Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Έφηβοι: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 77-61

Ο Έσπερος Λαμίας επιβλήθηκε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας καλαθοσφαίρισης με 77-61. Οι Ευρυτάνες έκαναν αρκετά καλή εμφάνιση και μέχρι τα μισά του 3ου δεκαλέπτου διατηρούνταν κοντά στο σκορ. Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (24/11) στο ΔΑΚ Λαμίας και στο Χαλκιοπούλειο ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου της ΕΣΚΑΣΕ. Τον παρακολούθησαν λιγοστοί φίλαθλοι.
Ο Έσπερος Λαμίας του Γιάννη Σοφογιάννη ανέβασε «στροφές» στα τέλη της 3ης περιόδου και κυριάρχησε κατά κράτος στην 4η. Με πολύ καλή απόδοση έφτασε σε μια άνετη νίκη, αν και αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν αρκετά καλή στις άμυνες της και τελείωσε όμορφα αρκετές επιθέσεις. Ο εξαιρετικός πλέι μέικερ Άγγελος Ρόκας σκόραρε 25 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα και ήταν για ακόμη ένα ματς ο κορυφαίος του Έσπερου.
Η Π.Α.Κ. των Μπαλωμένου-Ζαχαρόπουλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση μέχρι το 3ο δεκαλέπτο, όπου διατηρούνταν κοντά στο σκορ και προηγήθηκε μάλιστα και με 23-27 στα τέλη της δεύτερης περιόδου. Οι αθλητές δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσαν έκαναν αρκετά λάθη και ηττήθηκαν με διψήφια διαφορά. Ο πλέι μέικερ Σεραφείμ Κολοκύθας ήταν εντυπωσιακός και πέτυχε 24 πόντους, βάζοντας και 1 τρίποντο. Στους 16 ακολούθησε ο γκάρντ Βασίλης Τσολάκης.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι το Σάββατο (31/11) στις 2 το μεσημέρι τον Άρη Σπερχειάδας, ενώ ο Έσπερος την Κυριακή (1/12) αγωνίζεται στο Χαλκιοπούλειο με τον Ιωνικό με φόντο την πρωτιά στον όμιλο. Ο Έσπερος βρίσκεται στην 2η θέση του ομίλου, έχοντας 11 βαθμούς, ενώ η Π.Α.Κ. παρέμεινε στην 4η θέση, έχοντας 8 βαθμούς και δυο νίκες στα χαρτιά .

Άδειες εξέδρες
Παρουσία περίπου 20 θεατών έγινε η μεσημεριανή αναμέτρηση μπάσκετ στον 5ο Όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος. Οι κερκίδες του Χαλκιοπούλειου ήταν άδειες.


Παίζει την πρωτιά-πρόκριση
Την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι ο Έσπερος αγωνίζεται με τον Ιωνικό και χρειάζεται νίκη με +4 πόντους. Η αναμέτρηση αυτή θα βγάλει και τον πρωταθλητή του ομίλου, ο οποίος θα συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Ζευγάρωσε τις νίκες
Ο Έσπερος ζευγάρωσε τις νίκες του απέναντι στην Π.Α.Κ., καθώς είχε νικήσει και στο παιχνίδι του 1ου γύρου στο Καρπενήσι με σκορ 49-61.

Ήττες στο παρκέ
Οι Ευρυτάνες έχουν 4 ήττες μέσα στο παρκέ και δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη νίκη εντός αγωνιστικού χώρου.

Καλύτερη επιθετικά
Οι 61 πόντοι που σημείωσε η Π.Α.Κ. αποτελούν την καλύτερη επιθετική παρουσία της ομάδας της Ευρυτανίας στο πρωτάθλημα.
Πρώτος ο Ρόκας


Για τους νικητές πρώτος στο σκοράρισμα ήταν ο πλέι μέικερ Άγγελος Ρόκας που σημείωσε 25 πόντους, βάζοντας και 2 τρίποντα. Στους 15 ακολούθησε ο φοργούορντ Θωμάς Διπλάρης, ο οποίος σκόραρε και 1 φορά έξω από τα 6.75. 13 πόντους σκόραρε ο Βαγγέλης Εμμανουήλ.



Εξαιρετικός ο «Σέρ»


Ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. με αρκετά παλικαρίσια καλάθια συνέβαλλε στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας του. Σκόραρε 26 πόντους πετυχαίνοντας και 1 τρίποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Στους 14 ακολούθησε ο γκάρντ Βασίλης Τσολάκης και στους 12 ο πάουερ φοργούορντ Δημήτρης Νιούτσικος.

Μικρό προβάδισμα

 












Οι γηπεδούχοι του Έσπερου κατάφεραν να προηγηθούν στην 1η περίοδο με 3 πόντους και να πάρουν «βραχέα» κεφαλή. Ο Θωμάς Διπλάρης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Θοδωρής Τσάμης με κοντινό λέι άπ διαμόρφωσαν το 4-0. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα η Π.Α.Κ. μείωσε σε 4-2. Με δίποντο του Άγγελου Ρόκα και όμορφο λέι απ του Βασίλη Τσολάκη έγινε το 6-4. Ο Βασίλης Τσολάκης σκόραρε ξανά μέσα από την ρακέτα και ισοφάρισε σε 6-6. Ο Μάριος Καϊλας με τρίποντο και ο Βασίλης Αναγνώστου (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο διαμόρφωσαν το 11-6. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θοδωρής Τάκης με 2ποντο μείωσα σε 11-9. Ο Βαγγέλης Εμμανουήλ με δίποντο και ο Άγγελος Ρόκας με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή πέτυχαν το 16-9. Η Π.Α.Κ. με καλάθια του Δημήτρη Νιούτσικού και του Σεραφείμ Κολοκύθα μείωσε στο 16-13. Ο Παντελής Κωστής της Π.Α.Κ. ανέκοψε στις αρχές του αγώνα όμορφα τον Άγγελο Ρόκα του Έσπερου.



«Βάδιζαν» μαζί

 












Οι δυο ομάδες «βάδιζαν» μαζί στο σκορ και στο 2ο δεκάλεπτο. Η Π.Α.Κ. είχε ένα ξέσπασμα, όπου και προηγήθηκε με 4 πόντους, όμως ο Έσπερος απάντησε με σερί 10-0 για να διαμορφωθεί το 33-31 του ημιχρόνου. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με κοντινό καλάθι μείωσε στο 16-15. Με 2/2 βολές του Άγγελου Ρόκα έγινε το 18-15. Ο Βασίλης Τσολάκης (Φωτογραφία Δεξιά) με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή ισοφάρισε σε 18-18. Ο Άγγελος Ρόκας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με καλάθι και φάουλ και εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 21-18. Ο Βασίλης Τσολάκης απάντησε ξανά σκόραρε δίποντο κέρδισε και φάουλ και ισοφάρισε σε 21-21. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2 εύστοχες βολές έβαλε μπροστά την Π.Α.Κ. για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 21-23 και εν συνεχεία σκόραρε 2 δίποντο για το 21-25. Η Π.Α.Κ. «έτρεξε» ένα σερί 7-0. Ο Βαγγέλης Εμμανούλ με 2/2 βολές μείωσε σε 23-25. Με καλάθι του Σεραφείμ Κολοκύθα και 2/2 βολές του Άγγελου Ρόκα έγινε το 25-27. Ο Βαγγέλης Εμμανουήλ (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και 1/2 ελεύθερες βολές έβαλε μπροστά ξανά την ομάδα του με 28-27. Ο Άγγελος Ρόκας πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα και με ένα δίποντο και ένα τρίποντο έκανε το 33-27. Ο Έσπερος απάντησε με σερί 10-0. Με 2/2 βολές του Δημήτρη Νιούτσικου και δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα η Π.Α.Κ. μείωσε στο 33-31 του ημιχρόνου.



Δυο «στοπ»


Στα τελευταία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου υπήρξαν δυο κοψίματα από τον σέντερ της Π.Α.Κ. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία) της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Θοδωρή Τσάμη του Έσπερου. Ο Κωστής μοίρασε ακόμη μια νέα «τάπα» στον Βαγγέλη Εμαννουήλ.


Τεχνική σε Διπλάρη

 












Λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη της 2ης περιόδου η διαιτητής Όλγα Μονάντερου (Φωτογραφία Αριστερά) καταλόγισε τεχνική ποινή στον Θωμά Διπλάρη του Έσπερου για εξύβριση. Τις βολές της τεχνικής εκτέλεση ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία Δεξιά), όμως δεν ευστόχησε σε καμία. Προηγουμένως η Π.Α.Κ. είχε σκοράρει το 33-29 με 2 βολές του Δημήτρη Νιούτσικου.

Άνοιξε την διαφορά














Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους στα τελευταία λεπτά του 10λεπτου και προηγήθηκαν με 15 πόντους παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την νίκη σε κρίσιμο χρονικό σημείο. Η Π.Α.Κ. στα τελευταία 5 λεπτά της περιόδου δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και έχασε σημαντικό έδαφος. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με δίποντο ισοφάρισε σε 33-33 και ο Θοδωρής Τσάμης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντη «βόμβα» έγραψε το 36-33. Ο Στέλιος Ρεσίτης με δίποντο μείωσε σε 36-35. Με 1/2 βολές του Θοδωρή Τσάμη, 1/2 βολές του Βασίλη Αναγνώστου έγινε το 38-35. Ακολούθησε δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και 2ποντο του Άγγελου Ρόκα για το 40-37. Με δίποντο του Θωμά Διπλάρη, 3ποντο του Άγγελου Ρόκα ο Έσπερος προηγήθηκε με 45-37 και έτρεξε σερί 7-0. Με 2/2 ελεύθερες βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα και νέο καλάθι του Θωμά Διπλάρη έγινε το 47-39. Ο Γιάννης Τσολάκης μείωσε με δίποντο στο 47-41. Ο Βαγγέλης Εμμανουήλ με δίποντο, ο Άγγελος Ρόκας με 2/2 βολές, ο Θωμάς Διπλάρης με δίποντο και ο Δημήτρης Κουφαλιώτης με κοντινό καλάθι ανέβασαν το σκορ στο 55-41. Ο Έσπερος έτρεξε ένα σερί 8-0. Με δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου (Φωτογραφία Δεξιά) και τρίποντο του Θοδωρή Τσάμη διαμορφώθηκε το 58-43.



+16 για τους Λαμιώτες

 












Ο Έσπερος διαχειρίστηκε το πλεονέκτημα που απέκτησε και έφτασε εύκολα σε μια ακόμη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ο Θωμάς Διπλάρης με τρίποντο και ο Δημήτρης Κουφαλιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) με κοντινό καλάθι έκαναν το 63-45. Ο Δημήτρης Νιούτσικος με δίποντο μείωσε σε 63-45 και ο Άγγελος Ρόκας με 1/2 βολές της τεχνικής ποινής έκανε το 64-45. Ο Παντελής Κωστής με νέο δίποντο και ο Θωμάς Διπλάρης με 2ποντο διαμόρφωσαν το 66-47. Ο Βασίλης Τσολάκης με δίποντο και ο Σεραφείμ Κολοκύθας  με 1/2 βολές της τεχνικής ποινής διαμόρφωσαν το 66-50. Ο Βασίλης Αναγνώστου με 2/2 βολές και ο Στέφανος Ξηρομερίτης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 70-50 και το +20 για τους γηπεδούχους. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Βαγγέλη Τετράδη, δίποντο του Βαγγέλη Εμμανουήλ και τρίποντο του Σεραφείμ Κολοκλύθα για το 72-54. Με 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα,  δίποντο του Δημήτρη Νιούτσικου και 2ποντο του Παντελή Κωστή η Π.Α.Κ. μείωσε στους 13 και σε 72-59 έχοντας σερί 8-0. Ο Βασίλης Αναγνώστου με 1/2 βολές και ο Θωμάς Διπλάρης με δίποντο πέτυχαν το 75-59. Με δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και καλάθι του Βαγγέλη Εμμανουήλ διαμορφώθηκε το τελικό 77-61.  


2 τεχνικές


Ο έμπειρος ρέφερι Αλέκος Κοτσιμπός (Φωτογραφία) στην 4η περίοδο καταλόγισε 2 τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία. Πρώτα τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή ο Παντελής Κωστής της Π.Α.Κ., όπου τις βολές εκτέλεσε ο Άγγελος Ρόκας (1/2) και στην συνέχεια τεχνική καταλογίστηκε τεχνική ποινή στον Άγγελο Ρόκα για διαμαρτυρία. Ο Σεραφείμ Κολοκύθα της Π.Α.Κ. ευστόχησε σε ½ από τις δυο βολές.

Θεματικά κοψίματα
Αρκετά κοψίματα σημείωσαν στην τελευταία περίοδο, όπου οι νεαροί αθλητές προσέφεραν θέαμα. Ο Θοδωρής Τάκης της Π.Α.Κ. ανέκοψε με όμορφο «στοπ» τον Δημήτρη Κουφαλιώτη του Έσπερου. Ο Βαγγέλης Εμμανουήλ  του Έσπερου ανέκοψε με «τάπα» τον Βασίλη Τσολάκη της Π.Α.Κ. . Ο Βαγγέλης Εμμανούλ ανέκοψε εντυπωσιακά ξανά τον Βασίλη Τσολάκη και ακολούθησε «τάπα» του Θωμά Διπλάρη του Έσπερου στον Παντελή Κωστή της Π.Α.Κ.

Έξω με φάουλ
Ο γκάρντ της Π.Α.Κ. Βασίλης Τσολάκης 1.06 πριν το τέλος του αγώνα αποχώρησε από το παρκέ, συμπληρώνοντας 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
16-13, 33-31, 58-43, 77-61

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης): Ρόκας 25(2), Αναγνώστου 6, Διπλάρης 15(1), Εμμανουήλ 13, Κατσαρός, Τσάμης 9(2), Καϊλας 3(1), Κουφαλιώτης 4, Ξηρομερίτης 2, Γερανής

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος & Κατερίνα Μπαλωμένου): Ρεσίτης 2, Τσολάκης 14, Κολοκύθας 26(1), Τάκης 2, Νιαβής, Τετράδης 1, Κωστής 4, Νιούτσικος 12

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός & Όλγα Μονάντερου  (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας) 








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος