Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αίολος-Μυρίκη 4-2

Έχοντας διάρκεια στην απόδοση του Αίολο κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες νικώντας την Μυρίκη με 4-2.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο (30/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε κάτω από βροχόπτωση και με την παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου είχε διάρκεια στην απόδοση του και ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες και να πανηγυρίσει ένα τρίποντο, που τον εδραιώνει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία είχε 4 διαφορετικούς σκόρερ και συγκεκριμένα γκολ πέτυχαν οι: Γιάννης Ηλιάδης, Δημήτρης Κουρλός, Κώστας Χρυσαφόπουλος και Μάκης Χρυσικός.
Η Μυρίκη του Λάκη Αναστασόπουλου παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο και γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι της 4αδας. Παρότι οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Νίκου Φούκα, στην συνέχεια βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Κώστας Σταμούλης ισοφάρισε σε 2-2. Στο δεύτερο μέρος η Μυρίκη δεν έπιασε καλή απόδοση και μοιραία ηττήθηκε με 4-2.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται την Κυριακή (8/12) με τον ΑΠΟΚ στο Δημοτικό στάδιο και η Μυρίκη την ίδια μέρα θα ταξιδέψει στο Ραπτόπουλο για να παίξει με την τοπική Δόξα, εφόσον το γήπεδο του Ραπτοπούλου πάρει άδεια καταλληλότητας. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην 2η θέση με 19 βαθμούς, με τον Αίολο να έχει ματς λιγότερο.

Κακές συνθήκες
Κάτω από βροχόπτωση και χαμηλή θερμοκρασία έγινε το ντέρμπι 4αδας. Λιγοστοί φίλαθλοι το παρακολούθησαν.

Αντίπαλοι στα μπαράζ(;)
Οι δυο ομάδες είναι πιθανό να αγωνιστούν και στα ημιτελικά των μπαράζ του πρωταθλήματος. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα καταλάβουν την 2η και την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ίδιοι σκόρερ με το 0-2
Οι δυο σκόρερ της αναμέτρησης του 1ου γύρου των δυο ομάδων, όπου ο Αίολος είχε κερδίσει και τότε με 0-2 σκόραραν και στο σημερινό παιχνίδι. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κουρλό και τον Κώστα Χρυσαφόπουλο. Ο πρώτος έφτασε τα 6 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και ο δεύτερος τα 3.

Χωρίς ματς
Ο Αίολος δεν έχει αγωνιστεί την 9η αγωνιστική, αφού η αναμέτρηση με το Ραπτόπουλο αναβλήθηκε, διότι το γήπεδο της τοπικής ομάδας δεν είχε άδεια καταλληλότητας.

Από ίδιο αντίπαλο
Ως εκ τούτου οι δυο ομάδες στο τελευταίο τους παιχνίδι είχαν αγωνιστεί με τα Άγραφα. Ο Αίολος είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Κατσαντώνη πριν δυο εβδομάδες στην 8η αγωνιστική και η Μυρίκη την 9η αγωνιστική είχε αναδειχτεί ισόπαλη με τα Άγραφα χωρίς τέρματα (0-0).

4 διαφορετικοί
Τα γκολ των νικητών σημείωσαν 4 διαφορετικοί σκόρερ. Συγκεκριμένα γκολ πέτυχαν οι: Γιάννης Ηλιάδης, Δημήτρης Κουρλός, Κωστάς (Γ) Χρυσαφόπουλος και Μάκης Χρυσικός.

Εκτός ο αρχηγός
Την ποινή της τιμωρίας του εξέτισε ο αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε στην συνάντηση της ομάδας του με τα Άγραφα.

Επέστρεψε ο Τύμπας


Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Αγρινιώτης μέσος του Αίολου Δημήτρης Τύμπας και αγωνίστηκε ξανά με το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία. Αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στην αρχική 11αδα του Αίολου σε σχέση με το ματς της 8ης αγωνιστικής με τα Άγραφα. Ο Τύμπας πήρε την θέση του τιμωρημένου Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου.

Βασικοί Σταμούλης-Λέρης


Στο προηγούμενο ματς των «κόκκινων» με τα Άγραφα ο Κώστας Σταμούλης και ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) είχαν χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή. Σήμερα ο Λάκης Αναστασόπουλος τους ξεκίνησε βασικούς, παίρνοντας την θέση των Θωμά Τσίπρα (Μπήκε αλλαγή) και Γιώργου Κορέντζελου. Οι δυο ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν τις δυο αλλαγές των πρωταθλητών σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής.

Α΄ μέρος

Γρήγορο προβάδισμα


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό και στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Ο Κώστας Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από δεξιά γύρισε στον Νίκο Φούκα (Φωτογραφία) που από την μικρή περιοχή σούταρε στο κέντρο του τέρματος του Αίολου και πέτυχε το 0-1.




8λεπτη ανατροπή

 












Άμεση ήταν η απάντηση του Αίολου, όπου σε 8 λεπτά το 0-1 έγινε 2-1 υπέρ του. Στο 10ο λεπτό ο Δημήτρης Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Αριστερά) με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Μυρίκης ισοφάρισε σε 1-1, πετυχαίνοντας το 1ο του φετινό τέρμα. 7 λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Δεξιά) σέντραρε από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον στόπερ Κώστα Γενιτσαρόπουλο πήρε περίεργη τροχιά πέρασε πάνω από τον γκολκίπερ Στέλιο Μεριγκούνη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε την γραμμή του τέρματος (2-1). Ο Μάκης Χρυσικός την έσπρωξε στο βάθος της εστίας, ωστόσο αυτό είχε από πριν περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.







Δοκάρι και άουτ
Στο 34ο λεπτό ο Πάνος Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Δημήτρη Τύμπα, που σούταρε εκτός περιοχής με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη και να καταλήγει άουτ. Ο Τύμπας είχε δοκάρι και στο τελευταίο ματς που αγωνίστηκε με τον Αίολο (8η αγωνιστική απέναντι στην Κρέντη).

Ανά διαστήματα
Οι δυο ομάδες στο πρώτο μέρος έπιασαν ανά διαστήματα καλή απόδοση, με την μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω. Όσοι παρακολούθησαν το ματς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από τα πρώτα κιόλας 45΄ 4 όμορφα τέρματα.

Ισοφάρισε με «Σταμ»


Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Α΄ ΕΠΣΕ Κώστας Σταμούλης «μίλησε» στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου και πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Κώστας Σταμούλης ελίχτηκε από αριστερά και με καταπληκτικό σουτ σημάδεψε το αριστερό «παραθυράκι» του Θεοδόση Κόκκοτου και ισοφάρισε σε 2-2. Ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης πέτυχε το 3ο του μόλις φετινό τέρμα.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Χρυσαφόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και επιχείρησε το σουτ δυνατό συρτό σουτ από αριστερά αναγκάζοντας τον Μεριγκούνη να αποκρούσει στην δεξιά του γωνία με διπλή προσπάθεια.
7΄: Ο Σταμούλης μπήκε στην περιοχή από δεξιά έδωσε στον Φούκα Ν., που μόνος του από την μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να σουτάρει στο κέντρο της εστίας του Κόκκοτου και να γράψει το 0-1
10΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Ηλιάδης πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Μυρίκης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία των «κόκκινων» ισοφάρισε σε 1-1.
17΄: Ο Κουρλός έκανε την σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Γενιτσαρόπουλο Κ. άλλαξε πορεία, πέρασε πάνω από τον γκολκίπερ Μεριγκούνη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος και πέρασε την γραμμή του τέρματος (2-1).
26΄: Ο Κουρλός έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και δεξιά, αλλά ο Μεριγκούνης έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε με τις γροθιές σε κόρνερ.
28΄: Ο Λέρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Σταμούλη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αίολου.
34΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Π. πάσαρε στον Τύμπα, ο οποίος εκτός περιοχής και δεξιά σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη και να καταλήγει άουτ.
40΄: Ο Χρυσικός πάσαρε με το στήθος στον Κουρλό, που σούταρε εκτός περιοχής με τον Μεριγκούνη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
44΄: Ο Κουρλός γύρισε στον Χρυσικό, που σούταρε εκτός περιοχής λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Μυρίκης.
45΄+1΄: Ο Σταμούλης έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και με εκπληκτικό σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Κόκκοτου (2-2).

Β΄ μέρος

Κυριάρχησε ο Αίολος
Στο δεύτερο μέρος ο Αίολος ήταν καλύτερος, έλεγξε τον ρυθμό του ματς και σκόραρε 2 τέρματα και δημιούργησε και άλλες ευκαιρίες.

Μπροστά με «Χρύ»


Στο 61΄ οι ποδοσφαιριστές του Προφήτη Ηλία πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ. Ο νεαρός Κώστας (Γ) Χρυσαφόπουλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στην δεξιά γωνία του Στέλιου Μεριγκούνη (3-2). Ο «Χρύ» σκόραρε για 3η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.



«Κλείδωσε» το τρίποντο


Ο Αίολος «κλείδωσε» την νίκη του στο 75ο λεπτό σκοράροντας για 4η φορά στο ματς. Ο Δημήτρης Τύμπας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Μάκη Χρυσικό (Φωτογραφία), που με γυριστό σουτ από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Στέλιου Μεριγκούνη, που βιάστηκε να πέσει διαμορφώνοντας το τελικό 4-2. Ο Χρυσικός σκόραρε το 6ο του φετινό γκολ.




«Καθίζηση»
Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας υπέστησαν αγωνιστική «καθίζηση» στο δεύτερο ημίχρονο και γνώρισαν την ήττα. Παρότι προσπάθησαν μέσα από αντεπιθέσεις και στημένα δεν μπόρεσαν  να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Χρυσαφόπουλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής  και αριστερά και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη (3-2).
73΄: Ο Τύμπας έκανε όμορφη ενέργεια από δεξιά και έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ με τον Μεριγκούνη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
75΄: Ο Τύμπας σέντραρε από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Χρυσικό, που με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας για το τελικό 4-2.
83΄: Ο Χρυσαφόπουλος βρέθηκε αφύλακτος εκτός περιοχής και σούταρε με τον γκολκίπερ της Μυρίκης να μπλοκάρει σταθερά στην δεξιά του γωνία.

Κίτρινες Κάρτες
Πάτρου, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ)

Διακριθέντες
Αίολος: Τύμπας, Ηλιάδης, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Χρυσικός
Μυρίκη: Σταμούλης, Φούκας Ν.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Αίολος): «Ξεκινώντας θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων γιατί σήμερα παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο, καθαρό, είχε γκολ, υπήρχαν χαμένες ευκαιρίες και για τις δυο ομάδες και μέσα από όλα αυτά πιστεύω πως βγήκε κάτι όμορφο στον κόσμο, γιατί παρόλο που εμείς ήμασταν οι νικητές εγώ με τα μάτια τα δικά μου είδα δυο ισοδύναμες ομάδες, να παλεύουν εξίσου το ίδιο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου και σημείωσαν από δυο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξα λίγο το σύστημα μου, σαφώς ήμασταν καλύτεροι, μπλοκάραμε πολύ καλά την ομάδα της Μυρίκης στο κέντρο και ήμασταν πιο εύκολα μπροστά και δημιουργούσαμε ευκαιρίες και έτσι φτάσαμε στην νίκη. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο η Μυρίκη έμεινε από δυνάμεις και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, ειδάλλως θα περιμέναμε ποια ομάδα θα σημειώσει ένα γκολ παραπάνω για να είναι ο νικητής. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης, ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου και πλέον μπορούμε να κοιτάζουμε χωρίς κανένα άγχος τα υπόλοιπα παιχνίδια, που απομένουν.»

Λάκης Αναστασόπουλος (Μυρίκη): «Σε ένα κακό παιχνίδι για την ομάδα μου, χάσαμε με ένα βαρύ σκορ. Ψάχνω να βρω κάποιον που με ικανοποίησε και δεν βρίσκω, ήμασταν απείθαρχοι, καθόλου ομαδικοί, μακριά οι γραμμές μας και δίκαια χάσαμε. Θέλουμε πολύ δουλειά, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι στα μπαράζ. Έχουμε προβλήματα σαν ομάδα, τα ξέρουμε, αλλά για μένα δεν είναι δικαιολογία και δεν στέκομαι σε αυτά. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Αιόλου.»





Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Κόκκοτος, Γενιτσαρόπουλος Π.,  Νικολάου, Αζακάς, Ράικος Ν.(84΄Ράικος Γ.), Πάτρου, Τύμπας(91΄Ανδρεάκης), Ηλιάδης, Κουρλός, Χρυσαφόπουλος Κ.(Γ), Χρυσικός(84΄Λιάγκος)

Μυρίκη (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Φούκας Α., Παχής, Γενιτσαρόπουλος Κ., Ίβρος(77΄Λιάγκας), Κρασιάς, Σταμούλης(76΄Ζαχαράκης), Μπουμπουρής Α., Φούκας Ν., Λέρης, Σιταράς Α.(71΄  Τσίπρας)

Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Βασίλης Ίβρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
















Ρεπορτάζ : Πάνος Ράπτης
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος