Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Σπερχειάδα 2005-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-4

Με 4 τέρματα «φιλοδώρησε» σε 70λεπτο φιλικό ο ΑΠΟΚ την Σπερχειάδα 2005, καθώς πήρε νέο φιλικό «διπλό» επί Φθιωτικού εδάφους αυτή την φορά με 0-4.
Το φιλικό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/12) στο Δημοτικό στάδιο Σπερχειάδας και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3. Έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, διήρκησε 70 λεπτά και το παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές.
Η Σπερχειάδα 2005 του Ηλία Παναγιώτου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος της Α1΄ ΕΠΣΦ και έδωσε μια δυνατή φιλική συνάντηση. Οι Φθιωτοί ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο μέρος, όπου έφτασαν κοντά στο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα είχαν δοκάρι στο 16ο  σε κεφαλιά του Γιώργου Αλατά και 2-3 πολύ σημαντικές στιγμές. Στο δεύτερο μέρος κουράστηκαν και το 0-1 εις βάρος τους έγινε 0-4.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έδειξε ξανά να βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και πήρε μια ευρεία φιλική νίκη. Παρότι οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν νωθρά πήραν προβάδισμα στο 36ο  λεπτό με όμορφο τελείωμα του Βασίλη Ντουφεκιά. Στην επανάληψη κυριάρχησαν κατά κράτος και σκόραραν ακόμη 3 φορές μετατρέποντας σε «περίπατο» το φιλικό. Σκόρερ χρίστηκαν και οι: Τάκης Σαϊτης, Άλεξ Μπακαλίδης και Πάνος Κουτσονίκας (Είχαν σκοράρει και στο 1-6 απέναντι στα Καλύβια).

Λίγος κόσμος
Λιγοστοί φίλαθλοι βρέθηκαν στην σκεπαστή κερκίδα του γηπέδου της Σπερχειάδας. Το ματς έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών.

70 λεπτά
Το φιλικό κράτησε 70 λεπτά. Το πρώτο μέρος ήταν 40λεπτο και το δεύτερο 30λεπτο.

Ρέφερι ο Καϊδαντζής


Δεν ορίστηκε τριάδα από την ΕΠΣ Φθιώτιδας στην φιλική αναμέτρηση. Διαιτητής ήταν ο Νίκος Καϊδαντζής.

Βαρύ τερέν
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση και ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς. Το τερέν ήταν γλιστερό και έγιναν αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα.


Άδειοι πάγκοι
Οι γηπεδούχοι είχαν αποστολή μόλις 12 ποδοσφαιριστών και ο ΑΠΟΚ είχε αποστολή 14 ποδοσφαιριστών. Οι πάγκοι των δυο ομάδων ήταν άδειοι.

 2ο φιλικό «διπλό»
Μετά το 1-6 μέσα στα Καλύβια ο ΑΠΟΚ πήρε μετά από μια εβδομάδα νέο φιλικό «διπλό». Κέρδισε με 0-4 την Σπερχειάδα 2005, η οποία σαφώς ήταν πιο δυνατή αντίπαλος σε σχέση με τα Καλύβια, που αγωνίζεται μια κατηγορία παρακάτω. Η ομάδα της Ευρυτανίας προσπαθεί να διατηρηθεί σε ρυθμό αγώνων, καθώς το τοπικό πρωτάθλημα του νομού μας είναι σε αδράνεια.

2 βοηθητικοί

 












Αρκετές απουσίες είχε η ομάδα της Ευρυτανίας, στην οποία αγωνίστηκαν 2 πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Βασικός γκολκίπερ ξεκίνησε ο Δημήτρης Ρεσίτης (Φωτογραφία Αριστερά, Αγωνίζεται στην Α΄ ΕΠΣ Λάρισας με τον Απόλλωνα) και στο δεξί μπακ έπαιξε ο Πάνος Πασσάς (Φωτογραφία Δεξιά, Παίζει στην Θράκη και στην Δόξα Προσκυνητών). Οι τους αποτέλεσαν βασικά στελέχη της ομάδας του 2011-2012 που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Δ΄ εθνικής.

«Μάχη» για την παραμονή
Η Σπερχειάδα 2005 δίνει «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία. Βρίσκεται στην 17η θέση της Α1  Φθιώτιδας έχοντας 7 βαθμούς. Στην Α΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν από 3 έως 5 ομάδες. Θα εξαρτηθεί από την πορεία του Αχιλλέα Δομοκού στην Γ΄ Εθνική και την πορεία του πρωταθλητή του νομού στα μπαράζ ανόδου για την Γ΄ Εθνική.

Επιστροφή Λάϊου
Ο 26χρονος μέσος Δημήτρης Λάϊος βρέθηκε στην Σπερχειάδα και παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο. Τις επόμενες ημέρες θα μεταγραφεί στην ομάδα, στην οποία επιστρέφει μετά από 2 χρόνια παρουσίας του στην Ένωση Μακρακώμης/Σπερχειάδας 2010. Στο φετινό πρωτάθλημα της Α1΄ έχει 14 συμμετοχές.


Χωρίς άδεια
Το γήπεδο της Σπερχειάδας δεν διαθέτει άδεια καταλληλότητας, αφού υπάρχει πρόβλημα με την σκεπαστή κερκίδα. Η ομάδα της Σπερχειάδας αγωνίζεται είτε στον Άγιο Γεώργιο είτε στην γειτονική Μακρακώμη.

Γνώριμοι αντίπαλοι

 












Ο Πάνος Κουτσονίκας του Βελουχίου τέθηκε αντιμέτωπος με τον πρώην του συμπαίκτη στον Τυμφρηστό Πάνο Δημητρόπουλο (Φωτογραφία Δεξιά) και τον άλλοτε προπονητή του Ηλία Παναγιώτου (Φωτογραφία Αριστερά). Ο κ. Παναγιώτου καθοδηγούσε τον Τυμφρηστό στην Α1΄  Φθιώτιδας πριν 3 χρόνια, έχοντας ποδοσφαιριστή τον Κουτσονίκα. Κουτσονίκας και Δημητρόπουλος αγωνίστηκαν και στο τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup, όπου και το κατέκτησαν.

Πρόεδρος ο Ξέρρας


Την αναμέτρηση παρακολούθησε από την κερκίδα ο Πρόεδρος της Σπερχειάδας 2005 και πρώην προπονητής της Χρήστος Ξέρρας. Μάλιστα κατά το παρελθόν έχει διαμείνει στο Καρπενήσι και ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός του Ράδιο Καρπενήσι. Από πλευράς φιλοξενούμενων αρκετοί παράγοντες βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας ξανά.

Α΄ Μέρος

Ξεκίνησε πιο δυνατά
Η Σπερχειάδα ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού. Δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσε να προηγηθεί.  Στο 6ο λεπτό ο Θανάσης Καραγεώργος σούταρε από κοντά μετά από κόρνερ του Πάνου Δημητρόπουλου άουτ και στο 27΄ το σουτ του Πάνου Δημητρόπουλου εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.




Δοκάρι με Αλατά


Σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε η Σπερχειάδα 2005 στο 16ο λεπτό. Ο αμυντικός Σπύρος Καστάνης εκτέλεσε όμορφα φάουλ από δεξιά και η κεφαλιά του Γιώργου Αλατά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου. 


Βρήκε τα πατήματα του
Ο ΑΠΟΚ μετά το πέρας του ημιώρου βρήκε τα «πατήματα» του και πήρε τον έλεγχο του ματς. Κατάφερε 4 λεπτά πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου να προηγηθεί.

Πήρε πίσω το πέναλτι
Στο 29ο λεπτό ο Πάνος Δημητρόπουλος της Σπερχειάδας μαρκαρίστηκε μέσα στην περιοχή από τον Βασίλη Συγκελόπουλο του ΑΠΟΚ και ο διαιτητής Νίκος Καϊδαντζής καταλόγισε πέναλτι. Μετά από διαμαρτυρίες του Βελουχίου, οι οποίες βρήκαν σύμφωνους και τους παίκτες της Σπερχειάδας ο ρέφερι πίσω την απόφαση του και καταλόγισε επιθετικό φάουλ. 



Άνοιξε το σκορ ο «Ντούφ»


Οι Καρπενησιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 36ο λεπτό, όταν ο Πάνος Κουτσονίκας έδωσε στον Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία) που μέσα από την περιοχή με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Κουρδή έγραψε το 0-1.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Παρασκευϊώτης πάσαρε στον Δημητρόπουλο, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Ρεσίτης μπλόκαρε εύκολα.
6΄: Μακρινό σουτ του Δημητρόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ. Ο Δημητρόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και μετά από λάθος της άμυνας του Βελουχίου, ο Καραγεώργος πλάσαρε χωρίς πίεση μέσα από την μικρή περιοχή μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι.
10΄: Σουτ του Κρίντα εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Κουρδής.
16΄: Ο Καστάνης εκτέλεσε το φάουλ από το κέντρο δεξιά, ο Αλατάς λίγο έξω από την μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια απομάκρυναν οι παίχτες των φιλοξενούμενων.
17΄: Ο Μπακαλίδης έκλεψε από τον Αίσωπο, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε από κοντά χωρίς πίεση παράλληλα από το δεξί δοκάρι των Φθιωτών.
27΄: Ο Αλατάς έκανε την σέντρα από δεξιά, η άμυνα του ΑΠΟΚ απέκρουσε προσωρινά και η μπάλα στρώθηκε στον Δημητρόπουλο, που από το ύψος της περιοχής σούταρε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
36΄: Ο Κουτσονίκας από αριστερά πάσαρε στον Ντουφεκιά, που έκανε από θέση αριστερά στην περιοχή το διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Κουρδή (0-1).
40΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί των Φθιωτών απομάκρυναν και ο Σαϊτης σούταρε εκτός περιοχής λίγο πάνω από το τέρμα του Κουρδή.

Β΄ Μέρος

Κυριάρχησε ο ΑΠΟΚ
Στο Βελούχι άνηκε όλο το δεύτερο 30λεπτο, όπου κατέφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του, να σκοράρει 4 φορές και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες.

Άναψαν προβολείς
Σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο 30λεπτο έγινε υπό το φως τον προβολέων, αφού η ορατότητα ήταν περιορισμένη.


Άλλο πρόσωπο
Τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο έδειξε στο δεύτερο μέρος η Φθιωτική ομάδα. Δεν κατάφερε να βρει ρυθμό και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Τριπλασιασμός

 












Το Βελούχι μέσα σε 5 λεπτά διεύρυνε κατά 2 τέρματα το προβάδισμα του κάνοντας 3 τα τέρματα του. Στο 53ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης έδωσε στον Τάκη Σαϊτη (Φωτογραφία Αριστερά) που μέσα από την περιοχή και δεξιά με διαγώνιο σουτ, το οποίο απέκρουσε ασθενώς ο γκολκίπερ της Σπερχειάδας πραγματοποίησε το 0-2. Στο 57ο λεπτό ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Δεξιά) χρίστηκε σκόρερ, καθώς με πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 0-3.




Ένταση για δυνατά μαρκαρίσματα

 












Το όλο καλό κλίμα του φιλικού χάλασε στο 65ο λεπτό όταν ο Βασίλης Συγκελόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) του ΑΠΟΚ και ο Θανάσης Καραγεώργος (Φωτογραφία Αριστερά) της Σπερχειάδας 2005 αψιμάχησαν. Πρώτα ο παίκτης του ΑΠΟΚ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα σε αυτόν την Σπερχειάδας και εν συνεχεία ο Καραγεώργος μάρκαρε δυνατά τον Πάνο Αντωνίου του Βελουχίου. Εν συνεχεία οι δυο παίκτες λίγο έλλειψε να έρθουν στα χέρια. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων συμπαικτών  τους μετά από 2-3 λεπτά το περιστατικό έλαβε τέλος, ενώ υπήρξαν παροτρύνσεις να περάσει εκτός γηπέδου ο αριστερός μπακ των Καρπενησιωτών.



Φινάλε με γκολ


Στο 71ο λεπτό του παιχνιδιού η ομάδα της Ευρυτανίας έφτασε στο τελικό 0-4. Μετά από έξοχο συνδυασμό του Κώστα Κρίντα με τον Άλεξ Μπακαλίδη ο Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία) έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό σουτ πραγματοποίησε το τελικό 0-4.



Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Ο Κουτσονίκας τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, που σούταρε μέσα από την περιοχή και αριστερά και ο γκολκίπερ της Σπερχειάδας απέκρουσε.
53΄: Ο Μπακαλίδης έδωσε στον Σαϊτη, ο οποίος μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε διαγώνιο ο Κουρδής απέκρουσε ασθενώς την μπάλα, η οποία κατέληξε αργά στην δεξιά του γωνία (0-2).
57΄: Ο Μπακαλίδης, ελίχτηκε, είδε εκτός θέσης τον Κουρδή και με άψογο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ και έγραψε με όμορφο τέρμα το 0-3.
60΄: Ο Κουτσονίκας έδωσε στον Μπακαλίδη, που σούταρε από θέση δεξιά άουτ από το δεξί δοκάρι της Σπερχειάδας.
67΄: Ο Καραγεώργος πάσαρε στον Δημητρόπουλο, που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το δεξί δοκάρι.
69΄: Ο Κουτσονίκας τροφοδότησε τον Σαϊτη, ο οποίος σούταρε όμορφα από τα όρια της περιοχής και ο Κουρδής απέκρουσε σε κόρνερ.
71΄: Ο Κρίντας έδωσε στον Μπακαλίδη αυτός σέντραρε από αριστερά, ο Ρεσίτης έπιασε «αέρα» και ο Κουτσονίκας από κοντά με σουτ στην αριστερή κλειστή γωνία της Σπερχειάδας διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Συνθέσεις Ομάδων

Σπερχειάδα 2005 (Ηλίας Παναγιώτου): Κουρδής, Μανίκας, Αρβανίτης, Καστάνης, Αίσωπος(51΄ Ιωάννου), Πολύμερος, Παρασκευιώτης, Νέλλας, Δημητρόπουλος, Καραγεώργος, Αλατάς

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης Δ. (49΄ Παπαβασιλείου), Κρίντας, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Αντωνίου, Ντουφεκιάς(63΄ Ρεσίτης Σ.), Σαϊτης, Κουτσονίκας, Παπαϊωάννου(57΄ Μπούτσι), Μπακαλίδης, Πασσάς

Διαιτητής: Νίκος Καϊδαντζής 



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος