Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Έφηβοι: Ιωνικός Λαμίας-Π.Α.Κ. 69-39

Εύκολα επικράτησε της Π.Α.Κ. ο Ιωνικός Λαμίας στους έφηβους, καθώς συνέτριψε την ομάδα της Ευρυτανίας με 69-39 και παρέμεινε αήττητος στην κορυφή του ομίλου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (3/11) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Λαμίας στο Χαλκιοπούλειο και άρχισε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Την παρακολούθησαν περίπου 50 άτομα.
Ο Ιωνικός Λαμίας του Χρήστου Καραμπέτσα χάρις το εντυπωσιακό του ξεκίνημα «καθάρισε» πολύ εύκολα την νίκη. Πρέσαρε σε όλο το γήπεδο και σκόραρε διαρκώς μέσα από το καλάθι. Άνοιξε την διαφορά στο ημίχρονο στους 29 πόντους και από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο προπονητής του Ιωνικού έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του και δοκίμασε αρκετά σχήματα.
Η Π.Α.Κ. των Ζαχαρόπουλου και Μπαλωμένου υπέπεσε σε πολλά λάθη στο 1ο και 2ο δεκάλεπτο, καθώς είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Δέχτηκε πολλά καλάθια από αιφνιδιασμούς και έμεινε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε αρκετά σε όλους τους τομείς και μείωσε την διαφορά μέχρι και τους 24 πόντους.
Την επόμενη(5η) αγωνιστική στις (17/11) ο Ιωνικός αγωνίζεται στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη ενώ η Π.Α.Κ. κερδίζει στα χαρτιά με 20-0 την Μούτα Δομοκού. Η ομάδα της Ευρυτανίας αγωνίζεται ξανά στις (24/11) για την 6η αγωνιστική με τον Έσπερο στην Λαμία. Ο Ιωνικός παρέμεινε στην πρώτη θέση και έφτασε τους 8 βαθμούς, ενώ η Π.Α.Κ. μετράει μόνο ήττες μέσα στο γήπεδο και καταλαμβάνει την 4η θέση με 5 βαθμούς.

Ίδιοι διαιτητές
Ο Αλέκος Κοτσιμπός και ο Κωνσταντίνος Περράκης είχαν σφυρίξει την αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής στο Καρπενήσι ανάμεσα στην Π.Α.Κ. και τον Έσπερο Λαμίας. Οι δυο τους σφύριξαν ξανά αναμέτρηση της Π.Α.Κ., αυτή την φορά κόντρα στον Ιωνικό Λαμίας.


Άδειες οι κερκίδες
Ο αγώνας εφήβων έγινε στο Χαλκιοπούλειο παρουσία περίπου 50 θεατών. Προηγουμένως στο ίδιο γήπεδο είχε διεξαχθεί αγώνας για το παιδικό πρωτάθλημα μεταξύ Ιωνικoύ και Έσπερου και στις 2 η δράση συνεχίζονταν με αναμέτρηση για το πρωτάθλημα κορασίδων.


Το 1ο φαβορί


Ο Ιωνικός είναι και φέτος το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης φάσης στο εφηβικό πρωτάθλημα, η οποία οδηγεί στην επόμενη φάση. Προπονητής των Φθιωτών είναι ο Χρήστος Καραμπέτσας (Φωτογραφία).

Μόνο ήττες
Με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου η Π.Α.Κ. έχει ηττηθεί και στις 3 αναμετρήσεις. Γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας βαριά ήττα. Μοναδικό ελαφρυντικό είναι η απειρία και η διαφορά ηλικίας, αφού η Π.Α.Κ. αγωνίζεται με παιδιά γεννημένα το 1998 και οι άλλες ομάδες με αθλητές γεννημένους το 1996.

Κορυφαίος ο Κουμπούρας


Ο Βασίλης Κουμπούρας ήταν ο κορυφαίος αθλητής της αναμέτρησης. Σκόραρε 27 πόντους και ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ιωνικός. Στους 11 ακολούθησαν ο Παντελής Φύκας και ο Σπύρος Παπαθανασίου.

1 τρίποντο
Μόλις 1 τρίποντο σημειώθηκε στην αναμέτρηση και αυτό το πέτυχε ο Κώστας Νιαβής της Π.Α.Κ.

Διψήφιος ο Τσολάκης


Ο πλέι μέικερ της Π.Α.Κ. Βασίλης Τσολάκης σκόραρε 10 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ευρυτάνων. 9 πόντους σημείωσε ο Θοδωρής Τάκης και ο Δημήτρης Νιούτσικος.

Με 8άδα
Μόλις 8 αθλητές είχαν στην διάθεση τους οι προπονητές της Π.Α.Κ. . Αρκετοί αθλητές απουσίαζαν για διάφορους λόγους.

Λίγα φάουλ
Ελάχιστα φάουλ έγιναν στην αναμέτρηση και χαρακτηριστικό είναι ότι καμία ομάδα δεν συμπλήρωσε σε κάποιο 10λεπτο 5 ομαδικά φάουλ, όπως και κανένας αθλητής δεν αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

+16 στο 10λεπτο

 












Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και έτρεξαν ένα σερί 13-0 κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με 24-8 και την διαφορά στο +16. Οι Ευρυτάνες δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και είχαν πολλά προβλήματα από την πίεση που δέχτηκαν σε όλο το γήπεδο. Ο Σπύρος Παπαθανασίου (Φωτογραφία Αριστερά) πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα για το 2-0. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Παντελή Φύκα και δίποντο του Σπύρου Παπαθανασίου για το 5-0. Με δίποντα του Παντελή Φύκα, του Βασίλη Κουμπούρα και του Παντελή Φύκα ο δείκτης του σκορ πήγε στο 13-0. Ο Θοδωρής Τάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο μείωσε σε 13-2. Με δίποντο του Σπύρου Παπαθανασίου, 1/2 βολές του ίδιου και νέο καλάθι του Θοδωρή Τάκη το σκορ έγινε 16-4. Ο Βασίλης Κουμπούρας και ο Δημήτρης Νιούτσικος με δίποντα διαμόρφωσαν το 18-6. Με δίποντο του Σπύρου Ρουμελιώτη και 2ποντο του Βασίλη Τσολάκη έγινε το 20-8. Το 24-8 του δεκαλέπτου διαμορφώθηκε με καλάθια του Δημήτρη Ροδά και Βασίλη Κουμπούρα.



«Εκτοξεύτηκε» στους 29

 












Με τον εξαιρετικό Βασίλη Κουμπούρα και με νέο σερί αυτή την φορά 15-0 ο Ιωνικός προηγήθηκε με 43-14 και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 29 πόντων. Η κακή μέρα της Π.Α.Κ. συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκαλέπτο. Ο Παντελής Κωστής με δίποντο μείωσε σε 24-10. Ακολούθησαν καλάθια του Παντελή Φύκα (Φωτογραφία Αριστερά) και του Δημήτρη Νιούτσικου για το 26-12. Ο Θοδωρής Τάκης με 1/2 βολές και ο Σπύρος Παπαθανασίου με δίποντο διαμόρφωσαν το 28-13. Με δίποντο του Παντελή Φύκα, 1/2 βολές του Δημήτρη Ροδά (Φωτογραφία Δεξιά), 1/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Κουμπούρα το σκορ έγινε 32-13. Με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη βολή) του Βασίλη Κουμπούρα, νέο δίποντο του ίδιου, δίποντο του Δημήτρη Ροδά (Φωτογ, νέο γκολ φάουλ (Έχασε την βολή) του Βασίλη Κουμπούρα έγινε το 41-13. Ο Ιωνικός έτρεξε ένα σερί 15-0(!). Ο Δημήτρης Νιούτσικος με 1/2 βολές έδωσε τέλος στο σερί των Φθιωτών και ο Θανάσης Κωστής του Ιωνικού με δίποντο διαμόρφωσε το 43-14 του ημιχρόνου. Ο Παντελής Κωστής ανέκοψε με «τάπα» τον Δημήτρη Ροδά του Ιωνικού.



Βελτίωση χωρίς αντίκρισμα
Βελτιώθηκε η Π.Α.Κ. στην 3η περίοδο, ωστόσο δεν μπόρεσε να μαζέψει την διαφορά, η οποία παρέμεινε σταθερά στους 30 πόντους. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με δίποντο, ο Κώστας Νιαβής πέτυχε το μοναδικό τρίποντο του αγώνα και ο Βασίλης Τσολάκης με 2/4 συνολικά βολές μείωσαν στο 43-21. Ο Βασίλης Κουμπούρας με καλάθι και φάουλ, ευστοχώντας και στην βολή έκανε το 46-21. Με δίποντο του Δημήτρη Ροδά, καλάθι του Σπύρου Ρουμελιώτη έγινε το 50-21. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με δίποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 βολές μείωσαν στο 50-25 (Double σκορ). Ο Βασίλης Κουμπούρας με 4/4 βολές και με καλάθι και φάουλ (Χαμένη βολή) διαμόρφωσε το 55-25 και πήγε την διαφορά στους 30. Με καλάθια των Παντελή Φύκα και Βασίλη Τσολάκη διαμορφώθηκε το 57-27.  Ο Θοδωρής Τάκης ανέκοψε όμορφα προσπάθεια του Βασίλη Κουμπούρα.



12-12


Με 12-12 επιμέρους σκορ «κύλησε» το τελευταίο 10λεπτο, με την ομάδα της Φθιώτιδας να ρίχνει την απόδοση της. Η Π.Α.Κ. ξεκίνησε καλά και με ένα σερί 6-0 μείωσε την διαφορά, ωστόσο δεν μπόρεσε να την κατεβάσει κάτω από τους 20 πόντους. Ο Θοδωρής Τάκης με δίποντο, ο Παντελής Κωστής με 2ποντο και ο Βασίλης Τσολάκης με λέι απ μείωσαν με σερί 6-0 στο 57-33 και στο -24. Ο Βασίλης Κουμπούρας και ο Θοδωρής Τάκης με δυο δίποντα διαμόρφωσαν το 59-35. Με δυο καλάθια των Βασίλη Κουμπούρα και Σπύρο Παπαθανασίου έγινε το 63-35. Ο Βασίλης Τσολάκης με δίποντο και ο Βασίλης Κουμπούρας με 1/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 64-37. Με γκολ φάουλ του Στέργιου Λώλου (Φωτογραφία, Εύστοχη βολή) έγινε το 67-37. Ο ίδιος σκόραρε και το 69-37 για να μειώσει ο Βαγγέλης Τετράδης στο τελικό 69-39. 


10λεπτο κοψιμάτων

 












Συνολικά 6 φορές οι ψηλόσωμοι αθλητές της Π.Α.Κ. Κωστής και Νιούτσικος στο τελευταίο 10λεπτο ανέκοψαν προσπάθειες αντιπάλων τους. Ο Δημήτρης Νιούτσικος (Φωτογραφία Αριστερά) της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Κώστα Σκαρμούτσο του Ιωνικού. Ο Νιούτσικος ανέκοψε στην συνέχεια εκ νέου με «τάπα» τον Σκαρμούτσο αλλά και τον Θανάση Κωστή σε άλλες δυο περιπτώσεις. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) της Π.Α.Κ. μοίρασε δυο «τάπες» στον Παντελή Φύκα και στον Σπύρο Παπαθνασίου.

Τα δεκάλεπτα
24-8, 43-14, 57-27, 69-39

Συνθέσεις Ομάδων

Ιωνικός Λαμίας (Χρήστος Καραμπέτσας): Ρουμελιώτης 4, Φύκας Φ., Πετρόπουλος, Κουμπούρας 27, Πρίμπας, Ροδάς 9, Φύκας Π. 11, Παπαθανασίου 11, Κωστής Α. 2, Λώλος 5, Σκαρμούτσος

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου): Κατσούδας, Τσολάκης 10, Κολοκύθας 2, Τάκης 9, Νιαβής 3(1), Τετράδης 2, Κωστής Π. 4, Νιούτσικος 9

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος