χριστόπουλος, Σβερώνης, Τρίκκας, Σεντής, Χαλκιάς, Τσιμπιδάκης
Έπαιξαν και οι: Μούτσελος Μακρής, Ζαννιάς

Διαιτητής: Γιάννης Ζαλοκώστας (Ποδοσφαιριστής Μυρίκης) 






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας