Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αίολος-Ποταμιά 2-1

Με πολλά νέα πρόσωπα και αρκετές απουσίες αγωνίστηκαν στο φιλικό ο Αίολος και η Ποταμιά. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία επικράτησε με 2-1.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/12) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Διήρκησε 70 λεπτά και έγινε κάτω από διαστήματα ηλιοφάνειας και χαμηλής θερμοκρασίας και με άδειες τις κερκίδες.
Ο Αίολος του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παίζοντας με αρκετούς πιτσιρικάδες και έχοντας εκτός σχεδόν όλο τον βασικό κορμό πήρε την φιλική νίκη. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και άρπαξαν από τα «μαλλιά» την ευκαιρία που τους δόθηκε. Τα γκολ πέτυχαν ο 14χρονος φορ Κώστας (Π) Χρυσαφόπουλος και ο Δημήτρης Κουρλός.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε και αυτή με την σειρά τhς με πολλές απουσίες και έχοντας μόλις 11 ποδοσφαιριστές στην διάθεση της. Η ομάδα έπαιξε με αντεπιθέσεις και σκόραρε το γκολ της μείωσης με τον Κώστα Μαντζιούτα στο δεύτερο μέρος.
Τις επόμενες ημέρες οι δυο ομάδες ενδέχεται να δώσουν και άλλες φιλικές αναμετρήσεις.

Χωρίς κόσμο
Όπως ήταν αναμενόμενο το φιλικό δεν προσέλκυσε φιλάθλους. Η κερκίδα του Δημοτικού σταδίου ήταν άδεια.

70 λεπτά
Το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κράτησε συνολικά 70 λεπτά. Παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Ρέφερι ο Χ.Λιάγκος


Το ματς σφύριξε ο γυμναστής της Ποταμιάς και βοηθός του Δημήτρη Τσιγαρίδα Χρήστος Λιάγκος. Βοηθούς δεν είχε.

Ξεκίνησαν οι προπονητές

 












Αίολος και Ποταμιά συμπλήρωσαν δύσκολα 11αδα και χρειάστηκε για να ξεκινήσει το φιλικό να αγωνιστούν στο πρώτο 15λεπτο του ματς οι δυο προπονητές. Στο κέντρο της άμυνας του Αίολου έπαιξε ο προπονητής του Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος έδειξε ότι βρίσκεται  σε  άριστη κατάσταση, καθοδηγώντας όλη την ομάδα του. Καθοδήγηση στην Ποταμιά παρείχε από την μεσαία γραμμή ο Δημήτρης Τσιγαρίδας (Φωτογραφία Δεξιά), που αγωνίστηκε έχοντας και πρόβλημα τραυματισμού. Ο Χρυσαφόπουλος αντικαταστάθηκε στο 18ο λεπτό από τον Πάνο Γενιτσαρόπουλο και ο Τσιγαρίδας στο 14ο από τον Γιώργο Πλεξίδα.

Επιπλέον 3



Στο βασικό σχήμα του Αίολου ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας ο 14χρονος Αντρέας Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος είναι ο γιός του έμπειρου μεσοαμυντικού Ρέμμους Πάτρου και θα κάνει τις επόμενες ημέρες την πρώτη του εγγραφή στην ομάδα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας έπαιξε ο 13χρονος Πάρις Καραμπάς (Φωτογραφία Κέντρο), που ανήκει στην Ακαδημία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 και αποτελεί βασικό ποδοσφαιριστή της μικτής παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Συμμετοχή με την Ποταμιά πήρε σε όλο το ματς ο 26χρονος Γιάννης Σκαρπής (Φωτογραφία Δεξιά), στο πρώτο μέρος έπαιξε στην επίθεση και στην επανάληψη στο κέντρο της άμυνας.
 
2ο φιλικό με ίδιο αντίπαλο
Ο Αίολος έδωσε το δεύτερο φιλικό του για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν και έπαιξε με τον ίδιο αντίπαλο. Οι ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε φιλικό τον Σεπτέμβριο.

Αγωνίστηκαν Χρυσαφόπουλος Χ. & Κοσμάς

 












Μετά από αρκετό καιρό αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους δυο ποδοσφαιριστές. Ο Τόμις Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) του Αίολου δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του και δεν μπορεί να παίξει σε επίσημο ματς με τον Αίολο, ενώ ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία Δεξιά) της Ποταμιάς είναι τιμωρημένος δεχόμενος ποινή 4 αγωνιστικών.

Κάτω από τα δοκάρια ο Γενιτσαρόπουλος


Ο πορτιέρο του Αίολου Θεοδόσης Κόκκοτος ήρθε στο γήπεδο με ολιγόλεπτη καθυστέρηση και στα πρώτα λεπτά την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αμυντικός Πάνος Γενιτσαρόπουλος.

Α΄ μέρος

Υπερείχε χωρίς μεγάλες φάσεις
Ο Αίολος είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο του κέντρου, ωστόσο δημιούργησε 2-3 ευκαιρίες. Πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Κώστα (Π) Χρυσαφόπουλου και μετά από λάθος του Αλέκου Κόκκοτα.

Με τέρμα του «Λούα Λούα»


Ο ταχύτατος επιθετικός του Αίολου Κώστας (Π) Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) επονομαζόμενος και ως «Λούα Λούα» τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 35 έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ανδρέας Πάτρου σέντραρε από δεξιά, ο Αλέκος Κόκκοτας έκανε τραγικό λάθος και ο 13χρονος Κώστας (Π) Χρυσαφόπουλος με σουτ σε κενή εστία έκανε το 1-0.




Δεν απείλησε
Η Ποταμιά δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο πρώτο μέρος και με λάθος του γκολκίπερ της βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Μπουμπουρής γύρισε από δεξιά και το σουτ του Κουρλού πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
17΄: Ο Κουρλός έδωσε στον Χρυσαφόπουλος Χ., που σούταρε και ο Κόκκοτας απέκρουσε.
24΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Ανδρεάκη, που σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
32΄: Ο Πάτρου Α. σέντραρε από δεξιά, ο Κόκκοτας έχασε την μπάλα και ο Χρυσαφόπουλος Κ.(Π) σε κενή εστία εύκολα με σουτ έκανε το 1-0.

Β΄ μέρος

Καλύτερο ματς
Στην επανάληψη το φιλικό είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερες ευκαιρίες μπροστά από τις δυο εστίες.

Δεύτερο με Κουρλό


Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στο 5ο λεπτό της επανάληψης διπλασίασε τα τέρματα της. Ο Κώστας Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά και ο 25χρονος Δημήτρης Κουρλός με όμορφο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 2-0.



Μείωσε  ο «Τάρας»


Η Ποταμιά μπήκε ξανά στο παιχνίδι στο 55΄, όταν μείωσε σε 2-1. Ο Σπύρος Μπούρας γύρισε από δεξιά, ο Κώστας Γιαννακόπουλος σούταρε από το ύψος του πέναλτι,ο Θεοδόσης Κόκκοτος απέκρουσε στην δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία) εύκολα με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.



Οι καλύτερες φάσεις
39΄: Ο Κουρλός με κάθετη βρήκε τον Χρυσαφόπουλο Κ.(Π) που τετ-α-τετ με τον Κόκκοτα σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ από την αριστερή γωνία.
40΄: Ο Μπουμπουρής γύρισε από δεξιά και ο Κουρλός με όμορφο σουτ ψηλά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς πέτυχε το 2-0.
41΄: Ο Ανδρεάκης πάσαρε στον Κουρλό, που σούταρε εκτός περιοχής και ο Κόκκοτας μπλόκαρε.
50΄: Μετά από λάθος γύρισμα του Ανδρεάκη σουτ του Σκαρπή χωρίς πίεση από τα όρια της περιοχής μπλόκαρε ο Κόκκοτος.
52΄: Ο Κοσμάς εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Ζαγκότση έφυγε άουτ.
55΄: Ο Μπούρας Σ. σέντραρε από δεξιά, ο Γιαννακόπουλος σούταρε από το ύψος του πέναλτι,ο Κόκκοτος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μαντζιούτας Κ. εύκολα με σουτ από κοντά μείωσε στο τελικό 2-1.
60΄: Ο Κουρλός έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια της Ποταμιάς.
61΄: Εκτέλεση φάουλ του Χρυσαφόπουλου Χ. απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Ποταμιάς από το αριστερό του «παραθυράκι».
62΄: Σουτ του Ανδρεάκη με καλές προϋποθέσεις μπλόκαρε εύκολα ο Κόκκοτας.
63΄: Ο Μπουμπουρής έδωσε στον Κουρλό, που σούταρε άουτ από καλή θέση.

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Γενιτσαρόπουλος(16΄ Κόκκοτος), Πάτρου Α.(55΄ Καραμπάς), Χρυσαφόπουλος Γ.(18΄ Γενιτσαρόπουλος), Καραμπάς(46΄ Τριανταφυλλόπουλος), Πάτρου Ρ., Χρυσαφόπουλος Χ., Λιάγκος Π., Χρυσαφόπουλος Κ.(Π), Κουρλός, Ανδρεάκης, Μπουμπουρής

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Κόκκοτας, Μπούρας Σ., Πατρώνης, Κοσμάς, Ζαγκότσης, Τσιγαρίδας(14΄ Πλεξίδας), Σκαρπής, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Νάσιος, Νεοφύτου

Διαιτητής: Χρήστος Λιάγκος (Γυμναστής Ποταμιάς)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος