Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Καλύβια-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-6

Άνετο φιλικό διπλό πήρε η ομάδα του Βελουχίου, καθώς συνέτριψε με 1-6 τα Καλύβια Λαμίας.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/12) στο Δημοτικό στάδιο Καλυβίων Λαμίας και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Η συνάντηση έγινε με καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων.
Τα Καλύβια υπό την καθοδήγηση του βοηθού του  Βασίλη Πάντου, Κώστα Κολυμπίρη έκαναν κακό πρώτο μέρος και γνώρισαν μια βαριά ήττα. Οι Φθιωτοί είχαν πολλά αμυντικά κενά στο πρώτο μέρος και δέχτηκαν 5 γκολ. Στην επανάληψη βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και ισορρόπησαν την αναμέτρηση. Το γκολ της τιμής πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο ταχύτατος επιθετικός Μανώλης Λίπο.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, όπου κυριάρχησε και σκόραρε 5 φορές. Οι Ευρυτάνες τελείωσαν αρκετές φάσεις και βρέθηκαν σε αρκετά καλή μέρα. Στο ευρύ σκορ έπαιξε σημαντικό ρόλο και η διαφορά κατηγορίας των δυο ομάδων. Δυο φορές σκόραρε ο Άλεξ Μπακαλίδης και από 1 οι: Τάκης Σαϊτης, Πάνος Κουτσονίκας, Μπάμπης Παπαϊωάννου και Δημήτρης Τσιλιμέκης.

Χωρίς θεατές
Κανείς δεν παρακολούθησε το ματς με εξαίρεση τους διοικητικούς των δυο ομάδων. Την ίδια ώρα υπήρχε πλήρη αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Α1΄ Φθιώτιδας.

Κακός αγωνιστικός χώρος
Σε κακή κατάσταση ήταν ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των Καλυβίων. Σε αρκετά σημεία του δεν υπήρχε χορτάρι και ήταν δύσκολο οι ποδοσφαιριστές να υπολογίσουν την πορεία της μπάλας στις προσπάθειες τους και υπήρχε και κίνδυνος τραυματισμού.


Με 13αδα
Ο ΑΠΟΚ είχε πολλές ελλείψεις και ταξίδεψε στην Λαμία με αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών. Αλλαγή έπαιξε ο Φλοριάν Μπούτσι και στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας μεσοεπιθετικός Γιάννης Φλωράκης.

Απουσίαζε ο Πάντος


Ο προπονητής των Καλυβίων Βασίλης Πάντος απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων του και την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας στο φιλικό είχε ο βοηθός του Κώστας Κολυμπίρης (Φωτογραφία). 


3η στον 2ο Όμιλο
Τα Καλύβια μετά από 12 αγωνιστικές στην Α΄ Φθιώτιδας βρίσκονται στην 3η θέση του 2ου Ομίλου έχοντας 24 βαθμούς. Στην κορυφή του ομίλου με 28 βαθμούς βρίσκεται ο Παγκρατιακός.

Έξοδος μετά από 1.5 χρόνο
Ο ΑΠΟΚ για τελευταία φορά είχε βγει εκτός νομού Ευρυτανίας τον Μάιο του 2012. Τότε είχε έρθει ισόπαλος με σκορ 2-2 απέναντι στα Καμένα Βούρλα για το πρωτάθλημα της Δ΄ εθνικής στον 4ο Όμιλο.

Αντάλλαξαν αναμνηστικά
Πριν την έναρξη του φιλικού οι αρχηγοί των δυο ομάδων αντάλλαξαν αναμνηστικά. Ο αρχηγός του ΑΠΟΚ Βασίλης Συγκελόπουλος προσέφερε λάβαρο της ομάδας και ο αρχηγός των Καλυβίων Παναγιώτης Ρεγκούζας ένα ημερολόγιο της ομάδας τους.



2 Φθιωτοί


Σε Φθιωτικό έδαφος έπαιξαν 2 ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΚ. Ο λόγος για τον πρώην γκολκίπερ του Πελασγιακού Χρήστο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία) και τον πρώην μεσοεπιθετικό του Τυμφρηστού Παναγιώτη Κουτσονίκα.

Σωτήριες επεμβάσεις


Σωρεία επεμβάσεων έκανε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Πάνος Βλάχος (Φωτογραφία), ο οποίος κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ο γκολκίπερ ήταν εκ των κορυφαίων της γηπεδούχου ομάδας.

Α΄ μέρος

Πλήρη κυριαρχία
Επιθετική ήταν η ομάδα του ΑΠΟΚ σε όλο το πρώτο μέρος, όπου και κυριάρχησε πλήρως. Πίεσε τον αντίπαλο και σκόραρε 5 φορές και έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει και άλλα γκολ.

Εκτέθηκε
Τα Καλύβια εκτέθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις και είχαν πρόβλημα στην αμυντική τους λειτουργία. Επιθετικά εκτός από το πέναλτι που κέρδισαν, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν κάποια άλλη επίθεση.

Προβάδισμα με τον γνώριμο σκόρερ


Ο πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 13ο λεπτό. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος τον έβγαλε από αριστερά τετ-α-τετ με τον Πάνο Βλάχο και πλάσαρε έξοχα στην αριστερή γωνία των Καλυβίων (0-1).



Περιπετειώδες τέρμα


Με αρκετή περιπέτεια και μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων ήρθε το δεύτερο τέρμα της συνάντησης στο 20ο λεπτό. Ο Πάνος Κουτσονίκας σούταρε από καλή θέση, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία, το νέο σουτ του Άλεξ Μπακαλίδη βρήκε σε αμυντικό και ο Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία) έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας και με νέο σουτ από κοντά στην δεξιά γωνία πέτυχε το 0-2.




Έφτασε στα 4


Μέσα σε 4 λεπτά οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» ακόμη δυο φορές φτάνοντας τα 4 γκολ. Στο 29΄ ο Σάκης Τσιλίκας έβγαλε τετ-α-τετ τον Άλεξ Μπακαλίδη, που με χαμηλό πλασέ στην κλειστή αριστερή γωνία των Καλυβίων έκανε σαν σε προπόνηση το 0-3. Ο «Μπάκα» σκόραρε το 2ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Στο 32΄ ο Άλεξ Μπακαλίδης δημιούργησε έδωσε στον Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία), που με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία διαμόρφωσε το 0-4.





Πολλά «ρήγματα»
Η ομάδα των Καλυβίων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ο ΑΠΟΚ έσπασε πολλές φορές το τεχνητό οφσάιντ που προσπαθούσε να παίξει. Το σύστημα της ομάδας άλλαξε στο 32΄ μετά το 0-4 όταν εισήλθε στο ματς ο λίμπερο Κώστας Παπακώστας και έδωσε σωστή καθοδήγηση στα μετόπισθεν.

Με πέναλτι του Παπαϊωάννου


Στο 40ο λεπτό ο ΑΠΟΚ σκόραρε 1 γκολ φτάνοντας στα 5. Ο Σάκης Τσιλίκας μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον πορτιέρο Πάνο Βλάχο με τον διαιτητή Λεωνίδα Σταύρου να σφυρίξει πέναλτι. Μετά από εντολή του προπονητή Γιάννη Φλωράκη το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, ο οποίος σούταρε στην δεξιά γωνία και πραγματοποίησε το 0-5.





Μείωσαν τα Καλύβια


Οι γηπεδούχοι κατάφεραν 1 λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45 να μειώσουν στο σκορ. Ο ταχύτατος Μανώλης Λίπο (Φωτογραφία) μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ανατράπηκε από τον Βασίλη Ντουφεκιά κερδίζοντας πέναλτι. Ο Λίπο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι σούταρε στην δεξιά γωνία του Χρήστου Παπαβασιλείου και μείωσε στο 1-5.




Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε για τον Τσιλίκα που βρέθηκε απέναντι στον Βλάχο σούταρε και ο γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
7΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την προσπάθεια μπήκε στην περιοχή σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο πορτιέρο των Καλυβίων απέκρουσε και στην επαναφορά το σουτ του Παπαϊωάννου αποκρούστηκε από τον Μαραματζάκο.
13΄: Ο Συγκελόπουλος με όμορφη μπαλιά από αριστερά έβγαλε τον Μπακαλίδη τετ-α-τετ με τον Βλάχο, αυτός πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία και άνοιξε το σκορ (0-1).
16΄: Ο Σαϊτης έδωσε στον Παπαϊωάννου, ο οποίος σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Βλάχος απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.
17΄: Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Μπακαλίδη από πλάγια αριστερά πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα των Καλυβίων.
18΄: Ο Κουτσονίκας έκανε την επέλαση από δεξιά και σούταρε από την δεξιά γωνιά της μικρής περιοχής των γηπεδούχων πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων.
19΄: Ο Κουτσονίκας έβγαλε τον Μπακαλίδη τετ-α-τετ με τον Βλάχο, ο οποίος ανενόχλητος σούταρε ψηλά άουτ από τα δοκάρια των Καλυβίων.
20΄: Ο Σαϊτης πάσαρε στον Κουτσονίκα, ο οποίος σούταρε από κοντά το σουτ το απέκρουσε ο Βλάχος, στην επαναφορά ο Μπακαλίδης σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο Κουτσονίκας από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία έκανε το 0-2.
24΄: Ο Κουτσονίκας σέντραρε από δεξιά και το σουτ του Μπακαλίδη απέκρουσε όμορφα ο Βλάχος.
29΄: Ο Τσιλίκας με μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπακαλίδη, ο οποίος χωρίς πίεση με χαμηλό πλασέ στην κλειστή γωνία του Βλάχου έγραψε το 0-3.
32΄: Ο Μπακαλίδης με έξοχη κάθετη βρήκε τον Σαϊτη, που με πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.
34΄: Ο Σαϊτης έκανε την προωθημένη μπαλιά, ο Βλάχος βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε με τα πόδια, ο Κρίντας κέρδισε την μπάλα σούταρε και  ο πορτιέρο απέκρουσε την τελευταία στιγμή εντυπωσιακά σε κόρνερ.
35΄: Ο Συγκελόπουλος έδωσε στον Τσιλίκα, που σούταρε από κοντά και ο Παπακώστας έδιωξε σε κόρνερ.
40΄: Ο Τσιλίκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα Βλάχο και κέρδισε πέναλτι. Ο Παπαϊωάννου το εκτέλεσε εύστοχα σούταρε στην δεξιά γωνία και πέτυχε το 0-5.
44΄: Ο Λίπο μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Ντουφεκιά κερδίζοντας το πέναλτι. Ο παθών ανέλαβε να το εκτελέσει και σούταρε στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ μειώνοντας σε 1-5.

Β΄ μέρος

Βελτιώθηκαν οι Φθιωτοί
Ισορρόπησαν το ματς οι Φθιωτοί, όπου βελτιώθηκαν σε όλες τις γραμμές και κατάφεραν να δεχτούν στο δεύτερο μέρος μόλις 1 τέρμα.

Δεν μπόρεσε ο Λίπο
Σε 2 περιπτώσεις ο επιθετικός Μανώλης Λίπο δεν κατάφερε να πετύχει το 2ο τέρμα για τα Καλύβια. Στο 49ο λεπτό μετά την μπαλιά του Άγγελου Καραγεώργου πλάσαρε χωρίς πίεση άουτ και στο 68ο λεπτό μετά την μεταβίβαση του Γιώργου Σαϊνη σούταρε από κοντά και ο Χρήστος Παπαβασιλείου απέκρουσε σε κόρνερ.



Κατοχή χωρίς πολλές φάσεις
Η εικόνα του ΑΠΟΚ δεν ήταν η ίδια στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο είχε την κατοχή και τον έλεγχο του ματς. Οι γηπεδούχοι έσφιξαν αρκετά σε όλες τις γραμμές τους.

6ο ο «Τσίλι»


Ο βραχύσωμος μπακ Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία) βρήκε δίχτυα στο 70ο λεπτό και σκόραρε το 6ο τέρμα του Βελουχίου. Ο Άλεξ Μπακαλίδης έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Δημήτρη Τσιλιμέκη, που από κοντά με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-6. Το τέρμα το αφιέρωσε στον παράγοντα της ομάδας Νεκτάριο Καρδαμπίκη.



Δοκάρι ο «Φλόρι»


1 λεπτό πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο ΑΠΟΚ είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Φλοριάν Μπούτσι (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάνου Βλάχου και στην επαναφορά ο Μπάμπης Παπαϊωάννου σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.


Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κουτσονίκας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και η κεφαλιά του Μπακαλίδη χωρίς πίεση στο δεύτερο δοκάρι πέρασε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
49΄: Μετά το λάθος του Κουτσονίκα, ο Καραγεώργος έκανε την κάθετη για τον Λίπο, που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε αφύλακτος από το ύψος του πέναλτι άουτ από το αριστερό δοκάρι.
56΄: Ο Μπούτσι έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος σούταρε από καλή θέση και ο Βλάχος απέκρουσε σε κόρνερ.
68΄: Ο Σαϊνης με μπαλιά βρήκε στον Λίπο, που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά σούταρε και ο Παπαβασιλείου απέκρουσε σε κόρνερ.
70΄: Ο Μπακαλίδης έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή άφησε για τον Τσιλιμέκη, που από κοντά με αριστερό πλασέ στην αριστερή γωνία του Βλάχο διαμόρφωσε το τελικό 1-6.
78΄: Μακρινό χαμηλό σουτ του Ντουφεκιά απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο Βλάχος.
82΄: Σουτ του Σαϊτη εκτός περιοχής και αριστερά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Φθιωτών.
88΄: Δυνατό σουτ του Σαϊτη έξω από την περιοχή απέκρουσε εντυπωσιακά με τις γροθιές στο αριστερό του «παραθυράκι» ο Βλάχος και στην συνέχεια μπλόκαρε σταθερά.
89΄: Ο Μπούτσι μπήκε στην περιοχή από δεξιά σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά το σουτ του Παπαϊωάννου χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.

Συνθέσεις Ομάδων

Καλύβια (Κώστας Κολυμπίρης): Βλάχος Π., Σιδέρης(46΄ Νούλας), Παπαματθαίου, Αθανασίου(46΄ Τζοβάρας), Μαρματζάκος(71΄ Κοσώνης), Φωτόπουλος(46΄ Σαϊνης), Λίπο, Βλάχος Σ.(62΄ Ράικος), Παπαχρήστος(32΄ Παπακώστας), Ρεγκούζας, Καραγεώργος(78΄ Κοράκης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Αντωνίου, Ντουφεκιάς, Κρίντας, Κουτσονίκας, Σαϊτης, Παπαϊωάννου, Μπακαλίδης, Τσιλίκας(46΄ Μπούτσι)

Διαιτητής: Λεωνίδας Σταύρου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Φιλίντσης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Θωμάς Δημητρίου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος